סלט קוסקוס ירוק, Yotam Ottolenghi, Plenty
אוטלנגי מציע להוסיף קוביות גבינת פטה לקבלת סלט שהוא ארוחה. כמובן שבמפגש הבשרי אצל אורני זו לא הייתה אופציה.
סלט קוסקוס ירוק, Yotam Ottolenghi, Plenty
חומרים, ל -4 מנות:
1 כוס קוסקוס לא מבושל מהיר הכנה*
¾ מניית כוס מים רותחים
1 בצל קטן , פרוס דק
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית כמון
לממרח עשבי התיבול:
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות טרגון קצוץ**
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוצה
6 כפות שמן זית כתית
להרכבה:
½ כוס פיסטוקים ללא מלח, קלויים וקצוצים גס
3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
1 צ'ילי ירוק טרי, פרוס דק מאד
11/4 כוס עלי רוקט קצוצים***
אופן ההכנה:
מניחים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה ומניחים כ- 10 דקות לספיחת הנוזלים.
בינתיים, מטגנים את טבעות הבצל בשמן זית עד להזהבה והתרככות. מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים היטב. מניחים שיצטנן מעט.
להכנת ממרח עשבי התיבול, מניחים את כל מרכיבי הממרח במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה .
מוסיפים את ממרח עשבי התיבול לקוסקוס, מערבבים היטב ואז מקפיצים עם מזלג כדי לנפח ולאוורר את הקוסקוס.****
כשמוכנים להגשה, מרכיבים את הסלט:
מניחים את תערובת הקוסקוס בקערת הגשה. מוסיפים את הבצל המטוגן, הפיסטוקים, הבצל הירוק, הצ'ילי הקצוץ ואת עלי הארוגולה ומערבבים בעדינות.
מגישים בטמפרטורת חדר.*****
הערות חני ס.:
*השתמשתי בקוסקוס מהיר הכנה מלא.
**לא היה לי טרגון, העלתי מעט את כמויות שאר עשבי התיבול.
*** השתמשתי בלקט עלי בייבי.
****הכנתי את הבצל המטוגן, הממרח, ערבבתי את הממרח עם הקוסקוס ואת יתר המרכיבים, והנחתי כל חלק בנפרד מספר שעות עד להרכבת הסלט.
*****לחצי ולי השאריות היו טעימות גם לאחר יומיים במקרר.