ממש הזוי..

easternstar

New member
ממש הזוי..

תראו מה כתוב בסטטוסים של וואלה. איך ענבר מנתחת את המצב: "ענבר מעודדת את אתי "זה תמיד קשה לקבל ביקורת, זה קשה לחשוב: מה לא אוהבים אותי פה? בחוץ רואים רק את מה שמשדרים אבל אנחנו מכירים אותך פה גם בטוב וגם ברע. את כרגע מעצימה את הרע אבל תזכרי שבחרו להחזיר אותך ואיזה חיבוק קיבלת פה אתמול" אסטרטגיה? התנחמדות? עיוורון?

Klayhamn

New member
עיוורון

היא לא תבין את המציאות עד סוף התוכנית... גם אחרי שתעוף היא לא תדע שיכלה לזכות במליון אם הייתה נשארת לערכים שליוו אותה בהתחלה

easternstar

New member
פחדנות. חיים בקיבוץ שאילפו אותה ללכת עם העדר

ולומר ש:"אחותי, אם זה לא שלך אז שחררי.." כלומר אם הרוע לא מופנה אליך אז לא נלחמים. הבעיה היא המשפט ההוא שנכון במצבים יותר רציניים: "כשבאו לקחת את..לא אמרתי מילה כי זה לא אני..כשבאו לקחת את..לא נלחמתי כי לא באו אלי..כשבאו לקחת אותי אין מי שילחם. תמיד רוע מנצח כאשר שותקים. אני לא מאמין שענבר עיוורת. אני לא מעריך שהיא עד כדי כך חסרת אינטליגנציה. אני חושד בה בפחד ומזה אני כ"כ מאוכזב. דבר אחד הוא לשתוק ודבר אחר הוא להתחנף לרוע..

Klayhamn

New member
והאבסורד הוא...

שהיא הראשונה שבאו לקחת אותה אני לא מסכים איתך בדיוק, ואני אסביר לך למה. קודם כל, אנחנו הצופים נוטים "לפשט" את המצב (הנה, אנחנו מנסים לעשות דיכוטומיה של טוב ורע, בעוד שבפועל המציאות יותר מורכבת), וגם לפשט את הדמויות עצמן (או שהן "פוחדות" או שהן "זדוניות" או שהן "עיוורות" וכו'), בפועל, גם הדמויות עצמן מורכבות: במוחן מתרחשים שלל תהליכים פסיכולוגיים שמנסים גם להבין את המציאות וגם לתמרן בה בחוכמה, ומעבר למודע יש גם את התת-מודע שמניע אותן. ענבר לא סתם "מפחדת", אני סבור שהיא מאמינה למה שיוצא לה מהפה, היא לא משקרת לקרן בדברים שהיא אומרת, היא מנסה לשכנע גם את עצמה בדברים האלה, ומצליחה. השאלה "למה" - כבר קשורה יותר לדרך ההתמודדות של אנשים עם חוסר צדק ועם בריונות, עליה כבר דיברתי פה כמה פעמים. הדרך שבדרך כלל נבחרת היא להזדהות עם הבריון ולגנות ולדחות את החלש והקורבן. הסיבה לכך היא שבני אדם לא יכולים לסבול חוסר צדק, ולא יכולים לסבול את התחושה שהם עומדים מנגד לחוסר צדק מבלי לעשות דבר. דרך קלה מאוד להתמודד עם חוסר צדק היא לשכנע את עצמך שהוא לא קיים: זה לא שליז היא מסכנה וסופגת התעללות וחרם מצד הבנות, זה פשוט שהיא "מביאה את זה על עצמה", זה לא שאתי וקרן הן בריוניות וצבועות, זה פשוט ש-"ליז מוציאה את הרע מהן"... זה לא שהקהל רואה את המציאות באופן אובייקטיבי ומצביע עליה - אלא "הקהל רואה רק חלק מהתמונה, ואנחנו רואים גם את הטוב ולא רק את הרע". ענבר מנסה לשכנע את עצמה שאתי באמת טובה, כי היא לא מסוגלת לחיות עם התחושה שאתי וקרן בעצם רעות וענבר לא עושה כלום אל מול הבריונות שלהן מול לירון או ליז... ענבר עצמה מיהרה מאוד לסלוח לה כשאתי יצאה עליה וקראה לה שמנה, וזה לא נובע סתם מ-"פחד" אלא מחוסר בטחון, מתחושה שבעצם היא (ענבר) לא בסדר, ולאתי אפשר לסלוח כי היא באמת עושה הרבה, מנקה, וכו' - ומדובר ב-"יציאה לא מכוונת של תסכול" וכיו"ב. אם ענבר הייתה מחוץ למשחק ומתבוננת עליו כמונו, היא כנראה הייתה חושבת כמונו. אבל בגלל שהיא בפנים היא חייבת להתמודד איכשהו עם הרוע שמקיף אותה, והיא בוחרת להאמין שהוא לא קיים, ולהצטרף אליו - מאשר לעמוד נגדו. כי זה קשה מאוד לעמוד מול הרוע. העובדה שאף אחת שם לא טלית שכולה תכלת (לירון לא הייתה, ליז היא גם לא) מקשה עליהן מאוד לקחת את העמדה ה-"צדקנית" שאנחנו נמצאים בה (הרי גם אנחנו לא מושלמים, ובכל זאת אנחנו בוחנים את התוכנית מעמדה מוסרית "טהורה וצדקנית" כביכול).

niva99

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo91.gif

ניתוח מעמיק ודי מדוייק ( לדעתי).

easternstar

New member
ענבר היתה "הראשונה שבאו לקחת" אבל מי נלחם?

אילת נלחמה. וענבר באה בזנב מושפל והתחננה בפני אתי שתגיד לה מתי הרגלי הניקיון שלה לא נאותים והיא תעשה כל מה שאתי תצווה. אילת התיצבה כמו לביאה וצעקה על אתי בחזרה. מה התוצאה? אתי אומרת לאחת בוילה שהיא פוחדת לצאת עליה. תקרא בסטטוסים של וואלה. אתי אומרת לאילת שהיא פוחדת לריב איתה כי ניצוצות יעופו ומה הקהל בבית יחשוב? נוקאאוט לגישה (לא זו שלך אלא גישה שמקובלת בציבור) שכל רוע יש לחבק ולעטוף והאלים והתוקפן יבין ויפנים. אלימים מזהים התקפלות כחולשה. בגלל שענבר היתה כ"כ חסרת ביטחון לא לקחתי את זה נגדה. זיהיתי את הפחדנות והרצון להצטרף לעדר אבל חשבתי שמעמדת כוח היא תתקרב לאילת בגישה. דווקא איילת, שהתחילה את המריבה עם ליז, צבועה אצלי בצבעים בהירים. היא התפרצה פעם, היתה עצבנית, אבל כל החבורה לא עצרה אותה והתנפלו ביחד על ליז. חברה טובה כמו ענבר יכלה לעצור את אילת. דווקא קרן, כשנוח לה והיא פוחדת מפיצוץ שישפיע לא טוב על הבנים, יודעת יפה מאוד להרגיע את אתי כמו במקרה התקפת העצבים של אתי כשהקפה נגמר. לקרן יש יכולת מנהיגות. הבעיה שהיא רעה ומניפולטיבית. לא אהוב עלי כשלא מפעילים חשיבה רציונלית ומנתחים מצבים. קרן "קיבלה כאפה" ומנסה לבדוק מה השתבש. ענבר שיכורת ניצחון. היה דבר נוסף שהפריע לי. היא סיפרה ששתי בנות "לא באות לה בטוב: עדי וליז. לעדי היא אמרה ש"זה לא את זה אני. " וסיפרה לה שהיא לא יכולה לסבול אותה ועדי קיבלה. ענבר אמרה שאפילו צחוקה של עדי הרגיז אותה, אבל לדבריה:"עדי יודעת לקבל ביקורת." ענבר אמרה שליז לא תקבל את ההערה ותשאל למה. ענבר לא מפעילה שיפוט מוסרי ולא מבינה שהיא לא בסדר שהיא מנדה את עדי מכל הקבוצה. זה פגם מוסרי שענבר לא מתקנת כי הוא לא מפריע לה אבל אם היו עושים לה אותו היא היתה מתלוננת לאיריס ובוכה.. המציאות לא שחור לבן ואיילת חביבה עלי למרות ההתפרצות כי היא חמה, אמיתית, נאמנה ורגשנית. ענבר איבדה אצלי הרבה נקודות ומעניין אם זה רק אצלי ..

אני מסכים איתך KLAY.חשוב גם לזכור שיש גם..

אנשים כאלו בחיים האמיתים.אנשים שעמדתם לרוב היא ישיבה על הגדר. לא לכל אחד ואחת יש את זה בפנים,את תכונת הצדק או האומץ ,להיפך לרוב האוכלוסייה אין. וכן ליז וגם לירון לא ייצגו דמות שהיא ב100% טהורה ותמימה להגן עליה,או לצאת חוצץ עבורה מול הרוב המקובל של הבית. אני לא יודע אם אתה ראית ריאלטי אחר-האח הגדול ,אבל לפעמים על סמך תקדימי עבר ומקרי עבר אנו מצפים מדמויות מסויימות להתנהג כמו שאחרים התנהגו, "הטוב מול הרע" כביכול, לא כל ענבר ואיילת יכולות להיות אלירז ושפרה,שיצאו נגד רוע כביכול-סער ובובליל, וזכו להזדהות עמוקה ורחבת טווח. לא לכל אחת יש את התכונות הללו של ללכת נגד העדר בכל הכוח וללחום על צדקת דרכך. וכן אנחנו יכולים לא לקבל זאת אבל להבין זאת.וכן בקשר לענבר אני לא באמת חושב שהיא באה מאיזושהי מזימה,או אסטרטגיה לתמוך בקרן ואתי למען תועלתה האישית,אני באמת חושב שהיא עיוורת,לא מודעת,ודי חסרת קליטה,היא מאוד מנסה לרצות,את כל האנשים סביבה,כנראה שזה משהו שבא מהשתלשלות חייה.

Klayhamn

New member
../images/Emo45.gif

היחידה שהייתה לה הראיה המפוכחת של המצב (עדי) הייתה חסרת כח להשפיע... אלו שיש להם הכח להשפיע הן עיוורות... לו רק הייתה ענבר מתעלה על עצמה וחוברת לעדי יכול להיות שהיה קורה משהו מעניין. בסופו של דבר נראה שאין ממש סיכוי יותר ל-"טוב" לנצח.. כנראה שהתוכנית תהיה מעין דשדוש מתמשך עם עליות וירידות, עד למעין גמר נייטרלי עם דניאל, אורטל, ועוד 2 -- אני משער לעצמי שקרן ואולי גם איילת (בסופו של דבר, למרות כל התהפוכות, הצפוי מכל יתרחש)

easternstar

New member
אבל ענבר אמרה שהיא לא סובלת את עדי

ענבר אמרה שהיא מודעת שאין סיבה אמיתית לרתיעה מעדי אבל "היא מתאמצת יותר מידי" והיא אפילו לא יכולה לשמוע את הצחוק שלה. נכון שעדי חסרת כישורים חברתיים אבל מה תגיד על מנהיגה בקבוצת ילדים שתדחה ילד ותגיד:"אני יודעת שזה לא אתה, זו אני" והילד יהיה דחוי? זה מה שענבר עשתה לעדי וזרקה אותה מהקבוצה שלה. תביט על מה שוואלה בחרו לתת מהשיחה עם יוני. את הקטע את מי ענבר שונאת. אני לא מצפה מענבר להלחם. אני מצפה ממנה לרציונליות ולהבחין בין טוב ורע. רק לדעת. לא להילחם.

Klayhamn

New member
מסכים

שמע את השיחה כרגע, היא מעניינת... ענבר שבה וחוזרת על זה שהיא לא מבינה איך זה שבחרו בה... היא באמת לא מבינה מה הקהל אוהב, ומה הקהל ראה בה שאין בשלישיה... היא מדברת על דברים שטחיים וטפשיים כמו "הגוף" או זה שקרן "ברמנית וזה מגניב"....

ומהו הצפוי מכל לדעתך? זכייתה של דניאל?

לגבי הדשדוש מסכים ב100%,אלא אם כן תהיינה התערבויות של ההפקה בדמות משימות מפלגות ומחרחרות ריבים.

אני לא רוצה להיות נביא,אבל בוא נאמר שאליקו..

ליקו ליקו ושיראלללללללללל ..... לא בדיוק יבחר משהו שרחוק ממה שהוא נמשך אליו. ובוא נאמר שזה לא בדיוק כוס התה של הצנון. אני מצפה לבחורה בסגנון אתי חזן מצד אליקו.

easternstar

New member
ואתה בטוח שהקהל לא יבחר בה כשהמבחר בווילה

כולל שפנות פחדניות וטובות או "מלכות הכיתה" הרעות? אם אליקו יבחר בדמות צבעונית שהקהל יאהב איתן יצא עם האהבה והבחירה של אליקו תצא עם המיליון.

Klayhamn

New member
גם אם תהיינה משימות

לדעתי יהיה דשדוש, בגלל שכמו ש-easternstar אמר - פשוט אין שם אף אחד שישא את הלפיד... אנחנו תולים את תקוותינו על 2 בחורות אנמיות יחסית (ענת וענבר) ובחורה 1 שמרוכזת מדי בעצמה כדי להסתכל מטר אחד ימינה או שמאלה (איילת) יותר משיש בהן טוב, פשוט אין בהן רוע... אין להן מנהיגה, אין להם רצון לשנות, להשפיע, ליזום -- הן נותנות לאירועים סביבן להתרחש, ומגיבות כשצריך... איילת שקועה לגמרי בקראש שלה על איתן ובתחושת הבאסה והפספוס, ולא מעניינת אותה בכלל הדינמיקה בבית

Klayhamn

New member
הנה, ענבר עכשיו מספרת לענת

שהיא לא מבינה איך זה יכול להיות שהקהל השאיר אותה

למעלה