מן המצולות - פרק 1

ויימס

New member
זה לא מה שאמרתי.

אם אתה הולך להבין לא נכון את הדברים שלי בכוונה, אני אפסיק.
הוא לא ילד בן 16 מיוחד לבני גילו, הוא ילד בן 16 ממוצע משנות ה 90 שנמצא ב2015 משום מה, וזה לא אמין.

phoenix2000

New member
זה שהוא אוהב מטאליקה הופך אותו לילד משנות ה-90?

או שאני מפספס פה משהו?

ויימס

New member
כן!

תופעות חברתיות מופיעות והולכות. גם אם זה לא מוצא חן בעיניך, אהבה ללהקה מסויימת היא תופעה חברתית (נו, בנוסף לכך שהיא עניין של טעם אישי). אין שום דבר שעוצר ילדים בימינו מלרקוד את המקרנה בהפסקות בבית הספר, אבל הם פשוט לא יעשו את זה. או יצפו ב'עולמה הסודה של אלכס'. או יקנו שלאקים. אם הסיפור שלך מתרחש בהווה, תכתוב על ילד שחי עכשיו.

אתה רוצה להמשיך להתעקש? סבבה, תמשיך להתעקש.

phoenix2000

New member
את מגדירה את אלון כנער ממוצע, אבל הוא לא.

נערים ממוצעים שומעים מזרחית, MTV ושאר זבל פופי.
אלון הוא לא מסוג הנערים שהולכים אחרי הזרם. הוא נער שוליים. ציני, מתבודד, לא חברותי במיוחד. אז מיותר להוסיף שהוא לא מושפע מתופעות חברתיות.

אני *ככה* קרובה להפר את השבועה שלי עכשיו

אל תדאג, אני לא באמת הולכת להפר אותה, אני יותר מדי מפחדת מבוראי ויוצרי השטן. אבל להגיד משהו כללי על דמות שיכול להיות נכון לכל סיפור נחשב להפרת שבועה? לא זה לא נחשב.
ובכן:
שתדע לך, יקירי, שבעולם בכלל ובספרים בפרט, נערי השוליים הציניים והמתבודדים הם-הם השגרתיים. כמה ספרי נוער כבר קראת שבהם הגיבור הוא הילד הכי מקובל בכיתה? כשאני קראתי את אקדמיה לערפדים (איפה בלוק וטרינרים שיבוא ויצעק בוז?) אחד הדברים שהתלהבתי מהם היה העובדה שהגיבורה היתה אחת המקובלות והכוסיות בכיתה שלה - והיא אפילו היתה מודעת לזה!
כבר כל-כך התרגלתי לצפות להתבודדות, ליללות אל הירח ולכל ה-מה-בנים-מוצאים-בי-יש-לי-נמש-בצד-הפנימי-של-הברך-אני-כזאת-מכוערת-אלוהים, שעצם היותה סתם טינאייג'רית נורמלית היה מרענן להפתיע. (וגם בחיים האמיתיים, אגב, חנוניות הולכת ונעשית הקוליות החדשה, והערסים הופכים להיות אלה שעושים להם שיימינג ב"כשאבא ואמא בני דודים". אבל עזוב את זה עכשיו).
ולגבי תופעות חברתיות, לא להיות מושפע = לא לשמוע שירי מיימון (יש זמרת כזאת, נכון? שירי מיימון?). לרקוד מקרנה (ראה תגובתה של ויימס) = כן להיות מושפע ממשהו שלא אמורים להיות מושפעים ממנו בתקופת הזמן שלך. או לפחות לא בלי סיבה. למשל - אני שומעת ביטלס כי אבא שלי נהג להרדים אותי איתם כשהייתי קטנה
אבל קשה לי לדמיין ילד מודרני יושב מול היוטיוב וחושב, "הממ, נכון היו ביטלס פעם? בואו נשמע אותם" סתם ככה. בדרך כלל כשלילדים בספרים יש תחביבים מוזרים/לא מתאימים לרוב יש הסבר מניח את הדעת לגבי התופעה (בדרך-כלל כי זה מזכיר להם את סבתא שלהם).
זהו. השטן מושך לי בזנב. gotta go.
נ.ב
אני לא מאמינה ששלושה אנשים וחתול אשכרה השתתפו בדיון בנושא "האם נכון או לא נכון לדמות משנות ה-2000 לאהוב מטאליקה". הדיוק צריך להיות על "האם זה נחוץ בדרך כלשהי לעלילה? האם זה מעניין את הביצה? אז למה לא פשוט למחוק את השורה הזו ודי?"
(ולא, לא קראתי את הסיפור, שטן יקר.)

ויימס

New member
טוב, הוא די גרר אותי לתוך זה.

אני אמרתי שכל הבעיות ההן מתגמדות לעומת העובדה שלא מתרחש בפרק הראשון סיפור.
אם תתמידי בפנייה אל his lordship בשם משובש, אני אתחיל לקרוא לך "חתול השיגדון".

וכעת כל העניין הזה גרם לי לרצון לשמוע מטאליקה.
You know our fans are insane!

We're gonna blow this place away!

with volume higher

Than anything today! the only way

When we start to rock

We never want to stop again

ויימס

New member
א. מה הקשר לשימוש האנכרוניסטי במטאליקה?

ב. כל הילדים בני ה 14 רואים את עצמם כציניים ומיוחדים ולא מובנים, ומרגישים שהם לא חלק מהחברה. בגלל זה כולם אהבו את רייסטלין מהרומח.

phoenix2000

New member
אין קשר למטאליקה.

הוא יכול גם לנגן מנגינות של הביטלס או של טיילור סוויפט. אבל אני לא שומע ביטלס או טיילור.
גם כשהייתי בצבא, הייתי מביא לשם את הגיטר-הירו שלי והיה שם עוד אחד עם גיטרה אמיתית ופעם ניגנו יחד את nothing else matters (אני בגיטרה מפלסטיק והוא באמיתית).
זה למה רשמתי מטאליקה.
בכל מקרה, זו לא הלהקה שהוא מנגן אלה העובדה שהוא מנגן שמשמעותית בהמשך הסיפור.

ויימס

New member
אז אל תציין שם של להקה אם זה לא חשוב.

כן, ברור לי שרשמת מטאליקה כי עשית השלכה של החוויות שלך על הדמות. don't do it. אתה תוצר של התקופה שלך. הוא תוצר של התקופה שלו. בכמה עוד דרכים אני יכולה להגיד את זה?

phoenix2000

New member
עדיין אני לא מבין מה הבעיה שנער בן 16 בימינו ישמע וינגן

מטאליקה.
&nbsp
אני לא רואה את זה כתוצר של תקופה. הוא שומע עוד המון להקות חוץ ממטאליקה. כרגע הוא מנסה ללמוד שיר של מטאליקה. אולי אחר כך הוא יתאמן על משהו של הביטלס.
&nbsp
אני מציין את זה בסיפור כי לרשום 'התוכנית המקורית הייתה להתאמן על איזה מנגינה שהתחיל ללמוד בתחילת השבוע...' מרגיש בנאלי ולא באמת אומר הרבה.

shayelk

New member
אני איתך פה

למטאליקה יש אחלה גיטרות בערך בכל רמת מורכבות, ובגלל זה מורים לגיטרה (שהם לא בני 16) אוהבים ללמד אותם. אני הכרתי את מטאליקה בגלל שיעורי הגיטרה, תלמידים של חבר טוב שלי עדיין מכירים את מטאליקה בגללו, ואני די משוכנע שזה משהו שמשותף לאיזה חצי ממי שלומד גיטרה בישראל... אבל אולי זה רק אני

ויימס

New member
אגב, אין כבר מוזיקה ב MTV.

אז זה רק מראה עד כמה אתה חושב על העולם התרבותי שבו הנוער חי במונחים לא מעודכנים.
זה הפך לערוץ של תוכניות ריאליטי וכדומה. מאז הדור שלי ושלך, שהיה הראשון לגנוב מוזיקה, פשוט לא משתלם יותר לעשות תוכניות על קליפים. אני זוכרת שהייתי מקליטה בוידאו שעות על גבי שעות של friday's rock show ומחפשת קליפים טובים ב fast forward.
good times.

אוח, ודריה. זה היה טוב.

ויימס

New member
היום בבוקר ראיתי חזרזיר בר, אז העורב שלך לא מהווה תחרות.

והוא היה חמוד. גרוסנינקי סקרומנינקי טולסטינקי קבנצ'ק!
אבל חשבתי לעצמי שבסביבה מסתתרים מאמאשה או פאפאשה אז כדאי להתרחק.

אבל פעם רציתי לחזור הביתה, ובאמצע השביל עמד חזיר בר ענק, מלא הוד והדר כאילו הוא יצא עכשיו מתוך סרט של מיאזקי (יש לו איזה אישיו עם חזירים, נכון?) זה היה מלחיץ.
סתם עורב גדול? שאפילו לא מנסה לתקוף אותך כמו ב'הציפורים', או להגיד את ה N word? נההה.

בחיפה יש המון חזירי בר!

גם לי קרה שכשחזרתי הביתה באמצע הלילה ראיתי זוג חזירי בר יורדים במדרגות אל השביל של הבית שלי. לא ידעתי מאיזה כיוון להקיף את השכונה! בכל מקרה, כן. הם יותר מעניינים מעורבים ענקיים. וגם מה זה ענקי? בגודל של בנאדם? אתה לא נותן השוואה אז סתם גודל לא כ"כ תופס..

ויימס

New member
אז עורב שהוא פי 2 יותר גדול מעורב רגיל זה כנראה לא מספיק.

אגב, העורב באמת חיוני לעלילה? הוא עומד להיות דמות? הוא הולך לעשות משהו או לדבר?

phoenix2000

New member
כן, כן וכן.

ולדעתי הוא מספיק גדול כדי שאלון ירצה לצלם אותו.

למעלה