לא ...
לא התכוונתי שהתוכנית תהפוך לסוג של קבוצת תמיכה עבור ההתבגרות של רנין . וכן , הכל אצלה מלווה עכשיו בקיטש . הכל " גדול מהחיים " . הכל קיצוני . וזה בגלל שהיא ממש נמצאת בנקודת ההתחלה . אני לא יודע אם אתה שירתת בצבא . אבל אם כן , אז אתה בטח זוכר איך אתה או אלה שסביבך התנהגו בתחילת הטירונות . אני משוכנע שלא בכית כמו ילדה . אבל היתה נאיבי ( הרבה יותר נאיבי מהיום ) . רנין נמצאת כיום בפעם הראשונה בחייה בסיר לחץ מאוד גדול . מצד אחד החבר והבלאגנים שהוא עושה . הגעגועים למשפחה , לחבר ולסביבה המוכרת . התרבות המאוד שונה שהיא נתקלת בה בפעם הראשונה ( קידוש כהילכתו בליל שבת ) . ועוד תרבות אחת שאנחנו כבר הפנמנו ממזמן והיא התככנות והאינטרסנטיות . עבורה רוב הדברים הללו הם חדשים וכל יום היא לומדת והרבה . העניין הוא שהיא באה מבית מפנק ששמר עליה מהעולם החיצוני ופתאום הכל בא לה בפנים בצורה הכי ברוטאלית . עכשיו , בעיניי ועבורי השינוי שרנין צפויה לעבור בתכנית אולי לא כלכך סקסי כמו המריבות או הנשיקה בין ערן לקרן . הוא גם לא צועק כמו הצווחות של הפינצ'רית הצרפתיה ונסה . אלא משהו יותר עמוק . אני לכשעצמי לא צופה בתכנית כמו שברומא צפו בקרבות הגלאדיאטורים בתקווה ליראות דם וכמה שיותר . אני מתעניין יותר בתהליכים שמתרחשים במהלך התכנית . זה הריי בעיקרו ניסוי סוציולוגי מורכב שבוחן את ההתנהגות האנושית מכל מיני זוויות . ואגב גם אנחנו הצופים המגיבים מהווים חלק בניסוי הזה . ניתן ללמוד הרבה על האנושות גם לפי התגובות כאן בפורום . ואני מקווה שתאמין לי כשאומר שאין לי כוונה להתפלצן . פשוט נראה לי שבקרוב כל ההתלהבות מהמריבות והתככים תישכח ואז נחפש משהו עמוק יותר להתעסק בו . ואולי אני טועה .