מעבר מבוסטון לפלורידה - פורט לודרדייל והסביבה

• פותח הנושא hdt
  • פורסם בתאריך

KallaGLP

New member
אתה רציני?

האיש גם ככה מתלונן שהוא ירד ברמת החיים ביחס לישראל, ואתה רוצה שהוא יפרנס משפחה וישלם את חובותיו מעבודה שחורה בשכר מינימום?

oligomerization

New member
לפני שהוא שינויים הוא צריך לעצור את הדימום

לוודא שההוצאה החודשית לא גדולה מהכנסה החודשית... לא לקחת הלוואה... ולהמשיך משם...

oligomerization

New member
על איזה תרחיש את מדברת?

לשואל השאלה המקורית יש כבר עבודה טובה... הייתי דבר ראשון מנסה לצמצם הוצאות... ואולי בסופש\לילות שאני בבית שולח את אישתי לעבודה זמנית (יכולה להיות נהגת אובר או תמיכה טלפונית מהבית)...

KallaGLP

New member
זה שאשתו יכולה לתרום לפחות הכנסה כלשהי

לזה אני מסכימה. כל סכום נוסף רק יועיל, ובטח לא יזיק. מה שלא הסכמתי אליו הוא שאדם במצבו יכול להרשות לעצמו לעבוד בשכר מינימום ולו באופן זמני. הוא חייב להבטיח, עד כמה שזה ניתן, שתהיה לו עבודה משתלמת בתחום המקצועי שלו, אחרת באמת עדיף לו לחזור לישראל. לכן, למשל, זה לא מעשי לעבור לפלורידה מבלי שקודם הבטיח לעצמו מקום עבודה שיכניס לו לפחות את אותו סכום שהוא מרוויח כיום.

Fellowship

New member
איש הייטק שיעבוד בעבודות הללו? לא מפאת כבוד, בשביל כבוד

צריך לעבוד, אלא זה פשוט לא ריאלי, הוא צריך הכנסה גבוהה משמעותית מאשר אפשר להרוויח מהכנת קפה.
מה גם שחיפוש עבודה זו עבודה לכשעצמה מבחינת היקף המאמצים והזמן שהיא דורשת.

oligomerization

New member
ניסית?

שווה לך לקחת את זה כאתגר... תתפלא כמה אפשר לצמצם בהוצאות. (שלא תבין אותי לא נכון - אני לא חיי סגנון חיים כזה... אבל אני יודע שאני יכול לרדת לרמה הזאת אם צריך)...

לחיות מ30 דולר לחודש - אלון מאסק

Fellowship

New member
לחם צר ומים לחץ

בלית ברירה, הכל אפשרי,
אבל אינני מוצא שום הגיון שמישהו ישקיע את זמנו בעבודה שונה מהותית מתחום כישוריו ופוטנציאל הכנסותיו, במקום להשקיע את כל מרצו וזמנו בחיפוש אחר עבודה מתאימה יותר.

oligomerization

New member
לא הבנתי את ההקשר

השואל המקורי כבר עובד בעבודה... אנחנו מדברים על תרחיש שאין לך עבודה ואתה לא מוצא עבודה טובה כבר כמה חודשים...

oligomerization

New member
בסופו של דבר נגמר הכסף...

אין לי ילדים אבל ממה שקראתי עולה בממוצע לגדל ילד כ14 אלף דולר בשנה... כלומר רק על 2 ילדים - הוא מבזבז כ30 אלף דולר בשנה.... יש לו משכנתא? יש לו ליסינג? בסופו של דבר נגמר הכסף... צריך להכניס כסף... כלומר במצב שאתה לא מוצא עבודה כמה חודשים (ואין לך עבודה)... תצטרך להתפשר... לא מבין למה יש פה אי הסכמה

Fellowship

New member
מכוונים למשרה קצת פחות טובה אבל באותו התחןם

אם צריך, מוותרים על רכב אחד, עוברים לדירה קטנה יותר וכו׳,
לא מחליפים קריירה ומקווים לעשות אקזיט בסטארבקס.

oligomerization

New member
אתה יודע כמה מנהל סניף של סטארבקס מקבל בארהב?

כמו שציינתי הכלכלה בארהב - נכון להיום - במצב מצויין... כתבה שקראתי רק היום -

KallaGLP

New member
נו, באמת.

*In-N-Out workers get at least $13 an hour to start, and can *eventually rise through the ranks to store manager 
ו-13 דולר זה בקליפורניה, שבה שכר מינמום הוא 11 דולר לשעה. וזו רשת אחת שמצוינת כטובה במיוחד לעובדים.

Boston Guy

New member
והינה אנחנו סוגרים מעגל...

ממה כל הדיון הזה התחיל?
מהשאלה שלי "יש לך את ה"כרית" להתקיים שנה בלי הכנסה?".

לפותח השירשור יש כרגע עבודה. עם משכורת ששמה אותו בעשירון העליון של ההכנסות בארה"ב.
כדי שהוא יוכל לשרוד תקופת אבטלה מוגבלת בלי לאבד את כל מה שיש לו - הוא חייב שתהיה לו "קרן לשעת חירום". או קו אשראי זול שהוא יוכל למשוך ממנו במקרה צורך.
וזה מתוך הנחה שזה לא שהוא יאבד את יכולתו לעבוד בעבודת "צווארון לבן" שמכניסה שש ספרות לשנה, אלא שלפעמים יכול לקחת קצת זמן למצוא עבודה כזו שתתאים לו והוא יתאים לה.

העניין הוא שלמצב של הבחור הזה יש שם.
HOUSE POOR.
ובמקרים רבים, אנשים שנמצאים במצב זה קנו משהו יותר יקר ממה שהם יכלו להרשות לעצמם, שמו את כל מה שהיה להם לשים על ה DOWN PAYMENT של הבית - ולא השאירו לעצמם שום רזרבות.

ואז, כשקורה ארוע שבר - הדרך היחידה של האנשים הללו להתמודדד איתו זה לשלם בכרטיסי אשראי ו"לגלגל את החוב" - שתופח מחודש לחודש עם "ריבית דריבית" של 15%, 20% ולפעמים 30% לשנה.
וזה, בהתחשב ב EQUITY שיש לו, יכול ליצור בור שבמקרי קיצון היציאה ממנו משאירה אותך ערום ויחף. עם תווית של "פושט רגל" והיסטוריית אשראי הרוסה ל 7 שנים.

השואל "ברח" מהשירשור הזה כי התשובות לא נעמו לו והוא לא רצה לשמוע אותן.
השואל חושב "לברוח" ממסצ'יוסטס לפלורידה כי עובדות החיים הככלכליות לא נועמות לו, והוא חושב שבפלורידה הן שונות.
לכאורה - נראה שיש כאן "תבנית".

אז אני לא מסכים איתך מכיוון שכמו שהוא כתב שוב ושוב - אני לא יודע את כל העובדות ומנחש ניחושים בחשכה. אבל אם הניחושים שלי נכונים והרזרבות שלו לא קיימות - מה שהוא צריך לעשות זה להביא את עצמו למצב שיש לו מינימום של 50,000$ בכסף נזיל ב"קרן לשעת חירום" - ולעשות את זה כל זמן שיש לו הכנסה.
כלומר - עכשיו.
והדרך היחידה לעשות את זה בצורה חוקית ובלי כובע גרב וקלאצ'ניקוב היא להדק את החגורה בצורה קיצונית. עכשיו.
ולשים לפחות 2K$ כל חודש בקרן החירום, עד שהיא תגיע ל 50K$.

Fellowship

New member
אני בספק אם הוא באמת ברח

לפי תגובותיו, הוא נראה מישהו שחשוב לו להגיב ולפרט, להעמיד אנשים על טעותם,
להעמיק, לשאול ובאופן כללי לומר את המילה האחרונה (אני יכול להזדהות עמו
) למעט מקרה קיצון שהוא מעדיף דרמה (עזיבה לכאורה) על פני תגובה.

אני בטוח שהוא קורא את כל התגובות כאן בפורום, אבל נמנע מלהגיב.

לזכותו יאמר שהוא באמת לא ביקש את כל העיצות הללו (למרות שלדעתי חבל שהוא לא מפיק מהן את המיטב),
הוא שאל מספר שאלות מאוד ספציפיות בנוגע עלויות מחייה ואפשרות תעסוקה,
הוא לא ביקש ביקורת, טיפים לחיים, עיצות וניתוח פסיכולוגי

iris mom of two

New member
יש משהו בזאת

מה שהוא תאר ראיתי המון בזבוזים.דברים שניוביס קונים בלי להבין מה הם.
&nbsp
טרמינקס אוהבים אותם, צריך לעשות יפול אולי פעם בשלוש שנים, אבל חוזה שנתי עושה הרבה כסף.תאמין לי שאין לנו טפילים, ובסימן הראשון אני אקרא למדביר.
&nbsp
ליסינג זה בזבוז כסף הכי גדול. ליסינג זה מעולה למי שרוצה לנהוג ברכב חדש כל שלוש שנים, יכול להרשות לעצמו לעשות את זה, ולא נוהג הרבה. שעה לכל כוון אומר הרבה מיילים, שזה אומר תשלום נוסף בסוף הליס.
&nbsp
וכן, 127K לשנה זה לא הרבה לאזור אם רוצים לחיות טוב. ולחיות על תקציב מצומצם זה לא לכל אחד. עשינו את זה הרבה שנים. ואני יכולה להגיד מנסיון, יותר כייף בלי תקציב מצומצם.

הבעיה

היא כשמגיעים לארה"ב וממשיכים לחיות במוד של ישראל.
בארץ לכולם יש ליס, אז באים לכאן ועושים אותו דבר כי זה מה שמכירים וזה מה שרגילים .. לנסוע באוטו חדש מהניילונים, גם אם הוא פשוט, העיקר חדש.
למה? ככה.

למעלה