תפריט ומנות
אם לא היה די בבגדים, דבר נוסף שגרם לנו להרגיש לא שייכים למקום - התפריט היה בצרפתית בלבד. נכון שזה "לפי כללי הספר" של הפלצנות בפריז אבל מדובר באחד השפים המפורסמים בעולם ואני מניח שמגיעים לשם לא מעט תיירים. כואב לכם לתרגם את התפריט גם לאנגלית? הרגשתי חסר אונים כמו דונה וברנדה מבברלי שאכלו מוח בלי לדעת מה הן אוכלות...
לבן זוגי הצמחוני היה קל - היה שם תפריט צמחוני והוא פשוט לקח אותו, בלי לדעת מה בעצם הוא לוקח. אני הייתי זקוק לעזרה בתרגום מהברמן.
הארוחה הבסיסית שם מורכבת ממשעשע חך לפתיחה, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה וקינוח. לאחר מספר הסברים באנגלית עילגת בחרתי ב"פאטה עוף" למנה ראשונה, וברווז צלוי לעיקרית (שביקשתי שיגיע עם הפירה המפורסם).
אני חייב לציין וסליחה על העממיות, שכולם שם כל כך מרובי חשיבות עצמית וכללי הטקס, עם המפיות על הברכיים, כוסות היין וריבוי הסכו"מים שהיה לי מוזר לראות אותם בסופו של דבר... אוכלים. בדיוק כמו שכולם אוכלים. חותכים חתיכה ומכניסים לפה. האווירה שם נמצאת כל כך גבוה בשמים שתהיתי ביני ובין עצמי אם מסעדה שגורמת לי להרגיש כה חריג ולא שייך נותנת בסופו של דבר חוויה חיובית יותר או שלילית יותר. טרם הגעתי למסקנה בנושא.
בתמונה - משעשע חך ראשון, בהעדר תפריט גם ברשת אני יכול רק לבאר לפי מה שטעמתי, הקצף למעלה היה של פטריות פורצ'יני ולמטה קרם עשיר של כבד אווז / פואה גרא