מנסה לשנות דפוס התנהגות וזקוקה לעזרה

מנסה לשנות דפוס התנהגות וזקוקה לעזרה

היי,
אני בת 21. מרגישה כרגע בשלב מאוד מהותי של שינויים בחיי, לאחרונה אני רואה דברים אחרת, מתחילה לפתח דעות, רצונות וחלומות שלא היו לי קודם. אני אוהבת את השלב הזה בחיים ועם זאת הבלבול והתגובות הרגשיות הקיצוניות שהוא מביא איתו קצת מלחיצים.
ובנושא הזוגיות...

לפני מספר ימים התארחתי אצל משפחה בשבת והכרתי שם בחור בן 24 שמצאתי חן בעיניו, דיברנו קצת, הוא גם מצא חן בעיני ויצאנו לדייט פעמיים.

העניין הוא כזה...
עד עכשיו יצאתי רק עם בחורים גדולים ממני בהרבה, בני 29,30 והיום אני מבינה שזה היה מתוך מניע של התקדמות בשלבים מהירים מדי (בצורה ילדותית אפשר לומר) מבלי לעשות את העבודה הקשה שכרוכה בזוגיות.
ז"א התלהבתי מהר מהבגרות שלהם, מהגב והביטחון שהם מעניקים, מהר התאהבתי, מהר נתתי את עצמי וגם מהר הבנתי שאנחנו בשלבים שונים בחיים ומהר חתכתי ופגעתי בהם. הכל היה בתנודות מהירות, גדולות ולא טבעיות.
אני רוצה לשנות את הדפוס הזה כחלק מתהליך ההתבגרות שאני עוברת..

ולכן עם הבחור שיצאתי לא התקדמתי בקושי מבחינה מינית, אני מכירה אותו לאט, יצאנו שלוש פעמים ואני לא ממהרת, מאוד משתדלת לשנות את הדפוס הקודם שלי ולהנחות אחד חדש וסבלני.
ועם זאת, יש בעיה...

אני פשוט לא מתלהבת.
הוא לא מלהיב אותי, לא מרגש, אני בקושי חושבת עליו במהלך היום. ואני לא יודעת. האם זה טבעי? מאחר ועד היום הייתי רגילה להתאהבות מהירה שבאה עם דעיכה מהירה עוד יותר. אז אולי אני אמורה להיות סבלנית יותר לגבי מה שאני מרגישה לגביו. מצד שני אני חוששת להשאר איתו יותר מדי זמן לחינם, רק כי אחכה להתלהבות שתבוא והיא לא תבוא, כי אם היא הייתה קורית זה כבר היה קורה ממזמן... אני לא מורגלת בזה וצריכה הנחייה.
האם עליי לחכות עוד? או להבין שאם ההתלהבות לא קורית עכשיו היא כבר לא תקרה?
תודה

מעמקים39

New member
אם הוא בחור טוב, חכי ותני לו צ'אנס

לזרוק תמיד אפשר ואת עדיין צעירה. לפעמים לומדים לאהוב בן אדם ולא מתאהבים בו מיד בהתחלה. את מחפשת אהבה, לא התאהבות מהירה שתמות מהר,
לכן אני הייתי נותנת לזה עוד כמה שבועות לפחות, בתנאי שמדובר בבחור טוב ורציני. אודה לך אם תעדכני מה קורה בהמשך...

littlerunaway

New member
"לזרוק תמיד אפשר"

איזה דבר מכוער להגיד. יש פה עוד בן אדם במשוואה חוץ ממנה שעלול להיקשר ולהתאהב בה בזמן שהיא מתלבטת אם לזרוק אותו או לא.
את היית רוצה שמישהו ימרח אותך במשך כמה שבועות ואז יזרוק אותך כי תמיד אפשר?

Spidi man

New member
לדעתי היא התכוונה שלזרוק זה הכי קל

ובקשר לא צריך למהר, צריך לתת צ'אנס, ולנסות ולא מיד להרים ידיים ולומר "זה לא זה"
&nbsp
הרבה חברים וידידות שלי יצאו לדייט בלי ציפיות, ווזה נמשך גם לאחר כמה דייטים ובסוף מצאו עצמם מתחת לחופה עם אותו בחור (או בחורה)
&nbsp
ככה שבהחלט לא צריך לוותר ולהרים ידיים ישר כי זה הכי פשוט (יותר פשוט מלהכיר ולהתאמץ מעט)

littlerunaway

New member
יכול להיות שאתה צודק

אם היא הייתה כותבת שלזרוק זה הכי קל הייתי מבינה את זה כמוך. אבל משהו בניסוח שלה...
לצאת לכמה דייטים זה דבר אחד, למשוך את הבחור כמה שבועות עד שהעלמה מחליטה מה היא רוצה, נראה לי קצת לא הוגן.

Spidi man

New member
לא רוצה לדבר או לכתוב בשמה כמובן..

בכל מקרה, לדעתי גם היא לא סגורה עדיין על הקשר, ולוקח לה כמה שבועות להחליט - זה לא משהו פסול
התחלה של קשר היא לא תמיד בטוחה או סגורה, ויש התלבטויות - מראה, אופי ועוד ועוד, ולכן לא צריך למהר, גם אם "מושכים" את הבחור או הבחורה בצד השני, לא בכוונה רעה, אלא מתוך ניסיון לשינוי, להתרגלות, להכרה, לפעמים זה שווה את זה
&nbsp
אני שוב רוצה לתת דוגמא של חברים וידידות שלא היו סגורים על קשר, בשבועות הראשונים והתלבטו אם להפסיק אותו או להמשיך מעט, וכן הקשר בסוף הצליח.

littlerunaway

New member
אם היא אומרת לבחור שהיא לא בטוחה והיא רוצה לנסות

כדי לראות לאן זה ילך, אז סבבה. אם לא והיא פשוט משחקת אותה מעוניינת עד שהיא תחליט זה כבר הרבה פחות בסדר.

Spidi man

New member
כמובן

אם זה חודשים...אז לא לעניין
&nbsp
אבל כן ממליץ בכללי לא לוותר מהר ופסול מהר

littlerunaway

New member
אני פשוט מדברת מניסיון של כמה ידידים

שחשבו שהבחורה מעוניינת לגמרי כי ככה היא התנהגה, בסוף הסתבר להם שמלכתחילה היא לא באמת הייתה בעיניין ורצתה לראות אם אולי זה ילך בכל זאת. בשני המקרים זה נגמר אחרי חודש וחודשיים כי העיניין לא הגיע.

pov2

New member

מה קרה, תפסתן אותה במילה?
יש פה בחורה ששאלה אם כדאי להפרד מיד מהבחור החדש (בסלנג= לזרוק אותו) או לתת לו צ'אנס.
מעמקים ענתה שאם הוא בחור טוב, אז לתת לו צ'אנס.
מה הבעיה בזה?
מדוע את קופצת?
מה את מציעה? שכן תזרוק אותו מיד (ובשבילך אחליף את המילה ל"תיפרד ממנו")
או שלעולם לא תזרוק אותו כי "יש פה עוד בן אדם במשוואה" ?
&nbsp
אף אחד פה לא מורח אף אחד- הבחורה באמת מתייעצת ומעמקים רק נתנה לה עצה (אחת מתוך שתיים אפשריות).
אם היא היתה יודעת שהיא לא רוצה אותו, אך נשארת איתו כדי לקבל ארוחות חינם במסעדות, אז יש פה "מריחה".
זה כמובן לא המקרה, אז תפסיקו לחפש לריב.

satori79

New member
אכן אמירה אומללה

לזרוק תמיד אפשר...

מי שחושב\ת כך...שיחווה זאת פעם או פעמיים במהלך חייו מבן\בת הזוג..

נשמע

שהוא פשוט "לא עושה לך את זה".
אפשר לקחת דברים לאט ולא להכנס עם הראש בקיר עם בחור שכן גורם לך לצפות לפגישה הבאה ולחשוב עליו במשך היום.
&nbsp
אל תעבירי מקיצוניות אחת לשניה-
יש הרבה אפשרויות באמצע.

ommerl

New member
שניים וחצי דברים:

קודם כל, תעשי פאוז, תגדירי לעצמך איך אתה רוצה להרגיש במערכת יחסים ואיך תזהי שאת נמצאת בקשר ראשוני עם אדם שאולי תרגישי איתו ככה אם וכאשר תגיעו למערכת יחסים. אלה שאלות שרק את יכולה לענות עליהן. ואם את לא יכולה כרגע לענות עליהן- ניסיון החיים שלך יביא לך את התשובה.
&nbsp
דבר שני, יצאתם פעמיים. הוא בחור אחד ויצאתם רק פעמיים...
את לא מכירה אותו לעומק. אין לך תמונה מדויקת ועמוקה של מי שהוא. לא רק שזה טבעי שאת לא מתרגשת ממנו כל הזמן זה גם טוב שזה המצב. בדרך כלל כשיש התאהבות כזו מהירה הדעיכה המהירה ממהרת לבוא כי בדרך כלל מה שקורה זה שעושים השלמות לא אמתיות ופנטסטיות לגבי דברים שלא יודעים על הבן אדם, בלי לדעת אפילו שעושים את זה, ומהר מאוד מגלים שההשלמות האלה לא נכונות וזה מתנפץ ומתפוגג. מה שנקרא "קראש".
&nbsp
קיימים מצבים של התאהבות מהירה שמחזיקה גם שנים אבל אני חושב שזה קורה בדרך כלל בין שני אנשים בוגרים ורגישים עם הרבה ניסיון במערכות יחסים שבמקרה משדרים באמת "על אותו גל" מה שנקרא. אני לא חושב שאת צריכה לצפות למצב כזה בגילך.
&nbsp
דבר שלישי- לפתוח את הלב ממש, לוקח זמן. זה יכול לקחת גם שנה. לפעמים זה לא קורה בכלל ואז לכאורה התבזבז הזמן- אבל אין מה לעשות. מי שלא רוצה להתפשר בזוגיות שלו עלול להיכנס לזוגיות שלא תחזיק לנצח. יש מחקר שמראה שבתרבויות שמייחסות חשיבות רבה לאהבה בנישואין יש יותר גירושין ופחות ילודה מאשר בתרבויות שמייחסות חשיבות נמוכה לאהבה בנישואין (יש תרבויות שבהן אהבה נחשבת לדבר שפוגע בנישואין).

אז ככה

אני יודעת איך אני רוצה להרגיש, היו פעמים שכבר הרגשתי איך שאני רוצה. רק שמרוב התלהבות ורצון להתקדמות הרסתי את זה.
זה נכון שאני לא מכירה אותו לעומק, אבל אני כן מכירה את הסגנון בו הוא מדבר, חושב, מה מעניין אותו, מה פחות וכל המכלול הזה פחות מלהיב אותי..
אני לא חושבת שפתאום אני אגלה בו משהו שיפתיע אותי ואבין עד כמה הוא מדהים (ואולי אתבדה),
&nbsp
מה שאני כן חושבת זה שאולי העובדה שאני לא מתלהבת ממנו עכשיו יותר מדי היא בגלל שאני רגילה להתלהב מדברים מסויימים שלא היו בריאים לי. ואני רוצה שמוקד ההתלהבות שלי יהיה שונה ובריא שיועיל לי לטווח הרחוק.
&nbsp
אם נמשיל את המצב לדיאטה, אז עד היום הייתי עיוורת שאכלה המון עוגות, הרגישה שזה טוב ובסוף החודש הקיאה. היום אני עיוורת שאולי אוכלת בטון אבל אולי זה בכלל לחם מלא ורק אם אצרף לזה ספורט ואשנה גישה ואבין את היתרונות אתחיל להנות מזה. אני רוצה להפסיק להיות עיוורת ולדעת ע"פ מה אני בוחרת.

ommerl

New member
אוקיי.

לפי מה שאת אומרת גם אני לא בטוח שהבחור הזה הוא בשבילך.
מצד שני, יצאתם רק פעמיים. את לא חייבת להיות כבולה אליו. את יכולה להמשיך לבדוק אם הוא מעניין אותך ובינתיים לבדוק גם במחוזות אחרים. זה לא שאתם במערכת יחסים. את יכולה לצאת גם עם עוד גברים לדעתי.

DogsPCI

New member
הלו, מה המצב?

כמובן דעתי האישית... אבל את התגובה הקודמת שלך אהבתי יותר
.

אני יודע שזה חוקי
, ובסך הכל כל אחד והבחירות שלו
,
אבל לדעתי לצאת במקביל עם כמה... זה לא כזה להיט...

אתה איפה-שהו יורה לעצמך ברגל.
אני לא הייתי עושה דבר כזה, ולא הייתי מוכן להכיר מישהי שכרגע יוצאת עם עוד גברים...

אני לא יודע איך להסביר את זה, חוץ מלומר שזה מרגיש לי לא נכון בעליל.
קצת לכבד את מי שנמצא מולך, ובכך גם את עצמך...
ואם כבר נותנים סיכוי, אז לתת אותו באמת.

אבל מה אני מבין?
אני בלי מישהי כרגע

ומסתבך בעצמי, כך-מסתבר

למעלה