והינה אנחנו סוגרים מעגל...
ממה כל הדיון הזה התחיל?
מהשאלה שלי "יש לך את ה"כרית" להתקיים שנה בלי הכנסה?".
לפותח השירשור יש כרגע עבודה. עם משכורת ששמה אותו בעשירון העליון של ההכנסות בארה"ב.
כדי שהוא יוכל לשרוד תקופת אבטלה מוגבלת בלי לאבד את כל מה שיש לו - הוא חייב שתהיה לו "קרן לשעת חירום". או קו אשראי זול שהוא יוכל למשוך ממנו במקרה צורך.
וזה מתוך הנחה שזה לא שהוא יאבד את יכולתו לעבוד בעבודת "צווארון לבן" שמכניסה שש ספרות לשנה, אלא שלפעמים יכול לקחת קצת זמן למצוא עבודה כזו שתתאים לו והוא יתאים לה.
העניין הוא שלמצב של הבחור הזה יש שם.
HOUSE POOR.
ובמקרים רבים, אנשים שנמצאים במצב זה קנו משהו יותר יקר ממה שהם יכלו להרשות לעצמם, שמו את כל מה שהיה להם לשים על ה DOWN PAYMENT של הבית - ולא השאירו לעצמם שום רזרבות.
ואז, כשקורה ארוע שבר - הדרך היחידה של האנשים הללו להתמודדד איתו זה לשלם בכרטיסי אשראי ו"לגלגל את החוב" - שתופח מחודש לחודש עם "ריבית דריבית" של 15%, 20% ולפעמים 30% לשנה.
וזה, בהתחשב ב EQUITY שיש לו, יכול ליצור בור שבמקרי קיצון היציאה ממנו משאירה אותך ערום ויחף. עם תווית של "פושט רגל" והיסטוריית אשראי הרוסה ל 7 שנים.
השואל "ברח" מהשירשור הזה כי התשובות לא נעמו לו והוא לא רצה לשמוע אותן.
השואל חושב "לברוח" ממסצ'יוסטס לפלורידה כי עובדות החיים הככלכליות לא נועמות לו, והוא חושב שבפלורידה הן שונות.
לכאורה - נראה שיש כאן "תבנית".
אז אני לא מסכים איתך מכיוון שכמו שהוא כתב שוב ושוב - אני לא יודע את כל העובדות ומנחש ניחושים בחשכה. אבל אם הניחושים שלי נכונים והרזרבות שלו לא קיימות - מה שהוא צריך לעשות זה להביא את עצמו למצב שיש לו מינימום של 50,000$ בכסף נזיל ב"קרן לשעת חירום" - ולעשות את זה כל זמן שיש לו הכנסה.
כלומר - עכשיו.
והדרך היחידה לעשות את זה בצורה חוקית ובלי כובע גרב וקלאצ'ניקוב היא להדק את החגורה בצורה קיצונית. עכשיו.
ולשים לפחות 2K$ כל חודש בקרן החירום, עד שהיא תגיע ל 50K$.