מעוניין לחזור בשאלה

shin5

New member
מעוניין לחזור בשאלה

אני בן 30+ נשוי עם ילדים והגעתי למסקנה (קצת מאוחר) שהדת היא שטות גדולה, אני מעוניין להיות בקשר עם חוזרים/ות בשאלה שנולדו בעולם החרדי, אז אם אתם מעונינים אנא שילחו לי אימל, בפרט אם יש כאן מישהו במצב שלי שחזר בשאלה בגיל מבוגר

אלי פלס

New member
מילכוד.

אתה אכן נמצא במילכוד בעייתי. לא כתבת מה אומרת על כך אשתך ובני כמה הילדים... אני לא יודע מה אני הייתי עושה במקומך. כמובן שכל דבר קטן (כמו עמדת האשה) יכול לשנות הרבה לכאן ולכאן. אני מציע לך לנסות לפנות לה.ל.ל. באמצעות טלפון 73-70-70-700-1 (שיחת טלפון מקומית). אני מעריך שבה.ל.ל. יוכלו לענות לך יותר ואולי גם יוכלו לעזור לך בקשר עם חברים שיצאו בשאלה בגיל מאוחר (יחסית). כל מה שנשאר לי זה לאחל לך כי בכל אשר תפנה תצליח, אלי

shin5

New member
תשובה

ובכן, אשתי אינה יודעת על כך מאומה וברור שברגע שהיא תדע מזה אנו נפרדים (בשניה שלאחר ידיעתה) וזה כמובן מסבך את הענין פי כמה, לא פניתי להלל כי אני לא יודע מה מידת המקצועיות שלהם, לדעתי היות ומדובר במתנדבים זה לא מספיק רציני בשביל להסתייע בענין כ"כ מסובך, זה גדול עליהם

כמה רעיונות

1. מתנדבים אינם בהכרח חובבים, בהחלט יש בה.ל.ל. אנשי מקצוע העושים עבודרם בנאמנות ובהתנדבות. 2. אתה צריך להחליט (אני לא מכיר את אשתך) אם זה שהיא תעזוב אותך זה יתרון או חסרון. 3. אפשר גם אחרת, קרא את הסיפור בקישור המצורף.

shin5

New member
זה אתה?

תגיד זה אתה איתאיסט עם ציצית? אני מת עליך/עליו, אבל כאן הסיפור שונה כי אשתי לא תסכים לכך ואם כבר לעשות שינוי בחיים ולהתגרש אז כדאי כבר להתאמץ ולשנות באותה הזדמנות את אורח החיים ולעבור את שני המשברים ביחד

שלום....

לאחר שהיה קצרצרה בפורום הזה, אני יכול להגיד לכם רק דבר אחד. לחוזרים בשאלה אין אידאולוגיה. שום אידאולוגיה מינימלית לא מנחה אותם. אין שום התמודדות רצינית עם האידאולגיה הדתית, וכל מה שאתם עושים כאן זה רק להתחמק ולהתחמק ולהתחמק בלי סוף מעצמכם ומהאידאולגיה שאין לכם תשובה עליה. כמו שאלי פלס אמר: הפורום אינו יועד לוויכוחים אידאולוגים..... או כמו שחנה בית הלחמי אמרה כאן למישהו: "תלך להטיף בפורום זתיים...." זהו פרצופם של החוזרים בשאלה. פרצוף מסכן ופחדן, מלא באיפור.

MARMELAD

New member
שלום ולא להתראות

את קשקשנית. הרעיון של הפורום הוא לנהל דיונים בנושא חזרה בשאלה. לא דת. לא סוכריות גומי. אם לא הבנת את זה - יש לך בעיה. נורא קל לבוא ולהטיח האשמות. מאחל לך שילדייך יצאו כמוך.

כן זה אני

ואם כי עברו מאז הריאיון 5 שנים בערך, מצבי לא השתנה כל כך, אני אתאיסט וחוץ מאישתי וכמה חברים טובים, (חילוניים) אף אחד לא יודע, אבל רציתי להתייחס למשהוא אחר, קיבלתי רושם מדיפדוף בכמה מהתגובות שלך, שאתה מרגיש שרק לך קרה הנס הזה והפסקת להאמין, אז זהו, שלא. ולכן לדעתי עליך קודם כל לדבר עם אשתך, ואולי תופתע לטובה, יתכן שגם היא לא טיפשה כלל ובעלת מחשבה עצמאית, אבל כמוך היא פוחדת לגבר איתך, טכנית, תתחיל להעלות את הנושא כאילו אתה מדבר על מישהוא אחר, בתור בלון ניסוי, אבל היזהר לך שלא תתבצר בשקרים וחצאי אמיתות, שאז יהיה לך קשה להחזיר את האימון בך. נ.ב. אם אתה עדיין לא עשית עבירות גדולות, כמו חילול שבת, חזיר, בשר בחלב וכדומה, תנסה לנצור בליבך את הפעם הראשונה של כל דבר, זה כיף להיזכר... האתאיסט

shin5

New member
שאלה לי אליך

האם אתה חושב שכדאי להקריב את כל החיים בשביל שלמות המשפחה, זה לא נראה לך מוגזם? הסיבה שאני לא עושה את הצעד הסופי הוא בעיקר כלכלי, אני עובד על שיפור האפשרויות הכלכליות ואז אני מקווה לחתוך את הענין. בנוגע לאשתי, היחסים בינינו אינם משופרים ממילא (עוד לפני שגיליתי את ה"אור") וברור שזה ידרדר את המצב עוד יותר (גם אם היא תרצה לחזור בשאלה אני לא אסכים להמשיך איתה) וכאמור כל עוד האפשרויות הכלכליות שלי אינם משופרים אינני יכול לעשות שום צעד דרמטי. האמת שכבר עשיתי עבירות גדולות למשל חילול שבת אבל לא דברים בולטים כגון הדלקת אור כי זה מסוכן מדאי אבל גזרתי שער שהפריע לי בשבת וגם חתיכת ציפורן נודניקית.... , יש ימים שלמים שלא התפללתי אפילו תפלה אחת ולא הנחתי תפילין וכו´. הכתבה עליך השפיעה עלי מאוד בכיוון הזה כל עוד אין באפשרותי לשנות את המצב.

לא ! בוודאי שלא

לא צריך או כדאי להקריב את החיים בשביל שלמות המשפחה, במקרה שלי אנחנו מאוד אוהבים, ואני מקריב את הנוחות שבלהיות חילוני בגלוי לטובת האהבה הגדולה שלי, כך שזה בעצם למעני. והאמת, זה לא כל כך קשה, כמו שאתה רומז, מגבלות המשבנתא קשות מחוקי השולחן ערוך. אבל אתה צריך לשקול עוד גורמים, למשל הילדים, האם אתה מסכים לגור עליהם חיי "דוס מסכן" ? (ללא ידע אמיתי על העולם...) ועוד יותר גרוע, חיי דוס שאא שלו התפקר? יציעו להם את השידוכים הכי גרועים? אם בכלל??! זו כן סיבה להישאר בבית, ודווקא מבפנים לאפשר להם לבחור בעצמם כשיגדלו. אני יודע שזה לא קל, אבל לא הבטחתי לך חיים קלים. בהצלחה.

shin5

New member
לאתאיסט

עוד משהו, אולי אתה מוכן לספר לי בדיוק איך זה התגלה לאשתך? האם היא תפסה אותך על חם אוכל במסעדה לא כשרה או משהו כזה או שסיפרת לה ואיך בדיוק אמרת את זה ואיך היתה תגובתה הראשונית? עוד שאלה האם אתה מוכן ל...הפגש איתי? אתה לא חייב תשובה מיידית, אבל אולי תנסה לשקול את זה, גם אני לא בטוח שאני מוכן לכך אבל אני רוצה לשמוע מה אתה חושב על הרעיון ואז אני אחליט גם כן

אולי...

זה לא התגלה, אני גיליתי לה! קודם כל הראיתי בבית את הספרים והירחונים שאני קורא. אחר כך השתדלתי לנקוט עמדה בויכוחים שונים שעלו על סדר היום הציבורי, כמו ניתוחי מתים או סגירת כביש בר-אילן בשבת, ויותר ויותר הרשתי לעצמי למתוח ביקורת על עמדת הציבור החרדי, כשאני לא מוכן לקבל בצורה עיוורת תשובות מהסוג: "אבל ככה אמר הרב הזה" או "ככה כתוב בספר זה וזה" אלא מתווכח עם כל דיעה ורעיון לגופו. וככה מצאתי את עצמי במצב שאני יכול להגיד לה שאני לא מאמין יותר. זכור, אצלי, אין לזה כלום עם הקשר הטוב שבינינו.

suger

New member
אמא´לה..........

תגיד, אתה ממש יודע מה אתה עושה????? לדעתי זה בכלל לא פשוט. אתה לא רווק בן 18 שפתאום משנה את חייו. יש לך אשה, ילדים. בלי קשר בכלל לדת- אתה אוהב אותה?????? איך אתה יכול לעזוב אותה ככה?????? ולא ברור לי איך אדם בגיל 30 מסכם את כל היהדות במילה אחת: ש ט ו י ו ת או שכל החיים חיית במן שקר כזה ובכלל לא הבנת מה אתה עושה. א ב ל אתה בן 30...... לא נולדת אתמול...... לדעתי משהו אחר הרבה יותר אמיתי ופנימי מפריע לך ואתה בורח ממנו לכיוונים לא נכונים. תחשוב על זה. מעוניינת לשמוע גם מאחרים מה הם חושבים ויש לי עוד מה לומר... אני.

אלי פלס

New member
את...

ואם רק עכשיו, אחרי כל כך הרבה שנים הוא הגיע למסקנה שהוא לא מאמין אז מעכשיו והלאה, רק בגלל שיש לו אשה, הוא ימשיך ויחיה בשקר??? מעניין מה היית אומרת לאדם חילוני נשוי שרוצה פתאום לחזור בתשובה.

מיאווו&

New member
ושוב מוצאת את עצמי כאן..

אם רק עכשיו הוא הגיע למסקנה הזאת, זה לא אומר שהוא ימשיך לחיות בשקר, אבל זה גם לא אומר שמשפחה עם ילדים תסבול בגללו. הורים הרבה פעמים מקריבים בשביל הילדים שלהם. הם אחראיים עליהם, ואמורים לדאוג שיהיה להם טוב. אז שיעשה את השיקול שלו בקשר לזה. ואל תגידו שהם לא יסבלו. הם יסבלו, ועוד איך יסבלו! אני מכירה כמה משפחות שאחד ההורים בהם יצא בשאלה. הילדים קרועים, והגירושין של ההורים שלהם, הם לא ה-סיבה לזה. נקודה. גם אדם שחוזר בתשובה צריך לחשוב על המשפחה שלו. לא אמרתי שבגלל זה לא יעשו את המהפך בחייהם, אבל ליוצא בשאלה, בניגוד לחוזר בשאלה, וסליחה שאני אומרת את זה, יש יותר אפשרות להקריב מצד עצמו. אם הוא מחליט לצאת בשאלה, הוא עדיין יכול לשמור על דברים שהוא לא מאמין שצריך לקיים אותם. משא"כ חוזר בתשובה, שהוא צריך לשמור ולקיים דברים שדורשים מהסביבה שלו הרבה. דוגמא: כשרות בבית (עם זה עוד אפשר להסתדר, אך יש דוגמאות נוספות, שאם הוא נשאר לחיות בבית לא דתי, הוא לא יכול לקיים) החיים לא הוגנים? מה לעשות.. למאמינים, לפחות, יש את מי "להאשים".
בהצלחה.

אלי פלס

New member
ושוב אני מוצא את עצמי...

יש עוד הרבה דברים בחייו של אדם לא מאמין שלא מתיישבים עם ה"להשאר באורח חיים דתי". מה תאמרי על מראית עין? כן כן...משום מראית עין לא כדאי שאדם לא מאמין ימשיך לחיות אורח חיים דתי. הוא מטעה את הציבור. מעבר לזה, אדם לא מאמין, לא יכול להסכים עם שליחת הילדים לחיידר ממנו הם ייצאו כאנשים שלא מביאים תועלת (גשמית) לחברה. אדם לא מאמין לא יכול להסכים לדרך השחיטה האגרסיבית והכואבת של ההלכה היהודית. ועוד ועוד ועוד...

מיאווו&

New member
לא אוהבת להתווכח איתך על שטויות

מצטערת. מחקרים הוכיחו שדרך השחיטה היהודית היא הדרך הכי פחות כואבת! עד כאן השטויות, פחות או יותר. לא מכירה מישהו שיגיד לך שרע להמשיך "להאמין למראית עין", ובכל זאת, אני לא חושבת שזו הדרך. הוא יכול לא להסכים לשלוח את ילדיו לחיידר, אבל גם אישתו יכולה לא להסכים שלא לשלוח אותם לשם. ושהם ידונו על כך בינהם. תלוי באיזה גיל הילדים, יש הבדל בין להוציא ילדים מחיידר, לבין להכניס אותם מראש למקום לימודים אחר. או ההיפך. אפשר להיות דתיים טובים מאוד, וגם להביא תועלת גשמית לחברה! חסר דתיים העמלים לפרנסתם, בלי קשר ללימוד התורה וקיום המצוות שלהם? הם לא מועילים לחברה? בכלל, למה לצאת מנקודת הנחה ש"אני מועיל לחברה"? וואו, איזה אדם גדול אני. שכל אחד יחיה בשקט, בלי להפריע לאחרים, אבל רצוי עם לעזור. וביננו, מעולם לא פגשת בדתיים המועילים לחברה? אה, אתה בטח מדבר על השירות הצבאי, אוקיי. יש הרבה דתיים שמשרתים, ושמעתי לא איש צבא אחד, ולא שניים, וחבל שאני לא זוכרת מי הם היו, ולא יכולה להביא סימוכין, שאמרו שהדתיים מהווים מטרד לצבא, ומוטב שלא יתגייסו. מענין מה גרם להם לומר את זה, אני בטוחה שהקפדה נוספת על כשרות ומחנה נפרד לגברים לא עשו את זה. וגם אם כן, כמדינה דמוקרטית, אין שום סיבה להאשים בכך את הדתיים. ואם במשתמטין עסקינן. לא חסרים חילונים כאלה, ותעשה לי טובה, בלי להצדיק את זה בכלל!!- יש דתיים שלפחות יש להם סיבה מוצדקת לכך. ואני מדברת על אלה שבאמת מוסרים את חייהם למען התורה. כל עוד דתיים מאמינים בחשיבות של לימוד התורה, והם לא קומץ קטן, כך שיש להם נציגות והכרה בחוקי המדינה, אין בכך כל פסול, וזה לא אמור להפריע לאף אחד.

אלי פלס

New member
על שטויות ודמגוגיה מתקדמת...

"מחקרים הוכיחו". את מוכנה להביא לכאן את המחקרים או שאת בולעת בשקיקה את מה שמכרו לך? כאחד שקרוב (בעבודתי אני עוסק בזה) לנושאי המחקר הקשורים בצער בעלי חיים אני יכול להגיד לך שזה בולשיט גמור. הדרך הקלה ביותר היא הימום הבהמה. בשוודיה כבר הוציאו את השחיטה היהודית אל מחוץ לחוק ובמדינות אירופאיות אחרות מתקדמים גם בכיוון הזה. ו...לא. ממש לא דיברתי על הצבא. עניתי בקיצור כי שוב...סטינו.

למעלה