אין לך בושה?
אתה שאלת אותי פעם למה אני בכלל רוצה לא לשרת? או שרק צעקת שמשתמטים משאירים את העבודה לפריוטים הגיבורים שמתגייסים? בוא נתחיל בזה שאתה בטח לא תשפוט את הסיבות שלי להשתמטות. אני לא אפתח את הסיבות שלי פה, מי שרוצה לדעת יכול לשאול. אני לא מוכן לקבל מכל אחד שלובש מדים ושורף זמן את כל ה"אוי אוי תראה איך אני משרת את המדינה ואתה לא", אם יש חיילים שאני מוכן לקבל מהם דבר כזה זה רק חיילים קרביים וג'ובניקים שאשכרה חשובים למשהו, בהחלט לא רוב הצבא. אתה בטח יודע כמה תפקידים מיותרים יש בצבא שנוצרו רק כדי שתהיה סיבה כתובה ללמה לעזאזל מחזיקים אנשים בצבא 3 שנים או שנתיים. בניגוד להרבה משתמטים אחרים אני מתכוון וכבר עשיתי צעדים לקראת שירות לאומי, שירות שלדעתי תורם ישר לחברה בניגוד להרבה מאד תפקידים בצבא, שחלקם לא תורמים לשום דבר חוץ מתפעול מערכת ספציפית שלא אמורה לעשות שום דבר (אני מזכיר שאני אומר את זה על כל החיילים המיותרים, לא על לוחמים וכו'). בקשר לדרך שבה אני יוצא מהצבא, אני ממש לא גאה בה, ותאמין לי שאם הייתה דרך אחרת הייתי הולך בה, אבל אין, כי לפי חוק אני צריך לבזבז 3 שנים במדבר ולהשגיח על גנרטור תוך כדי נקיונות,מטבחים וכד' . הבחירה שלי היא לא "לא לשרת את המדינה" אלא לשרת את המדינה בדרך שאני חושב שהכי טובה, שירות צבאי זה לא השירות הכי טוב שאני יכול לתת למדינה, הלוואי וכל משתמט היה עושה שירות לאומי, יותר מזה, הלוואי וכל ג'ובניק מיותר היה נשלח על ידי הצבא לעשות שירות לאומי ובכך לתרום בצורה אמיתית למדינה ולחברה. בוא נסתכל למציאות בעיניים, הרבה חיילים כמו קרביים וג'ובניקים שעובדים על דברים חשובים תורמים למדינה ולבטחונה, והמון המון חיילים אחרים שקראתי להם ג'ובניקים מיותרים תורמים בעיקר למערכת הקטנה שלהם או לא תורמים בכלל. לא עדיף לקחת את המיותרים ולשים אותם במסגרות שירות לאומי? מד"א\מכבי אש\משרדים ממשלתיים\חינוך\חינוך מיוחד, מה אתה אומר? איפה ייתרמו יותר? אני מכיר הרבה חבר'ה שלי מהפנימיה שעכשיו בשירות וקימבנו את עצמם ככה שהם בקושי מזיזים את התחת כל היום, מגיעים בצהריים, לא עושים כלום, פטור מזה ופטור משם ולא באמת עושים משהו 3 שנים ואחר כך מסתובבים עם חזה נפוח ואומרים "בטח! אני שירתתי בצבא", כמה כאלה אתה מכיר? לפי הודעה ששמת פה אני כבר יכול לנחש שחלק מהחבר'ה שבטירונות איתך יהיו כאלה, מי אתה אומר ייתן יותר למדינה, הם או אנשים שהולכים ומתנדבים בשירות לאומי למשהו נחוץ? לא בזין שלי לפתוח שרשור עצום של פוליטיקה, אם אתה רוצה אפשר להמשיך את זה במסרים, או לשמור את זה למפגש הבא, בכל מקרה, לדחוף את זה מתחת לשטיח אני לא רוצה, לא שלא מוצא חן בעיניי שתקרא לי משתמט או מתחזה, שניהם נכונים ואני לא מתגאה באף אחד מהם, אבל ממש ממש לא מוצא חן בעיניי שאתה תקרא לי עושק בזמן שיש ערמות של חבר'ה לובשי מדים שקוראים לעצמם חיילים שהשירות שלהם מסתכם בגירוד ביצה, בזמן שלי יש את הבחירה לעשות שירות לאומי או לא ובחרתי כן לעשות אותו. אני מזכיר, אם אתה רוצה להמשיך עדיף במסרים, גם ככה כפיר נהיה סופר דיקטטור לאחרונה