מפורום לבית כנסת

faridi

New member
לא דברתי על דן חלוץ

דברתי על שאול מופז נ"י. הוא ממש יליד פרס, אשר נלחם להגיע לקצונה!

פרויז1

New member
שאול מופז פרסי 100%

גיסי, משפ' סינָאי(סיני) אמר לי שהוא אף אספהני והם קרובי משפחה רחוקים.
פרידי ! מה זה נ"י ?
שבת שלום. פרויז

פרויז1

New member
גיסי :

אחד מכעשרה בנים לבית סיני. יש להם עסקים בשוק הפישפישים ביפו תל אביב.גם לחלק מהבנים. דודך אחד מעשרה הבנים? אם כן, מה שמו הפרטי? את דוברת/כותבת פרסית?
שבת שלום.
פרויז.

niya

New member
אבא שלי סיפר../images/Emo63.gif

שמופז גדל איתו בשכונה. מכאן = מופז לא רק פרסי 100% אלא גם אספהאני, או כמו שאצלנו הוגים את זה "אסבאוני" (esbauni)

פרויז1

New member
גם גיסי אמר שמופז אספהאני

ושהם קרובי משפחה רחוקים. יש לכם בבית את השיר : סַרֵה פּוֹלֵה חָאגּ'וּ ? תשאלי את ההורים. המילים מהזכרון שלי : פרויז. סַרֵה פּוֹלֵה חָאגּ'וּ יארו ויסאדה אשג'ה צ'שמו אברוש תו דלם אופתדה. כמרש בס כי ג'ונבידה פירנש ור ג'ולומבידה. ג'ונה מן אשווה ביא נאז מכון הוואסה חונדנה אוואז נכון תו כה אורדק דארי חיילה ג'אז מכון צ'רה המצ'ין מיכוני? מן רה ג'ם גין מיכוני? ווג'תה מנאר ג'ום ג'ומה חונייה יארם ג'ומה. יש המשך....

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifהראית להורים? מה אמרו?

יש לכם בבית את התקליט? בפרס היה לנו. אבא שלי עליו השלום, היה נוסע לאספהאן פעם בשנה שנתיים. שם היה קונה את כל מה שמכרו בשוק הפישפישים ביפו תל אביב. מביא באוטובוס לטהרן ומשם לשדה התעופה לכיוון ישראל - שולח לגיסי ממשפחת סיני.
מבין שבעה אחים ואחיות, תמיד אבא עליו השלום היה לוקח אותי. כי המזג שלי היה שָקט וגם נוח לבריות (אומרים) ונראה שלא הפרעתי לו. הוא היה לוקח אותי לכל החיפושים בשוקי אספהאן ולקניות. המלונים של אספהאן הם באמת שם דבר. ארוכים מאוד ומתוקים כמו דבש. אהבתי הכל שם.
היינו מתאכסנים בבית של סבא שלי עליו השלום, מצד אמי שתחיה. סבא היה רופא. כינו אותו הַכּים אָגָ'א = אדון חכים. אולי ההורים שלכם שמעו עליו.
בבוקר אבא היה נותן לי קערת אלומינים וכסף ואני הייתי הולך לשכן בחצר הסמוכה ומביא חלב עזים
שזה עתה יצא מעטיניה של העזה. זה חלב טבעי, בלי כימיקלים, ומבלי שהוציאו מתוכו את כל הגבינות והחמאות. חלב מקורי נטו . עד שהייתי מגיע חזרה - לא תאמינו! צריך לראות בשביל להאמין - השמנת היתה כבר צפה בקערת האלומינים הגדולה שבין שתי ידיי.
רוצים המשך?
שבת שלום.פרויז.

למעלה