מה ההבדל
בין רצועת עזה לבין שאר הכיבושים מ-67? הרצועה נכבשה במסגרת מלחמת ששת הימים בדיוק כמו שאר הכיבושים. למה הכיבוש שלה פחות מוצדק מכיבוש ירושלים המזרחית, הגולן או בקעת הירדן? בדיוק כמו שם, הרצועה עברה לשליטתנו ומותר לנו להקים שם ישובים. אמנם מי שפתח במלחמה בחזית המצרית היה אנחנו, אבל עשינו את זה לאחר שהמצרים ריכזו מולנו כוחות, סגרו את מיצרי טירן ולמעשה הכריזו מלחמה. בנוגע לזכויות ש"נרמסות": עם כל הכבוד לפלסטינים (ואין הרבה. מצטער, פשוט לא נשאר) אני מסתכל קודם כל מהזווית הישראלית. אם אנחנו צריכים לפגוע בזכויות אויבינו כדי שנוכל לחיות כאן בשלום, אין ברירה אלא לעשות את זה. אין שום הגיון בלגרש אנשים מבתיהם, כדי שזכויות תוקפיהם לא יפגעו. אם יש ביניהם חפים מפשע, שיסתדרו עם העניין הזה בינם לבין עצמם. אנחנו לא צריכים לפגוע בבטחוננו ולגרש את אחינו מבתיהם בגלל שלחלק מהם לא מגיע לעמוד במחסומים. אתה שוכח מי אשם בכל המחסומים האלה. ובנוגע לכסף: הרבה כסף מושקע בהרבה דברים שאני מתנגד להם בתוקף. ככה זה. גם ההתנתקות לא ממש עלתה שקל תשעים. ביום שישי גם קראתי בעיתון שהסיוע הגדול שהובטח מארצות הברית בעקבות ההתנתקות לא יגיע בסופו של דבר. להאשים את ההתנחלויות בזה שאין כסף לחינוך זה יותר מצביעות. ותאמין לי שכסף זאת ממש לא הבעיה של החינוך. הבעיה המרכזית של החינוך היא שבמדינת ישראל אין ערכים. גם אם כל הכסף של ההתנחלויות היה הולך על חינוך, האלימות, החוצפה והטיפשות היו נשארות באותו מצב. החברה הולכת ונהיית פחות ערכית ויותר מושחתת, ואנחנו רואים את זה גם על ראש הממשלה, שלא מתבייש למכור את האידיאולוגיה שהיתה לו ולחלק ג'ובים למקורביו לעיני כולם. מצטער שיצא ארוך. מקווה שבכל זאת קראת.