מספיק להיות בוגדני, בוא תהיה יהודי

M e n s R e a

New member
ומצד שני צודק בקטע הזה שאפשר להלחם בזה

כלומר-מי ששלחו אותו לתפקיד חרא יכול לנסות לשנות את רוע הגזירה. לא חוכמה לוותר ישר, חבל. עם כמה שזה נשמע מוזר, יש גם יתרונות ב-3 שנים שירות, במקום עוד כמה שנים של עבודות מזדמנות

M e n s R e a

New member
האמת, שיר

היא שלא תמיד אתה בוחר. אתה יכול לרצות מאד לתרום יותר, ולאף אחד לא יהיה אכפת. אני מדבר מנסיון אישי. מה לעשות. למשל כי כשאתה בן יחיד אז יש לך קב"א נמוכה יותר, ותוסיפי לכך את העובדה שבגיל 16.5 היית ילד מתלהב ודיברת קצת שטויות ועשית עבו-עלי בראיון האישי, ואז אתה מגיע למצב שאתה בטירונות עם דפוקים ומיועד לתפקידים דבילים. ככה שבלי לקחת צד בדיון הזה, אני רק אומר-לפעמים אנשים שרוצים לעשות תפקיד משמעותי לא זוכים לכך.

Octavarium

New member
חוץ מהאלה שיש להם 800 פטורים

ואלה שעושים עבודה של ג'ובניק ואין להם שום מגבלות רפואיות כל השאר עושים את מה שהם יכולים לעשות הכי טוב... וכן, גם פקיד שלישות זה תפקיד חשוב בצבא, גם אם הוא לא משרת את המדינה באופן ישיר... אבל בלעדיו, שום יחידה לא תתקיים וחוץ מזה, לא באמת משנה לי למה אתה לא רוצה לשרת בקצב הזה עוד כמה שנים אף אחד לא ירצה לשרת וכולם ימצאו דרך לצאת מהצבא... מעניין מה זה יעשה לסד"כ שלנו (סדר כוחות... כמות החיילים) אם פעם פלוגה כמו שלי מנתה 200 חיילים היום יש אצלנו בקושי 70... עוד 5 שנים יהיו שם 40... עד שלא יהיה שם כלום. מי יגן על המדינה? אתה?

genz

New member
העניין הוא שבמקום לתת ל-5 אנשים לעשות

1/5 מעבודה מסוימת שבנאדם אחד יכול לעשות, עדיף פשוט לתת לבנאדם אחד לעשות את זה, ולהשתמש ב-4 הנותרים לדברים קצת יותר יעילים. הרבה פעמים לצבא אין משהו יותר יעיל, אז הוא יוצר את התפקידים האלה שלא באמת הכרחיים, והיעילות שלהם שואפת לאפס. עדיף במקום זה שהאנשים שמגיעים למצב כזה, שאין להם אפשרות לעשות משהו יותר מועיל בתוך המסגרת של הצבא, לעבור לשירות לאומי, איפה שהם ימלאו שירות יותר יעיל ויותר מועיל.

תקשיב

ברגע שמעיפים את ה"שומן" הזה של אנשים מיותרים בצבא ושמים אותם במקום שהם יוכלו לעשות משהו, או בצבא או בשירות אחר, אפשר יהיה לתת לחיילים שעושים עבודה רצינית משכורת יותר רצינית ותנאים יותר טובים. מאד קל לומר שזה תורם למדינה ותורם לעצמך לעשות צבא כשאתה חייב לעשות אותו על פי חוק, כי אין ברירה.

RakTsarot001

New member
כשחושבים שמשהו לא בסדר

ושצריך לשנות אותו, אפשר לעשות את זה רק מבפנים ולא בנתינת ביקורת (שהיא נכונה מאוד, אגב). :X

NYMets Man

New member
נכון מאוד

כמו שאסף אמר... מאוד חכם מצד ענר לומר שצריך לקחת מתוך חמישה אנשים אחד לעשות את העבודה של כולם... אבל אפשר לחשוב שאם זה יקרה ענר יקפוץ לעשות את העבודה הזאת לעמוד מהצד ולתת ביקורת זה הכי קל בסופו של דבר אף אחד לא מקשיב ולא יקשיבו למשתמטים... אז אתם יכולים להמשיך ולצעוק על ארגון שבזכותו אתם חיים כמה שאתם רוצים, הוא הרבה יותר גדול מכם וממה שאתם אי פעם תהיו

אני אתן לך להמשיך להתעופף בבועה הקטנה

שלך. ואתה מוזמן להמשיך להיות בטוח שאתה רואה דברים הרבה יותר טוב ממני ושלא רק שאני עבריין נמלט אני גם שמאלני עיוור ומטומטם, ממש לא אכפת לי. אתה כל כך אוהב את הצבא הזה שמגן עליך לבריאות שיהיה לך, אל תבוא לבכות כשחבר שלך ימות ולצבא זה לא יזיז שערה על הביצה

genz

New member
לכו תזרקו את ההאשמות שלכם על מישהו אחר

אני לא צועק על אף אחד, ואתה תעשה בחכמה אם תשקול את המילים שלך פעמיים לפני שאתה מותח ביקורת על מוסר העבודה שלי. בנוסף לזה, סחטיין: איבדתם לגמרי את הפואנטה. אני אתן לכם למצוא אותה לבד. ואם תקשיב קצת לעצה שלך ותפתח את הפה, היות שאתה כבר בתוך המסגרת, אולי יהיה שינוי, וכולנו נהיה שמחים. עד אז, מילים כמו חול ואין מה לאכול, אבל לך לפחות יש לחם. אני מקווה שאתה מרגיש שאתה מחזיר את החוב שלך למדינה עם החתימה על המסמכים או הניקוי לשכה או מה שלא יהיה שאתה או ג'ובניקים אחרים או עובדי רס"ר עושים. אישית, אני מעדיף לעשות משהו קצת יותר רציני, אפילו שזה לא בצבא.

NYMets Man

New member
ענר

עם כל הכבוד שלך, לקב"א שלי לא תגיע גם אם תתאמץ. אם נראה לך שעבודות רס"ר זה מה שאני אעשה בשירות שלי אתה מטומטם הקנאה אוכלת את שניכם... אתם פשוט שני אנשים קטנים עם פה גדול אני שמח שאני חוזר לשבועיים לצבא ולקסאמים רק בשביל לא לשמוע את השטויות שלכם מה לעשות, אתם בטוחים שג'ובניק זה להיות מנקה מטבח, כנראה שזה באמת הכי רחוק ששניכם תגיעו אי פעם... חבל. בסופו של דבר כל אחד מגיע לאן הוא הביא את עצמו. אני הולך לקורס שלושה וחצי חודשים שאחריו מגיע שירות מאוד מעניין פלוס שנה קבע עם משוכרת ומענק שחרור שאתם יכולים לחלום עליהם בגיל 22... ואתם? ענר ימשיך לנקות רפתות ובני... נראה איזה חבר יסדר לך עבודה... הרי אחד שאין לו השכלה בסיסית והגיע מפנימיה צבאית ועוד אחרי זה הלך להיות משתמט, אף אחד לא יסתכל עליו. בהצחלה, אני זזתי לעשות משהו עם החיים שלי, אתם יכולים להמשיך לברבר בפורום עד יום חמישי הבא. להתראות

נשמע כמו כיתה ב'

זה...זה....זה בגלל שאתה מקנא! מצפות לך הפתעות נורא מצחיקות כשתתחיל לדבר עם יותר אנשים בבסיסים שתהיה בהם, תראה תפקידים אקוזטיים ואנשים שעדיף שהיו נשארים בבית. מאיפה הבאת את זה שאין לי השכלה בסיסית? צבא נחשב השכלה בסיסית במשהו? יש לי הרבה חברים מהפנימיה הצבאית שאתה מדבר עליה שעכשיו מבלים את זמנם בעתודה אקדמית, חלק מהם בטכניון ולומדים הנדסת אוירונאוטיקה וחלל, משהו שאני לא חושב שהיית מסוגל להגיע אליו אם אתה כל כך רוצה לרדת לקווים אישיים אחרי שאני משתדל להשאיר את ההודעות שלי כמה שיותר ענייניות. בקשר לעבודה שלי, אתה יכול ללכת לישון בשקט, בתחום ההיי טק למשל, שידוע כענף עם החומר האנושי הכי מטומטם בארץ, אחוז המשתחררים\משתמטים\שמאלנים עיוורים אידיוטים מאד גבוה, ולפי הרבה חברים שלי בענף ההיי טק יש לי את הכישורים הבסיסיים להתחיל לעבוד באחת החברות בת"א שתיתן לי יופי של משכורת. אם לא הייתי עושה שירות לאומי והולך לשם ישר סביר להניח שהייתי מכפיל את המענק שלך עד גיל 22 ואולי לפניו, אני ממש לא רוצה ברעתך, אני לא אאחל לך שום דבר רע, רק חבל לי שאתה סותם את האוזניים כל כך חזק וזה בטח ייכאב לך כשתפתח את העיניים לראות מה קורה סביבך.

genz

New member
לא מעניין אותי הקב"א שלך

גם פחות מעניין אותי מה אתה עושה בצבא. ואני לא מבין איך הגעת לקנאה. במה אני אמור לקנא? שאני כנראה אעשה שירות למדינה שאני כן מעוניין בו, לעומת להיות פקיד בלשכת גיוס שחותם על מסמכים כל היום? או אולי שאני מרוצה מאיפה שאני עכשיו? אני לא ארד לפסים אישיים כאן. יש לי כבוד בשבילך, ואני מכיר אותך בתור בנאדם ואתה יודע שאני לא שונא אותך. אני מאחל לך כל טוב, ושיהיה לך שירות מעניין. אם היית מסתכל וקורא שוב במקום לקפוץ, היית רואה על מה אני מדבר בכלל. יהיה נחמד ממך להתנצל, זה כן.

genz

New member
אגב קב"א

לא אתה, ולא אף אחד אחר כאן, יגיד לי מה אני כן ומה אני לא יכול לעשות. בתחום הזה, אתה לא יודע עליי כלום, ואתה מוזמן ללכת לפי הנתונים שלי כמה שאתה רוצה. אני אומר לך שהם מוטעים.

אין ספק שאתה צודק (ואני תומך באמירתך)

אבל אני חושב שגם אני צודק ופשוט כשהבחור כתב את זה עברו לו בראש מחשבות על דתיים שלא מתגייסים והוא לא העלה בדעתו את הנושא של משתמטים חילוניים

JumpInTheFire

New member
השאלה היא איך מציגים את זה

"אתה לא אמור ללכת להתפלל במקום לפתוח אתרים כאלה?" זה משפט שכאילו נאמר על כל הציבור הדתי הדת ו"להיות בן אדם" אלה לא דברים סותרים

למעלה