מעבר לאנגליה

קרנוש44

New member
מעבר לאנגליה

שלום לכולם , אני ומשפחתי עוברים לאנגליה באוגוסט . אני מורה ומחפשת עבודה בבי"ס יהודי בלונדון . האם ידוע לכם כיצד או איפה אפשר לברר לגבי עבודה כמורה לעברית / תנ"ך ?
תודה !!!

תעודות והכשרות

מניסיוני (המועט), מערכת החינוך הבריטית מתעקשת על הכשרה מקומית. אולי כמורה לעברית בבית ספר יהודי המצב שונה, אבל הייתי מחפשת כבר עכשיו השתלמות שתיתן לך גם תעודה מקומית ואז הדלתות ייפתחו הרבה יותר בקלות.
בנוגע למשרות: לעתים קרובות מודעות דרושים להוראה מפורסמות באתר הרשות המקומית. תוכלי להגיע לראיון אם יזמינו אותך בקרוב? בהצלחה במציאת עבודה!

קרנוש44

New member
עוד שאלה

למה הכוונה "אתר הרשות המקומית" ? אני מחפשת בלונדון . לפי מה שאת כותבת הסיכוי למציאת עבודה ללא תעודה מקומית קטן מאוד . מאכזב לשמוע.

ברוכה הבאה לפורום

את מכירה את עלונדון? מצ"ב לינק. זה יכול לעזור לך.
כמו כן במידה ויש לך פייסבוק, יש 2 דפים של ישראלים בלונדון ששווה להצטרף אליהם ולקבל אינפורמציה.

המון בהצלחה לכם וברוכים הבאים לממלכה שעדין מאוחדת

קרנוש44

New member
זה לא קל...

אני קוראת את כל השירשורים ורואה כמה אתן לא ישראליות ( מבלי לפגוע בף אחת ) ואני כל כך (!!!) ישראלית .עוברים בעקבות בעלי , שעתיד להשלים שם את הפוסט דוקטורט . אמורים להיות שם שנה בסה"כ , אבל בשבילי זו קריעה עצומה ממשפחתי ובעיקר מבני , שיתגייס בנובמבר לצה"ל .
אז עכשיו בנוסף לכל לחפש עבודה ....? אוף !!!

אנחנו בפורום הזה כי אנחנו ישראלים.

כי אנחנו מתגעגעים לישראלי שבנו ורוצים אנשים כמונו שיבינו איפה אנחנו נמצאים, לא גאוגרפית

מענין לשמוע איפה את "קוראת" את הלא ישראליות?

ואני לא צינית, אני באמת רוצה לשמוע/לקרוא - זה מענין

קרנוש44

New member
איפה ?

נאמר שמישהי ( סליחה שאני עדיין לא זוכרת שמות ...) כתבה שהיא חוזרת לישראל רוב התגובות היו בסגנון - למה לישראל ? בואי לקנדה , תיסעי לכאן ולכאן...אני , לעומת זאת , קראתי את זה והלב שלי התמלא שמחה עצומה !!! איזה כיף שהם חוזרים לפה , או עולים לפה ...יש לנו ארץ מדהימה ! לה שלא יבואו לכאן . הם ישראלים . זה שלהם !
זה גם חלק מהפחד שלי לא רוצה לגור בלונדון ( ואני מתה על העיר , שלא תביני אותי לא נכו ) , אני מבקרת שם . והסיבה שאני רוצה ללמד , אפילו מה שעות בבי"ס יהודי , היא מכיוון שאני רוצה "להעביר" את אהבתי הרבה לארץ יפה שלנו . זהו . נאומי הסתיים ! אם שרדת עד כה , כל הכבוד !

מה שנכתב בפוסט הזה, נכתב בגלל שאנחנו

מכירים אותה, ולא בהכרח בגלל איך שאנחנו מרגישים לגבי ישראל.
והכל כמובן נכתב בבדיחות.

mumfor4

New member
אני מרגישה 100% ישראלית !

בשביל שנה רילוקיישן הייתי מציעה לך לחפש עבודה לא בבתי הספר אלא השלמות פרטיות . ( כמו נירית )
בהצלחה עם גיוס הילד .

זאת חוויה ותתייחסי לזה כחוויה , זה רילוקיישן ללונדון עיר מדהימה ומיוחדת ואני בטוחה שיהיה לכם כייף .

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני משערת שאת בליבה של סערה ושממש לא בא לך לעזוב את ישראל, אפילו לשנה ובסך הכל מה שאת רוצה זה לרצות את הילדה.והאמת מבינה אותך.אני אישית מסכימה עם נירית והבנות האחרות שהציעו לא לעבור לשנה בסיטואציה הספציפית, אם היית יכולה לעבור ולא לעבוד, הייתי אומרת לך קחי את הזמן בכיף ותהני. אבל מלהיות שותפה בקשיים של חברה עם תאומים שהתגייסו לקרבי, את בטוחה שאת רוצה להיות רחוקה מהבן שלך בתקופה כזו? אם את כרגע מרגישה כולך בסערה, רילוקיישן זה דבר לא פשוט, הרבה הסתגלויות ומרחוק לא תוכלי לתמוך בבן שלך כמו שתרצי ולהיות שם בשבילו. ולכן לדעתי האישית לא תהני מהחוויה ותהיי או בעבר או בעתיד במקום להינות מחוויה של שנה בעיר כל כך כייפית כמו לונדון. אני הייתי מציעה לבחון מה באמת הכי נכון עבור כל המשפחה, ולא רק כדי לרצות את הבת שלך - יכול להיות שהתשובה עדיין תהיה לנסוע, אבל בסיטואציה כזו אני תמיד ממליצה לבחון את ההחלטה כמערכת ולא כיחידים. מה המשפחה תקבל או תפסיד מהמעבר.
מעבר לזה, נראה לי שרוב בנות הפורום הגיבו בנושא של הכללות, אז אין לי ממש מה להוסיף מלבד משהו קטן שאם פנייך מועדות לגור בארץ אחרת אולי כדאי גם מהקושי לא להכליל את כל מי שעומד מולך, ואולי כמו ששירלי ל-4 כתבה להשאיר לכל אדם להגדיר את עצמו כמי שהוא.
בהצלחה !

carlimi

New member
מה!??!

זה שאני לא רוצה לחיות בישראל לא עושה אותי פחות ישראלית.
מצטערת - לא נעים לקרוא כאן, בפורום ישראלים בחו"ל, משפטים בסגנון הזה.
ומסכימה מאוד עם כל שאר מה שהבנות כתבו לך בנוגע למעבר.

אני באמת פחות ישראלית

זה כמובן ביחס להכללות שנאמרות על ישראלים. אבל אני חושבת שמאז ומעולם הייתי פחות ישראלית

carlimi

New member
את יכולה להגיד על עצמך מה שאת רוצה

זו זכותך וזה לגיטימי.
אבל שמישהו אחר יבוא ויגיד את זה על כלל הבנות בפורום, בלי להכיר ובלי לדעת, ועל סמך מה בדיוק!??!

carlimi

New member
ודרך אגב מרב

אני מבינה לגמרי על מה את מדברת, וגם מסכימה ומזדהה עם המילים, כי גם אני מרגישה לפעמים "פחות ישראלית".
הקטע הוא, שהייתי כזו גם כשחייתי בישראל, ולכן לדעתי האישית, המיקום הגיאוגרפי של איפה שאנחנו חיים ממש לא רלוונטי לאמירות כאלה, בטח לא בפורום של ישראלים שחיים בחו"ל, מפי ישראלית שעדיין לא חיה בחו"ל יום אחד בחייה (לפי מה שמשתמע מהכתוב).

קרנוש44

New member
מתנצלת שנפגעתן כל כך ! אבל כמה דברים...

כבר חייתי בחו"ל ( ספרד ) שנתיים בשליחות מטעם הסוכנות , אך זה היה כשהייתי רווקה . את ילדי גידלתי ורוצה לגדל אך ורק בישראל .
לא קל לחיות כאן , אפילו קשה לעיתים קרובות , אבל זה שלנו !!!!!!
אני קוראת הרבה בעיתון על אנשים מצליחים בחו"ל , שפעם , לפני 15 , 30 שנה חיו בארץ וקוראים להם ישראלים . זה תמיד מרגיז אותי . מי שחי בישראל הוא ישראלי ,ממש כמו שמי שחי בספרד הוא ספרדי ומי שחי בגרמניה הוא גרמני . אם הגרמני יעבור דירה לאמריקה, הוא יקרא לעצמו אמריקאי ואולי , אולי יוסיף שמקור שלו הוא בגרמניה .

אני מרגישה שאף על פי שבחרתי לא לגור בישראל וממשלות ישראל עושות לי פריחה, לנצח אשאר ישראלית.
אני מרגישה את הישראליות שלי כמעט בכל אינטראקציה, באופן שבו אני מגדלת ילדים, מבשלת, חושבת ומתנהגת. עולם האסוציאציות שלי ישראלי, הרקע התרבותי, הספרותי והפואטי שלי עברי. השם שלי ישראלי. המשפחה האהובה שלי בישראל. אני מדברת אנגלית במבטא ישראלי. אם אני מתגעגעת לאנשהו, זה לישראל. רק שאני לא גרה בישראל.

ואגב הגדרות: דודה רבה שלי גרה כמעט כל חייה בישראל, ועד יום מותה היתה הונגרייה.

אז תורי לעשות בחזרה

כי אני מסכימה עם כל מה שכתבת.
אפילו דיברתי על זה עם בעלי אתמול, על כך שאני והוא ישראלים. זה מי שאנחנו בכל הוויתנו (גם אחרי 7.5 שנים של מגורים בחו״ל וגם כנראה לתמיד בין אם נרצה בכך או לא כי זה פשוט שם בקרביים שלנו). לעומתינו, הילדים שלנו כבר לא ממש ישראלים אלא רק קצת משום שהם גדלים בבית ישראלי בעיקרו. הם לא זקוקים כמונו לשפה העברית, לא מרגישים יותר נוח וזורם עם חברים ישראלים וכמובן שאין להם הווי ישראלי או געגועים לישראל. הגדול כן יודע לצטט קטעים מהמערכון של חידון התנ״ך, מהסדרה ״רמזור״, מ״גבעת חלפון״ וכד׳ כי אבא שלו אוהב להראות לו את הקטעים האלו. סוג של הווי משפחתי

carlimi

New member
גברת קרנוש היקרה

אני מציעה שתנסי לרדת מהעץ שטיפסת עליו.
לא פגעת באף אחד, את פשוט מעצבנת ואפילו מדברת שטויות.
בליחה מראש שאני יורדת לפסים האלה והלוואי שיכולתי להישאר רגועה שירלי, אבל אני לא.
לא מבינה מאיפה את חושבת שיש לך את הזכות לצאת בהגדרות על אנשים שאת לא מכירה. אז מה - כשגרת שלוש שנים בספרד הפכת לספרדייה ואז חזרת לישראל ושוב נהפכת לישראלית!??!?!?! מזה השטויות האלה?!?!
37 שנה חייתי בישראל, ילדי נולדו שם, וחיו שם, עד לפני שנה וחצי. אז מה - עכשיו אני אמריקאית!??! אין לי אזרחות, אפילו לא גרין כארד, ואיפול לא דרכון אמריקאי. על מה בדיוק את מדברת!??!?!? אני נולדתי בישראל, ולעולם אשאר ישראלית, גם עוד 20 שנה, אפילו אם אחיה כאן בארה"ב. וגם אם אני לא רוצה לחיות בארץ ולגדל את ילדי שם.
עצה אישית ממני - לפני שאת עולה על המטוס ללונדון, ל- שנה - מציעה לך למתן את ההצהרות שלך, כאן - בחו"ל - נהוג להיות ק צ ת יותר סבלניים לאחר, ולשונה ממך.
ועוד משהו קטן לסיום - אני אישיתי מכירה לא מעט כאלו שנסעו לשנה אחת. חלקם לפוסט, חלקם לפלושיפ ,ויצאו בהצהרות של - "אני רק נוסע לשנה" ... לא מעט חזרו ... א ב ל - מכירה גם כאלה שנשארו עוד שנה ...ואחכ עוד שנתיים שלוש ... ובסוף קיבלו הצעה שהיה מאוד קשה לסרב לה ו ....
ניחשת נכון - נשארו.
אז 'צת איפוק ודרך ארץ לא יזיקו לתרבות הדיון של כאן, בפורום בו את חדשה לגמרי ולא ממש מכירה את הנפשות הפועלות.

למעלה