.מה אתה בכלל יודע עלי. אלק זכויות חברתיות מדובר כאן במאבק בין חברות הליסינג ליבואני הרכב וברור שהאחרונים ירוויחו כאן בגדול. חברות הליסינג יעלמו (מעניין את הסבתא שלי) ויבואני הרכב יחזרו לשלוט.
צרות של עשירים? נגמרו הבעיות במדינה שאנחנו צריכים עכשיו להתמקד בצרות של עשירים? ושלא תבין אותי לא נכון, גם אני חושב שזה ממש נורא ואיום מה שעשו לכם. רק שכשאני שוקל את הבעיות שלכם מול בעיות אחרות במדינה, אני לא יכול שלא להכניס דברים לפרופורציות...
הבעייה שזה לא נכון אנחנו בהחלט אנשים ממוצעים שלמדו ולמדו ועשו צבא ולמרות שמצאו משרות מכניסות ומחליפים טיטולים והולכים למילואים אתה יודע אנחנו עוד לומדים לתארים מתקדמים יותר כי זאת פשוט השקעה מעולה. אנחנו לא רוצים לשלם עוד מיסים .אני לא מוכן להמתין 45 דקות לרופא אוזנים לבת שלי שעה שבמס הבריאות שאני משלם בסכום הזה הרופא היה צריך לבוא אלי הביתה. רק מה אני משלם עבור 2 הילדים שלי ועוד 60 ילדים של אנשים שלא עובדים וזה מספיק .
ומה זה משנה, בעצם? השינוי בשווי הרכב לצרכי מס פוגע ביחידים, מס החברות רלוונטי לחברות, ואין באמת קשר בין השניים. גם המע"מ ירד - זה לא רלוונטי. אם כבר, דבר על מס ההכנסה מעבודה שירד בצורה יפה בשנים האחרונות.
אני חלילה ולרגע אחד לא תומך בהעלאת המס על הכנסה מעבודה! חס וחלילה וחס! להיפך, לדעתי צריך להמשיך ולהוריד אותו, כי למרות שהמס השולי המקסימלי בישראל כבר הגיע לרמות מקובלות בעולם המערבי, עדיין מדרגות המס מצופפות ככה שמהר מאד מגיעים למדרגה המקסימלית.
הקלות במס החברות - במידה ובעלי החברה יעדיפו להפנות אותן לטובת העובדים - הגיוני שיגיעו לכל העובדים, לא רק לאלה שמקבלים רכב צמוד (בכל מקום עבודה יש לך את האנשים שמעדיפים לא לקבל רכב מהעבודה).