מעבר מבוסטון לפלורידה - פורט לודרדייל והסביבה

• פותח הנושא hdt
  • פורסם בתאריך

hdt

New member
מעבר מבוסטון לפלורידה - פורט לודרדייל והסביבה

היי
אני גר כיום באחד מפרבריה של בוסטון. נשוי + ילדה בת שנתיים + ילד בן חצי שנה.
שנינו מחזיקים גרין קארד אולם אישתי לא עובדת (במקצוע של אישתי קשה מאוד למצוא עבודה כך שההכנסה ממנה תכסה את עלויות הגן).
השכר שלי הוא 127K והוא בהחלט לא מספיק לכסות את עלויות המחיה השוטפות (משכנתא ומיסים על הבית, ליסינג ל 2 רכבים פשוטים וגן לילדה).
לפני שאנחנו מקפלים פה את הבסטה וחוזרים לארץ, רציתי לנסות את מזלי אולי בפלורידה - על פי השמועות יוקר המחיה שם נמוך בהרבה מהאיזור בו אני חי היום.
אני פונה אל חברי הפורום שגרים באיזור פורט לודרדייל:
1. באיזה איזור\שכונה מומלץ לגור אם אני רוצה להיות במרחק הליכה מבית כנסת אורתודקסי\קהילה יהודית גדולה?
2. מה העלויות של גנים?
3. מה העליות של דיור? השכרה\קניה? properties taxes? HOA fees?
4. עד כמה ההוריקנים באמת נוראיים ואיך זה משפיע על ביטוחים וכדומה?
5. מה הם אפשרויות התעסוקה לעובדי הייטק?

אני בטוח שיש עוד הרבה דברים שהייתי רוצה לצלול אליהם אבל נתחיל מזה...

בתודה מראש! :)

ilanvag

New member
איפה בדיוק אתם גרים? באיז עיר?

משכורת של 127K ברוטו היא לא גבוהה במונחי היי-טק, אבל אני מכיר אנשי היי-טק שמרוויחים משכורות שכאלו ואפילו נמוכות במקצת, ועדיין מסתדרים יפה.
&nbsp
לא יודע איפה אתם גרים וכמה אתם משלמים עבור המשכנתא, אבל המתימטיקה לא לגמרי מסתדרת לי -- אלא אם כן בחרתם לגור (ולרכוש בית) באחת העיירות הכי יקרות, קרי ברוקליין, ניוטון, וכדומה.
&nbsp
בעיירות קצת יותר רחוקות, שבהן יש מערכת חינוך נהדרת -- אשלנד, הוליסטון, סאות'בורו ודומותיהן, בהחלט יש אפשרות להסתדר יפה עם משכורת שכזו; ואולי אפילו בנידהאם. שכ"ד לבית יפה יהיה סביב 3000 דולר לחודש, אולי אפילו פחות, כך שאמור להישאר סכום יפה עבור גן ילדים (אמור להיות זול יותר מאשר בברוקליין/ניוטון) ולמחיה שוטפת.
&nbsp
אז השאלה היא -- האם, לפני שעוברים לפלורידה, לא כדאי לבדוק אופציות דווקא באזור בוסטון, בה כבר יש עבודה קיימת?

hdt

New member
ברייק דאון המספרים

ממשכורת של 127 ברוטו נשאר (קצת פחות מ) 7 נטו בחודש.
ממש לא גרים אפילו קרוב לברוקליין או ניוטון. בוא נגיד שאני נוסע כל יום לעבודה שעה לכל כיוון...
המשכנתא היא של 2500 אבל אם מוסיפים את העלויות הגבוהות של אחזקת הבית והגינה, וחשבונות גז, חשמל וכד' מגיעים לעלות של 3300 בחודש רק על הדיור.
ליסינג לשני רכבים עם הביטוחים, דלק, אקסייז טאקס, טיפולים וכד' - עוד 1000 לחודש (לא שמתי דאון).
קניות אוכל וכד' - 700 לחודש (לפחות).
גן בלו"ז מלא עולה בסביבות 1500 לחודש לילד.
מה נשאר מה- 7 נטו המסכנים האלו?
אם אני שם את שני הילדים בגן - אני במינוס, אם אני שם רק את הילדה הגדולה בגן נשארים 500 דולר בחודש מהמשכורת.
ומה עם שאר הדברים? חשבונות סלולר, כבלים? אינטרנט? דברים שמתקלקלים פה ושם? ואני בכלל לא מדבר על תקצוב של מסעדה או בילוי מידי פעם, נסיעה לארץ וכו'...
לכן המסקנה היא... כן... אני לא שם אפילו את הגדולה בלו"ז מלא בגן כי עם המשכורת הזאת גם זה לא אפשרי...
איפה אני טועה?

לפי המספרים

נשמע שקפצתם קצת מעל לפופיק עם קניית הבית. $2500 רק משכנתא זה הרבה מאוד כסף לחודש עם המשכורת הנוכחית. כמו כן, לי אישית נשמע שהחשבונות גבוהים גם הם ...
בכל מקרה, גם ליסינג לשתי מכוניות נשמע כמו עלות מאוד גבוהה, חודשית.
ילדים קטנים, בחינוך פרטי זה אכן שלב מאוד יקר, והדרך היחידה לחסוך בתחום הזה היא לשלוח למסגרת חלקית, ועושה רושם שאתם כבר עושים את זה.
וכן, יכול להיות שמעבר למקום יותר זול, יקל עליכם.
אנחנו גרים בקולורדו ואם היה לי 7 בחודש היה כיף

(למרות שאתה יודע מה אומרים? אנשים תמיד יחיו קצת מעבר למה שהם יכולים. בכל מקום על כל משכורת. ככה זה ... עד לפני שנתיים חיינו על משכורת פוסט דוק שהיתה חצי ממה שיש היום. כן, חצי, ללא הגזמה. והיו לנו את אותו מספר ילדים חחח והסתדרנו).

hdt

New member
אני לא חושב...

קניתי בית במחיר של 462. שזה הרבה מתחת למחיר החציוני פה. רק לסבר את האוזן לא ניתן למצוא במחיר הזה אפילו 1BR בברוקליין.
שמתי 20% והמשכנתא עם המיסים ועם הביטוח - מה שמכונה PITI - יוצא 2570 ליתר דיוק.
תוסיף פינוי זבל, ביוב, חימום (גז), חשמל, מים, תחזוקה של הגינה (פרטילייזר לדשא, טיק קונטרול וכו' - וכן אני מכסח את הדשא ומפנה את השלג בעצמי), טרמיניקס - וזה משתקלל לאיזור ה 3300 בחודש
רכבים - ליסינג על 2 רכבים יחסית פשוטים (לא שמתי דאון פיימנט), אקסייס טאקס על שניהם, ביטוחים על שניהם, דלק - ואתה מגיע ל 1000 בחודש.
אז שוב, אני כבר לא יודע איפה אני יכול עוד לחסוך חוץ מהחינוך של הילדים.
הילדה רק 16 שעות בגן בשבוע (התינוק עם האמא בבית) - לקחת לה גם את זה?
ברור שאפשר "להסתדר" אבל הכל שאלה מה האלטרנטיבה.
אם האלטרניטבה לעבוד בחברת הייטק בארץ ולהשתכר מספיק כדי לענות על כל הצרכים שלך, לשים את שני הילדים בגן בלו"ז מלא כולל ארוחת צהרים ועוד אפילו לחסוך (קרן השתלמות, פנסיה, פיצויים שכמעט ולא קיימים פה), אז למה אני צריך להסתפק ב "להסתדר" פה?

naf86

New member
זה לא משנה מה היחס למחיר החציוני

אלא מה היחס בין השכר שלך לעלויות מגורים. אתה כמעט ב-50% מהשכר על מגורים.
לכן יש לך 2 אופציות: או להגדיל את ההכנסה או לגור במקום אחר(אזור אחר או בית זול יותר).
&nbsp
אתה עושה הרבה טעויות פיננסיות, ואז לא מבין לאן הכסף נעלם. קנית בית יקר, עם תחזוקה יקרה. 2 רכבי ליסינג. לכן אתה רק "מסתדר".
תתנהל בצורה טובה יותר, וישאר הרבה יותר כסף לחיות כמו שצריך.

iris mom of two

New member
סליחה

אבל למה טרמינקס כל כך יקר, ואו פרטילייזר.
&nbsp
אני יכולה להגיד לך מה העלויות שלנו, עם דונם אדמה, וזה הרבה פחות. לא רואה שום סיבה לטיק קונטרול, כשעשיתי בדיקה בנושא זה די scam. פרטילייזר, 4 פעמים בשנה זה $400 לכל היותר. ואני מדברת על דונם.
&nbsp
מנסיון, פנוי זבל היה $50 לחודש, ויש חברות יותר זולות, וזה אם אין פנוי של העירייה. טרמינקס אפר לעשות פעם בכמה שנים, לא צריך כל חודש. למען האמת בבית הקודם לא עשיתי אף פעם, וגם פה עדיין לא עשינו, לא רואה שום סיבה.
&nbsp
רכבים. לנו יש שלושה, עם ארבעה נהגים. על כולם אין לנו יותר תשלומים, אני לא מאמינה בליסינג. את הרכבים של הילדים קנינו במזומן, משומשים, שנתון 2015 שחזרו מליס. בקצור במצב מצוין, והרבה יותר זול. אני מאמינה כמו בוסטון לנהוג באוטו עד שלשלם על תקונים עולה יותר מלקנות חדש.
&nbsp
את הבית הקודם מכרנו ב370, הבית הנוכחי יותר יקר, אבל בהחלט לא קפצנו מעל לפופיק.זה היה חשוב לנו מאד! אני זוכרת שכשגרנו בלונג איילנד לפני עשור וחצי היתה לנו הכנסה דומה משתי משכורות, כך שהילדים היו בגן מתוך הכרח, ובאמת היה קשה לגמור את החודש. אבל לונג איילנד יותר יקרה, והיו לנו שני ילדים במעון.
&nbsp
&nbsp
כמה דברים שיכולים לחסוך לכם לפחות אלפיה בחודש: תורידו את החמום ל67במשך היום, 62 בלילה. יש שמיכות גם לתנוקות. ופיג'מה חמה. בטלו את הטות של הטרמינקס, טיק קוטרול וכדומה. זה מיותר! פרטילייזר הכי זול, תעשה קצת חפוש על מה הדשא צריך. צריך את זה רק ארבע פעמים בשנה, לא יותר!
&nbsp
תתקשר לmasssave שיבואו יחליפו לך את כל הנורות לled, זה חינם! הם גם יבדקו את יעילות הבדוד וכדומה ויחסכו לך $100 בחודש בממוצע. העלות? שעתיים של להסתובב בבית עם גבר זר. שווה את זה! אתה משלם על התוכנית דרך חשבן החשמל וגז, אז כדאי לנצל.
&nbsp
אני החלפתי את הטרמוסטטים לתרמוסטט חכם. אפר לקבל על זה החזר דרך masssave כך שהעלות נמוכה יותר (עלה $100 במקום $200 לכל מכשיר, בגלל הריבייט). זה גם יחסוך כסף.
&nbsp
ליסינג זה גם כן בזבוז כסף. קניה של אוטו ישן יותר זה גם יותר זול בבטוח, וגם יותר זול, נקודה. אני לא מדברת על ענתיקה. רכב בן שנה עד שלוש שנים. שלוש שנים זה אידיאלי, כי זה הרכבים שחוזרים מליס. לדוגמא, לבן יש סובארו אימפרזה שקנינו מזומן בפחות מ$18K, שנתון 2015 עם 30K מייל. למה שהוא צריך (נסיעות לווסטר כל יום, ולהתמודד עם שלג) זה אידיאלי.
&nbsp
האם לקחת לילדה את ה16 שעות בשבוע?זה תלוי בילדה. אבל כמובן שיש המון פעילויות חינם לילדים בגילהזה. כמו שעת קריאה בספרייה ובחנויות ספרים. מה שכן, הבת שלי היתה זקוקה לגן. לבן ממילא היה יותר טוב בבית

יופי של טיפים איריס!

לגבי הילדה בגן - אני חוששת שהוא דיבר על אישתו ולא על הילדה חחחחחח

iris mom of two

New member
תודה

שנים של נסיון, על רגל אחת.
&nbsp
מה ששכחתי, זה שכן חייבים לפחות באזורי, פעם בשנתיים לעשות grub control. זה לא יקר. אבל אם יש את התולעים, הskunks יחפרו ויהרסו את הדשא, כי הם אוהבים לאכול אותם. וצרוף של skunks וכלב בחצר זה לא צרוף משובח. מנסיון. זה מסוג הטיפולים ששוכחים רק פעם אחת...

Boston Guy

New member
יש אנשים שהיו מוכנים לעשות הרבה בשביל ה 7K נטו "המסכנים"

המספרים שאתה מתאר הם התיאור המדוייק של הפירסומת הישנה של LENDING TREE שרצה בטלויזייה כשאני הגעתי לארה"ב.
https://www.youtube.com/watch?v=LG-Z-kYSC4s

נראה שהגעת למסקנה שאתה לא יכול להרשות לעצמך לחיות ברמת החיים שבחרת לעצמך.
האם הפיתרון של "לברוח לפלולידה" יעזור?
לא ברור. בדיוק כמו כרלימי, אני חושב שיש מצב יותר מסביר שגם שם יקרה מה שקרה לך כאן - ותתפתה לחיות יותר ברווחה. והופ - גם שם יהיה לחץ כלכלי.
אתה כותב שאתה מחפש קהילה אורתודוקסית ושכונה טובה - כלומר אתה פוזל לכיוון ווסטון או אפילו עיירות יותר יקרות...
אחת הבעיות הגדולות בתכנית שלך לרדת דרומה היא שאני מבין שאתה לא עובר לשם מטעם אותו מעביד שאצלו אתה עובד כרגע, אלא אתה מחפש שם עבודה.
מה שתגלה הוא שהחיים שם אכן יותר זולים - אבל המשכורות שם הן יותר נמוכות...
יש לי חברים שהורידו עלויות בכך שעברו למדינה יותר זולה, אבל המשיכו לעבוד עבור אותו מעביד, ו"שימרו" את המשכורת שהיתה להם קודם...
הדרך היחידה שלך לחסוך במעבר כזה היא למצוא עבודה הרבה יותר "בכירה" ממה שאתה עושה כרגע, כי רק עבודה כזו תשלם משכורת דומה למה שאתה מרוויח כיום באזור בוסטון.

אבל הכל מתחיל ונגמר ברמת חיים...
לא, זה לא הכרח המציאות להוציא 12,000$ בשנה על הוצאות רכב. אני מוציא חצי מזה, וגם מחזיק שתי מכוניות. והקומיוט שלי לעבודה הוא שעה וחצי לכל כיוון (אבל אני "מרמה" ולא נוסע למשרד כל יום).

לא, זה לא הכרחי להוציא 3,300$ לחודש על הוצאות דיור.
אני לא יודע את הפרטים - איזה מן בית קנית והיכן, כמה הבית שלך שווה ואיזה אחוז ממנו הוא שלך (לעומת איזה אחוז שייך לבנק) - אבל נשמע כאילו הלכת על משהו שנמצא מחוץ להשג ידך. רק התשלום משכנתא שלך הוא כבר סכום יותר גדול ממה שאתה אמור (לפי קונוונצייה של שדליש \ שליש \ שליש) להוציא על כל סעיף הדיור.

לא, זה לא הכרחי לשלוח ילד בן חצי שנה לגן ליום מלא כשאחד מבני הזוג אינו עובד ויושב בבית. זה יכול להיות נהדר ולהעלות את איכות החיים של אותו בן זוג - אבל זה בהחלט יושב בקטגוריה של "LUXURY".
ולמען האמת - זה גם יושב בקטגוריית ה"מותרות" לשלוח ילד בן שנתיים לגן ליום שלם - שוב, כשאחד מבני הזוג יושב בבית.

אני בהחלט מבין מה הביא אותך לעשות את שרשרת ההחלטות שגרמו לך להכניס את עצמך לפינה שבה אתה נמצא.
אם אתה משתתף ותיק בפורום הזה ב"כובע חדש" אתה מן הסתם מודע למוניטין שיש לי כזה שמזהיר אנשים שהחיים באמריקה הרבה יותר יקרים ממה שהם חושבים, ושאסור להסתנוור ממשכורת שנראית מישראל כאילו היא משכורת גבוהה.

התחושה שלי ממה שכתבת עד עכשיו היא שאתה לקחת על עצמך עומס חובות ותשלומים כזה (משכנתא, ליסינג) כי לא היה לך את הכסף ברזרבות לרכוש רכב או לקנות את הבית שרצית.
השאלה היותר קריטית, מבחינתי, היא - איזו "כרית" השארת לעצמך לשעת חירום.
מה יקרה אם מחר אתה מאבד את מקום העבודה שלך? ונניח לא מוצא עבודה חדשה שלושה, שישה, תשעה חדשים?
יש לך תשלום משכנתא של 2,500$ לחודש. אני מניח שתשלומי הרכב שלך (ליסינג\ביטוח) הם כ 700$ לחודש. לאכול עדיין צריך. הוצאות מסביב עדיין יש.
גם אם תצמצמו הוצאות למינימום - אתם "שורפים" 4K$ נטו בחודש. יש לך את ה"כרית" להתקיים שנה בלי הכנסה?

hdt

New member
בסה"כ ביקשתי מאנשים שגרים באיזור פורט לודרדייל

לתת לי את חוות דעתם (המקומית) על החיים באיזור על מנת שאוכל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורי.
ממש לא התכוונתי לנהל דיון\וויכוח על אורח החיים שלי והאם אני בזבזן או חסכן. וכן, אני חדש פה בפורום, ולא אני לא מכיר אותך "בוסטון גיא".
ומכיוון שאם כבר אנחנו נמצאים בגופו של הדיון, האופי שלי מכריח אותי לענות\להסביר\להרחיב\להבהיר על חלק מהטענות שרשמת.
רמת חיים - נכון אני לא גר בקופסת קרטון בדורצ'סטר. נכון, כנראה רמת החיים היא גבוהה, אבל אני לא חושב שרמת החיים שלי בתור עובד הייטק בארץ הייתה יותר נמוכה. אדם שרגיל לחיות ברמת חיים מסויימת, בטח ובטח לא מצפה לרדת ברמת החיים שלו בגלל רילוקיישן לארה"ב (להיפך, אנשים עוברים לפה כי חושבים שיוכלו לשפר את רמת החיים שלהם). וחלק מרמת חיים זה צורך בסיסי של לשלוח את הילדה שלך לגן. אם העובדה שגן עולה יותר ממה שהאישה יכולה להרוויח, משהו פה דפוק בפער שבין עניים לעשירים. משהו פה לא מסתדר ביוקר המחיה. בתור עובד הייטק בארץ לא הייתה אמורה להיות לי בעיה לשלוח את שני הילדים לגן. וגם אם האישה הייתה עובדת בשכר מינימום בארץ, זה היה יוצא יותר משתלם (כי הנטו מהמשכורת שלה היה מאוד קרוב לברוטו) בעוד שפה השכר שלה מצטרף לשלי ולמעשה יוצא שעל כל דולר שהא תרוויח אנחנו נראה אולי רק 60 סנט ממנו בנטו.
אתה אומר לא הגיוני להוציא $3,300 בחודש על דיור (ואגב ה- שליש שליש שליש זה מהברוטו, לא מהנטו) - אז בוא נראה מה האלטרנטיבה. וכן כל מקרה לגופו, אבל לי חשוב קהילה, בית כנסת במרחק הליכה וכו'. אז אין הרבה אלטרנטיבות. והאלטרנטיבות האחרות פחות או יותר אותו הדבר. להשכיר דירת 2BR בברוקליין מתחיל ב $2,800. נכון, אני משלם יותר על בית פרטי. צודק, הופתעתי מהעלות היקרה להחזיק בית פרטי, ויכול להיות שזו לא הייתה החלטה חכמה לקנות. ושמתי 20% דאון כמו שאמרתי בהודעה הקודמת. יודע מה אם אוותר על חלק מהתחזוקה של הגינה ושאר הדברים שאני עושה אולי אוכל לחסוך 100-200 דולר בחודש. אבל לא זו הנקודה -
אני חושב שאתה סיכמת את זה יפה:
"יש לך תשלום משכנתא של 2,500$ לחודש. אני מניח שתשלומי הרכב שלך (ליסינג\ביטוח) הם כ 700$ לחודש. לאכול עדיין צריך. הוצאות מסביב עדיין יש.
גם אם תצמצמו הוצאות למינימום - אתם "שורפים" 4K$ נטו בחודש"
אם תקרא את מה שאתה רושם אתה מסכים שיוקר המחיה פה (לרמת חיים ממוצעת של בוסטוני באחד מהפרברים הטובים) לא מתאים לשכר כמו שלי. אתה רק "מתרעם" על כך שלא הבאתי מספיק כסף איתי לקנות רכבים (אגב, איזה רכבים בדיוק? אם רכב ישן זול, אז מהנסיון שלי אתה תאכל אותה עם תחזוקה, אם רכב חדש - אז אני צריך לשים לפחות 50 אלף דולר מראש על שני רכבים? אני חושב שליסינג זה אופציה לא רעה בכלל) או על העובדה שלא קניתי בית יותר זול (אשמח שתמצא לי כזה).

אם יש פה אנשים מאיזור פורט לודרדייל והסביבה שיכולים לענות לי על השאלות של עלויות המחיה שם - אשמח אם תגיבו.
יכול להיות שתהיה לי אופציה להמשיך לעבוד בפלורידה עם השכר של בוסטון.
לכן אני שואל בפורום.
יכול להיות שבאמת עדיף לי לחזור בלרץ.
אני בסה"כ מנסה לקבל אינפורמציה על יוקר המחיה בפלורידה. מה שקורה בבוסטון אני כבר פחות או יותר מכיר - אני חי פה למעלה מ- 3 שנים פה...

בתודה מראש.

רציתי לכתוב לך עוד כמה דברים

שהיו נראים לי חשובים, אבל חזרתי בי, כי אחרי התגובה הזו, אני מבינה שאתה לא מעוניין לשמוע.
מכיוון שאני לא גרה בפורט לוטרדייל, אני פורשת.
מאחלת לך ולמשפחה שלך המון בהצלחה!

hdt

New member
תודה!

להיפך, אשמח לשמוע. ולו בשביל הסיכוי שדברייך יוכלו לשנות\לשפר את השהות שלנו כאן, כל זמן שאנחנו כאן.
וכמובן חשוב לי לשמוע את הנתונים על עלויות המחיה מהמקומיים בפלורידה, כדי שאולי לא אחזור על אותן הטעויות שעשיתי בבוסטון (שאדון "בוסטון גיא" מנה כאן יפה למעלה)

Boston Guy

New member
מה שאני מנסה להעביר לך זה שמה שהיה הוא מה שיהיה

אם אתה בארה"ב 3 שנים - כשחיית בארץ היית זוג צעיר בלי ילדים.
ומה שאתה עושה זה לנסות להשוות רמת חיים שאולי הייתה לך כשהייתם משפחת DINK בישראל - לרמת חיים של משפחה של 4 נפשות עם שני ילדים מתחת לגיל חינוך חובה.
גם אם תחזור לישראל - אתה לא תחזור להיות DINK... ואתה לא תחזור לאותה רמת חיים שהייתה לכם קודם.

לא יודע איפה אתה גר כרגע - אבל מוכן להתערב שסעיף הדיור שלך היה נחתך בחצי אם היית קונה (או שיותר טוב - שוכר) דירת 2BR באותה עיירה שבה אתה גר כרגע. ואם היית גר בשכירות - כל הגננות, ופינוי השלג, והזבל, ושאר הברדק שאתה צריך להתמודד איתו כרגע - היה הבעייה של מישהו אחר, ולא שלך.

תגיד - בישראל גם גרת ב SINGLE FAMILY HOUSE צמוד קרקע כשחיית שם כזוג צעיר?

אותו הדבר לגבי התנודה הקיצונית שלך בנושא רכב. אתה רואה שתי אפשרויות: או להוציא לפחות 50K$ כדי לקנות שני רכב חדשים "מהניילונים", או לקנות "רכב זול ומשומש" שיעלה הון בתיקונים.
אני חי בארה"ב יותר מ 20 שנה, ובאזור בוסטון כ 20 שנה. בהיסטוריית הרכב של המשפחה שלי היו בתקופה הזו חמישה כלי רכב במצטבר, כשכל אחד מכלי הרכב האלו שירת אותנו למעלה מ 10 שנים (כולל אחד שבסופו של דבר הלך בתאונת TOTAL LOSS). אז מנסיון אישי שלי של יותר מ 30 שנות "כמה עולה להחזיק רכב משומש" - אתה מדבר שטויות.

מה שאתה מכיר באזור בוסטון זה "כמה עולה לנסות לחיות כמו הג'ונסונים".
במקום "כמה עולה לנסות לחיות לפי מה שאני יכול להרשות לעצמי".

hdt

New member
אני שמח

בחלק מהדברים אתה צודק ובחלק אתה טועה. למה? כי אתה לא מכיר את הפרטים. אתה מנחש. ולכן כטבעם של ניחושים, בחלק פוגעים וחלק לא (למשל, השכרה של דירת 2BR איפה שאני גר תעלה באיזור ה $2800 לחודש)
אתה לא לא יכול להשוות מגורים ב SINGLE FAMILY למגורים בישראל מהסיבה הפשוטה שבישראל רוב האנשים גרים בערים ובבנייני מגורים. פה לא. פה SINGLE FAMILY זה הרוב.
לא רוצה לדבר בסיסמאות ובג'ונסונים.
בשורה התחתונה יש לי אלטרנטיבה ברורה של חזרה לארץ, ואני צריך להחליט איפה אקבל תמורה גבוהה יותר עבור השכר שאקבל. זה הכל.
חשבתי לנסות את הפורום עקב המלצה של חבר (לא ממש הכרתי את הפורום הזה לפני) כדי לנסות לקפל פרטים על פלורידה (כי יכול להיות שקיימת אופציה ממקום העבודה לעבור לשם ולהמשיך לקבל שכר מפה) כך שתהיה לי גם אלטרנטיבה ג'.
ממש לא מבין את הקטע שלך בוסטון גיא - לזכותך ייאמר אתה ציינת שאתה מפורסם וידוע פה בפורום בתור אחד שאוהב להתדיין, אבל אני בסה"כ מחפש תשובות לשאלות מאוד ספציפיות על מנת שאוכל להכריע בין אלטרנטיבות שעומדות בפני.
תשובות ממך לא קיבלתי.
במקום זה קיבלתי ביקורת והלקאה עצמית על טעויות שאולי עשיתי ולא עשיתי.
ככה אתה "עוזר" לכל מי ששואל שאלה?

Boston Guy

New member
בהודעה קודמת כתבת "להשכיר דירת 2BR בברוקליין מתחיל ב $2,800"

ולפי הפרופורציות בין מחיר קנייה של SINGLE FAMILY (או אפילו של דירה) ובין מה שאתה שילמת על הבית שלך - אני מנחש שלהשכיר דירת 2BR בישוב שבו אתה גר (ולא משנה אם הלכת לגור ב SHRON או ב PEABODY או באחת העיירות האחרות שבהן יש קהילה כלבבך) אפשר גם ב 1,600$ לחודש.
פשוט צריך לבחור את הנכס שאתה יכול להרשות לעצמך - או במילים אחרות להתפשר.
כדי להביא את המספר שאתה הבאת כהתרסה - לקחת מן הסתם את המחיר של קומפלקס ההשכרה הכי יוקרתי ומפואר בישוב שבו אתה גר, והוספת לו כמה אגורות כדי לעגל את המחיר.

זה לא משנה בכלל איך "רוב האנשים" גרים. אתה לא "רוב האנשים".
להגיד "איך כל האנשים גרים" זה בדיוק כמו להגיד "אני רוצה לחיות כמו הג'ונסונים".
אם אתה מחפש להשוות - תשווה לאיך (ואיפה) האנשים שהם בגילך, שמרוויחים כמוך - למשל אלו שעובדים איתך באותו מקום עבודה ונמצאים באותה נקודה בחיים כמוך) - גרים.

ושוב - אני אחזור על המסר העיקרי: גם אם תחזור לישראל תמצא שיוקר המחייה שלך בארץ עלה בצורה מטורפת - וההכנסה שלך לא הדביקה את הפער.
הדבר היחיד שיהיה הרבה יותר זול יותר בארץ עבורך הם "שרותי הדת" - ויכול להיות שמבחינתך, בתכנון לטווח יותר ארוך, זה משהו ששווה לחשוב עליו - כי אם התכנית שלך היא לשלוח את הילדים לחינוך יהודי (ולא משנה אם בבוסטון או בפלורידה) - זה יעלה לאין שיעור יותר מאשר בישראל.

ולגבי הסיפא שלך: "הלקאה עצמית" זה משהו שאדם עושה לעצמו.
אני לא מלקה את עצמי, ולא מלקה אותך.
אני מסביר לך שבשנת 2018 לא ניתן לגדל משפחה של ארבע נפשות עם שני ילדים בחינוך פרטי ברמת חיים של "היי-טק" ממשכורת היי-טק אחת.
לא בישראל, לא בבוסטון, ואפילו לא בפלורידה.

Fellowship

New member
בוסטון גיא זו עסקת חבילה

אתה מקבל גם תשובות, גם מידע, גם טיפים וכמובן שגם ביקורת, הכל מתוך ניסיון חיים וידע רב (החל מויזות, דרך השכלה ועד ציוד בתא המטען
).
מוצדקת או לא, זה תלוי נושא וכמות הפרטים שנחשפו הממזערים את כמות הניחושים וההנחות הנדרשות,
בד"כ ברוב המוחלט של הפעמים (לפחות בתקופה הקצרה יחסית שאני בפורום) - הוא קולע בול.
תנטרל את הטון הלעיתים זועף (ורוב הפעמים מוצדק) שעולה מהניסוח ותתמקד בתוכן, הוא שווה זהב.

hdt

New member
תודה אבל לא תודה

הוא לא קולע בול ולא נעליים.
הוא מנחש. ובמקרה שלי הוא פגע בצורה חלקית ביותר. אין לו מושג מה העובדות במקרה הספציפי שלי.
ולהגיד את האמת? זה בכלל לא רלוונטי. מי בכלל ביקש להיכנס לדיון הזה? בסה"כ ביקשתי לקבל פרטים מתושבי פלורידה ובמקום זה קיבלתי ביקורת מתושבי בוסטון.
אני לא יודע אפילו למה אני ממשיך "להצטדק" בפניו, אבל אם כבר - בוא נשווה את זה לאלטרנטיבה של הארץ:
שם אני יכול להרוויח 28 ברוטו שזה 18-19 נטו ואישתי נגיד את המינימום עוד 6 - שזה 5 נטו. ביחד תהיה לנו הכנסה של 24 אלף ש"ח נטו.
שכירות וחשבונות - 8
גנים לשני הילדים - 5
2 רכבים - 6
אוכל - 3
ונשארים עוד אלפיים לשאר ה"בזבוזים"
מה ההבדל? שבארץ אני מקבל את כל החסכונות של הקרן השתלמות והפנסיה, ושני הילדים יום שלם בגן (מגיל 3 זה חינם).
כאן, כמו שאמרתי קודם, אם אישתי תלך לעבוד, לא רק שזה לא יעזור, זה אפילו יזיק כי הגן של הקטן (שכרגע לא בגן) יעלה יותר מההכנסה שלה. ושוב אני מזכיר, הילדה רק 16 שעות בשבוע בגן שזה אפילו לא חצי לו"ז. ועל חסכון אין בכלל מה לדבר.
אז במקרה הספציפי שלי (ולא משנה אם עשיתי טעויות בקניה של הבית, ועשיתי ליסינג לרכב במקום לקנות רכב משומש כמו שאדון בוסטון מנסה להטיף כל הזמן - וגם על זה אני חולק עליו מאוד - אבל אין לי כח להיכנס לדיון ולמספרים של FINANCE לעומת LEASE לעומת CASH...), במקרה הספציפי שלי - בארץ חד משמעית יותר משתלם לי לחיות מבחינה כלכלית. מאשר כאן עם השכר הנוכחי שלי כאן בבוסטון.

שוב, יכול להיות שעשיתי טעות לקנות SINGLE FAMILY . כנראה ששכירות של 2BR אולי יותר משתלמת כלכלית. אבל ההפרש לא כזה גדול כמו שהוא אומר (סליחה, "מנחש") - זה ממש לא $1600 לחודש.
ו 4 נפשות על 2BR כשכל המשפחה שלך בארץ, ואתה רוצה מידי פעם לארח אנשים שבאים. שוב, לא באתי לפה כדי לגור בבניין דירות כמו בארץ. כי כמו שאמרתי - בארץ זה יותר משתלם. כמובן שיש גם המון פלוסים לחיות פה, כמו המרווח, השקט, העובדה שהכל פתוח פה כל הזמן גם בסופ"ש, יש כאלו שמאוד אוהבים את התרבות והמנטליות - אלו דברים שקשה לכמת בכסף. בכל מקרה, הוויכוח הזה מיותר לחלוטין.

יכול להיות שאדון בוסטון שווה זהב כמו שאתה אומר. הוא בעצמו העיד שהוא כבר 30 שנה כאן. אני לא יודע איזה נכסים הוא אסף לאורך הדרך וכמה בתים הוא קנה ב 2008 ועכשיו הוא משכיר לאחרים. כמה ביטקוינים הוא קנה לפני שנה? אממממ בואו ננחש... או שלא...

אני רק יודע, שהוא ממרום גדולתו ושחצנותו, כנראה שנורא קל לו להטיף לאחרים. וכי איך הוא יכול לדעת אם חסכתי או לא חסכתי כסף לשעת "צרה" (כשיפטרו אותי)???

אווופס, מה אני עושה, מנחש - מזכיר לי מישהו כאן...
האם זה רלוונטי למשהו? לא. בדיוק כמו התשובות פה.
אני סיימתי את הנסיון הקצר שלי עם הפורום הזה. תשובות הבנתי שלא אקבל פה.

תודה ולהתראות.

נ.ב אני מתכוון למחוק את היוזר ואת ההתראות למייל כך שלא מעניין אותי יותר מהתגובות. אז מר בוסטון אתה יכול לחסוך לעצמך זמן ולהפסיק לענות לי.

naf86

New member
ואיפה תגור בארץ?

האם בצפון תל אביב? סביון? כפר שמריהו?
כי אני מניח שהמחייה שם שונה מנגיד באר שבע.
אתה גר בבוסטון. אזור מאוד יקר שלא משאיר הרבה מרווח למי שלא מתנהל בצורה טובה. לעבור לישראל לא ישנה, אם גם שם תגור באזורים היקרים ביותר.

למעלה