מנהל בית ספר הצליח לאחד את ערביי לוד.כל הכבוד

היא כן, חבל לבזבז מילים.

חברה ארכאית לא תיתן לבת להיות יתר על המידה בגיל הנ"ל.
גם הם מודעים להורמונים המשתוללים.

ellale

New member
כיוון שאתה כזה מומחה

זה די בזבוז זמן לנסות להסביר לך את המציאות. העיקר שאתה יודע מה טוב ומתנהג כמו שצריך.

ellale

New member
אני לא מנסה לומר שהמגזר החרדי מושלם

אבל הבורות שלך, והנסיון להציג את עצמך כליברלי כשאתה מלא בדעות קדומות ולא מוכן לנסות לשמוע משהו אחר, זה משהו שנתקלתי בו לעיתים רחוקות מאוד.
אבל כמו שנאמר "מרבה דעת, מרבה מכאוב", אז תהנה בבועה שלך.

בורות? אם זה מנחם אותך, דיינו.

טיעונים אישיים לעולם לא מוסיפים לדייון.
הם סתם יוצרים אנטגוניזים.

ellale

New member
מנחם אותי? ממש לא, עצוב לי

כי ני לרגע לא ניסיתי לומר שאין תופעות שליליות בציבור החרדי. אני דברתי על תופעה מאוד ספציפית שעליה נסוב הדיון: נישואי קטינות בעל כורחן לגברים מבוגרים. תופעה שלא קיימת במגזר החרדי, אבל כשאתה מגיב על תופעה כזו: זה כמו במגזרים אחרים, אתה בעצם עוזר להנציח את התופעה המזעזעת, כי כשינסו (הלוואי) לטפל בה, יקומו התומכים שלה ויאמרו: הנה, זה קיים בעוד מגזרים, תראו את הציבור החרדי. וזה עצוב, לא עצוב לי ולא לך, כי בסביבות שאענחנו חיים בהן, זה לא קיים, אלא עצוב עבור אותם בנות שיאלצו להמשיך ולסבול מאותה התופעה.
וחוץ מזה, יש גם תופעות ראויות לגינוי וזקוקות לטיפול במגזר החרדי, אבל הן לא קשורות בשום דרך ולא מצדיקות את ההתעללות באותן ילדות שמתחתנות, לעיתים כנשים שניות, עם גברים מבוגרים.

שוב נתפסת לגיל החתן כאשר אני מדבר על

כך שקטינות מתחתנות בכפייה, למה מנחמת אותך העובדה שהחתנים צעירים יותר מזקן?
נשואי כפיה לגברים מבוגרים וזקנים קיימת בעולם החרדי, אולי לא במימדים שאת מנסה להדביק לכלל הערבים בעולם.

מי מצדיק? אני או את? ראוי לו לגמל לראות את דבשתו לפני שיבקר דבשות אחרות.

ellale

New member
אני לא מנסה להדביק כלום לכלל הערבים

אני מגיבה לכתבה שהובאה למעלה. אני מאמינה שהבעיה פחות נפוצה אצל הערבים בישראל, למשל, מאשר אצל אלה במצרים, אם כי אין לי נתונים לגבות את דעתי.
אני לא מכירה תופעה כמו שאתה מציין בציבור החרדי. קיימת הקהילה ביבניאל, שמחתנת קטינות עם קטינים, וממש לא מתקרבת למיינסטרים החרדי, להיפך, רוב הציבור החרדי מגנה אותה. ואם אתה משווה נישואין של בת 15 לבן 40 לנישואין של בת 15 לבן 15-19 (לא שאני בעד זה, ממש ממש לא), אז לדעתי משהו מעוות מאוד בהסתכלות שלך.

אם דעתי בעניין הכפיה הייתה פחות מעוותת, דיינו

מה עם הכפיה? מה נתפסת בזקן המסכן, הוא בקושי עומד?

ellale

New member
אתה הגבת להודעה שדברה על

ישואי קטינות, לרוב לזקנים, לעיתים כאשה שניה ועל האלימות שהרבה פעמים נגרמת מכך, כתבת שזה דומה למצבן של הבנות החרדיות. לא סייגת שאתה מדבר רק על הכפיה, אני הגבתי להודעה שלך, לא לכוונות הנסתרות שמאחוריה.
ואם אתה רוצה לדבר על כפיה בציבור החרדי, זה נושא בפני עצמו שלא מתאים לפורום הזה, וגם בו אתה לא מגלה בקיאות יתרה.

אל תתחמקי, יש כפיה על קטינות חרדיות או לא?

כל עוד יש כפיה תמיד תהיה הסרבנית שיצטרכו להכריח אתה גם באלימות.

אלימות כלפי נשים זהו סממן של חברות ארכאיות, גם של החרדים.

ellale

New member
אין בחברה החרדית אלימות נגד נשים כתופעה

ברור שיש בכל מקום, גם בחברה החילונית, גם בחרדית וגם בזו הערבית, אנשים פרטיים שנוהגים באלימות בנשותיהם ובנותיהם, והחברה החרדית לא שונה במובן הזה, אבל אין את זה כתופעה יחודית לציבור החרדי.

את מתחמקת שוב, יש כפיה או אין?

בחברה החילונית כפיה על קטינות היא שולית ואף לא קיימת. כל השוואה שאת עושה פסולה מראש.

ellale

New member
יש לך נתונים

לגבי כפיה על קטינות בציבור החרדי? כי אני לא ראיתי כאלה ולא מכירה את התופעה. אם יש לך, אצטער להחכים.

בטח שאת לא מכירה

כמה שאלות אליך.

מאיזה חצר את?
אם לא, האם ליטאית?
אם לא, האם את ספרדית?

אם את עונה על השאלות השניה והשלישית, יש סיכוי שאת ראית מקרה או שנים בחייך.
אם לא, את חייה את המציאות הזו. וההיתממות שלך לא במקום.

ellale

New member
התחלנו מ"כל החרדים משיאים קטינות בכפיה"

המשכנו ב"אצל כל החרדים יש כפיה נגד הבנות". עכשיו אנחנו ב"אצל כל החרדים חוץ מהליטאים והספרדים יש כפיה".
אתה מבין למה אמרתי בהתחלה שאתה מכליל?
ושאלה לי עליך: יש לך נתונים או היכרות אישית עם כל החוגים האחרים חוץ מהליטאים והספרדים, או שעוד מעט זה יהיה חוץ מהליטאים, הספרדים וחסידי קלוצמך???

יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא

חבל שאת מפספסת את העיקר, אני דברתי על רמת החשיפה שלך.
הליטאים והספרדים כביכול יותר ליברלים, אם אפשר לכנות את זה כך.
הם מתירים יותר מאפשרות אחת, בחצרות החשוכות גם את זה אין.,

השתדלי להבין את הנכתב, אני מבין שאת צריכה בדחיפות מה איזה ניצחון מוסרי עלי.

ellale

New member
אני לא מחפשת ניצחונות על אף אחד

רק הראיתי לך איך לאט לאט הצטמצמה הטענה שלך, עכשיו היא כוללת רק חלק מהציבור החרדי (להערכתי, הציבור הליטאי והספרדי מהווים יותר מחצי מהציבור החרדי, אבל אני לא סגורה על מספרים מדוייקים) ואתה עדיין התקוממת כשטענתי שאתה מכליל.
ואני שואלת, מאיפה לך הידע על שאר הציבור החרדי? יש לך נתונים? מחקרים? היכרות אישית? אפעס איזה כתבה ב ynet?

לא הראת לי כלום, אבל אני הראתי לך

שבנות חרדיות נישאות בכפיה על אף מאמציך להסתיר את התופעה הפרמיטיבית הזו.

ellale

New member
לא הראית לי כלום

אמרת שבנות חרדיות (חוץ הליטאיות וספרדיות) נישאות בכפיה ולא הבאת אפילו מקור אחד לחזק את הטענה שלך.
אני מכירה בנות חרדיות מכמה חוגים ולא ידוע לי על תופעה של נישואים בכפיה אצלם. שאלתי אותך אם יש לך הוכחה, מחקר, כתבה, ראיון, משהו, שמוכיח שקיימת תופעה גורפת של נישואין בכפיה אצל כל החרדים (חוץ מליטאים וספרדים) ועדיין לא הבאת שום דבר כזה.

למעלה