מעצבן אותי.

Blue Potion

New member
מעצבן אותי.

מעצבן אותי.

מעצבן אותי לחפש עבודה, למצוא עבודה, ולהבין שאני לא מקבלת אפילו את המינימום של הזכויות שלי, לא משנה באיזה מקום זה.

מעצבן אותי שהמעסיק שלי מכריח אותי לשלם על מנה, במקום לקוח שהתחרט, ואז אני צריכה להוציא מהכיס שלי 60 ש"ח, סתם.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי משלים לי למינימום מהטיפים.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי מכריח אותי לשלם חוסר בקופה, לפעמים זה חצי שקל, לפעמים זה עשר שקל... אבל זה מצטבר. וכשיש עודף בקופה, העודף מגיע אליו.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי קובע הסדרים עם עובדים אחרים שלא מוכנים לשלם חוסר בקופה - שלא ישלמו, ואומר להם גם לא להגיד לשאר העובדים. (כדי שהם כן ישלמו).
מעצבן אותי שהמעסיק שלי משלם לי נסיעות עבור כל משמרת בתעריף של חופשי-יומי, ולא אכפת לו שכשהמשמרת שלי מתחילה ב-6 בבוקר, אין לי אוטובוסים ואני נאלצת להגיע במונית או ברכב - או שכשהמשמרת שלי נגמר ב-1 בלילה, אין לי אוטובוסים ואני נאלצת להגיע במונית או ברכב - או שכשאני עובדת בשבתות, שוב, כאמור, אני נאלצת לדאוג לעצמי, כי אין לי אוטובוסים.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי לא משלם לי בזמן.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי לא משלם לי על ימי התלמדות.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי מחתים אותי על זה שאני צריכה לעבוד מינימום 3 חודשים, ואם אני מחליטה לעזוב לפני - אני חייבת לו את הסכום שהרווחתי בעבודה עד עכשיו.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי לא נותן לי לצאת להפסקה אחרי עבודה של 6 שעות, ואומר לי "תנוחי כשאין לקוחות", כשבפועל אין לקוחות אולי ל-2 דקות.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי לא משלם לי את כל מה שהוא צריך, ואני חייבת לעקוב אחרי זה כל הזמן.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי באופן קבוע "שוכח" משמרת שעשיתי, ואני צריכה לבוא אליו עם הרשימה שהכנתי. ובמקרה, מדובר כל פעם במשמרת של יום שבת בבוקר, שעליה מקבלים 150%.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי דורש ממני להגיע כל פעם חצי שעה לפני משמרת, ולסיים כל פעם חצי שעה אחרי המשמרת, כדי לסגור משמרת. ככה שבפועל אני עובדת 9 שעות, במקום 8, ולא משלם לי על השעה שאני נשארת אקסטרה.
מעצבן אותי שהמעסיק שלי, בראיון עבודה, מסביר לי על ההתנהלות של המקום, וכשאני אומרת לו, "אתה יודע שזה לא חוקי?" הוא אומר לי, "את רואה את הדלת?!"

כל הסיטואציות האלו לקוחות ממקומות עבודה שונים שעבדתי בהם במהלך השנים.
כרגע ההשכלה היחידה שיש לי היא תיכונית, והקשרים שיש לי או להורים שלי, הם אפסיים. שום מקום יותר מכובד לא ייקח אותי אליו.

מעצבן אותי, שאני, בתור בחורה לא עצלנית, שאוהבת לעבוד, ונותנת מעצמה, אפילו לא מקבלת את המינימום שהיא זכאית אליו.
מעצבן אותי, שכמוני, יש כל כך הרבה אנשים, שעובדים, ופשוט מקלים ראש, במקום לדרוש את הזכויות שלהם.
מעצבן אותי, שאין אפילו מקום עבודה אחד נורמאלי בעיר הזאת, שלא מנצל בצורה כזו או אחרת את העובדים שלו.

מעצבן אותי שאני לא עושה עם זה שום דבר.
מעצבן אותי שאף אחד אחר לא עושה עם זה שום דבר.

מעצבן אותי שכדי לעשות משהו, אני צריכה הרבה כסף בשביל לשכור עו"ד ובשביל משפט, אני צריכה הרבה כוח רצון, והרבה זמן מיותר. הרבה דברים שאין לי.

מעצבן אותי להבין שאין בעיר הזו מקום עבודה שהוא לא כזה.

אני לא דורשת הרבה. אבל אם זה ככה, אני מעדיפה לשבת בבית. בחיי.

נמאס לי.

Blue Potion

New member
לא הבנת אותי.

אני לא מחפשת לתבוע מקום אחד ספציפית.

אני עבדתי לפחות ב-5-6 מקומות עבודה שונים, ואני יכולה לחשוב על עוד הרבה מאוד מקומות אחרים, שחברים שלי עובדים בהם, שלא דאגו לזכויות של העובדים.
אני לא אתחיל לתבוע כל מקום עבודה שהייתי בו.
כי התביעה הזו, לא תעזור לי. אז אני אקבל קצת כסף, יופי לי.
האם המקום הזה יפסיק לנצל את העובדים שלו? אני בספק.
האם בית המשפט ימשיך לעקוב אחרי המקום הספציפי הזה, לוודא שהוא מפסיק? אני בספק.
אני מדברת על תופעה שקורית, שאף אחד לא מתעסק איתה.

TDKR

New member
"מעצבן אותי..."

מעצבן אותי שכולם ממורמרים על דבר כזה או אחר, גם אם בצדק, אבל בוחרים לא לעשות כלום "כי זה לא ישנה שום דבר".

NEO83

New member
היה לי חבר

שהיה שליח, הוא עדיין כזה.
הוא עבר כמה פעמים מקומות עבודה.
תבע כל מקום עבודה שהתנכל לו בצורה כזאת או אחרת וקיבל את כספו, והעסק כן התיישר לפי החוק, גם אם לזמן קצר.

NEO83

New member
לא

האמת שאני לא בטוח שהוא תבע אותם, הוא פשוט הגיש תלונה למשרד התמ"ת אם אני לא טועה והם טיפלו בהכל והעסקים שילמו לו את כל מה שמגיע לו.

Blue Potion

New member
וכמה זמן זה לקח?

כי יש לי גם כמה חברות שפנו לשם, והם פשוט מרחו נורא את התיקים שלהן....

NEO83

New member
אין לי שמץ

אבל זה לא שהוא התעסק בזה סביב השעון.

נוש14

New member
זה באמת מצב מתסכל

חחח בהתחלה קראתי את הרשימה שלך ולא הבנתי איך בן אדם אחד יכול לעבור על כל כך הרבה חוקים.
אין ספק שיצא לך לעבוד אצל כמה מעסיקים שהם חלאות וזה נורא מעצבן שיש כל כך הרבה מעסיקים שהם חלאות שלא אכפת להם לפגוע בזכויות של עובדים שהם צריכים בדיוק כמו שאותם עובדים צריכים את העבודה.
אני למזלי מצאתי עכשיו מקום עבודה עם מעסיק שהוא בן אדם טוב, שגם משלם לפי החוק, וגם מאד אכפתי וגם לא אכפת לו לצ'פר על עבודה טובה (הוא העלה לי את המשכורת מ-24 ל-26 לשעה ואני עובדת שם בקושי חצי שנה) וזה ממש לא מובן מאליו. לפני כן עבדתי במקום שלא שילם לי שעות נוספות, ועשיתי הרבה ובעוד מקום שהבוס שילם בשחור וגם לא את כל מה שמגיע לי, אני לא אתפלא ובנוסף לזה היה צורח אלי כאילו מי הוא בכלל. את המקום עבודה הזה עזבתי נורא מהר וברוך שפטרנו.
פתרון של ממש אין לי חוץ מלתבוע או לשבות, כמו השביתה שהייתה לפני כמה שנים בבית קפה שברח לי שמו. באמת סיפור מדהים.
ד"א, אין ארגונים שתפקידם לעזור לעובדים צעירים לתבוע את המעסיקים שלהם? כדאי לך לבדוק, כי לא בטוח שזה עולה כזה הרבה לתבוע. מקווה בכל אופן. עכשיו שתי חברות שלי תובעות את המעסיק שלהן לשעבר. מקווה שיחייבו אותו לשלם להן הרבה מאד כסף. כזה בוס רע, בחיי.

Blue Potion

New member
האמת ש

רוב המעסיקים שלי עברו פה על רוב הסעיפים מהרשימה... זה לא שסעיף א' נבע ממקום א' וסעיף ב' נבע ממקום ב'...

כיף לך שמצאת מקום שמתאים לך ושמכבד אותך. באמת שאני מקנאה בך.
סתם מהתעניינות, איפה את עובדת?

אני מאמינה שיש ארגונים כאלה, שתפקידם לעזור לעובדים לתבוע. יש הרי את משרד התמ"ת, אבל שוב, הם נורא איטיים בטיפול שלהם.
ברגע שאני מגיעה לבית משפט, סיכוי גדול שזה יהיה לטובתי, ולא ההפך. הבעיה היא להגיע למעמד של בית משפט.

מה הבוס של חברות שלך עשה להן?

נוש14

New member
לא שילם על שעות נוספות

על זה הן תובעות אותו אבל האמת שמעבר לזה הוא מעסיק מגעיל מבחינת היחס, גם אני עבדתי שם אז אני יודעת.

מוכר

אבל עם כל הכאב.. הפתרון בכף ידיך.
את זו שצריכה להחלם כמו שנלחמים על כל דבר בחיים.
העולם הוא ג'ונגל בחלקו. ואסור לתת לאף אחד לרכוב עלייך.
את בעצמיך כתבת שלאחרים שעבדו איתך זה אחרת למה זה קורה? כי הם יודעים לעמוד על שלהם!
לפעמים צריך לצאת ממשבצת ההוגנות וללמוד להשיב מלחמה זה חלק מהאומנות של היצורים בטבע.
תאמיני לי שלא חסר דרכים להעמיד את המנייאקים האלה במקום.

Cow23

New member
אין סיכוי שהתעסק בזה

הוא אומר שהוא יתבע בעצמו..נחייה ונראה..

למעלה