מנהיגי אירופה מנסים למצוא דרך

ne ro

New member
אתה די צודק

אך בצרפת( ובבריטניה) לא מדובר בעבודים שחורים. אבל אני לא חושב שזה נכון להגיד שכל המוסלמים בצרפת בדלנים. זאת אומרת נכון שיש בצרפת ערים כמו סרסל , אבל זה עדיין לא הופך את כולם לכאלה. וחוץ מזה, בצרפת יש מוסלמים לא רק בפרברי פאריס ומרסיי וליל וטולוז וליון, אלא גם פאריס, ליל, טולוז, ליון ומרסיי עצמה. זה נכון שנוצרו בצרפת מעין "גטאות" אתניים, מה שלא טוב בכלל, אבל לא כולם הם כאלה. זאת אומרת, נכון, בכפרים השפה השלטת היא אך ורק צרפתית, אבל זה עדיין לא הופך את כל המוסלמים בצרפת למסתגרים בגטאות. יש דווקא לא מעט מוסלמים בצרפת שמרגישים צרפתים. כך שהתיאור שלך לא מדוייק.

לא כל, רוב, רוב!

ברור לי שחלק כן משתלבים, יש מוסלמים פתוחים וחילוניים, שמחפשים אינטגרציה, יש כאלה שמרגישים קודם כל צרפתים ואחר כל מוסלמים או כל דבר אחר, אך הם דיי במיעוט, רוב המתונים לא עושים דיי כדי להקיא מתוכם את הקיצוניות והאידאולוגיה הקיצונית וזה דבר שרק הם יכולים לעשות ביעילות, הממשלה/משטרה יכולה למנוע התארגנויות קיצוניות פה ושם, היא יכולה לפקח, אך היא לא יכולה לגדוע מן השורש, היא לא יכולה לחנך, מאחר והיא לבעמדה להטיף מוסר, היא לא באמת מבינה ומכירה את המנטליות, לעומת זאת המתונים כן מכירים. ברור לי שלא כולם "טרוריסטים", זה ברור, מצד שני התמיכה/ההבנה/הלגטימציה בשטיקה היא רחבה דייה כדי להמשיך את הקיום של הקיצוניות. במצב שזהו הרוב והמתונים לא עושים כמעט דבר אירופה באמת צועדת רק לכיוון אחד ומסוכן, מלחמת אזרחים - מלחמת תרבויות/זהויות תוך אירופאית. הזהות האירופאית החדשה היא מושג חדש יחסית ולא מגובש לחלוטין, הוא לא יהיה מסוגל לקבל זהות חדשה שתתגבש לו בתוך היבשת.

ne ro

New member
אני חושב שאתה טועה.

וחוץ מזה אין הרבה ערבים ילידי צרפת שיודעים לקרוא ערבית.. והזהות האירופית לפי דעתי קרובה יותר רק אצל אנשים ממוצא של 2 מדינות או יותר באירופה.

ערביי צרפת לא שונים

מערביי אנגליה או מדינות אחרות (אני יכול להעיד בעיקר על המוסלמים של לונדון, מעולם לא הייתי בצרפת). אני ראיתי את הדוכנים שלהם בשכונות שלהם, ערבית היא שפה מאד מדוברת וישנם הרבה מאד עיתונים בערבית, ספרים בערבית, יש להם עיתונים שמבטאים את האג'נדה שלהם כערבים וכמוסלמים כמו "אל חיאת".

ne ro

New member
אז אני חושב שאתה טועה.

ואתה מדבר בסטרואטיפים, לפי איך שאתה תופס את הדברים. קודם כל אין כמעט מוסלמים ילידי צרפת שיודעים לקרוא בערבית, וזה בעיקר המבוגרים שקוראים אותם. PLACק DE CLICHY,BELLEVILLE הם באמת פרברים שיש בהם הרבה מהגרים אבל שוב יש הרבה מוסלמים בצרפת שחיים בערים הגדולות ולא בפרברים.

ne ro

New member
כך לדוגמא את Ni Putes Ni Soumises..

ואת האונס והאלימות שחוות נשים מוסלמיות בכלל..

ne ro

New member
וסן אטיין..

וחוץ מזה זה גם לא נכון שהם מנוכרים לתרבות המערבית, הייתי אומר שזה מאוד מאוד שטויות להגיד זאת.

ברצינות...

כמה מתירנות את רואה בחברה המוסלמית באירופה? רדיפה אחרי קריירה, כסף, זכויות, חופש, ליברליות, קבלה של כמה מוסלמים חילונים באמת אתה רואה אצל אותו ציבור?, כמה מוסלמיות לובשות לבוש חושפני ונהגות כמנהג האירופאים כמה עוזבים את המסורת?, כמה יוצרים תרבות חדשה, כמה שואפים לאינטגרציה? (ראה את ההודים בבריטניה כדוגמא מצויינת לאינטגרציה). נכון, הם עברו מודרנזציה, זה נכון גם לגבי המוסלמים במדינות ערב, אך מודרניזציה זה מודרניזציה, זה לא קשור למערביות.

הכוונה בקבלה של

"תופעות" כמו הומוסקסואליות, דבר נפוץ בחברות מערביות, אפילו במדינות שמרניות ביותר עד לאחרונה כמו ספרד הקתולית.

ne ro

New member
אני חושב שאתה טועה.

כמובן שאני מכליל כאשר אני

מתאר את התרבות המערבית ומתייחס אליה ברמת הסטריאוטיפ ומאפיינים מקובלים. לא שאין לי ביקורת גם על התרבות המערבית.

ne ro

New member
בלגיה, למשל, לא מחכה לג'יהאד

או לסתם פיגוע בתחנת רכבת. לאחר הפיגוע במדריד הממשלה הבלגית החליטה על פיקוח נרחב בצורה קיצונית בבתי ספר ובמסגדים, ועל הקשחת מדיניות ההגירה כשמדובר במוסלמים. יש שיקראו לזה "אפליה" או "גזענות" . אני קורא לזה "זהירות".

ne ro

New member
אני אנסה להסביר עצמי

בצרפת, רוב הציבור הצרפתי משתייך למעמד הביניים. לא עשירים ולא עניים. עבודות של המעמד הנמוך הן נהגי מוניות , מסעדנות וכו'. עבודות שהן של המעמד הבינוני ( הכוונה) הן דברים כמו: רפואה, הנדסה וכו'. אינטלקטואלים הם בדרך כלל במעמד כלכלי מאוד גבוה. המהגרים בצרפת ( ערבים, סינים, פורטוגזים, איטלקים) הם בדרך כלל ברמה כלכלית והשכלתית נמוכה משאר האוכלוסייה. די מסובך אך מקווה שמישהו הבין..

ne ro

New member
למשל בפאריס..

המעמד ה"בורגני " גר בדרך כלל ברובעים כמו 6 ( סן ז'רמן), 17 וכו'..

ne ro

New member
בעיקרון זה די דומה לישראל

כי גם בצרפת מי שעושה את רוב העבודות "השחורות" כמו נהגי מוניות וכו' הם יהודים יוצאי עדות המזרח...

ne ro

New member
או אם משווים את זה לתיאוריה

המרקסיסטית- פרולטריון..

neuron

New member
נראה אותם משפיעים על מערכת החינוך

המדינות המוסלמיות

ne ro

New member
והאמת שאין לי מושג מה קורה במדינות

אלרות, אני יודע רק מה קורה בבלגיה, צרפת ושווייץ... אני סתם משחק אותה מבין..

ne ro

New member
והאמת היא שזה מאוד משעשע

כי צרפת דווקא מאוד פעילה נגד הטרור ברמה העולמית. אבל זה לא קשור למלחמה בעיראק ולבוש. הו וול.

למעלה