ממליץ בחום לקרוא !

"מינכן" של שפילברג היה ביזיון אנטי ישראלי

רווי מניפולציות ושקרים.

לא הייתי תולה תקווה גדולות בסרט שהגרמנים מפיקים.

nitsansh

New member
פעם ראשונה שאני קורא שמלמד היה שם

בכל המקורות על טבח מינכן הוא בכלל לא מוזכר.

גם אני לא זוכר אותו בטבח.

צריך לבדוק שוב.

אבל כבר נתקלנו במצבים שאנשים ממציאים את עצמם, לטובת עשיית סרט גרמני.

לתזכורת מר שפילברג שאני חייב לציין שלא

התלהבתי מהסרט שמוזכר באופן מוסלף כמופת: "רשימת שינדלר" שמניח את היהודים כסטטיסטים חסרי משמעות, ואת אותם מעטים מאוד של נוצרים שעוזרים כגיבורי על.
לא מפתיע אם בוחנים את אופיו הגלותי של ספילברג.
הוא עשה זה בסגנון מסולף ב"מינכן 72".

לתזכורת זה מה שאמר השחקן ששיחק את מפקד יחידת המחבלים השחקן הערבי נשוא האזרחות הישראלית שרדי ג'בארין

"הוא היה מתוחכם וכריזמטי, מורכב יותר מהתמונה בשחור-לבן שלישראלים נוח לצייר".

השלמה: המשפט האחרון מתייחס למה שהיה לשחקן

הערבי נושא האזרחות הישראלית שרדי ג'בארין, על הרוצחים של ספורטאינו במינכן.

ועל זה נאמר, אם אלה סרטים שיהודים עושים, מה אנחנו כבר רוצים מסרטי תעמולה והסתה תוצרת טורקיה .

עדי פרג

New member
אם מוח של פר לא זוכר-אז בטוח שמלמד לא היה שם

איך בכלל אפשר להתחרות עם המוח האנליטי הזה?? הוא הרי הכל יודע.
בטוח שהפראקסלנס צודק גם הפעם ואכן מלמד "ממציא את עצמו"...
את הפר כנראה שלא אשכנע אבל לכל השאר אספר סיפור קצר , שתכירו קצת היסטוריה של הספורט וגם מוסר השכל קטן: שלומית ניר עשתה הקריטריון למינכן בתחרות באדינבורו, סקוטלנד. בתחרות זו מלמד ניסה לבצע הקריטריון (ב 100 פרפר) ונכשל. אגב, עבדכם שחה באותה תחרות 200 פרפר כי מלמד התרכז רק ב 100 ובנסיון לעשות קריטריון (הייתי צעיר - בן 15 בלבד ורחוק מהקריטריון ומחשבותיי היו למונטריאול).
כשחזרה הנבחרת מסקוטלנד הוחלט לקיים תחרות נוספת בוינגייט ונקבע מועד - בשבת אחה"צ אבל איש לא הבחין שהמועד לקריטריון הישראלי (שהיה קריטריון A של אז), הסתיים באותה שבת בצהריים... כי הרי "מעצמת ספורט" כמו ישראל לא היתה יכולה להרשות לעצמה כבר אז שהקריטריון הישראלי יהיה זהה לגמרי לקריטריון הבינ"ל - אז קבעו שהקריטריון הבינ"ל הוא שקובע אבל צריך לעשות אותו שבוע לפני המועד האחרון שנקבע ע"י הועד האולימפי הבינ"ל...
אברהם (ביינוש) מלמד, שהיה מקום 11 בחצי גמר (100 פרפר) במקסיקו (1968), שחה באותה שבת אחה"צ בוינגייט 59.6 במשחה ל 100 פרפר (טוב יותר מהקריטריון) והוכרז ברדיו כי יש לו קריטריון. אבל אז קמו אנשי הועד האולימפי ושלפו טיעון מנצח: מלמד איחר ב3 שעות ! את המועד לקריטריון הישראלי, ואם נשלח אותו אז נצטרך לעשות "הנחות" גם לחנה שזיפי ואולי גם ספורטאים אחרים יבואו בטענות... (היתה אצנית כזו - שזיפי - אפילו אם פראקסלנס יגיד לכם שלא שמע עליה..).
גרשון שפע שהיה מאמן הנבחרת אז, פנה ליוז'ו ענבר שהיה יו"ר הועד האולימפי והתגורר בקיבוצו של שפע !! (גבעת חיים) וביקש שיתחשבו במלמד שהיה חברו הטוב עוד מהאולימפיאדות במקסיקו וטוקיו (בהן שפע השתתף כשחיין), וטען בפני ענבר כי למעשה ביינוש ביצע את הקריטריון הבינ"ל, ו3 שעות לא עושות ממנו פחות טוב או יותר טוב, מה גם וזו פאשלה של האיגוד דאז (גם אז הם פישלו...) שלא הבחין בלוח הזמנים.
אבל יוז'ו ענבר החליט שאי אפשר לעשות הנחות לאף אחד, וכך ניצלו חייהם של שני אנשים: מלמד ושפע.
תישאלו איך זה קשור לשפע? אז היתה החלטה שאם 2 שחיינים לפחות יעשו קריטריון - יסע איתם מאמן (שפע היה המועמד) ואם רק שחיין אחד - הוא יצא בלי מאמן... אז בסוף שלומית ניר יצאה לבדה, שפע לא יצא וחייו ניצלו.
באשר למלמד - הוא היה בחור עקשן, והחליט לנסוע בכל זאת - לפחות כדי לראות את הארוע וכדי לעזור לשלומית ניר שלא תרגיש שם לגמרי לבד (בלי מאמן כזכור).
עיתון מעריב שהזדהה עם העוול שנגרם למלמד, החליט למנות אותו כעיתונאי על מנת שידווח ממינכן אבל מאחר שלא היתה לו תעודת עיתונאי - לא ניתן היה להכניסו לבריכה כעיתונאי והוא נאלץ להשתמש בשירותי המשלחת לקבלת קרדיטציה לכניסה לבריכה והמשלחת החליטה לסייע לו.
כנראה שיוז'ו ענבר (זצ"ל) לא היה כל כך שלם עם החלטתו בעניין של מלמד ולבסוף הוא דאג שמלמד גם יתגורר עם המשלחת, בתוך הכפר !
המחבלים שהשתלטו תחילה על חדר מס' 1 , שאלו את הספורטאים שם היכן חבריהם. הספורטאים שיכנעו את המחבלים שחבריהם בחדר 3 וכדאי לדלג על חדר 2 הסמוך, וזאת מאחר והם ידעו שבחדר 3 נמצאים המתאבקים וקיוו כי אלו יוכלו להתגבר על המחבלים טוב יותר מהסייפים/מאמני הקליעה ומלמד, שהיו בחדר 2 וכך המחבלים דילגו על חדר מס' 2 מה שאיפשר למלמד (ביחד עם שאר הספורטאים בחדר זה ) לברוח משם.
אמנם שמו של מלמד איננו מופיע באתר ויקיפדיה כמי שהיה בחדר מס' 2 (כי באופן רישמי הוא לא היה שייך למשלחת) אבל מסתבר שגם בויקיפדיה לא יודעים הכל...
אני וידאתי עניין זה עם הסייף יהודה ויינשטיין שברח גם הוא מחדר מס' 2 (ולמען שלמות התמונה אציין שוינשטיין לימים הפך לטייס פאנטום-באותה הטייסת בה גם אני טסתי... מסתבר שהעולם יכול להיות די קטן).
מתברר שלעיתים הגורל מתעתע ואפילו החלטות נוראיות יכולות להציל חיים, אבל לא הייתי בונה על "מוסר השכל" כזה תכניות לעתיד.
באשר לפראקסלנס - מסתבר שצריך קצת צניעות ולא לצאת בהכרזות בנושאים שאתה לא יודע עליהם יותר מדי. זה כבר מוסר השכל לא רע בכלל ואני ממליץ על התובנה הזו לעוד כמה חוכמולוגים בפורום זה (אלכס ושות').

nitsansh

New member
בכל המקורות שפורסמו במשך 40 שנה מלמד לא מוזכר

בויקיפדיה מסתמכים על מקורות, ואם המקורות לא מדייקים אז אל תאשים אותם...
בעדויות של הספורטאים מחדר 2 לא מוזכר מלמד... מה שויינשטיין סיפר לך לא מופיע בעדויות של חבריו לחדר...

עדי פרג

New member
נו טוב - זה ההבדל בין בחור זהיר כמוך

שציין שלא מצא דבר במקורות, לבין שור מועד שקורא לעצמו "פראקסלנס", שכבר החליט שכנראה שמלמד המציא סיפור...
ואם נותר בך ספק אתה יכול למצוא את הטלפון של ויינשטיין ב 144 ואשאיר ךאינטיליגנציה שלך כיצד לזהותו בין עוד כמה עם שם זהה. (אני אימתתי את הסיפור עם יהודה היום ! כדי להיות בטוח שזכרוני אינו בוגד בי, כך שאם תתקשר בעניין - יהודה כבר יזכיר מייד את שמי...)
ואגב ניצן -אני לא "האשמתי" את המקורות ואל תייחס לי מה שלא אמרתי. יש הבדל בין "להאשים" לבין ציון העובדה שגם בויקיפדיה לא הכל יודעים. כדאי לדייק בדברים ולא לייחס לי דברים שלא אמרתי - אם גם הפר ואלכס יעשו זאת האתר הזה יהיה הרבה יותר נקי.

nitsansh

New member
במקרה או לא, אני שכתבתי את הערך בויקיפדיה על

טבח מינכן, לכן אני חושב שקראתי את הרוב המכריע של המקורות שפורסמו על הטבח, והופתעתי לקרוא שאברהם מלמד היה שם...
לפי מה שתארת, הוא לא היה חבר במשלחת, וייתכן שהיתה הוראה של ראשי המשלחת לא להזכיר אותו...
כבר גיליתי מספר סתירות בין העדויות של הניצולים מחדר 2, וגם לגבי ההשתלטות על המאמנים והשופטים בחדר 1 והרצח של ויינברג ורומנו יש סתירות בין המקורות...

לגבי ההתנהלות של הועד האולימפי... מסתבר שאין חדש תחת השמש...

עדי פרג

New member
שאפו על הערך (המוסף) בויקיפדיה.

תוכל לתקן קצת ואם תרצה הטלפון של ויינשטיין - הוא אצלי.

nitsansh

New member
יש בעיה בויקיפדיה עם עדויות בעל פה

ויקיפדיה דורשת שהמקורות יהיו VERIFIABLE, שאם אני מתרגם נכון זה "ניתן לאימות". יש גם איסור על פרסום "מחקר מקורי".

בזמנו כשעבדתי על הערך דיברתי עם אחד השייטים שהיו במינכן, כלומר בקיל, ואת רוב החומר לא יכולתי לפרסם.

מה שנורת מהפרג הוא שאריות של

אדם צל אדם, שמוחו מצוי בדמנציה מוחית מתקדמת ההופכת אותו לאדם נודניק נרקב, ועוד עדות לכך הוא השיגיון בכל הכשלים הלוגיים האפשריים שגם נער כבן 12 מבין את כשלהם..
מחזה מעורר חמלה.

מעולם לא נטען משהו על מלמד, מאחר שאינני מכיר את מלמד או אחותו של מלמד, רק הזכרתי שלמיטב זכרוני לא מוזכר במקורות המפורסמים שצריך לבחון זאת שוב.

הדבר הנוסף שאמרתי היה היגד נוסף ובלתי קשור במישרין, שכבר היו מקרים שאנשים המציאו את עצמם במקומות מסוימים שמעולם לא היו בהם, ההיגד הזו לא בא לפסוק או להביע עמדה בהכרח לגבי מלמד X או Y.
אלא מתייחס רק לטענה שזה שמישהו אומר משהו, לא בהכרח הופכת את זה לעובדה.
זה שיש איזה ויינשטיין שאשפר למצוא אותו ב 144 אגב, זה עדיין לא עדות חותכת.

עדי פרג

New member
עם פרים (ופרות) אני לא מתווכח

ישפטו אנשי הפורום מי כותב דברי הבל ומי דברי טעם והאם העובדה שהפר "אינו מכיר את מלמד" מלמדת משהו עליו דוקא.
ואגב, ה "איזה ויינשטיין" שהפר האקסלנסי מציין את שמו בזלזול, היה דוקא בנבחרת ישראל (סייף) לאולימפיאדה ב 72, אחר כך ביצע קורס טייס וסיים כנווט פאנטום ולאחר מכן החליט שזה לא מספיק לו והוא רוצה לעבור לתא הקדמי - ובשביל המטר וחצי שבין התאים הוא עשה קורס טייס חוזר, סיים בהצלחה, ומאחוריו אלפי שעות טיסה כולל פעילות מבצעית בהיקף רציני.
אבל כל זה "קטן" על הפר הגדול והוא יכול להרשות לעצמו לזלזל.
בכל מה שקשור לאבחנה הרפואית (הדמנציה..) הייתי מבקש מהפר שימציא תעודת רופא טרם שהוא עורך אבחנות כאלו דרך אתר אינטרנט. נדמה לי שהפר ציין בשרשור קודם שהוא יילד פעם איזו פליסטינית - אולי הוא חושב שאחרי הישג כזה הוא כבר רופא מדופלם.

השיח עם פרג הוא האכלת טרול טיפוסית

כפי שרואים, מלבד הטרול, מעורר החמלה אף אחד כאן לא שמע עד היום על "מלמד", כולל מי שחקר ובדק וכתב בנושא הנדון ערך שלם.

למעלה