עוגת מישמיש של אמא שלי מהתקופה שהיה לנו עץ
עוגת מישמש
תבנית 26 משומנת ומקומחת / מסוכרת
לתחתית :
100 גר' מרגרינה רכה / חמאה
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 1 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מים
לערבב בקערה לפי הסדר.
להכניס את התערובת לתבנית ולשטח בעזרת כף מקומחת.
1/2 ק"ג משמשים חצויים ומגולענים
להניח את המשמשים בצפיפות על הבצק כשהצד החתוך כלפי מעלה.
לאפות 30 דקות.
3 חלבונים
3 כפות סוכר
להקציף, להניח על העוגה בעזרת כף או עם צנטר.
לאפות עוד 20 דקות.
אני משתמשת במרגרינה רכה של מזולה בטעם חמאה.
המרתי כרבע מהמרגרינה בשמן.
עוגת מישמש
תבנית 26 משומנת ומקומחת / מסוכרת
לתחתית :
100 גר' מרגרינה רכה / חמאה
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/2 1 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מים
לערבב בקערה לפי הסדר.
להכניס את התערובת לתבנית ולשטח בעזרת כף מקומחת.
1/2 ק"ג משמשים חצויים ומגולענים
להניח את המשמשים בצפיפות על הבצק כשהצד החתוך כלפי מעלה.
לאפות 30 דקות.
3 חלבונים
3 כפות סוכר
להקציף, להניח על העוגה בעזרת כף או עם צנטר.
לאפות עוד 20 דקות.
אני משתמשת במרגרינה רכה של מזולה בטעם חמאה.
המרתי כרבע מהמרגרינה בשמן.