מעבר לאנגליה

forglemmigej

New member
תשארי תשארי זה אחלה פורום

אחד הטובים ויש פה הרבה ניסיון לאנשים . לא צריך להרים ידיים כל כך מהר.
אני הייתי מגדירה את עצמי כ :Homeward bound,
Home where my thought's escaping,
Home where my music's playing,
Home where my love lies waiting
Silently for me
איפה הבית הזה בדיוק זו שאלה גדולה..

?

אגדת דשא? אני כנראה הזדקנתי משהו, והזכרון כבר לא מה שהיה משהו, אבל את הציטוט הזה אני אזהה גם מתוך שינה. זה ציטוט משירם של סיימון וגרנפונקל, שהם אמנם יהודים טובים אבל הם יהודים טובים בניו יורק

אני יודעת למי הגבת

עכשיו, מהמכשיר הזה, אני רואה את החתימה שאליה התיחסת. מעניין שבחרת להתעלם מהשיר שהיא ציטטה, שהוא כאמור של סיימון וגרפונקל, וממה שהיא אמרה לגבי השיר הזה, ובחרת להתמקד בציטוט שבחתימה, כאילו הוא זה שמעיד על איפה הבית. את באמת לא רואה את הנימה המתנשאת של זה?

צירפתי קישור לשיר. ככה שיהיה.

קרנוש44

New member
אולי תפסיקו כבר עם זה ??

די נמאס לי מהתוכחות שלכן !!! זוהי דעתי . קבלו אותה ( ממש כמו שאתן דורשות שאקבל את דעתכן ) , או שתפסיקו לכתוב לי .
ובעניין התנשאות - אני יודעת למצוא לבד שירים ביוטיוב , למרות שאני גרה בפרובינציה - ישראל .
לא יודעת אם אגיע בסוף לחו"ל או לא , אך דבר אחד ברור - רחוק רחוק מ"קהילה" ישראלית .

איך אומרים הילדים - את התחלת

כשכותבים בפורום פתוח אי אפשר לשלוט על התגובות. אם לא נעים לך לשמוע איך הדברים שלך נשמעים מהצד, אולי את לא צריכה לכתוב אותם. אין לי שום בעיה שלדעתך ועבורם הבית הוא בישראל, המקום הכי טוב עלי אדמות ובכלל מתנת אלוהים לאדם. יש לי בעיה עם הנימה ה״סבתאית״ של אני יודעת הכי טוב שעולה מהצורה שבה את כותבת. קחי את זה כהערה בונה.
ברור לי שאל יודעת למצוא שירים ביוטיוב, אבל מאחר שאמרת שאת לא מכירה את השיר, צירפתי אותו, וגם מפני שאני מאוהדיהם המושבעים של הצמד ששר אותו.

קרנוש44

New member
אם "התחלתי" גם אסיים...

adios ,arrivederci , auf wiedersin , tot ziens , sayonara
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בזמנו קראתי בפורום "עוברים לאירופה"

על אפשרות של נערים ישראלים ללמוד לבחינות בגרות של ישראל באנגליה.

אין לי זמן כרגע לעשות חיפוש מעמיק, מצ"ב לינק לכמה דיונים בנושא בני נוער שעוברים לחו"ל, תנסי לחפש שם.

een ogenblik

New member
רק אתמול

דיברתי עם חברה לקורס שאני עוברת. זהו קורס של זרים, כך שהוא הרבה יותר פלורליסטי מאותה כמות של מקומיים (זה לא משנה מהיכן המקומיים, זה נכון גם בישראל). ניסיתי להסביר שישראליים אינם באמת חסרי סבלנות, פשוט החיים הישראליים מהירים מאוד, והנה באת להוכיח את טענתי.

מעבר של שנה ללונדון הוא קצר מדי מכדי למצוא עבודה בתחום הוראה. מעבר להשלמות הנדרשות באנגליה עבור השגת תעודות מקומיות, צריך גם להשקיע זמן בחיפוש עבודה, וצריך להבין שבתי ספר מעוניינים במורים לטווח ארוך, ולא להחליף צוות כל שנה-שנתיים. מעבר לזה, צריך זמן להסתגל. להסתגל מזג האוויר, להסתגל לקצב החיים, להסתגל להתנגנות השפה, להסתגל..., פשוט להסתגל. "חוסר הישראליות" של גולשות הפורום בעיני מי שעומד בפני יציאה מישראל, נובע מכך שהן הסתגלו לחיים מחוץ לישראל. הן לא פסקו להיות ישראליות, כמו שיש להן נקודת מבט נוספת, כזו הגורמת להן לראות בהצהרות מסויימות את הבעיה שעומדת להיווצר במקום החדש.

אני מבינה שבת ה-15 מעוניינת להיות לצד אביה. אבל היא לא ילדה קטנה, והיא אמורה להבין טיעון כלכלי. אם שנה בלונדון ללא שתי משכורות תקשה עליכם את החיים, הייתי מסבירה לה שהורים מגיעים להחלטות עבור כלל המשפחה עבור כל משך החיים, וההחלטה שלכם היא שהשארות המשפחה בישראל היא ההחלטה הנכונה ביותר. זה לא הולך להיות פשוט, אבל אם המחיר הכלכלי כבד, התוצאות שלו יהיו קשות גם יותר.
מצד שני, אם המחיר הכלכלי אינו כה קשה, פשוט אל תתחילי לחפש עבודה. השקיעי בצבירת חוויות עבורך ועבורה, ותנסי להנות מה שיותר, כדי לא להרגיש קורבן של דרישות משפחתך.

TamarToronto

New member
לונדון לא מחכה לי :)

יש קהילה ישראלית ( אולי לא ציונית , סורי הייתי חייבת ) גדולה בלונדון. היא גם מלאה במורות שמחפשות עבודה ולכן לעניות דעתי למצוא עבודה כמורה יהיה מאוד קשה גם עם קשרים מדהימים.

אפילו כשעורים פרטיים יהיה קשה והשוק רווי.

מצרפת לך לינק לעיתון קהילתי

http://www.alondon.net/index.php?action=class&cat=11&lang=he_IL

שרשיא

New member
קצת עצות/ מחשבות פרקטיות...

אני מלונדון, כך שמבססת את דברי על נסיוני האישי ושל לא מעט אחרות.
אפשר לעבו רלשנה, אבל זה טיול ארוך, זה לא רילוקיישן ולכן כל ההסתכלות תהיה שונה.
הצד הכלכלי - תראי לונדון מאד יקרה, אם מקטרים בארץ על שכר דירה אז לא מבינים כמה יקר כאן. בקלות, משכורת חודשית (יפה) תלך כמעט כולה על שכר דירה, הארנונה, מים גז וכו'.
רק תלבושת אחידה לבת 15 תעלה לך לפחות 200 פאונד. וזה בהתקמצנות על מספר פריטים.
עלויות המעבר מטורפות - צריך לקנות הכל מחדש, גם הדברים הבסיסיים כמו סכו"ם וצלחות. לוקח זמן עד שמבינים איפה אפשר לקנות יותר בזול. כנסי לאתר של איקאה ותראי - כל צלחת הכי פשוטה עולה פאונד. ואני מדברת על הכי הכי פשוטה. נסיעות יקרות יותר מהארץ ואם קונים אוטו הביטוח בשנה הראשונה הוא רצחני - בקלות יותר מאלף פאונד רק לצד שלישי.
אז השאלה אם הכל שווה בשביל שנה, יהיה הרבה יותר זול לקפוץ לביקורים תכופים. אני מניחה שחשבתם על כל זה, אבל אפילו אנחנו שחישבנו וחשבנו ובאנו עם משכורת גבוהה ומובטחת, נחנקנו בשנה הראשונה. פתאום כוס קפה הפכה למותרות. ולבת 15 יהיו דרישות כי ככה זה, יוצאים עם החברה לסרט (12 פאונד...).
ושלא נדבר על אוכל כשר אם אתם תרצו.
אז גם יש המון דברים חינמים וזו עיר מדהימה ששוה לעבור אליה לשנה, אבל להיות ריאליים מה זה אומר.
לימודים - את צריכה לברר לאיזה כיתה היא תעלה. 15 יכול להיות Y11 או כבר לכיוון ה A LEVEL. כי פה החיתוך שונה. תבררו את זה טוב.
עבודה בשבילך- איפה תגורו, הקהילה הישראלית מרוכזת בעיקר באזור מסויים. אם תגורו במגורי סטודנטים למשל, לא בטוח שיהיה לך את מי ללמד שם...
השלמות, פה אי אפשר לעשות כלום באופן רשמי ומסודר ללא האישור המתאים. בראש ובראשונה ויזת עבודה.אבל, יש אפשרות כמובן ללמד פרטי ויש לפחות תוכנית אחת שאני יודעת עליה (בעקיבא) שלאצריך תעודת הוראה. אבל יש שם מספר מצומצם של מורות וזה שעה ביום. תוכלי לפרסם את עצמך בקבוצות הפייס של האמהות הישראליות וגם לקבל הרבה מאד מידע שם. וצריך CRB וכל זה לוקח זמן. ובאנגלית אין את המילה "לתקתק" כל הבירוקרטיה כל כך איטית!!!
הקיצר, תעשו חושבים ותבואו עם עיניים פקוחות. גם בת ה 15 שכל כך רוצה יכולה להיתקל בקשיים. אז אתם מניחים עליה אחריות כבדה, אם את עוברת "בשבילה".
אם אפשר, הייתי באה לשנה של כייף. כמה יוצא לנו בחיים לקחת פסק זמן ולהתמקד בעצמנו בעיר כזאת נפלאה? רק שזה נורא כשכל מה שאתה דואג לו זה איך נשלם שכירות....
יצא ארוך, ומקווה שתקחי את זה כדעתי ולא כמי שרוצה להפחיד.
בהצלחה

קרנוש44

New member
תודה ענקית שהקדשת זמן לכתוב לי !

מדובר אכן על מגורי סטודנטים , שבחלקם ישולמו לנו , תמורת עבודה חלקית של בעלי . אך כמו שאת אומרת , מעבר לכך הכל יקר מאוד !
ביררנו , שאלנו , חקרנו ולכן ברור לנו שמשכורת אחת + סיוע לא ממש יספיקו , כדי לחיות טוב כמו שאנו חיים בישראל. המשפחה של בעלי גרה ליד ברייטון , כך שנהיה לבד בלונדון רוב הזמן . כאן אנחנו ליד המשפחה . ועוד לא דיברנו על המנטליות ומזג האוויר . זה מפחיד , אבל גם להישאר לבד בארץ זה מפחיד וגם לחשוב על בעלי לבד בלונדון זה מפחיד . אין ספק שאתן נותנות לי הרבה חומר למחשבה ....עד אחרי פסח עלי להודיע בעבודה אם אני עוזבת או לא , כך שנותר עוד חודש . מבטיחה לעדכן .

mumfor4

New member
עוד מילה

תראי , ברור שאתם צריכים לקבל החלטה .
שוב , רק על עצמי לספר ידעתי . לא פחות מפחיד להישאר בארץ עם ארבעה ילדים מתוכם תאומים בני שבעה חודשים כשבעלי בחו"ל. זה היה ככה מעל שנה וחצי , אבל בדיעבד הסתבר כהחלטה נבונה .
בארץ יש לך משפחה וזה המון , יש לך בית יש לך משכורת . יש לילדים יציבות לך יש מסגרת .
אני מבינה את גודל הפיתוי את הרצון להיות יחד .
עם זאת , תנסי להסתכל על התמונה הכוללת , כמו שכתבה שאשי לונדון יקרה בטירוף , נורא קשה לחיות בעיר הזאת מהיד לפה
זה מוריד את כול ההנאה מהחוויה המדהימה הזאת
למעשה זה לא בדיוק רילוקיישן ....

בכול מה שתחליטו שיהיה לכם בהצלחה ואם תבואו לבקר בווילס , אנחנו כאן ( בינתיים )

שרשיא

New member
להכל מתרגלים ואם באים בראש הנכון

אז זו חוויה מלמדת ומאלפת. גם דברים שבהתחלה נראו נורא מוזרים, התרגלתי או שאני עדיין מחייכת לגביהם. כמו לרחוץ כל יום פנים בברז קר ובברז חם - נפרדים!!!) אתה לומד כל כך הרבה על עצמך ועל המשפחה שלך. אבל, יש גם קושי: פתאום רואים דברים אחרת. פתאום מבינים שאפשר גם אחרת. ואני פחות סלחנית לחוצפה הישראלית וליהיה בסדר. אבל גם לומדים להעריך את החוצפה הישראלית וכיפוף הבירוקרטיה...(לפעמים)
לי זה קשה. הייתי כל כך בטוחה שאנחנו מגיעים לתקופה וחוזרים. אבל פתאום משתנים - אני, אנחנו, ההסתכלות על דברים. וזה לא שאני לא מתכוונת לחזור, זה רק לא כזה פשוט כבר
.
לגבי משפחה - זה קשה, אבל גם מאד מקרב את המשפחה הגרעינית. פתאום לומדים לעשות דברים "לבד" וצריך לחשוב איך אנחנו רוצים לחגוג את החגים והשבתות. כבר לא הולכים להורים מתוך הרגל או כי לא התחשק לבשל

לוקח זמן למצוא חברים חדשים, להיפתח, להעיז ולהיות אקטיבי, אבל זה אפשרי. והיום עם הקבוצות בפייס זה אפילו לא כל כך קשה, כי יש מפגשים. אם תגורו במעונות, תגורו בתוך קהילה. לא יודעת איזה אופי יהיה לה, אבל במובן הזה יהיה יותר קל. איפה זה יהיה?
מזג אויר - מתרגלים. אבל צריך להערך וזה הוצאה כספית. זה לא כל כך נורא אבל השנה היה חורף קליל. לומדים להעריך את האביב, הפריחה ולצאת מהבית גם אם 8 מעלות בחוץ.
אני לא הייתי פוסלת רעיון של "להיות על הקו" לבוא לחופשות יחסית ארוכות. ושבעלך יבוא לארץ. הרבה אנשים עושים את זה. "אוטובוס מעופף". וגם מזה לומדים. אני מכירה כאן כאלה שהאשה לרוב לבד. הבעל נוסע פעמיים בשבוע, חוזר רק לסופ"ש או שמתפצלים לתקופה. ולך יש הרבה סיבות להישאר בארץ. בעיקר הבן החייל.
אני לא בטוחה כמה בת ה 15 מבינה שזה לא יהיה טיול. זה שנה מ א ד לחוצה בתיכונים כאן. שנה של המקביל לבגרויות. כמה רחוק תגורו מבתי הספר היהודיים? לפחות שם היא יכולה להסתמך על העברית ויהיה לה קצת יותר קל מנטלית. ועוד משהו - צריך לשלם "קונטריביושן" לבית ספר. אז נכון שלא חייבים ולא כולם משלמים, אבל מצופה ממכם. ולפחות ביהודיים אי אפשר להביא אוכל וצריך לקנות בקפיטריה.
תעשו יתרונות וחסרונות ותראו כל דבר כלמידה וחוויה.

למעלה