מעוניין לחזור בשאלה

continiut

New member
farcontly

אם אתה לא מאמין זאת עובדה, ואין סיבה שתחיה כדתי בשקר. אבל אם יש לך ילד או ילדה שיתנגדו, או יגלו קושי, חלילה לך מלכפות עליהם. אתה יכול למסור אותם לאומנות חרדית, אבל זה לא צריך להיות שיקול לעצמך. אם יש לך יכולת לשכנע את ילדיך, זה מעולה.

עופר ב.ה

New member
סליחה?

אני חושב שהגישה של "שוברים את הכלים לא משחקים" מאוד לא רצויה במקרים האלה. מעבר לאמונתו האישית של אדם, שהתערערה, הרי יש כאן אישה וילדים. כל כך קל לנטוש אותם? לא, זה לא טוב לחיות כדתי בשקר, בדיוק כפי שלא טוב לחיות עם כל שקר, אבל עדיף להתמודד עם הדברים ולבחון אותם היטב, לפני שעוזבים את הבית. מדובר כאן בדבר שעלול להשפיע על הילדים לכל חייהם. ואני בהחלט חושב שעל אדם שהוליד ילדים מוטלת חובה לגדלם, לחנכם ולדאוג להם עד גיל בגרות. עופר

ינקל

New member
נקודה קשה נוספת למחשבה

אכן חובתו לחנכם וכו´, מקובל שהורים מחנכים לפי השקפת עולמם. במקרה הזה, נראה שמכנכם לפי "השקפת עולמה" של הסביבה, וממש לא לפי השקפתו ואמונתו שלו. נקודה קשה נוספת למחשבה. קשה לעמוד במקומו, אך נראה לי שהייתי נלחם על זכותי לחנך את ילדי לפי השקפתי ואמונתי.

leadol

New member
כמה רעיונות

יש לי חברה טובה שאביה חזר בשאלה לא מזמן. אני יודעת שהיה לה קצת קשה עם זה, אבל עדיין יש לה קשר עם אביה והוריה לא נפרדו בגלל זה. אמנם היא ציונית דתית ולא חרדית אז אולי זה קצת שונה אבל עדיין זה מראה שזה אפשרי בעיקרון. לדעתי, אתה צריך להרגיל את הילדים והמשפחה בשלבים. השאלה היא בני כמה הילדים. אסור לך לקבל בשוויון נפש את שטיפת המוח הדתית על מוחות הילדים. תקפיד לשמור איתם על קשר טוב, תוך כדי חזרה על הרעיון שכל אחד בוחר לעצמו את סגנון החיים שלו והכי חשוב זה לכבד אחד את השני. למרות שזה לא רעיון חרדי, הם יכולים עם הזמן להתרגל לרעיון הזה. אם הרעיון הזה יהיה טמון אצלם מגיל קטן, אזי יכול להיות שגם אם הם יבחרו בדרך החרדית, עדיין הם יוכלו לשמור על קשר טוב אתך. לגבי אשתך, אני לא מכירה אותה אבל האם אתה בטוח לגמרי שהיא תעזוב אותך. בסך הכול אהבה יכולה להיות רגש חזק, חוץ מזה האם יש לה אפשרויות כלכליות בלעדיך או שהיא המפרנסת? יכול להיות שתוכלו לעבור דירה לחברה חרדית יותר פתוחה ושם לחיות כל אחד בסגנון חיים שלו? אולי תוכלו לעשות את המעבר לחברה חרדית יותר פתוחה בשלבים?

למעלה