מעגל הקווינטות - לאישורכם:

DrunkGoat

New member
גם לכאן יש לי מה להוסיף...

לא דיברת על קוסוננטים ודיסוננטים, רק על מרווחים זכים. כדאי להסביר בהתחלה שהמרווחים מתחלקים ל-3 קבוצות, מרווחים קוסוננטיים (טרצה וסקסטה), מרווחים דיסוננטיים (סקונדה וספטימה) ומרווחים זכים (פרימה, קוורטה, קווינטה ואוקטבה). המרווחים הקוסוננטיים מאופיינים בצליל נוח יחסית, צליל נעים ורפוי. המרווחים הדיסוננטיים מאופיינים בצליל מתוח או "לא נעים".

shykedmi2

New member
על זה לא חשבתי -

זאת אומרת, אני מבין אותך לגמרי. רק שלא ידעתי שיש כזאת חלוקה. אפשר להוסיף את זה.

חסרה לי קצת סקירה הסטורית לגבי

המרווחים. כזאת שגם תבאר את האנהרמוניה. מעבר לזה - שמות המרווחים: אני תמיד אוהב לקשר אותם למשהו - לדוגמא פרימה דונה, או סקונדה וטרצה - סקונד וט'רד וכן הלאה. אני אפילו אוהב להזכיר את חודשי השנה (ואת הקיסרים הרומים) בהקשר של ספטימה ומעלה

אנהרמוניה

כעקרון אתה לא אמור להציג לה דיאז פה בתור קוינטה. למעשה מעגל הקוינטות לא נסגר פיסיקלית אלא נוצר מרווח הפרש בין סי דיאז לדו שנקרא קומה. כעקרון כל הכיוונים בשונים בעולם כולל הכיוון המושווה נוצרים מפתרונות שונים שעיקרם חילוק המרווח הזה לזיופים. האנהרמוניה יכולה להתבצע בכל שלב שהרי ישנם סולמות מרובי במולים. (שימוש למעגל הקוינטות) למעשה זה תלןי עם אתה צועד בו כלפי מעלה או מטה. עוד שני אגבים: גרשווין הוא 1 מהמון לפניו ואחריו. למה לציין דווקא אותו? הרי סביר שרוב האנשים במילא לא מכירים את הקטע. עדיף כבר לציין את בוהמיין רפסודי... אגב שני: אולי כדאי להרחיב את המשפט שאומר שכל הצלילים כלולים בצליל 1 לפיסקה קטנה שתתאר איך הם גלומים בחלוקה המתמטית של המיתר. ואולי דבר אחרון - רה לא בהכרח ישאף לדו. אין שם חצי טון.

ולסיכום

קודם כל אני מקווה שאפשר להבין איזו תגובה משורשרת למה. כל הכבוד על המאמץ. אני ניסתי להעיר אך ורק כדי לתקן, ולהציע עוד רעיונות וכיוונים והרחבות או נספחים להסברים. כל הכבוד על היוזמה, ונקווה שהיא תמצא לה בית ותעזור לאנשים רבים

shykedmi2

New member
תודה רבה -

אבל האמת, כמעט כל מה שאמרת הוא בעצם חדש לי. מה שלא חדש לי זה שאתה יותר מלומד ממני. :) אני אשמח אם תיקח את כל הסיכומים האלו, ותשפץ אותם לפי ראות עינייך, כי רצוי שמי שמבין יותר בעניין יסביר על כך. אני סה"כ בן 18. :) אשמח לדעתך בעניין.

אבל אז יבוא מישהו שיודע יותר ממני

וכן הלאה. דווקא אהבתי את ההסברים ואת המאמץ. אפשר להמשיך לעשות מאמץ משותף וסיעור מוחות כאן בפורום, ובסוף לסכם מחדש. גם אני למדתי דברים כאן בפורומים. אפילו חלק מההערות לעיל

למעלה