מסתבר שדברי מכעיסים

I s t a r

New member
מלח אנגלי

הטרול טוען שהנשים ההרסניות כאן הרסניות כי הן אגוצנטריות להפליא בכך שבוחרות לא להביא ילדים לעולם. הוא אינו מסוגל להעלות בדעתו הקטנה שאין מעשה אגוצנטרי יותר מהבאת ילדים לעולם- וכל הורה ששאלתי עד היום -ענה לי בדיוק את זה- למען עצמו. המשכיות שלו. כדי שלא יהיה לבד בעת זיקנה. כדי שהגנים יונצחו. וכו'. פן נוסף לאגוצנטריות זו מתבטא בתשובות נוסח : "כי צריך" "כי החברה לא מקבלת אחרים" " כי אמא שלי לחצה עליי". מעט מאוד מההורים ששאלתי דיברו על רצון אותנטי אמיתי ומחובר -בהבאת ילדים למען מימוש צורך "אימהי" או "אבהי"- ןגם על זה ניתן להביט שוב כצעד אגוצנטרי- להביא ילד לעולם הזה רק בשביל לממש איזה צורך בך. אל כדי לנהל דיום ברמה הזו צריך פרטנר נכון- הנ"ל ממש לא שייך לסוג הזה ולכן חבל על הזמן.

Kalla

New member
שתי האפשרויות - להביא ולא להביא -

אגוצנטריות כי שתיהן ביטוי לרצון או לצורך האישי של האדם המחליט לפה או לשם. אין אפשרות למדוד בצורה אובייקטיבית אם ובכמה צד אחד יותר אגוצנטרי מהצד השני, ואני מניחה שכמו בכל דבר זה יותר תלוי באדם עצמו מאשר במהות הסופית של ההחלטה. זו לא תחרות של מי יותר אגוצנטרי וחבל להציג את זה ככה. זה שמישהו מדבר שטויות לא אומר שבתור טיעון נגד צריך להקצין את הקו שבו הוא נקט רק בהפוכה.

I s t a r

New member
את צודקת

האמת שהבאתי את זה בטון יותר חיוכי וממש לא כתשוב לטרול, את הדיון עימו סיימתי מזמן. שנית,המילה "אגוצנרטיות " מוטחת כאן כאילו היא קללה,אבל היא לא . היא מילה המשקפת את הקשב העצמי של אדם לעצמו- יכולת נדירה וחשובה והכרחית ביותר לאושר..כל עוד אינה נעשית על חשבון אחרים . לאמא תרזה מעולם לא היו ילדים אבל אני לחלוטין לא יכולה "להאשים" אותה באגוצנטריות, חסכים ברגשות אימהיים,חמלה,נתינה ואהבה לא תנאי. לעומת זאת-כל משפחה שנייה יכולה להצטיין בריבוי ילדים ובחוסר מוחלט של כל אלה. הראייה הצרה של "אימהות" כמקור כל הרוך,נתינה,אמפטיה ,אהבה ללא תנאי שבעולם,היא ראייה ילדותית ואינפנטילית. המציאות שונה לחלוטין- ישנם גברים ונשים עמוסי כל התכונות הללו, לפעמים גם בעודף גדול-ולא אחת הסיבה לאי הבאת ילדים היא דווקא עודף רגישות,עודף אמפטיה,עודף תחושתיות ונתינה -למצב שההגנה מפני התמוטטות היא להתמקד בעצמך ולא להביא עוד יצורים להתמקדות בהם כי זהםפשוט יותר מידי רגש. לעומת זאת ישנם מיליוני הורים -כולל הטרול עצמוכנראה -שחסרי כל רגישות או הבנה לזולת, בוודאי שלא מסוגלים להתחבר בכלל לתחושת האהבה ללא תנאי -שכן עולמם עסוק בשיפוט קיצוני- ובכל זאת הם הורים עם רגש "אבהי ואימהי" מאוד. העולם אינו שחור ולבן ויש המון אפור באמצע.

Kalla

New member
מאוד מסכימה עם המשפט האחרון.

וזה בהחלט עובדת לשני הכיוונים. ואני גם מסכימה שאגוצנטריות אינה מילה גסה. זוהי תכונה טבעית ותקינה של כל יצור חי עלי אדמות. אני חושבת, אגב, שגם הצורך של אמא תרזה לנהוג איך שהיא נהגה זהו צורך פנימי שלה, כלומר במקום כלשהו זהו צורך אגוצנטרי. נכון שיש צרכים אגוצנטריים שמיטיבים עם אחרים וכאלה שהרסניים לסביבה, ולפי זה אנו שופטים את האנשים, אך כל המעשים שלנו סך הכל מונעים על ידי צריכים ורצונות שלנו (אני לא מדברת על אילוצים, כמובן, אלא על מעשים מתוך בחירה). לכל בחירה ניתן ל הביא דוגמאות מכאן ומכאן. יש הורים שהם אנשים אוהבים ומיטיבים ויש כאלה שלא, ויש כאלה גם שאינם הורים. הכל תלוי במה הם בוחרים לעשות עם הבחירה שלהם.

Kalla תראי...

גם את כשאר חברות\רי הפורום מגדירה את האימהות על דרך השלילה, ויש גם שמגדירות אותה בדרך השלילה ע"י הקצנה של תכונות חיוביות כביכול... אבל אף אחת מכן לא הצליחה להגדיר אימהות נורמלית כפי שהיא באמת: קשר אמיתי, אמפאטי ובגובה העיניים... יש אין ספור דרכים להיות אמא נורמלית, ואף אחת מאותן אימהות לא חפה מטעויות, אבל האכפתיות ותקשורת פתוחה עם הילדים מאפשרות התמודדות נכונה עם טעויות (שנעשות ע"י כל אחד מבני המשפחה, אגב) זוהי קלה אמהות נורמלית ומשפחה נורמלית על קצה המזלג, ואין בינה לבין אגוצנטריות שום דבר משותף...

Kalla

New member
אולי אתה רוצה ללמד אותי קצת

על אמהות? ועל סמך מה אתה מאמין שאתה יודע עליה יותר ממני?

Kalla

New member
ולגבי אגוצנטריות:

עצם הבאת הילד לעולם כי ככה ההורים רוצים זה מעשה אגוצנטרי אולטימטיבי. מכירה את התחושה הזאת של רוצה ילד, רוצה אותו עכשיו ולא מעניין אותי כלום. אין יותר אגוצנטרי מזה.

קלה, אין לי ספק שנסיון חייך

הפך אותך לכזו, ולכן אין לי ספק שזה מה שאת מכירה ודרך המשקפים האלו את בוחנת את כל העולם, קפיש? אבל לי יש נסיון חיים אחר, הכרתי\מכיר נשים מיוחדות מהסוג עליו אני מדבר, חי בהווה עם אחת מהן, גדלתי בביתה של אשה כזו, ואני מה לעשות, הורה מהסוג הזה. תפנימי!

Kalla

New member
לא, זה אתה שלא מפנים!

גם אני אמא כזאת, קפיש? כתבי באיזה מקום שאין הורים כאלה? נדמה לי שדווקא כתבתי שיש, קפיש? בכלל לא דיברתי על ההורות עצמה לאחר ההולדה, אלא על ההחלטה להפוך להורה, שהיא החלטה אגוצנטרית לכשעצמה, קפיש? אבל אתה רק ארוצה לחזור על המנטרה שלך שוב ושוב, בין אם היא רלוונטית או לא.

Kalla

New member
ובכלל, על סמך מה ובאיזו זכות

אתה כותב על ניסיון חיי? אתה מכיר אותי? מכיר את חיי? יודע איזו אמא אני? איזה אדם? אין לך שום מושג, אז בבקשה אל תרד לפסים אישיים ותלמד אותי מי אני. כי אין לך צל של מושג. תפנים!

I s t a r

New member
באותה זכות טיפשים

בה הוא משתמש כדי להחליט שהנשים המדהימות כאן אינן מסוגלות לנתינה,אמפטיה ואהבה--- בעוד הוא -אדם צר מוח ,שיפוטי וביקורתי- הדמות האבהית ביותר ביקום. הבנת?? חבלללללללללל...על האנרגיות ,סתם הסרחה שנפלטה כאן וקיבלה הד.

לכבוד הוא לי לשמש כטריגר לכל תשפוכת

המחמאות שאתן חולקות אחת לשניה ולעצמכן כמובן. אני כמעט מרגיש לא נוח להפריע לכן באמצע. אבל זו מהותו של הפורום הזה בעצם, הלא כן? לכסות בערימת ססמאות נבובה והתייפיפות מתחסדת על האמת העירומה, אין לכן את זה נשים יקרות, נקודה! וכשם שלא הייתי מציע לעיוור לתאר מהותם של צבעים, אני מציע לכן באופן הידידותי ביותר לנסות להמנע מהגדרת אימהות, אין לכן שמץ של מושג במה מדובר, ומגיבובי השטויות הנערמות בהודעותיכן אני מניח שגם לא חויתן בחייכן נוכחות אימהית נורמלית, אבל אני רק מניח... ובאשר לאגוצנטריות, צר לי לאכזב אתכן, אבל לא, היא לא תכונה חיובית ובהחלט אינה ותרשו לי לצטט מפניניכן: "יכולת נדירה וחשובה והכרחית ביותר לאושר.." נהפוך הוא, אגוצנטריות היא אחת התכונות האנושיות הפחות מלבבות בלשון המעטה, נפוצה ביותר וכולה אנוכיות קיצונית, זה הכל... ואנא עזבו את זכר האם תרזה במנוחה, באמת שאין קשר ביניכן... אז תמשיכו ל'אהוב' את עצמכן כי נראה לי שלא יהיו לכן מתחרים רציניים בתחום, ואני מבטיח לבקר מידי פעם, אני כבר מתגעגע...

magicgirl1983

New member
אתה יודע מה דווקא!

10 ילדים יהיו לי רק כדי לעצבן אותך... בעצם...לא...לא בא לי..

magicgirl1983

New member
האמת..

זכותי להביא ילדים וזכותי לא להביא ילדים כרצוני. כשאני עושה לעצמי טבלת כדאיות אני רואה (חוץ מזה שאני צעירה) שזה לא שווה לי. אם אני ארצה ואוכל להביא ילדים אני מניחה שיהיו לי. אני רק יודעת שאילו לא יהיו ילדים שאני ילדתי...מסיבה פשוטה. אני לא רוצה את ההריון ואת הלידה הכרוכים בכך ואינני רוצה להביא לעולם הנוראי הזה עוד ילד. אני מעדיפה לאמץ על פני להביא עוד נפש לעולם הזה. כי אימוץ זה כבר ילד קיים. וחבל להשאיר ילד כזה שעלול להישאר במוסדות כל ימי חייו כי בא לי ילד משלי. אני אדם מאוד אמפטי, ויש לי דמות אימהית היסטרית בחיי. כך שממש הסיבה של חוסר אמפטיה ממש רחוקה ממני. אני אעזור לכל בעל חיים במצוקה שיהיה בדרכי, ולמי שזקוק לעזרתי. עוד סיבה מדוע אני לא רוצה ילדים...אני לא אוהבת אנשים מי יודע מה. הם ידועים כבוגדנים, כרעים, תככנים וכמובן שיש אנשים כמוך שהם חושבים שהם יודעים הכל. אני מניחה שיש בי פחד שאולי ילד "שלי" יפגש באנשים כאלה. או יותר גרוע יהיה אחד כזה... אני לא אסלח לעצמי אם יהיה לי ילד בוגדי תככני ו-SMART ASS ... לא עניתי לך עד עכשיו מכיוון שאני רואה בך אדם מאוד רדוד וצר מוחין. כמו שאני מקבלת לסביות, ובחירות של אנשים אחרים. כמו שחברה טובה שלי בחרה שלא להפיל בגיל 18 אלא להתחתן. אני חושבת שאנשים צריכים לקבל דיעות של אנשים אחרים. אני יודעת..אתה אומר שאתה מסכים איתנו...יופי טופי..אבל עם "ההסכמה" הזו באה דיעה קדומה שאומרת - אתם לא רוצים ילדים כי אין לכן את זה. זה לא נכון...יש לי יכולות אימהיות הרבה יותר גדולות מאחיותיי שעשו ילדים. אני פשוט לא רוצה אותם...תינוקות מגעילים אותי.... אך אני מסוגלת להסתדר עם כל מצב שתשים אותי בו. כשם שלא תחזיק חיה שאתה לא יכול להסתכל עליה אני לא חושבת שאני אוכל להחזיק חיה (שהיא במקרה הזה תינוק). אם אני מחזקת את החוסר אמפטיה בעינייך...אבהיר דבר אחד. כשאחייני היה קטן יותר ורק למד ללכת הוא עמד ליפול על שפיץ של שולחן...אני רצתי והגנתי על ראשו מפני החבטה...רק בגלל אמפטיה. לכן אימוץ זה הפיתרון הכי טוב לי...כי אני אוכל לאמץ ילד בן 4 ומעלה...ולא אצתרך להתעסק בילד שלפני כן מבחינתי היה יצור דוחה..

magicgirl1983

New member
לא ואני אגיד לך למה

מכיוון שאני לא מפנה את כל האנרגיות שלי בזה.. לא השקעתי מי יודע מה וכלל לא מעניין אותי מה תהיה תשובתו לכל מה שכתבתי. מה שאומר שאין יותר מדי אנרגיות לא חיוביות ולא שליליות לגביו. קצת נראה לי מוזר שדווקא KALLA הסתבכה עם הטיפוס הזה... זה הכל עיניין של איך את מקבלת את התשובה שלו...בחיוך או בעצבים.. אני בוחרת בחיוך...

למעלה