מספיק עם הצביעות!

מיטלוש8

New member
חמודה שתדעי

מצפון השומרון הם יכולים לשגר טילים לכל הארץ, זו הזווית הכי טובה שהם רק יכלו לבקש. אז גם אם יש ערבים טובים, אין מה לעשות, המחבלים יישארו. והם יתקפו, הם הודיעו בעצמם. הסיכון הנוסף הוא שרוב חיילי צה"ל שישתתפו בפינוי יאלצו לקבל הרבה עזרה פסיכולוגית. נקווה שלא נגיע לידי אלימות ואז זה עוד סיכון. רוצה עוד?? בטוחה ששוה את הסיכוי הקטנטנן והלא הגיוני שיהיה שלום??

תרשי לי לחלוק עלייך..

בשביל סיכוי קלוש כל כך - זה לא שווה את זה. לא שווה לגרש אנשים מבתם בשביל זה. לא שווה הקרע בעם. לא שווה מבחינה כלכלית. בכל אופן - ההתנגדות שלי היא גם מסיבות אחרות, ולא רק כי ברור לי שזה לא יביא שלום.

Nielle

New member
תאמיני או לא אבל

בשביל הסיכוי הכי קטן שזה כן עלול לקרות זה שווה את זה.

Nielle

New member
אילו רמת-גן היתה אזור המיועד לפינוי

אז וודאי!!!

קל לך לדבר..

זה לא חכמה לדבר עכשיו - כשאין לך את הסיכוי הזה.. ואת יודעת מה? יותר מידי אנשים מרמת גן מסכימים לכך - אז אולי ניתן לערבים את רמת גן במקום את גוש קטיף? לא שהייתי מסכימה לכך - כי גם רמת גן היא חלק מהארץ שלי!

מיטלוש8

New member
אז את בעצם בעד ש...

נמשיך הלאה! ניתן להם עוד חלקים! ואם היית גרה בירושלים והיא היתה מיועדת לפינוי? כי אם לא שמעת זו לא ההתנתקות האחרונה המיועדת לנו... בקרוב ישנו את שמה של ארץ ישראל...

כמה דברים

במקרה שאירגוני הטרור יפורקו (אם זה בכלל יקרה אי פעם...) כן, יתנו עוד חלקים מ"ארץ ישראל" (איזו אסון...), אם לא אז לא, ולא אני לא שמעתי על עוד התנתקות, יש לך מקור מידע שאומר שזה יקרה?, נראה לי שהפרנויה מסוג "הם רוצים את כל ישראל...." משתלטת עליך, אני יודע מה הם רוצים אז?, שירצו!

מיטלוש8

New member
כמה דברים

א. לא, עוד לא שמעתי על עוד התנתקות. אבל כרגע המאמצים בהפגנות הן כדי לא לוותר על עוד חלקים בארץ. זה היה עיקר המאמץ בפינוי ימית שלא נשא פרי- להגן מפני פינוי יש"ע. כרגע מקווים שלא יהיו עוד פינויים. ב. קצת קשה לי, אנחנו בשתי השקפות עולם שונות. נשמע כאילו לך לא אכפת גם לגור באוסטריה בשלום כל היהודים, העיקר שיהיה שקט.. אני רוצה את ארץ ישראל, אני לא רוצה לתת אותה. מבחינתי זה כן אסון. מבחינתך שניתן את כל הארץ וזהו. בהחלט השקפות עולם שונות. לילה טוב!

את טועה בענק לגבי

אני ציוני לחלוטין ואני לא רוצה לחיות באף מדינה אחרת עם היהודי, אני רוצה כאן, לא אני לא רק רוצה שקט, ברור שזו השאיפה אבל לא הייתי מוכר את כל המדינה בשביל זה. מה זה רוצה?, אין כאן רוצה?, גם אני רוצה דברים, צריך לדעת מה כן כדאי ומה לא מה נותן תועלת ומה נטל, לא הכל זה ארץ ישראל, עדיין יש כאן עם נוסף (זה בכלל לא משנה אם אמיתי או לא), ואם אנחנו רוצים לשרוד צריך להפרד ממנו, טרנספר זה לא ראלי, לא משנה עם מוצדק או לא. את מחפשת רגשות וצדק, או מה שאת קוראת לו צדק. אני מחפש מציאות שתאפשר לי לגור במדינה יהודית, מחפש לשרוד, לא צדק היסטורי, פתרון הוגן שאפשר לחיות איתו.

מיטלוש8

New member
בדיוק!

ואת בהחלט חיה באשליות! להרוס את חיילי צה"ל שיצטרכו לסבול מראות כל כך קשים, להרוס את הלב של התושבים ולהעיף אותם, חלקם בפעם השנייה מהבית שלהם, להעביר קברים למקום אחר, להרוס בתי כנסת, להניח לרוצחים לגור במקום, כל הגידולים ילכו לעזעזאל, להרוס הכל בשביל... תוכנית חד צדדית?!! הסיכוי הקטנטנן הזה לשלום הוא אפילו לא סיכוי, כי לא רק שאי אפשר לסמוך עליהם, אלא שלא סיכמנו על שלום! זה תוכנית חד צדדית! אז למה?? הרבה אמרו פעם שמסכנים הערבים שתקועים במחסומים שעות עד שמכניסים אותם (ראו ב"ארץ המתנחלים") אז חבל שלא מדגישים את הדברים שקרו השבוע- את יודעת שהגיע אוטובוס מטיול של ילדים בני 10, ועלו לאוטובוס וביקשו תעודות זהות, אבל הילדים בני 10 ולא היה להם, אז לא נתנו להם להיכנס במשך שעות ארוכות! ובכלל- כל אדם שגר בגוש בקושי מצליח להיכנס אליו! אז רק הערבים כל כך מסכנים?? תסתכלו סביב ותגלו את העם שלכם במצוקה!

מה קשורים שיקולים רציונלים ורציניים

ללב? "להרוס את חיילי צה"ל שיצטרכו לסבול מראות כל כך קשים, להרוס את הלב של התושבים ולהעיף אותם", מה קשור לב, מה מעניין לב? כאשר מבצעים תוכנית עיניין מה ירגישו החיילים ומה ירגישו המתיישבים זה בכלל לא שיקול, אלה סיבות של גן חובה. בקשר לאוטובוס, לא ביקשו מהילדים כלום, ביקשו מהמלווים, ומהמלווים בלבד. "כל אדם שגר בגוש בקושי מצליח להיכנס אליו" - נראה לך שעושים את סתם ככה? בשביל הכיף?, זה בגלל האלפים שלא גרים בגוש ומנסים להפר צו מדיני ולסכל בכוח חוק שעבר בכנסת (זה לא משנה איך ולמה, עבר נקודה!), זה כורח המציאות, הרי אם יהיו שם 40 אלף איש אז החוק לא יתבצע ואם חוק שכנסת קובעת אינו מתבצע, בייחוד חוק בכזה סדר גודל אז המוסדות והרשויות כבר לא נחשבות רלוונטיות, כלומר זה מוביל לאנרכיה, המדינה מתפרקת.

מיטלוש8

New member
ברור שקשור!!

להרוס לב של אנשים לפעמים זה יותר קשה מדברים אחרים.. אותי לפחות זה מעניין... אבל כנראה שלא אכפת לך בכלל מהעובדה שמגרשים יהודים, העיקר שתיגמר כבר ההתנתקות ויהיה טוב. מה אתה חושב שאני לא רוצה שיהיה טוב?! אבל לא בצורה כזאת! אם חיילים זקוקים לטיול פסיכולוגי לאחר הפינוי זה אחד הדברים הקשים שאנחנו צריכים לסבול מההתנתקות הדבילית הזאת, מבחינתי זו אחת התוצאות הקשות, אבל כנראה שלך לא ממש אכפת מהרגשות שלהם... גם אם יש סיבות טובות יותר, רגשות האנשים זה עדיין סיבה, ולא של גן חובה, ממש לא. לגבי האוטובוס- כשמדובר ביהודים שתקועים במחסום שעות פתאום קל למצוא תירוצים אבל כשרואים ערבייה מחכה במחסום שעות ישר טורחים להאשים אותנו! איך זה?! מה זו הראייה המוזרה הזאת?! לא נראה לי שעושים את זה סתם, אבל גם לתקוע ערבייה בחוץ זה לא סתם, זה לביטחוננו, ועל זה היו הרבה מחלוקות, לכן אמרתי את מה שאמרתי! ולגבי האוטובוסים שעצרו עוד לפני שיצאו, ולגבי ביצור עיר פתאום באמצע החיים?? זו דיקטטורה, לא יעזור!

לב זה לא שיקול

תתפלאי אבל כן כואב לי על היהודים, האלה, כואב מאד, אבל זה שכואה לי לא משפיע על עיניין הכדאיות של הפינוי. אם היו עוזבים את החיילים בשקט ומפסיקים לנגן להם ניגון זול על הרגשות אז הם לא היו צריכים טיפול פסיכולוגי, פשוט לתת להם לעשות את העבודה בשקט וזהו. זה שאכפת לי מרגשות זה עדיין לא הופך את זה לסיבה כן או לא, אז אנשים יהיו עצובים...קורה... אני דווקא ביטחוניסט בגישתי לטרור, אני לא איזה שמאלני יפה נפש שבוכה על המחסומים. ביצור עיר?, כפר מיימון?, זהכי הם צועדים התכוונו להכנס לגוש קטיף, זה ל א היה סתם.

כמה סיבות

חסכון כלכלי עצום גוש קטיף הוא מובלעת בתוך רצועת עזה שכל קיומו תלוי בכוחות צבא עצומים, זהו ביבוז משאבים עצום ומיותר, יש ראל צריכה להיות בעלת רציפות טריטוראלית ודמוגרפית כדי לשמר על רוב יהודי בישראל וככה להשתמש בכוחות צבא בצורה נבונה יותר, ככה יהיה יותר ביטחון, אזרחים לא צריכים לחטוף בשביל אזרחים אחרים פצמ"רים, זה לא תפקידם. כל עוד אנחנו שמה יש לנו אחריות על האיזור ולכן הידיים שלנו קשורות בכל הקשור לפעולה צבאית נגד הטרור, יציאה תיתן לנו לגיטמציה להלחם בטרור כמו מדינה מול מדינה ולכן הלחימה תהיה יותר אפקטיבית. הפלשתינים יחשבו יותר על פעולה נגד ישראל מתוך הרצועה כאשר לא נהיה שם, בדיוק כמו שהחיזבאללה נזהר (למרות שהוא יכול לירות קטיושות למפרץ חיפה). להפסיק חיכוך מיותר עם האוכלוסיה הפלשתינית. הפינוי הוא מהלך מדיני חד צדדי ולכן הוא משנה את הדינמיקה האזורית, מוציא אותנו מפיגוע-תגובה-פיגוע-תגובה...., הוא משנה את הדינמיקה הפנים פלשתינית במקום להלחם בנו הם גם נלחמים בין אחד לשני, מצב כזה יכול להכריח את אבו מאזן להלחם בחמאס רק כדי לשמור על מעמדו וככה יהיה אפשר להתקדם למפת הדרכים או לחילופין החמאס יעלה וככה נוכל להוביל למהלך של הכרעה צבאית נגד הפלשתינים, בכל מקרה לא נשאר במקום, להישאר במקום ולהיות תלוי באחרים זה הכי גרוע. גוש קטיף במקרה של הסכם גם ככה היה הראשון שהיה מפונה, אין עתיד ליישוב שמה בכל מקרה. המהלך נעשה בתמיכה רצינית של ארצות הברית, בקונגרס האמריקאי עבר חוק שנותן ערבויות שארצות הברית תתמוך בישראל בכל הקשור לרצונה/דרישתה להשארת גושי ההיישבות הגדולים בגדה אצלנו. בכל מקרה ההתנקות כאן היא מהלך טקטי, הוא לא באמת בחינם והוא לא סתם, שרון שהיה מתומכי הגוש הגדולים לא החליט סתם ככה לפנות אנשים ובטח בטח אין שום קשר לחקירות (עוד השמצה מבית היוצר של "סרק סרק...", ושאר מנפיצי הקונספירציות שמעולם לא נבראו). נכון זה אולי ארץ ישראל, מדינת ישראל יותר חשובה מארץ ישראל.

מיטלוש8

New member
אוקיי ../images/Emo26.gif

א. התוכנית הזאת עולה למדינה הון תועפות ואם כבר הפוך- היא גוזלת יותר מאשר מה שעולים היום הכוחות צבא הפועלים שם. אגב, יציאה מגוש קטיף לא תיתן לנו שום לגיטימציה לפעול נגדם כי הם לא ייחשבו כמדינה, כיישות עצמאית, ממש לא. הם ייחשבו כעם שחי פה בתוך ארץ ישראל, בדיוק כמו שהוא נחשב היום. כך שזו עובדה- לא נוכל פתאום להילחם בטרור יותר ממה שנלחמים (
) היום. ב. הערבים הם כבר המונים, בעוד כמה שנים כבר נחיה בתוך הערבים (או הם בתוכנו, תלוי איך נחליט), אז אומנם גוש קטיף הוא די באזור של ערבים (וגם לא כולו) אבל האנשים שגרים שם חוטפים את כל היריות ולא אכפת להם, הם לא מתלוננים. בנוסף, כמו שאמרתי, עוד מעט כבר יהיה רוב יהודי- אז נברח מעוד מקומות? ירושלים למשל? ונכון, הוא משנה מפיגוע תגובה לפיגוע בריחה, עדיף? הרי זה לא שיש לנו עסק עם אנשים מחושבים, להפך... הם באים לפגוע והולכים. אבו מאזן לא יילחם באף אחד בדיוק כמו שערפאת לא נלחם באף אחד, הוא רוצה בדיוק כמו המחבלים את הארץ הזאת והוא לא יניח עד שהוא ישיג את מטרתו, גם אם הוא יראה אחרת לעיניי הציבור. לגבי ארה"ב, היא רק רוצה שקט מהערבים, כמו רוב העולם. היא לא תניח לנו, היא תמיד תרצה שאנחנו נעשה את הצעד ואנחנו נכנעים לה כמו תמיד. זה לא ישתנה. לגבי שרון, עובדה שרוב חברי ומתפקדי הליכוד לא בעד הצעתו כך שהוא כן סתם יום אחד החליט לשנות את דעותיו. אם המהלך לא היה בחינם הוא היה מספר לנו מה יוצא לנו מזה, כי שלום וביטחון לא יוצא. להפך, הוא בעצמו אמר שהביטחון יכול להחמיר אף יותר, לכלכלה זה לא עוזר, ובעיקר זה שובר את לב האנשים. אומנם מדינת ישראל יותר חשובה מארץ ישראל כרגע, אבל אני לא רואה בנתינת גוש קטיף שמירה על מדינת ישראל כי אם להפך,ביטחון המדינה בסכנה. לא מצאתי עוד משו טוב בתוכנית...

למעלה