מעצבן אותי.

mad alot

New member
עד שאנשים לא יזיזו את התחת ויעשו עם זה משהו

המצב ישאר ככה.

תגידי איפה עבדת ומה הם עשו, אני מוכן לא ללכת לשם יותר.

דינדש

New member
... לא אכניס כסף לעסק שמנצל עובדים

שעובדים גם הם בזיעת אפם, רק כי המנהל יכול והוא "הבוס הגדול"

Blue Potion

New member
ילו (פז), BBB, קפה-קפה, אצה,

ועוד 3 חנויות שהן לא רשתות, אז השם לא יאמר לכם כלום

אבל שוב, אני מדברת על זה שזה משהו גורף, לתבוע מעסיק אחד או שניים לא יעזור הרבה להפסיק את התופעה.

mad alot

New member
נכון, זה בדיוק למה אני אומר שהלקוחות צריכים

לקחת את המאבק הזה לידיים, לרוב האנשים מלצרות זו עבודה זמנית או לפחות מרגישה כמו אחת אז אף אחד לא באמת ינסה לשנות את המצב, כי "אוטוטו" הוא מפסיק לעבוד שם.

אגב, תשלחי לי בפרטי את השמות של המקומות שממש עשו לך את המוות, ביחוד הקטנים אם זה בתל אביב.

Blue Potion

New member
צודק.

אני אישית לא נכנסת לשם, או למקומות שמנצלים חברים שלי, ולא, זה לא בגלל שהסתכסכתי עם המעסיק
, אלא דווקא כי זה מעצבן אותי.

חח, זה לא בת"א, אני גרה בעיר קטנה בצפון, כך שאני בספק שגם אם תרצה, לא תגיע לחנויות האלה אי פעם

Blue Potion

New member
אם לפחות בנאדם אחד

לא יכנס לאחד מהמקומות האלה מהסיבה הזו... התקדמנו...

spaysi8

New member
איפה את גרה?

אולי אני יכולה להחרים אותם!!

אני כבר מחרימה 3 בתי עסק בזכרון והסביבה בגלל סיבות כאלה..

אני מסכימה

הגיע הזמן לייצר רשימה כזאת, אני חושבת שברגע שהמידע יהיה זמין הרבה לקוחות יבחרו להחרים את הנצלנים.

ivgy1980

New member
תלמדי, תעשי תוארים, ותעסקי בדברים אחרים

או תעשי עסקים פרטיים. העובד השכיר הזוטר לעולם יסבול. זו דרכו של עולם.

goldy

New member
בשביל מה לעשות תואר?

הרי זה לא שהיא הולכת לעבוד במה שלמדה.

h a j b i

New member
תלוי איזה תואר

אני מכיר לא מעט שבהחלט עובדים במה שלמדו.

עדיף לה לעבוד בנמל אשדוד או ברש"ת

היא תקבל בטחון תעסוקתי שלא מהעולם הזה, שכר גבוה (גם אם לא למדת באוניברסיטה) ומצנח זהב כאשר יוצאים לפנסיה (בין היתר ברש"ת ניתן לפדות לא רק את ימי החופשה שצברת אלא גם את ימי המחלה ונתקלתי במישהו שמת ומשפחתו קיבלה מאות אלפי שקלים עבור ימי המחלה שלו). מעבר לציניות בדבריי אני מסכים איתך שרצוי מאוד ללמוד תואר ראשון לפחות ו/או ללמוד מקצוע נדרש כדי לשרוד בעתיד.

goldy

New member
אתה מכיר בעובדות אבל לא מפנים אותן?!

מזכיר לי את הנשואה הממוצעת: האישה היא הראשונה לדעת אבל האחרונה להפנים.

נראה לי שחלה אי הבנה קטנה

וזה מן הסתם קורה ויקרה כשמדפדפים בכמה פורומים בו זמנית עם 30 טאבים פתוחים בגוגל כרום. אגש לעניין ברשותך - המצב האוטופי הוא שפותחת הדיון תתקבל לעבודה באחד הועדים הציבוריים הגדולים בארץ ובעקבות כך תזכה לפרנסה מצוינת ובטחון כלכלי, נפשי ותעסוקתי. למה זו אוטופיה? כי אין לה שום סיכוי להתקבל לשם אלא אם היא קרובת משפחה או מקורבת מאוד לאחד ממנהלי הועדים. עקב כך הצעתי לה ללכת בדרכו של שאר העם ולהוציא תואר ראשון ו/או ללמוד מקצוע נדרש על מנת להשיג בתחרות את שאר המועמדים ואולי אף לעקוף אותם (למרות שעדיין היא לא תוכל לעקוף את עובדי הרשויות הממשלתיות שהזכרתי).

Blue Potion

New member
אל דאגה, אני אגיע לשם

אני גם אלמד, ואשקיע, ויהיה לי תואר, ויהיה לי טוב מבחינה כלכלית.
אבל אני לא מדברת על העתיד שלי, אלא על ההווה שלי, על ההווה של חברים שלי, על הווה של רבים בארץ ישראל, שאף אחד לא דואג להם.

אני בהחלט עצוב כמוך אם לא יותר ממך

לפעמים אני מתחרט על כך שאני מכיר הרבה חוקי עבודה כי פשוט כל מעסיק, בין אם הוא גדול, בינוני או קטן, מפר ברמה זו אחרת את חוקי העבודה של מדינת ישראל, וזה מתסכל מאוד לדעת שאינך יכול לעזור לרוב האנשים שנפגעים מכך. יתרה מזאת, ככל שהמצב הסוציו-אקונומי שלך נמוך יותר, כך קל יותר לנצל אותך ולצאת בלי עונש מכך.

למעלה