מנהל בית ספר הצליח לאחד את ערביי לוד.כל הכבוד

גידעון1

New member
מנהל בית ספר הצליח לאחד את ערביי לוד.כל הכבוד

ערביי לוד החליטו לנקוט בצעד חריף של השבתת הלימודים למען מנהל בית ספר בלוד שמשרד החינוך מעונין לפטר אותו.
בסך הכל המנהל פיצץ באגרופים תלמיד זה הכל. על זה לפטר אותו?
כל הכבוד לערביי העיר לוד שמתאחדים למען מנהל כל כך אציל וטוב לב.

זה מוזר שהם תומכים

במנהל המכה ! לך תדע מה היה שם באמת , חוק זה חוק הם יכולים לשבות אלימות ועוד במעמד של מנהל בית ספר שאמור להוות דוגמא אישית !

גידעון1

New member
מה זאת אומרת "לך תדע מה היה שם באמת?"

הרי אין הכחשה אחת שהמנהל התאגרף על התלמיד. התירוצים להשבתת הלימודים לא נובעים מטענה כלשהי שהמנהל לא עשה את זה אלא מטענות שונות ומשונות כגון שמנהלים אחרים עושים דברים יותר חמורים או כי המנהל מתנגד לשירות לאומי. כלומר אם הוא לא היה מתנגד לשירות לאומי אז משרד החינוך היה מוותר לו על זה שהוא התאגרף על התלמיד.
בכל אופן לא היתה אפילו טענה אחת שהמנהל לא היכה.
גם האבא של התלמיד יצא טמבל לגמרי. הוא אמר שהוא התלונן כי הוא באותו הרגע היה עצבני. בטח שתהיה עצבני. אדם מבוגר דפק לבן שלך מכות רצח אז ברור שתתעצבן. אני רק לא מבין את הטפשות שלו לבטל את התלונה.(בעצם אני כן מבין כי ערביי לוד המאוחדים לוחצים עליו לבטל את התלונה למען המנהל הדגול שאחראי על חינוך וביטחון ילדיהם).

כן בדיוק

יכול להיות שהפעילו עליו לחץ לבטל את התלונה , ואין סיבה לבטל את ההשעיה ,העבירה חמורה ביותר ודווקא בגלל היותו מנהל צריך להעניש אותו במלוא החומרה למען למען יראו וייראו.

לך תבין ראש של ערבי

תאר לך דוגמא היה מדובר במנהל יהודי שהרביץ לתלמיד ערבי.

אני משאיר את זה עכשיו לדימיון שלכם.

ולמתקשים:

אלימות הפגנות ונדליזם שביתות מלימודים ומה לא, עד שלא יסולק אותו מנהל מכה.

ככה זה בשקר ובצביעות.

מתי תלמידי ישיבות יגישו תלונה על הטרור

שמפעילים עליהם ראשי הישיבות.

ראש יהודי לך תבין.

חינוך חרדי לא משאיר הרבה ברירה

אין לתלמידי ישיבה אפשרויות בחירה פרט לדרך המוכתבת על ידי ראשי הקהילה.
כל החורג מסתכן בלחץ פיזי ונפשי, אם בחר בדרך אחרת יחשב למת,] אם זה לא טרור על המשפחה ועליו אז מה זה טרור?
איך קהילות שלמות לא מסוגלות לקבל את הילד החילוני שלהם?

ellale

New member
לחץ פיזי?

מתי לאחרונה קראת על ראש ישיבה או משגיח שהיכה בחור? לחץ חברתי קיים בכל החברות, ושוב, אניי לא טוענת שהחברה החרדית מושלמת, אבל להשוות תופעות חולניות של הרג, התעללות ואלימות למה שקורה בחברה החרדית, זה חולני ומעוות.

הלחץ מתחיל עוד בחדר, איך את מסבירה את הבריחה

של החוזרים בשאלה? למה זה נראה כאילו ברחו על נפשם?
ברור שזו כפיה בכח, אבל, את הכביסה לא מכבסים בחוץ.

ellale

New member
אני לא חושבת שזו חברה מושלמת

אב להשוות לחברה החרדית באשכולות שהושא שלהם הוא אלימות חולנית, זה חולני. אין תופעות אלימות חולנית נגד נשים וילדים בציבור החרדי. יש, בהחלט, מקרים בודדים, חולי נפש כמו אליאור חן יש בכל מקום, אבל אין תופעות גורפות כאלו.
לא תמצא אותי מצדיקה את היחס של החברה החרדית לאלה שעזבו אותה, לא אוכל להבין הורים שמחרימים את הילדים שלהם, רק ההשוואה וההקשר לשרשורים הנוכחיים פה, מקוממים.

ellale

New member
מה הוכחת בזה?

אין נשים מוכות חילוניות וערביות? אני לא טוענת שאין גברים מכים דתיים וחרדים, אני רק חושבת שלטעון שהתופעה הזו רווחת יותר בציבור הדתי או החרדי ועוד בהקשר של שירשורים שמדברים על נישואי קטינות לזקנים והמנהל שהיכה תלמיד וכל הקהילה מגבה אותו, זה חולני.

התופעה של להחליט לצעירה עם מי להתחתן קיימת

בעולם החרדי, אין על זה ויכוח.
חבל שאת עושה גלים.

ellale

New member
התופעה של להשיא קטינות לזקנים בעל כורחן

לא קיימת. ובכל הקהילות החרדיות, מקובל שבחורה יוצאת לפגישה עם בחור ויכולה לומר את דעתה, לטוב ולרע. מקרים של אבות מתעללים ששוללים זכויות מהבנות שלהם, קיימים בכל חברה, אבל לא כתופעה שכיחה יותר בציבור החרדי.

ברור שלה קיים, ממש חברה נאור.

לפעמים אני כל כך מתפלא מקוי האופי המשותפים לכם ולערבים.
הראשי , העדר מנגנון ביקורת.

ellale

New member
נאורה זה אתה אמרת

אני אמרתי, שזו חברה עם הרבה בעיות, אבל מגוחךמלהשוות אליה כשמדובר בנישואי קטינות בעל כורחן לזקנים. זה הכל.

נשואי קטינות זו תופעה רווחת במגזר החרדי

מה הבשלות הנפשית של קטינה להחליט עם מי תתחתן ומי יהיה לה טוב?

ellale

New member
נישואי קטינות זו לא תופעה רווחת בציבור החרדי

רוב החרדים מתחילים להתעניין בשידוכים כשהבחורה בין גיל 18-20, לא קטינה לפי החוק. קיימת למשל הקהילה ביבניאל, אבל הם ממש לא במיינסטרים החרדי ורוב החרדים מתנגדים לשיטתם.

למעלה