מעניין

FuryUri

New member
בעע... לא ניסחתי את עצמי כראוי

מה שהתכוונתי זה שקורט קוביין הוא גיטריסט... אבל לא גיטריסט טוב... תגיד לי מדד אחד של ניגון בגיטרה שמזכה אותו להיכנס למאה הגיטריסטים הטובים ביותר... יש לו מוזיקה משפיעה וטובה והיופי בה זו הפשטות. אבל בתור גיטריסט הוא בהחלט לא מעולה. אין שום מדד שבו הוא מצטיין (אולי אחד וזה ניגון פשוט- השירים שלו באמת באמת פשוטים). הרשימה היא לא מוזיקה יפה- המדד הוא גיטריסט טוב. טכניקה, הלחנה, העברת רגש בגיטרה, חידושים על גיטרה וכו'. קורט קוביין הוא לא ממאה הגיטריסטים הטובים ביותר בכמעט כולם מהדברים האלה. הוא אולי משפיע ואולי השאיר את הרוק בעולם עוד כמה שנים. אבל גיטריסט טוב הוא פשוט לא, ולא משנה מאיזה כיוון אתה מסתכל. ועוד משהו. אני לא לומד גיטרה חצי שנה כמו שהיה אפשר להבין מההודעה שלי. אני לומד כבר לא מעט זמן. הכוונה שלי הייתה שתוך פחות מחצי שנה של למידה על גיטרה הייתי מסוגל לנגן כל שיר שלו וזה מעיד על משהו... ואני כן מנסה להסתכל מנקודת מבט אובייקטיבית (ואפילו קצת נטייה לכיוון קוביין) ואני מנסה להסתכל מכל מדד שדרכו אפשר למדוד גיטריסט, ויש מעטים מאוד שמצדיקים את כניסתו של קוביין לרשימה אבל אין שום מדד שהצלחתי לחשוב עליו בכל שנותיי כבן אדם שמצדיקים את כניסתו לעשרים הראשונים. והזילזול הזה היה קצת מתנשא משהו... אומנם אני לא מומחה גדול שמכיר את כל הגיטריסטים בעולם ויכול לדרג אותם, אבל אני מבין דבר אחד או שניים בנגינה על גיטרה- וקורט קוביין הוא בהחלט לא אחד מעשרים הגיטריסטים הטובים ביותר. ואני לא אומר שטויות על סמך כלום. אני אומר את דעתי המוצקה ואת דעתם של הרבה אנשים גדולים ממני (כל המורים שהיו לגיטרה (שרובם באמת אנשים מעולים על גיטרה ורובם גם יותר טובים מקורט קוביין)- כולם אהבו את המוזיקה של קורט קוביין אבל שנאו אותו כגיטריסט- בדיוק כמוני. ויש מספיק אנשים שאני מכיר שחושבים כמוני שקוביין הוא לא גיטריסט מעולה.) ואני מסתמך על כך שאני יודע לנגן את רוב השירים של נירוונה ואני מכיר הרבה גיטריסטים שמנגנים יותר טוב ממנו... לפחות יותר מ15 יותר טובים. הסיבה שבגלל קורט קוביין נכנס לרשימה זה בגלל ההשפעה שלו על המוזיקה, ולא בגלל שהוא נגן טוב (כמו שצריך להיות ברשימה הזאת) הוא סתם Overrated ותשאל כל אדם שמבין אפילו מעט על גיטרה ושמע את השירים של נירוונה ותבין שהוא באמת לא נגן משהו...

avki

New member
../images/Emo45.gif עם זה אני מסכים.

והוא ניגן מעולה, פשוט לא ברמות מהמאה הטובים. וחוצמזה, ידוע שהרשימות האלה זה אוסף שטויות ברובם.

כמה דברים!!!!

גיטריסט טוב נמדד גם ביכולת שלו להלחין וגם אם זה שני תווים אלה יכולים להיות שני התווים הכי מוצלחים בעולם. סולו זה לא הכל. עם יש לך שיר מורכב מאוד עם המון תווים ואקורדים זה לא אומר שהוא טוב יותר מצליל אחד שחוזר על עצמו באופן הנכון. לא חשוב כמות חשוב איכות. היכולת לחבר שיר פשוט היא מדהימה. גם לפינק פלויד יש שירים מאוד לא מסובכים שאני לא אומר לעצמי "וואו כל כך קל לנגן את זה" אלא "זה מדהים שיש להקה יכולה לנגן משהו כל כך פשוט ושישמע כל כך מדהים".

FuryUri

New member
ברור שזה נכון...

ואני מסכים עם זה שנגינה פשוטה יכולה לפעמים להיות כל-כך מדהימה! אבל כשכל השירים שלך פשוטיםם כל-כך זה מעיד שלאו דווקא ניסית לכתוב שיר פשוט , אלא שזה פשוט מה שיוצא לך. או שקורט קוביין עשה את זה בכוונה... אבל עדיין כל השירים שלו פשוטים. וכשכל השירים שלך פשוטין זה כבר מתישהו לא נהיה מוזיקה פשוטה ויפה אלה מוזיקה פשוטה ולא מורכבת

avki

New member
כרגע פסלת את כל ז'אנר הגראנג'

כל יוצריו ויצירותיו.

יש משהו במה שאתה אומר

ואני קצת מסכים איתך אבל מי אמר שמורכב זה יפה נכון צריך באמת קצת יותר כישרון כדי לכתוב שיר מורכב אבל מי אמר שפשטות זה רע. (הפשטות זה הדבר הכי מורכב בחיים
) לדוגמה יוני בלוך- הוא בסדר... והשירים שלו מאוד פשוטים והוא לא בנאדם מוכשר יותר מידי ובכל זאת יש משהו מוצלח בשירים שלו

כולכם טועים ../images/Emo8.gif

למונחים "מורכבות" ו"פשטות" אין משמעות ברוק, שהוא מוסיקה עממית, הפונה למכנה משותף רחב. מי שכותבים שירים "פשוטים" אינם בהכרח יוצרים רעים, וההפך גם נכון: שירים "מורכבים" אינם בהכרח טובים יותר, ברוק. נהפוך הוא. קורט קוביין היה כותב שירים גדול - אחד מהגדולים שהיו, לטעמי. הוא לא הבריק במיוחד בתור גיטריסט, אבל הוא גם לא שאף לזה - זה היה מנוגד לחלוטין למסר שקוביין רצה להעביר.

itaikuskus

New member
על מה אתה מדבר

קורט קוביין לא שיא ההלחנה? הוא הצליח להגיד ב3 אקורדים מה שלהקות פרוג וסתם להקות רוק אחרות לא הצליחו להגיד ב30. הדיוק שלו היה מירבי, המבנה והלחן של השיר היה מדויק ונהדר- הוא ידע בדיוק איך שיר צריך להשמע, מה צריך להאמר בו, וניצל את היכולות המוגבלות יחסית (לגיטריסטים אחרים ברשימה) עד למקסימום. בושה? גאונות! אני חושב שדוקא אמנים אחרים צריכים להרגיש בושה שבעוד הם מנסים כל כך הרבה, הגיע מר קורט קוביין עם כמה חריקות של גיטרה והצליח להתעלות מעליהם. הנגינה שלו יותר כנה ויותר מחוברת מהרבה אחרים. יש לו מקום ב50 נגני הגיטרה הגדולים, ואולי גם ה20, ואני מנגן הרבה יותר מחצי שנה אז אולי הדיעה שלי שווה משהו. הקריטריונים שלך לגיטריסט טוב לא כל כך מדויקים, ואתה צריך להרגיש טוב עם עצמך שאתה יודע לנגן נירוונה אחרי חצי שנה של נגינה. רק תסתכל על גיטריסטים כמו קירק האמיט מדברים על גיטריסטים כמו ג'וני ראמון בעיינים נוצצות ומלאות התלהבות- לראמון לא הייתה את מאית הטכניקה שיש להאמיט, ועדיין הוא לימד אותו דבר או שניים על איך עושים את זה נכון, והוא כגיטריסט, גם הרבה יותר משפיע וחשוב ממנו במהלך ההיסטוריה. ושלא תעיז פתאום ללכת לשמוע אלבום של ראמונז ולנסות לחלוק עלי כי אין שם בכלל שום סולואים.

avki

New member
../images/Emo45.gif

לקח לכם זמן, לך ולציף, כמעט השתגעתי פה לבד...

FuryUri

New member
טוב שאתם לא סוכלים אותי פה!!!

אבל אני עוד אצא מנצח :p קורט קוביין הוא לא נגן גיטרה מהולל... הוא מרגש,הוא מצליח להעביר את השירים במספר אקורדים פשוט,יש לו שירים טובים והכל... אבל ... בשבילי... לפחות ב20 המקומות הראושנים אמורים להיות אמנים שמצליחים להעביר את השירים באותה איכות כמו קורט קוביין אבל עם נגינה מורכבת יותר... נכון, נגינ פשוטה פעם בכמה שירים זה נחמד ביותר ועם נגן טוב זה נשמע מעולה... אבל כשכל השירים פשוטים זה כבר לא משהו... ואם יש נגנים שמצליחים להעביר את המסר באותה רגישות ואיכות כמו קורט אבל עם נגינה יותר טובה ומורכבת צריכים להיות לפניו ברשימה. בנוסף, אחרי שכבר לא שמעתי את נירוונה כבר חצי שנה- שמעתי אותם לפני כמה ימים (ממש במקריות- לפני שהיה את הדיון הזה :p) ומצאתי שרוב השירים חוץ מכמה בודדים כולם חוזרים אחד על השני- אותו סולם, אקורדים דומים, קצב דומה ועוד. זה דבר שמוריד אצלי את המניות של אותו אמן בהרבה... אולי קצת הגזמתי שאמרתי שהוא לא צריך להיות ב 100 הראשונים... אבל מקום 12? בחייאת... אני מניח שכל אחד ממי שהגיב פה יכול למנות בלי בעיה לפחות 15 אמנים שראויים להיות במקום גבוה מקורט...(וכל אחד יכול לעשות את זה למרות שלכל אחד יש הגדרה אחרת לגיטריסט טוב). זו הייתה הגמה לשים אותו ב 12. וד"א: בשמחה אני מודיע כי אני חוזר ללמוד אצל מורה... אחרישהפסקתי ללמוד אצל מורה כבר למשך יותר מחצי שנה( דחיתי כמה שיעורים בגלל הצופים ואז היה לי חודש צפוף שידעתי שאני לא אוכל ללמוד בו גיטרה כל-כך( כן,כן... צופים לוקחים הרבה זמן מהחיים של בן-אדם :p) אז אמרתי לו שאני פשוט אתקשר אליו כשאני אוכל... והזמן פשוט נמרח ושכחתי להתקשר.. ואז כבר לא היה לא נעים להתקשר ><) אני סוף-סוף חוזר למורה. המורה שהיה לי שהיה ממש מעולה ולקח רק 40 שח לשיעור (!!!) של שעה ולפעמים השיעורים נמשכו לשעה וחצי ואף יותרבאותו מחיר של 40 שח (!!!!!!) וגם היה מורה מעולה שהכיר לי הרבה להקות טובות (ביניהן פינק פלויד!!! הכל בזכותו!!!)לצערי הוא עזב לאמריקה לפני כמה זמן והוא עובד שם בתור בנאי ומופיע שם במועדונים!!! איזה כיף לו!!! נאי גם רוצה :p קיצור... התחלתי לספר לכם את כל ההיסטוריה שלי עם המורה :p... אני סוף-סוף חוזר ללמוד אצל מורה! אני רק מקווה שהוא יהיה נחמד וטוב :p

FuryUri

New member
והנה רשימת הנגנים שלי

לא לפי סדר... אני רק מראה כמה יש שיותר טובים מקורט... רק תסתכלו על השמות ותודו שאי אפשר להגיד שקורט יותר טוב מהם בתור גיטריסט. Jimi Hendrix1 Eric Clapton2 Jimmy Page3 Joe Satriani4 Steve Vai5 Yngwie Malmsteen6 (מי שראה את השלושה האחרונים ב G3 מבין למה אני מתכוון) 7דייב שלנו Michael Romeo8 שלמרות שאני לא אוהב את הסגנון של הלהקה שלו... הוא מנגן מדהים Michael Angelo9 כנל כמו מיקל רומאו Slash10 Syd Barrett11 מיודדינו בהחלט חידש בעולם הגיטרות ואי אפשר לא לשים אותו 12דון שכחתי שם משפחה - זה של האיגלס יש לי עוד כמה בראש שככחתי את השם (לפי להקות) אבל אני חייב לרוץ... וגם ככה הבאתי 12 ממש על קצה המזלג שכל אחד מהם יותר טוב מקורט... ככה שמקום 12 הוא לא... וזה רק הגיטריסטים שאני מכיר... ואני חייב להגיד לכם שאני לא מכיר כל-כך הרבה :p

למעלה