מספר הודעות

Lilac Wine

New member
והשנאה חודרת...

אני אמחא לך כפיים על הגאונות על הצניעות על קבלת האחר או קבלת נערים בני 17 שרק רוצים להשכיל. אני בטוחה שהיית מחנך מעולה.

enzim

New member
שאלה טובה

למה לעזאזל החזקנו בסמיר קונטאר ובשאר המחבלים הלבנונים עם דם על הידיים במקום לירות בהם ישר? מה אתה מציע לעשות איתו?

ההיתממות אינה עוזרת לך

לחיילי צה"ל אין "דם על הידיים"? לפרץ ולאולמרט אין? בנוגע לעסקת השבויים הקודמת, הרוב המכריע של הלבנונים שהוחזקו אצלנו, גם אחרי היציאה מלבנון, נחטפו בשטח לבנון, בלי קשר לדם על הידיים. העילה היתה - קבלת מידע על גורלו של רון ארד. אך גם כאשר היה ברור ששום מידע לא יגיע משם, עדין המשכנו להחזיק בהם סתם ככה, ולמעשה לא היתה שום בעייה לשחררם באותה העסקה. השאלה היא, בשביל מה היה צריך להתעקש ולהחזיק בהם, ולחכות עד החטיפה ההיא.

enzim

New member
סתם ככה=קלפי מיקוח למקרה ששכחת...

ואתה מתחמק מתשובה לשאלה. האם לאחר שיחרור כל האסירים הלבנונים יש ערובה כלשהי שהחיזבאללה או אירגון אחר לא יחטוף שוב מישהו, לאחר שהוא רואה שהחטיפה אכן מביאה תוצאות? למה מחזיקים את סמיר קונטאר? כדי להראות שדם ישראלי אינו הפקר. תשחרר אותו ומחר הארץ תוצף במחבלים שיטבחו בנו כי הם ידעו שממילא נשחרר אותם ללא עונש.

רצית "קלפי מיקוח" - קיבלנו את

החטיפה הקודמת. בנוגע לפתרון - אתה צודק! אני אכן מתחמק מלהציג אותו שוב ושוב לאזניכם הערלות. הרי אין לכם מטרה לקיים דיון, ויכוח, דו-שיח ושאר שטויות כאלו. אני צודק?

enzim

New member
אף פעם ../images/Emo8.gif

זאת בדיוק הבעיה. אם התגובה הנוכחית של צה"ל הייתה מתרחשת כבר לאחר החטיפה הקודמת אז החטיפה הנוכחית הייתה נמנעת. הניסיון שלך לטעון שהחטיפות הן רק בגלל שיש לבנונים שבויים בארץ הוא פתטי ביותר. אז יחטפו חיילים בשביל כסף או נשק או חוות שבאע. סיבות לא חסר.

נו אם אתה ממציא בשבילם סיבות...

מה שעדין לא מסביר את ההיגיון בהחזקת "קלפי המיקוח" ההם. וגם לא בהחזקת חוות שבעא. וגם לא בהרבה דברים ("סיבות") אחרות. "חטיפות בשביל כסף" זה מצוין!|

enzim

New member
היגיון פשוט

אני אסביר לאט לאט כדי שגם אתה תבין: חיזבאללה חוטף חיילים ומבקש תמורת דבר מסויים (המטרה). ישראל נותנת לו את הדבר המסויים הזה (המטרה הושגה). מה המסקנה: אם רוצים להשיג מטרה מסויימת צריך לחטוף חיילים. תוצאה: עוד חיילים חטופים. תרחיש ב': ישראל מסרבת. המטרה לא הושגה. מסקנה: אם רוצים להשיג משהו, חטיפת חיילים לא תביא לכך. תוצאה: אין חטיפות. תקרא, תפנים ותבין.

נכון...מסכן סמיר קונטר...

"שבוי מסכן"...מה הוא כבר עשה לוחם החופש הזה, רצח משפחה בנהריה...אה זה כלום...

על אותו משקל אני מציע:

למה להלחם בפשע? הרי הוא ממשיך כבר מאות שנים, "הוכח" שזה לא יעיל, צריך לשחרר את כל הרוצחים והאנסים לרחובות, הרי מה כבר רצה הפדופיל, ללטף כמה ילדים בני 4? צריך "להסביר ולשכנע" את הרוצחים והאנסים, צריך להכנס איתם למו"מ... אותו הדבר בדיוק...

Lilac Wine

New member
הכי מצחיק אותי

שפעיל חד"ש טוען שהם באמת אלו ששומרים על בטחון ישראל

איך החונטה איפשרה דבר שכזה?!

מה זה פה? דמוקרטיה?! מה כן? מעניין אז איפה כל אותם מפגינים לבנונים לרוצים שחיזבאללה יתפרק מנשקו... אולי הם מפחדים לצאת להפגין כי כרגע עיניים סוריות ופרו-סוריות עוקבות אחרי כל אותם קולות "מרדניים" ו"בוגדניים" ודואגת שיסתמו את הפה פן תיסדקנה האחדות הערבית כנגד ישראל. צריך להבין שכל עוד יש 'צל' סורי על לבנון בחיים לא תהיה שם דמוקרטיה מלאה.

2500 איש

שחצי מהם פלשתינים אזרחי ישראל, וואו איזה פגנת כוח... צא מזה, הרוב נגד טרור, הרוב בעד השמדת הטרור, החיזבאללה הוא אירגון טרור, אין כאן אפילו טעם להכנס ל"נימוקים לוגים" זו פשוט המציאות, המאבק הקלאסי בין הטוב לרע.

זה מה שמעציב אותך?

תבוא בטענות לחיזבאללה, הם החליטו לשגר קטיושות מתוך הכפרים והערים, הם החליטו לאכסן כלי נשק וצחמושת בבתים פרטיים, הם הקימו את תשתיות הקשר והפיקוד שלהם בערים והכפרים, הם עושים שימוש בתשתיות כמו כבישים, שדות תעופה וחשמל לטובתם. אין על מה לבכות, אין לנו ברירה אחרת, הם בנו על זה שפגיעה בהם תביא גם להרוגים אזרחים וכך "יעצרו את ישראל"...טוב הם נכשלו, אני שמח שמבחינת ישראל הם יכולים אפילו להחביא טילי זילזל בגני ילדים, הטילים יחוסלו, עם או בלי הגן, שיראו תמונות לכל העולם, הרי בזה הם הכי טובים, לעשות פןרנוגרפיה של הסבל, קלוז אפים לתוך גופות וישר אחרי לאיזה קוף מתלהם שצורח "מוות לישראל"...פשוט עבודת ביום "מצויינת".

ne ro

New member
אתה צודק

אם הם בחרו להשתמש באזרחים כמגן אנושי, זו בעיה שלהם.

שלהם או לא, זו בעיה

נראה לך שאני שמח שנהרגים אזרחים לבנונים? ברור שלא!, אבל מה אפשר לעשות? אם היית רואה או שאתה רואה את מסיבות העיתונאים של צה"ל בו מראים את השמדת המשגרים אתה יכול לשים לב שהמשגר תמיד, אבל תמיד או בתוך ישוב/שכונה אזרחית או לידו., מחסני הנשק תמיד נמצאים בתוך/בצמוד לערים והכפרים. התשתיות הן מה שנקרא Public Goods, כלומר לא ניתן לעשות הפרדה בין אזרחים לטרוריסטים, כולם עושים בהם שימוש, אותנו מטריד שהטרוריסטים גם הם עושים בהם שימוש כדי להתחמש מחדש (שדות תעופה), להעביר ולהרחיק את החטופים (כבישים). שימוש באזרחים כמגן אנושי זו שיטה טרוריסטית ידועה, היא באה לחפות על החולשה היחסית בעוצמה הצבאית ומצד שני לנצל את החולשה היחסית של המדינה, במיוחד מדינה דמוקרטית ומערבית והעובדה שהיא חלק מהקהילה הבינלאומית, העובדה שהיא נוטלת על עצמה חוקים מסויימים והגבלות מסויימות, בניגוד לאירגון טרור שלא חייב דבר לאיש, אין לו אחריות, למדינה יש אחריות, אז זה מהווה חולשה מסויימת למדינה ומחזק את אירגון הטרור, הוא הרי בונה שיהיה לחץ בינלאומי מסויים על המדינה ומצדג השני הקהליה הבינלאומית חסרת יכולת לחלוטין להשפיע על אופי הפעילות של אירגון הטרור, מהאירגון טרור לא מצפים לשום דבר. מה שמדינה יכולה לעשות זה להתאים את אופן הלחימה לאופי הלחימה, למזער את ההגבלות על עצמה ובכך למזער את יתרון אירגון הטרור, כלומר גם אם אירגון הטרור ינסה להשתמש באזרחים לטובתו, זה עדיין לא יהפוך אותו לחסין. מצד שני במקרה שלנו להסביר את המלחמה לא במובנים של פרופורציה, מחיר ועונש אלא במושגים של יעילות, שינוי הסטטוס קוו (שינוי המציאות וחוקי המשחק מהיסוד) והסדר ארוך טווח מול לבנון והקהילה הבינלאומית.

למעלה