מעצבן אותי.

h a j b i

New member
לא כל מעסיק מפר את חוקי העבודה

אולי רק בענפים מסויימים וגם זה לא בטוח.
אני למשל הייתי שליח בדומינוס פיצה והם לא עברו על שום חוק תעסוקה כולל הכל (נוספות, סופ"ש, הבראה, ימי חופשה, ימי מחלה, פדיון ימי חופשה, הפסקה, אוכל על חשבונם ועוד)

h a j b i

New member
הכל

אני עדיין זוכר שהייתי בשוק שעזבתי אחרי חודשיים וקבלתי פדיון של הימי חופשה.

למרות ששילמו הכל, זה לא היה מקום כזה טוב לעבוד כשליח והעדפתי לעבור למקום אחר שממש לא שילם את הכל אבל שם פשוט עשיתי הרבה יותר כסף והעבודה היתה נוחה יותר (בלי מדים טפשיים, בלי לשים כובע, בלי לקוחות סמויים, בלי לדווח על כל איחור של דקה וכו)

אגב, היבואן ההוא של דומינוס פיצה פשט רגל בהמשך

מיכאל1411

New member
תפרסמי את שם המקומות ברבים ובפייסבוק

אל תפחדי מהארורים הללו שחושבים שהם יעשו הכל על הגב שלנו. שילמדו לקח אחת ולתמיד. לא נותנים זכויות? המקום שלהם יסגר.
שבת שלום ובהצלחה!

goldy

New member
ברוכה הבאה לישראל

בו העבודה היחידה שנחשבת זה לקבל שכר רק כי את קיימת,
ולקבל קידום רק כי את יודעת ללקק לבוס,
והכל רק כדי שמי שסידר לך יקבל את קולך ביום הבחירות (מקדימות וכלליות),
וכל מה שלא זהה לזה יכול לבחור מתוך בחירה להפסיק לבחור.

לרשותך מבחר מדינות אירופאיות.

Blue Potion

New member
ידוע...

הרעיון לא היה להיכנס פוליטית למה שנעשה במדינה, ראש ממשלה, בחירות, כלכלה...
הרעיון היה להבהיר שהרי למדינה יש חוקים, וזה שמעסיקים רבים עוברים על החוקים האלה, ואין גוף מספיק חזק שאוכף אותם, זו הבעיה.

את לא יכולה להפריד את הפוליטיקה מהמצב הזה

הפוליטיקאי הישראלי הממוצע ידאג לחוקק הרבה חוקים, רובם פופוליסטים ובעלי תועלת אישית, אך לא ידאג לאכוף את החוקים החשובים שאכיפתם עולה כסף למדינה. הפוליטיקאי הנ"ל יודע שהמצביעים ימשיכו להצביע בהמוניהם למפלגה השולטת שהוא חבר בה ועקב כך הוא לא חש שום איום על הכסא שלו ואין לו ממש אינטרס להניע דברים בכיוון המתבקש. אם לעומת זאת, הפוליטיקאי היה יודע שמקומו בכנסת הבאה תלוי מהותית בביצועיו בכנסת הנוכחית, הוא יפעל בכל הכח כדי לדאוג שהחוקים יאכפו ושרווחתם של בוחריו תישמר היטב.

goldy

New member
מכיר את "נולד להנהיג"?

האם אתה חושב שיש לסנן את המצביעים,
או שיש לתת *לכל* העם להצביע?

הזכות להצביע שמורה לכל אדם בן 18 ומעלה

ואני לא אמנע את הזכות ממנו. גם אם הייתי רוצה לסנן את המצביעים לא בטוח שהייתי עושה זאת כי זה עלול לצור קבוצת השפעה בסגנון מרכז הליכוד, ולתת הרבה כח בידיים מועטות זה דבר רע בדרך כלל.

goldy

New member
"חוק" זה משהו שכותבים בטופס

אם את לא חלק מהשילטון אז את לא קיימת.

Sunshine Smiles

New member
מבינה אותך לגמרי

התחלתי לעבוד ישר אחרי הצבא,
עבדתי ב-13 נטוויז'ן בשירות לקוחות - העבודה עצמה לא נעימה כי זה התמודדות עם לקוחות ישראליים אבל נורא אהבתי את מסגרת העבודה,
הרגשתי במקום עבודה מכבד שלא מתייחס אלי בזלזול. כמובן שקיבלתי תנאים סולציאליים מלאים ארוחות רישום שעות והכל.

לעומת זאת, לפני זה עשיתי התלמדות בתור מלצרית והבעלים בכלל לא התייחס אלי אפילו לא ברמה של להגיד בוקר טוב,
מיד בסוף ההתלמדות לא חזרתי לשם מעולם לא התקשרתי ולא עניתי,
כי ידעתי מראש שבעלים כזה גם ישים פס על הזכויות והבקשות שלי כעובדת.

באופן כללי אני חושבת שבכל העבודות המזמדנות האלה יש תהליך קבלה לעבודה מאוד רשלני ובהתאם לכך גם נראה כל השאר,
וזה מניסיון במלצרות ובתור מארחת בקפה-קפה.
אני יודעת שאני לא אחזור לחפש עבודה במקומות כאלה, או לפחות אמנע מכך כמה שיותר.

h a j b i

New member
תרשמי את כל ההפרות

בסים העבודה שם תסכם כמה זה שווה. אם הצטבר סכום משמעותי פשוט תתבעי אותו. סיכוייך טובים.

אם את צריכה ייעוץ תוכלי לקבל ביד לעובד או באירגונים אחרים בחינם ואולי אפילו תגיעי לייצוג מסובסד (נגיד ללא דמי טירחה, רק אחוזים).
אל תשכחי גם תלונה למשרד התמ"ת במקביל (תשאלי על זה בייעוץ).

אם את חוששת שלא יהיה לך מספיק כסף לתבוע, שימי כל חודש קצת בצד במיוחד למטרה הזו.

בהצלחה
נ.ב
אם את לא מוכנה לעשות אפילו את זה את תכל'ס חלק מהבעיה - הרוב הדומם שמאפשר אץ המצב הזה.

מה עושים? מתאגדים

מקימים ועד עובדים במקום שבו אתה עובד.

המהפכה שבה היום יותר עובדים מתאגדים הגיעה גם לעולם המסעדות. עובדי אגאדיר התאגדו ממש לאחרונה. ידוע לי גם על מסעדה גדולה נוספת שהעובדים בה התאגדו.

מה זה אומר ועד עובדים? שמערכת היחסין בין המעביד לעכובדים שלו תהיה מבוססת יותר לטובת העובד. בהסכם קיבוצי בין המעביד לעובדים נכתבים סעיפים לטובת העובדים שאוסרים על המעסיק לעשות ככל העולה על רוחו, כמו למשל לקחת לך מהטיפים, לא לשלם לך שכר שעתי, לא לשלם תוספת עבור שבת (כפי שמחייב החוק).

הכוח של עובדים מאוגדים גדול יותר משל עובדים בודדים.

ככל שיותר עובדי מסעדות ובכלל יתאגדו, כך יהיה לך קל יותר בשוק העבודה, בכל מה שתרצה לעשות.

TheSecretWithin

New member
וואוו תתפטרי,עדיף כבר לעבוד בשירות לקוחות או

במכירות. לפחות שם את מקבלת בדיוק את מה שמגיע לך, נסיעות כמו שמגיע לך, תוספות כמו שמגיע לך, בונוסים.
אם את רוצה תצרי איתי קשר בפרטי ונסדר לך משהו.

למעלה