כבוד הגורו...
לגבי זה שנסראללה נשאר בחיים...נו טוב, אז אבנרי לא מחדש את מה שכולנו יודעים, האם המטרה היתה לחסל אותו בתקיפה הזו?, השאיפה היתה לחסל אותו, לגבי המטרה לא אבנרי ולא אני יכולים לדעת (האם אבנרי מקושר לגורמי המודיעין?, האם הוא מצוטט לישיבות הממשלה? אני בספק). "נדמה ש..." זה סתם עיניין של ניסוח, העיניין של "הערבים תמיד משקרים....", אני דווקא מאמין להם אבל יודע מתי הם עוסקים בתעמולה ומתי הם מדברים לעמם, אז זה לא "תמיד...". אני לא יודע מאיפה אבנרי החליט שמטרת המבצע היא להרוג את נסראללה, אפילו בממשלה לא הכריזו זאת כמטרה, לא היתה על כך הצבעה או החלטה רישמית, בטח שלא מטרה בלעדית...אבל ממתי עובדות הפריעו לאבנרי לקבוע עמדה..., נסראללה הוא חלק מהמטרות, את המטרות כבר הכרזנו, חיזבאללה חלש עד מושמד הרחק מן הגבול וצבא לבנון עם או בלי עזרה של כוח בינלאומי פרוס בדרום לבנון...אבל מה אני יודע...אולי זו "סתם תעמולה" כמו שאומר "המלומד" אבנרי... הקישקוש של "אחריו יבוא יותר גרוע" לא מפחיד אותי, הפסיכולוגיה בגרוש עובדת רק על אנשים טיפשים וחלשים, החיסול לא שואל שאלות של "מעניין מי יבוא אחריו" אין בו ראייה לעתיד, הוא בסך הכל פעילות מסויימת שבאה במקום מעצר/כניסה קרקעית כאשר הם מהווים סיכון רב מידיי לחיילים, יש איום - מורידים אותו, בא אחד אחריו, מורידים גם אותו וכן הלאה והלאה והלאה, מתי בא הסוף? כאשר הצד השני מבין שהדרך של טרור פשוט לא משתלמת, כמו שאנחנו הבנו סוף סוף שלא משתלם לשלוט על אוכלוסיה פלשתינית, לא משתלם להיות מדינה בלי גבולות קבע. אני לא יודע תחת איזה סלע שהה אבנרי בזמן האחרון, אנחנו מדינה מליטריסטית, אין לי בעיה להודות בזה, אין טעם לשקר, ביו כאן הרבה יותר מלחמות מכל מדינות אחרות, יש כאן גיוס חובה (או ניסיון לאחד כזה), עצוב, מצער, כן, אבל זו המציאות. הצבא לא קובע ולא קבע כלום, הצבא ממליץ, משכנע, מסביר, עדיין מי שמאשר זו הממשלה, אבנרי יכול להרגע על גורל הדמוקרטיה. לגבי האינטלגנציה...נו טוב, כמיטב המסורת המתנשאת ואליטיסטית של השמאל הקיצוני, הם חכמים וכל השאר טיפשים, גנרלים, שרים... עם גישה כל כך מתשאת ולא משנה למה, אני מעדיף לא להקשיב לאבנרי, שיקח את הגישה הזו ויטיף מוסר לחסידיו השוטים והמתנשאים לא פחות... "המלחמה הזו הכונה זמן רב מראש" זה כבר באמת מטופש, כאילו אנחנו יזמנו אותה, צה"ל מכין את עצמו להרבה מאד תסריטים, אז זה אומר שאם הם יקרו אז "צה"ל יזם אותם"?, רק מהלסתכל על התארגנויות החיזבאללה על הגבול שאבנרי מתעקש להתעלם מהם, נראה שדווקא הם אלה שהתארגנו להלחם בנו, הם בחרו את המועד ל"פרובקציה" נגדינו, גם בחטיפה הקודמת בהר דב וגם היום, אבל שחס וחלילה העובדות יפריעו לאבנרי? מה פתאום...