מעניין מה בוש יגיד עכשיו חוץ מלגנות

מעניין מה בוש יגיד עכשיו חוץ מלגנות

את הפיגוע כי מאז שיצאנו מעזה נהרגו אם זכוני אינו מטעה אותי 11 נרצחים ב3 פיגועים שלא נדבר על פצועים

Rotema3

New member
וכמה נהרגו לפני ההתנתקות?

לא חכם להאשים את ההתנתקות בכל פיגוע.

אבל זה היה צפוי

שלא תיהיה רגיע בטרור ואפילו ביום אחד איך אמר ראש עירית חדרה כמו שעשו מהלך חד צדדי בגרוש צריך לעשות מהלך חד צדדי בגדר בלי להתחשב בצד השני כמו שלא התחשבו במתיישבים של הגוש

KsE

New member
וגם

היה צפוי שלא תהיה רגיעה בטרור גם ללא ההתנתקות.

One Echoe

New member
הוא לא.

היינו חייבים לצאת משם כי אין לנו זכות לשלוט על מיליון וחצי פלסטינאים, וגם אין בכך שום מטרה וסיבה. וחוץ מזה קשה לצה"ל להגן על ההתנחלויות שם.

Cornflakes

New member
אם ההתנתקות לא שינתה כלום...

אז למה לעזאזל עשינו את זה? ואל תגידו לי שזה בגלל שאנחנו שולטים על עם אחר וכו'
(טיעון עלוב כשלעצמו, אבל זה כבר נושא לדיון אחר). זה ממש לא מה שאמרו לנו קודם.

One Echoe

New member
זה אף פעם לא היה.

יש הבדל בין צבא לבין התנחלויות. צבא=אין ברירה. התנחלויות=יש ברירה, ואין טעם בזה.

Cornflakes

New member
בגלל

שהשטחים הללו נכבשו ע"י ישראל מידי מצרים וירדן לאחר שארצות ערב תקפו אותה במטרה מוצהרת להשמיד אותה. אין שום בעיה מוסרית עם כיבוש, כל זמן שאנחנו לא מתעמרים בפלסטינים. כל מה שאנחנו עושים להם נועד אך ורק כדי להגן על תושבי ישראל מפני התוקפנות שלהם. אגב, אתם כל הזמן אומרים שהפלסטינים הם עם בלי מדינה ושצריך לתת להם לממש את "זכותם" ולתת להם מדינה. אם כך, למה כשהירדנים והמצרים שלטו בהם לא היתה עם זה בעיה?

One Echoe

New member
אני מסכים.

אבל תבין-שכשהצבא היה שם בשביל להגן על ההתנחלויות, הרבה מהזכויות הטבעיות של הפלסטינים נרמסו. אם זה המחסומים, אם זה המוצבים שהיו שם ... ואם זה סלילת כבישים בתוך כפרים פלסטיניים. לי, אישית, אין בעיה עם השטחים שישראל כבשה, מכיוון שישראל היא לא זו שיזמה את המלחמה. ולא עשתה את זה במטרה להתעשר.

Cornflakes

New member
קודם כל,

הצבא לא שם בשביל להגן על ההתנחלויות. הוא שם כדי להגן על כל תושבי ישראל, וביניהם גם המתנחלים, שיש להם זכות לחיות בשלום בביתם החוקי כמו כל אזרח ישראלי אחר. אם אתה טוען שאין לך בעיה עם השטחים שישראל כבשה, הרי ההתנחלויות הן שטחי ישראל בדיוק כמו שאר המקומות, והצבא צריך להגן עליהן בדיוק כמו שהוא מגן על שאר המקומות, גם אם זה כרוך בפגיעה בזכויותיהם של התוקפים. ועוד משהו. השמאל תמיד מנסה להראות שחיילים מתים ומשאבים מבוזבזים רק כדי להגן על המתנחלים. אני מוכן להבטיח לכם שהמתנחלים, שכמעט כולם משרתים בצבא בשרות קרבי ונותנים את הנשמה בשביל צה"ל, מקריבים מעצמם הרבה יותר כדי להגן על כל תושבי ישראל. הם עושים את זה באהבה ובלי להתלונן. יש לכם הרבה מה ללמוד.

One Echoe

New member
אתה טועה טעות חמורה.

ההתתנחלויות בעזה לא היו מצורך מלחמתי, אלא מצורך " כיבושי ". יש הבדל עצום בין הכיבושים ב67 לבין ההתנחלויות בעזה... ואני לא מסכים שירמסו זכויות של פלסטינאים רק בשביל ש7000 יהודים יוכלו לחיות במקום שגם לא ברור של מי. תוך כדי זה:גם המון כסף מבוזבז, החינוך שלנו נהרס. חיילים נהרגים, ולחינם.

Cornflakes

New member
דבר ראשון,

לא הבנתי למה התכוונת כשכתבת "צורך כיבושי". אם כבשנו את השטחים הללו בצדק (ולפי מה שהבנתי מדבריך אין לך בעיה עם זה שכבשנו אותם בגלל שלא אנחנו פתחנו במלחמה. תקן אותי אם אני טועה), מה הבעיה ליישב שם יהודים? וכמו שכבר כתבתי, זכויותיהם של הפלסטינים לא "נרמסות" סתם. אף אחד לא מכריח אותם להתפוצץ לנו ברחובות ולחדור לישובים. אם הם יקבלו את שלטוננו הלגיטימי, זכויותיהם לא "יירמסו". חוץ מזה, מה שעשינו עכשיו זה פשוט לקרב את החזית למרכז הארץ. אמנם חיילים באמת לא ימותו בעזה אם הם לא יהיו שם, אבל עכשיו במקום זה לפחות אותה כמות של חיילים ימותו ביו"ש, כי הם החליטו להעביר את מרכז הטרור לשם (הם עצמם אמרו את זה). ואם בשביל למנוע את זה תרצה לברוח גם מיו"ש, יעבור הטרור במלוא העוצמה למרכז הארץ, בסיוע ערביי ישראל. ככה זה עובד, לצערנו. אל תשכח שגם ההערכות הבטחוניות (שהושתקו אחר-כך) דיברו על כך שההתנתקות תיתן "רוח גבית לטרור", ותגביר אותו. וממש לא הבנתי איך זה קשור לחינוך שלנו.

One Echoe

New member
תגובה.

צורך כיבושי=התכוונתי לכך שהמדינה כובשת מלכתחילה רק בשביל לכבוש וליישב שטחים. זה לא קרה ב67, כידוע לך.(הלא כן?) הסיבה היחידה שההתנחלויות האלה קיימות הייתה בשביל ליישב עוד שטחים, ולכבוש, ולכבוש. ואף אחד לא פתח עלינו במלחמה שם..ולכן לא היה צורך לכבוש שם. הרבה חפים מפשע לא עושים כלום, וזכויותיהם נרמסות. מה שעשינו זה התנתקנו ממיליון וחצי פלסטינאים, עכשיו ילדים יוכלו ללכת בבצפר בלי טנק שילווה אותם. פחות סרטן אחד במדינה. בקשר לחינוך, הרבה כסף כל שנה הולך להתנחלויות, כתוצרה מזה החינוך לוקה בחסר.

Cornflakes

New member
מה ההבדל

בין רצועת עזה לבין שאר הכיבושים מ-67? הרצועה נכבשה במסגרת מלחמת ששת הימים בדיוק כמו שאר הכיבושים. למה הכיבוש שלה פחות מוצדק מכיבוש ירושלים המזרחית, הגולן או בקעת הירדן? בדיוק כמו שם, הרצועה עברה לשליטתנו ומותר לנו להקים שם ישובים. אמנם מי שפתח במלחמה בחזית המצרית היה אנחנו, אבל עשינו את זה לאחר שהמצרים ריכזו מולנו כוחות, סגרו את מיצרי טירן ולמעשה הכריזו מלחמה. בנוגע לזכויות ש"נרמסות": עם כל הכבוד לפלסטינים (ואין הרבה. מצטער, פשוט לא נשאר) אני מסתכל קודם כל מהזווית הישראלית. אם אנחנו צריכים לפגוע בזכויות אויבינו כדי שנוכל לחיות כאן בשלום, אין ברירה אלא לעשות את זה. אין שום הגיון בלגרש אנשים מבתיהם, כדי שזכויות תוקפיהם לא יפגעו. אם יש ביניהם חפים מפשע, שיסתדרו עם העניין הזה בינם לבין עצמם. אנחנו לא צריכים לפגוע בבטחוננו ולגרש את אחינו מבתיהם בגלל שלחלק מהם לא מגיע לעמוד במחסומים. אתה שוכח מי אשם בכל המחסומים האלה. ובנוגע לכסף: הרבה כסף מושקע בהרבה דברים שאני מתנגד להם בתוקף. ככה זה. גם ההתנתקות לא ממש עלתה שקל תשעים. ביום שישי גם קראתי בעיתון שהסיוע הגדול שהובטח מארצות הברית בעקבות ההתנתקות לא יגיע בסופו של דבר. להאשים את ההתנחלויות בזה שאין כסף לחינוך זה יותר מצביעות. ותאמין לי שכסף זאת ממש לא הבעיה של החינוך. הבעיה המרכזית של החינוך היא שבמדינת ישראל אין ערכים. גם אם כל הכסף של ההתנחלויות היה הולך על חינוך, האלימות, החוצפה והטיפשות היו נשארות באותו מצב. החברה הולכת ונהיית פחות ערכית ויותר מושחתת, ואנחנו רואים את זה גם על ראש הממשלה, שלא מתבייש למכור את האידיאולוגיה שהיתה לו ולחלק ג'ובים למקורביו לעיני כולם. מצטער שיצא ארוך. מקווה שבכל זאת קראת.

KsE

New member
כמה אנשים עוד לא הבינו

או לא רוצים להבין שההתנתקות לא בוצעה כדי למנוע טירור וגם לא כדי למנוע שליטה בעם אחר (אלה אולי היו מטרות המשנה או השלכות רצויות, אך לא המטרה העיקרית). ההתנתקות בוצעה מסיבות שהן צבאיות (אסטרטגיה וטקטיקה) וגם בגלל המצב הדמוגרפי שנוצר (ושיווצר בעתיד). ואיך אני יודע את כל זה? כי קראתי ראיון עם שרון שבו הוא הסביר שהמצב הדמוגרפי (שמשפיע גם הביטחון/צבא) ברצועת עזה דרש שינוי כלשהו ולכן הוחלט על המהלך החד-צדדי.

למעלה