מס משתמשי הליסינג.שאלה לחברי קדימה-

• פותח הנושא T281
  • פורסם בתאריך

T281

New member
מס משתמשי הליסינג.שאלה לחברי קדימה-

נראה לכם שמי שיאלץ לשלם מס חדש של 1000 שח לחודש יתקרב עוד פעם לפתק של קדימה?? איך מפלגה מרחיקה ממנה בדעה צללולה ציבור שלם(עובדי ההיטק וגם עובדי מדינה וסקטורים אחרים שמשתמשים בליסינג) של עובדים ובני משפחותיהם??

טשאפק

New member
קסאמים באשקלון - ניחא

קטיושות בגליל - מילא. שחיתויות אין ספור - נעלים עין. אבל לקבוע שווי ריאלי לרכב הצמוד - ייהרג ובל יעבור!

אשרת

New member
למה ככה?

למה עובדי ההיטק לא משלמים מספיק מס למדינה שגם לקחת מהם הטבה כלשהי כחלק מהתנאים הסוציאלים זה חובה? למה שמשרד האוצר לא יקצץ במשוכרות של הבכירים ושל כל מיני דברים מיותרים לפני שפוגעים שוב פעם באותה שכבה אשר משלמת את המיסים? האם אתה מתעקש שכל אחד יחפש עבודה ברדיוס הקרוב לביתו? וחוץ מזה, זה שיש עדין קאסמים באשקלון ושחיתויות לרוב, זה לא אומר שלאנשים אסור להתעצבן על דברים אחרים!

טשאפק

New member
כבר היה על זה דיון ארוך

בפורום שינוי. איתן וגרשון כתבו בפירוט על העניין. בקצרה, המיסוי צריך להיות פשוט והוגן, ומי שמקבל הטבה ששווייה האמיתי 2500 ש"ח, לא צריך לשלם מס כאילו קיבל 1300 ש"ח. מי שחושב אחרת יכול כמובן למחות ולהתעצבן, אבל אדם צריך להבדיל בין עניינים מהותיים לעניינים פחות מהותיים. מי שששיעור המס על רכב חברה הוא שיקול מפתח בהצבעתו - יותר מאשר ענייני בטחון, כלכלה, חברה, דת ומדינה - לא פועל בהיגיון.

אשרת

New member
לא פועל לפי ההגיון שלך ושלי, אולי.

אבל מה לעשות -- שיש אנשים שהדברים הללו מהווים שיקול חשוב יותר , משום שאולי הדבר הזה באמת נוגע לו שוב פעם בכיס, שוב פעם בכיס ושוב פעם בכיס. בנקודה כלשהי, אתה מתחיל להבין, שאתה למעשה לא 'העבד' של מקום העבודה שלך, אלא של המדינה. הרי אתה משלם מס גם על המשכורת, גם על הבונוס (לשם מה להתאמץ ולנסות להצטיין אם גם על זה צריך לשלם מס. אפשר להשאר בבינוניות ולהפסיק להתחלק עם כל המדינה) , וגם על ההטבות הסוציואלית. בכל מקרה, אני מקווה שהצעד זה יפול ולא יעבור.

לא מספיק אתה מרוויח שכר גבוה...

כולל הטבות סוציאליות, פנסיה, ביטוח מנהלים, ביטוח שניים, חופשות, מתנות, בונוסים... ובנוסף להכל: רכב צמוד, ועוד מקטר?
אם כך מה צריך להגיד מי שמרוויח משכורת מינימום? או גרוע מזה , מה צריך להגיד מי שלא מרוויח אפילו את זה? וזה עוד מבלי כל הדברים הנוספים שאתה מקבל בנוסף למשכורת? ומעניין שדווקא אנשים כמוך הם המתנגדים הגדולים ביותר להעלאת הקצבאות ושכר המינימום, והתומכים הגדולים ביותר לקיצוצים, הפרטות ופגיעה בעניים ובחלשים.

אשרת

New member
אתה חצוף.

אתה יודע כמה שעות הוא בכלל משקיע בעבודה שלו על מנת שהוא יקבל את הדברים הללו? אתה יודע בכלל מה ההשכלה שלו? אני יכולה להגיד לך, שאנדרי עובד בממוצע 10 שעות ביום וזה מבלי להחשיב את העבודה שהוא גם עושה מהבית שהוא צריך. אתה חוצפן ברמות על.

אני חצוף?

אם כך מה תגידי לאדם שעובד את אותם מספר השעות, אולי אפילו יותר, ובסוף מקבל שכר מינימום, או גרוע מזה פחות? למה תמיד מעניין אותכם רק מעצמכם ומהבעיות שנוגעות רק לכם? ותמיד כשזה קשור לדרישות של אנשים אחרים אתם שוללים את זה מכל וכל? ועוד בסוף אני חצוף?

אשרת

New member
מה ההשכלה שלו בדיוק?

מה הוא עשה על מנת לשפר את המקום שבו הוא נמצא?! ובכלל מה הקשר בין שני הדברים? למה איש הייטק אשר טרח להביא את עצמו למקום שבו הוא נמצא, צריך להמשיך לשלם את המחיר בגלל שיש אנשים שלא מספיק מוכשרים על מנת להרוויח משכורת טובה יותר? לפי התזה שלך - לא שווה לשאוף למצויינות, לא שווה ללמוד, כי למעשה את הלא עובד למענך, אלא עובד למען אותם אנשים שלא ממש השכילו לחדד אצלכם את הנקודות הטובות, או שאינם מוכשרים. אתה גורם לאנשים להיות עוד יותר אנשים וגורם תסכול אצל אנשים אחרים. עד שיום אחר פשוט ימאס פה לכולם, וכל בעלי היכולת פשוט יעזבו את המדינה, ואז אולי אנשים כמוך, שמרווחים את שכר המינימום או שלא עובדים כלל, יממנו את עצמם.

אם את רוצה לדבר על השכלה...

אז בואי רק ניקח לדוגמא את העולים מרוסיה ומחבר העמים, אנשים שלמדו כל חייהם, היו רופאים, מהנדסים, ומה לא במולדתם, ומאז שהגיעו לארץ נאלצים לשטוף מדרגות, לטאטא רחובות, ולעבוד בזבל, מצאת החמה ועד צאת הנשמה. אנשים אלה לא מקבלים את השכר והתנאים שמקבלים כל הקוטרים שמקבלים שכר גבוה, שפע של תנאים סוציאליים, ועוד רכב צמוד בנוסף להכל... אנשים אלה מקבלים שכר מינימום, אם לא אפילו פחות מזה... וזו רק קבוצה אחת לדוגמא, כי יש גם צברים רבים שלמדו והשקיעו, והיום נאלצים לעבוד בעבודות של שכר מינימום, כי אינם מוצאים עבודה בתחום שבו הם למדו. וכל אחד מאלה היה מתחלף ברצון ואפילו בשמחה עם כל קוטר שהיום מתלונן על ליסינג, או על זה שהעלו לו מס זה או אחר, כי לאנשים אלה בניגוד לקוטרים שמקבלים שכר גבוה, אין אפילו כסף למכולת, לא לליסינג או לתשלומי מס, למכולת. כך שלהכניס את הדברים לקצת פרופורציות ולהבין שיש אנשים במדינה הזאת הרבה יותר מסכנים מכם, לא יוכל להזיק...

אשרת

New member
ברור...

אף אחד לא אשם במצבו. מה יותר קל מלהעיף את האחריות לכיוונם של אחרים ממתיק? אם היה מישהו שהעדיף להבריז מהתיכון, במקום לללמוד. זאת בעיה שלו. אם מישהו שרואה שאין לו איך לממן את עצמו ומחליט להביא ילדים, זאת בעיה שלו. אם מישהו עושה שגיאות בחיים וצריך לשלם על כך, זאת בעיה שלו. לגבי הדוגמה שהבאת - אתה יודע, הם צריכים לעבור פה שוב פעם את הבחינות של המדינה על מנת לעסוק ברפואה או בכל מקצוע אחר. לא כל דבר נחשב כאן, ולא כל דבר אשר נלמד פה , נחשב במקום אחר. ברור - כולם קוטרים. אנחנו כל כך חצופים בכך שאנחנו לא מוכנים שיותר ישדדו אותנו על מנת לתת לאנשים אחרים עקב מזלם הרע. אנחנו בהחלט חושבים שצריך לתת לאנשים שהם באמת מסכנים. שהגורל באמת התאכזר אליהם, ושלא מסוגלים לממן את עצמם בשום צורה שהיא. כמו: זקנים, חולים פיזיים ומנטליים, נכים. כל השאר - שישברו את הראש מאיפה להביא כסף הביתה. אין שום סיבה בעולם שלא רק שאני אממן את המשפחה שלי, אני גם אצטרך לממן משפחה אחרת ובמיוחד כאשר זה על חשבון המשפחה שלי!

אשרת לא מתאים לך לגלוש לדמגוגיה

אני דיברתי על קבוצה מאוד ספציפית, ואת במקום להתייחס לזה ולענות לעניין, מביאה לי דוגמאות שבכלל לא הזכרתי אותם. אני לא דיברתי על "מישהו שהעדיף להבריז מהתיכון", או על "מישהו שרואה שאין לו איך לממן את עצמו ומחליט להביא ילדים", כי בעניין הזה אני דווקא מסכים איתך שזו באמת הבעיה שלו, למרות שבניגוד אליך אני לא סבור שהילדים שכבר באו לעולם צריכים להענש בגלל ההורים שלהם, כי אף אחד לא מחליט על דעת עצמו להיוולד. אך אלה לא האנשים שעליהם אני מדבר, אני מדבר על אנשים שדווקא כן למדו ובגלל מזל רע, מחלה, מום, נכות או אי מציאת עבודה בתחום שבו הם למדו, כי מה לעשות בקפיטליזם וגם את יודעת את זה, יש עניין של היצע וביקוש, ולא תמיד יש ביקוש למספיק עובדים בכל תחום, בעיקר שבזמננו ככל שהטכנולוגיה משתפרת ומשתכללת, יש ביקוש לפחות עובדים. לגבי כל האחרים: נכון, חלקם אכן הבריז מרצונו מבית הספר והעדיף לבלות בחוף הים כשאחרים למדו, אך זהו מיעוט, הרוב לא קיבלו הזדמנות שווה, אם בגלל מצבם הסוציואקונומי, אם בגלל איזור מגוריהם ואם בגלל אלף ואחת סיבות אחרות שאינן תלויות בהם. כך שאסור לעשות הכללה ולשפוט את כולם באותה סירה, שכן את לא יכולה לדעת מה גרם לכל אחד ואחד מהם לא לקבל את ההשכלה הדרושה. ועל זה עוד צריך להעניש אוכלוסיה שלמה?

אשרת

New member
התייחסתי גם אליהם.

כאשר אתה רוצה לעסוק ברפואה במדינה מסוימת, אתה צריך לעבור את הבחינות שלה. מה לא ברור? אם אותם עולים לא רצו לעבור את הבחינות של המדינה - אין להם למי להלין אלא לעצמם, ממתיק. נכון, הילדים לא צריכים להענש, אבל למה אתה מעניש את הילדים של העשירים? למה הילדים שלהורים שלהם יש צריכים לשלם יותר על ארוחות? למה אתה רוצה לקחת מהם את מה שההורים שלהם מסוגלים לתת להם על ידי כך שאתה מעלה את המיסים? אתה יכול לעזור לילדים העיניים גם בדרך שהכסף לא יגיע ישירות לחשבון הבנק של ההורים שלהם. אתה צריך לחנך את ההורים שיחשבו טוב טוב לפני שהם מביאים ילדים. בסופו של דבר, אתה מכריח אותי לשלם על המעשים הלא אחראיים שלהם. זה נראה לך הוגן?! אדם שלא מצא עבודה בתחום שלו, יכול או לעשות הסבה מקצועית או ללכת לעבוד במקום אחר ולהמשיך לנסות לחפש עבודה בתחום שהוא רוצה. פשוט. אני עצמי אמרתי, שיש מגזרים שחובה לעזור להם- זקנים, חולים פיזית ומנטלית, נכים. לא הבנתי למה אני צריכה לשלם על זה שלמישהו , אשר יכול פיזית ומנטלית לכלכל את עצמו , לשלם על זה שהיה לו מזל רע?! אני אספר לך משהו --- אנחנו לא שווים. גם אם אני ואתה נקבל את אותן הזדמוניות, אחד מאיתנו ישאר מאוחר. מה לעשות? לגבי ההודעה השניה שלך: ברור שלא כולם פריזטים, אבל הרוב בהחלט כן. המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית בעיקר בגלל אנשים כמוך, שמתוך לב טוב וכוונות טובות, במקום להעלות את כולם למטה, אתה בקטע של להוריד את כולם למטה. לדפוק את החזקים , את אלו שמרווחים בצורה הכי חזקה, כך שגם להם לא יהיה.

מעניין שכולם בעד שיש מגזרים שחייבים

לעזור להם, ואחרי זה דווקא המגזרים הללו הם המגזרים שנפגעים הכי קשה והכי הרבה... דווקא המגזרים שציינת הם אלה שנשלחו לויסקונסין ושנרמסים ומושפלים בשנים האחרונות הכי הרבה. כך שלהגיד אף פעם לא עולה כסף, הבעיה שאף אחד לא עושה. על כן כפי שכבר ציינתי, אני בבחירות הבאות אעשה את הבחירה שלי רק על פי מעשים, לא על פי דיבורים. כי שבענו כבר מדיבורים, העם הזה צמא למעשים, לא לדיבורים.

אשרת

New member
ממש...

כמו שאמרו לך בפורום שינוי, העיקרון של התוכנית נכון, הביצוע קצת פחות. מה גם שעדין לא שמעתי על מישהו שהוא חולה סיכוזו' ששלחו אותו לעבוד שם. ותעשה טובה, אל תתיימר לדבר בשם העם. עד כמה שאני יודעת אתה עדין לא נבחרת על ידי איש על מנת לייצג אותו.

דווקא העיקרון לא נכון

אם העיקרון היה נכון לא היתה שום סיבה שגם הביצוע לא יהיה נכון. התוכנית הזאת שמבוססת על אינטרס של מפעילי התוכנית לשלול לכמה שיותר מסכנים את הקצבה, כדי לעמוד במכסה שהממשלה הציבה בפניהם, היא בדיוק כמו העיקרון של שוטר תנועה שיש לו מכסה יומית ואם הוא לא עומד בה, זה יורד מהמשכורת שלו, אז הוא משתולל חופשי ומחלק רפורטים על ימין ועל שמאל, רק כדי למלא את המכסה היומית שלו ולקבל את השכר המלא. רק שבמקרה של ותוכנית ויסקונסין "השכר המלא" בא מכיסי ועל חשבון העניים והחלשים, שלהם שוללים מפעילי התוכנית את הקצבאות, ומכניסים את כספם לכיסם. כך שכפי שכבר ציינתי, העיקרון לא נכון מיסודו, וכל דבר שלא נכון מיסודו וכל הקונספט שלו מוטעה, לא יכול להצליח ולכן גם התוצאות בהתאם.
לגבי העם: נכון "עדיין" לא נבחרתי על ידי איש על מנת לייצג אותו, אך אני לא חי בואקום ואני רואה ושומע מה אנשים מדברים ברחוב, ולא רק ברחוב, כי אני בניגוד לכמה אנשים אחרים כאן, לא חי בבועה...

אשרת

New member
ממתיק בובע...

קודם כל, אף אחד לא חי בבועה. תרגיע בבקשה. שנית, דברים שהם נכונים בתיאוריה לעיתים לא מיושמים בצורה נכונה במציאות. אין לזה שום קשר לנכונות הרעיון או לא.

אף אחד לא חי בבועה...

כמו שאני לא חי בחיפה.
ורעיון שגוי מיסודו לעולם לא יצליח.

אשרת

New member
פה נקודת המחלוקת שלנו.

אתה כנראה חשוב שלהוציא אנשים החוצה לעבוד ולעזור להם להכנס למעגל העבודה זה רעיון שגוי. אני לא. אתה בהחלט חי בבועה. בועה ורודה

נכון פה נקודת המחלוקת שלנו אשרת

רק שלא ניסחת אותה נכון. כי בעוד שאני סבור שיש להוציא אנשים לעבוד תמורת משכורת, ומשכורת שלא מביישת את בעליה, את תומכת בתוכנית שמוציאה אותם לעבוד בעד קצבה של אלף ומשהו שקל ועוד בדרך גם משפילה אותם. ואת עוד טוענת שאני חי בבועה?

למעלה