מפלת הלייבור באנגליה

danakama10

New member
מפלת הלייבור באנגליה

האנגלים כנראה מתקנאים בהישגים שטראמפ השיג עבור ארה״ב, והם רוצים גם.
פה הדמוקרטים השפויים (ביידן ובלומברג) רואים זאת כתמרור אזהרה, מה קורה כאשר מפלגת השמאל שוברת שמאלה. ההזויים (ווארן, סאנדנס ושות׳) חושבים שאין בסיס השוואה בכלל. אכןהזויים.

vinney

Well-known member
אין שום קשר בין הבחירות בבריטניה לארה"ב

ג'רמי קורבין היה מועמד רעיל למפלגת הלייבור, בדיוק כמו שטראמפ רעיל למפלגה הרפובליקנית. מועמד חסר עמוד שדרה, חסר עמדות ברורות ושלקח את מפלגתו חזק לקיצוניות. מזכיר לך מישהו?

בוריס ג'ונסון אולי מועמד ססגוני, אבל אני מתקשה להשוות אותו לטראמפ. ג'ונסון עבד למחייתו כל חייו, היה עיתונאי (צהבהב משהו, אבל עדיין), ופוליטיקאי שניצח במספר מערכות בחירות במספר רמות. הוא החזיק במספר תפקידים, כולל חבר פרלמנט ושר החוץ, וראש עיריית לונדון, לפני שהגיע לפסגה.

לבחירות האלה הוא הגיע עם מצע ברור וישים והבטחה שלא רק שנשמעת טוב בתור סיסמא באיצטדיון אלא גם נותנת מענה אמיתי לבעיה אמיתית שג'ונסון ביקש מנדט ליישם - וקיבל.

אם מישהו צריך לראות את זה כתמרור אזהרה - אז זה טראמפ.

Boston Guy

New member
אילו השגים טראמפ בדיוק השיג עבור ארצות הברית?

"פירוק צפון קוריאה מנשק גרעיני"? - קים ג'ונג און הצליח להציג את טראמפ כאחד הפראיירים הגדולים בעולם, ועשה, עושה ויעשה ממנו צחוק.

"הסכם סחר חדש של 'אמריקה פירסט' עם סין"? האידיוט הכריז על מלחמת סחר וחשב שהסינים יתקפלו מהר. כמו שזה נראה כרגע - טראמפ מתקפל כמו בלון שיצא ממנו כל האוויר, יען כי הוא מבין ש 30 מילארד הדולר שהוא כבר שילם בשנה וחצי האחרונות כשוחד בחירות לחקלאים בארה"ב שאת מטה לחמם הוא שבר הם שבריר מהנזק שנגרם לגוש המצביעים שלו - ושאם המלחמה תמשיך הוא יפסיד את הרוב שיש לו באלאבאמה, לואיזיאנה, מיסיסיפי, וויסקונסין ומדינות המיד-ווסט. הסינים הצליחו להציג את טראמפ כמה שהוא - שרלטן ומוקיון. כמו כל BULLY סטריאוטיפי - הוא ניסה להיות בריון כלפי הסינים, וגילה שהם בריונים אמיתיים ושהוא בריון צעצוע.

האיראנים עושים מטראמפ צחוק במזרח התיכון,
הארופאים צוחקים על טראמפ מול פרצופו...

אז אילו השגים בדיוק טראמפ השיג עבור ארה"ב?

danakama10

New member
מעבר למה שפירטתי לגברת תמי...

הנה:
כששחרר אמריקאים כלואים על לא עוול בכפם בטורקיה, סין, צפון קוריאה, טליבאן, ונצואלה ועוד, זה לא שימח אותך?
כשחוקק את ה right to try שמאפשר לגוססים לנסות תרופות ניסיוניות זה לא שימח?
כשהפגיז את סוריה כשאסד שוב חצה את הקו האדום זה לא שימח?
כשחוקק את ה first step act שעוזר לאסירים זה לא שימח?

מעבר לכך, אתה יכול למצוא רשימות השגים חלקיים בפרסומים הרישמים של הבית הלבן, למשל:
https://www.whitehouse.gov/trump-administration-accomplishments/

צפון קוריאה עושה צחוק מטראמפ? שיצחקו. מי שמצטרף לצחוק של הדקטטור, מראה כמה כוונותיו טהורות.
האיראנים עושים צחוק מטראמפ? שיצחקו. העיקר שהוציא את ארה"ב מההסכם המטופש.
אותו הדבר האירופאים? המנהיגים הסמרטוטים שבנו על הכספים של ארה"ב נאלצים לממן מכיסם את התוכניות שלהם, לי לא מפריע שאת הכאב שלהם הם ממתיקים בלצחוק על טראמפ. שיבושם להם.
סין? ארה"ב הולכת לייצא פי שניים לסין, וסין התחייבה על עוד מספר צעדים פיננסים וחוקיים שתנקוט לטובת ארה"ב.

vinney

Well-known member
קישורים של אתר פרופגנדה פוליטי בתור אסמכתא?

התחלתי לקרוא את זה ונמאס לי אחרי שהוא חזר שם בפעם העשירית בערך על כמה שאובמה עשה עבודה טובה לשיקום הכלכלה וכמה שקשה להרוס את מה שאובמה עשה.
&nbsp
אבל אם זה מה שמשמח אותך, לא עדיף פשוט להחזיר את אובמה?
&nbsp
כן, הוא כתב שם עוד על הנסיונות שלו להרעיל את כולנו, בינתיים הוא לא הכי מצליח בזה. הא, והוא גנב ימבה כסף מהעניים ונתן לעשירים, זה גם בטח נורא משמח אותך.

Boston Guy

New member
לפי מה שאת כותבת - יש לנו הגדרה שונה למילה "השגים".

אני קמתי הבוקר ויצאתי מהמיטה - אבל אני לא תופס את זה כ"השג".
אחר כך התקלחתי וציחצחתי שיניים - וגם את זה אני לא רואה כ"השג".
ואז ירדתי למטבח והכנתי לעצמי כוסית אספרסו כדי להתניע את היום (תיפעלתי מכונת אספרסו!) - ואפילו את זה אני לא מגדיר כ"השג".

לכל נשיא, בתקופת הקדנצייה הראשונה שלו, יש "קרדיט" שנמשך לאורך השנתיים הראשונות של הקדנצייה שלו - כי כולם מבינים שלוקח זמן לעשות שינויים.
אבל לרוב, לקראת סוף השנה השלישית לקדנצייה - הקרדיט הזה "פג", ואנשים מתחילים לחפש את התוצאות הקונקרטיות של הפעולות של הנשיא. יען כי בעוד שנה יש בחירות - והבחירות הן הנקודה שבה הנשיא נמדד על מה שהוא הצליח לעשות בקדנצייה הזו.

לאורך כל הקדנצייה שלו, טראמפ (שהוא אשף מכירות ושיווק) דאג להתרברב ולנפח כל פרט שהוא הגדיר כ"השג" - כשאותו "אתר השגים" שאליו קישרת הוא רק אחד הערוצים שבהם הוא פירסם.
יש רק בעייה אחת קטנה: כל מה שכתוב ברשימה שהבאת הוא חלק שיגרתי מהעבודה של אדמיניסטרצייה של ממשל - דברים שקורים כל יום, בכל ממשל.
ולמען האמת - רשימת ההשגים היא כה דלה שהם לא יכלו להסיר ממנה סעיפים שאולי נראו פעם כמו "השג ראוי לציון", אבל הזמן שחלף מאז שניפנפו בהם כדוגמאות ל"השג" הוכיח שבעצם - הם היו כישלון.
למשל - עניין "ההפגזה בסורייה". כיום ברור לחלוטין שבקונפליקט הזה פוטין ניצח, אסד יושב יציב בכיסאו - וטראמפ יצא אפס מאופס. בדיעבד - ההתרברבות ב"הצלחה" הזו נראית אומללה עוד יותר מה MISSION ACCOMPLISHED של בוש 2.

ולגבי סין - בשנת 2017 ארצות הברית ייצאה לסין סחורה בשויי 127 מיליארד דולר.
ואז ה"גאון היציב" החליט להראות עד כמה הוא מומחה במצא ומתן.
2018 נפלה בכ 10% - ל 118 מיליארד דולר.
נכון לכרגע - התחזית היא ששנת 2019 תסתיים עם פחות מ 100 מיליארד דולר. כמעט 25% פחות מאשר ב 2017.

מישהו מכר לך את הסיסמה ש"ארה"ב תייצא פי 2 לסין"? מצויין. אני אודיע לך ברגע שהייצוא השנתי של ארה"ב לסין יגיע ל 250 מילארד דולר.
הערכה אישית שלי - זה יקרה בערך 3 חדשים אחרי ש HELL WILL FREEZE OVER.

דונלד טראמפ הוא איש מכירות משופשף, שבתכל'ס יודע למכור רק דבר אחד: את עצמו. ובתחום הזה - אין יותר טוב ממנו בעולם. נקודה.
הרבה דברים אפשר להגיד על היכולות (או, יותר נכון - חוסר היכולות) ה"עיסקיות" של טראמפ: הוא גרוע בניהול אנשים, הוא נורא בניהול פיננסי, הוא איום בניהול משא ומתן - וכל הדברים הללו הוכחו שוב ושוב בשלוש השנים האחרונות.
טראמפ הוא ה POSTER CHILD של הסטריאוטיפ של "דור שני לעסקים" - אדם שהיום"שווה" מיליארד דולר כי לפני 20 שנה אבא שלו הוריש לו 10 מיליארד דולר... אבל אין שום ספק בכך שהוא אשף בשיווק התדמית של עצמו.

danakama10

New member
אי אפשר לשכנע את המשוכנעים

ולא, נשיא לא "נהנה" במשך שנתיים ממה שהנשיא הקודם השאיר לו, הוא תקוע עם התקציב שהקודם הכין בערך 9 חודשים ואחר כך זה הכל כבר העבודה של הנשיא החדש.

הבנתי, אז עדיף כמו אובמה להיות אפס מאופס ולא לעשות כלום (בנוגע להבטחה להפגיז אם יחצו את הקו האדום). לדעתך ודומיך טראמפ הוא זה שיצא אפס מאופס בסוריה, שוין.

לגבי סין, ההערכות שלך לא בדיוק רלוונטיות... ואוי אוי אוי, הייצוא לסין ב- 2014 ירד בצורה דומה לעומת 2013 . תסביר לי איך זה לא עשה את אובמה לאפס מאופס?
לגבי השנה, היצוא לסין יהיה נמוך גם מ- 2018, אבל גם היבוא מסין קטן דרסטית ולמעשה ה- trade deficit עם סין יהיה הכי נמוך כנראה מאז 2010 (ואופס, עם אובמה ב- 2014 היצוא לסין קטן בעוד שהיבוא עלה).

vinney

Well-known member
אכן אי אפשר לשכנע את המשוכנעים

טראמפ הפסיד את סוריה לחלוטין, ועל הדרך גם הפסיד את הכורדים והתורכים. אם את לא רואה את זה - את עיוורת, חד וחלק.

JimmyGee

New member
לא, עדיף ליהיות כמו Tump וללקק את התחת של רוצחי המונים

כמו Kim Jong Un
ואכי חשוב, ליהיות גבר עם ביצים גדולות כמו Trump ולהפציץ בינינים רקים בסוריה.

debby12

New member
מנהל
גם אני חושבת שזה יותר משנאת המן (קורבין) מאשר מאהבת מרדכי

(ג'ונסון)
העמדות הקיצוניות והשנאה של קורבין הרחיקו מעליו מצביעים - ומפלגתו של גו'נסון נהנתה מהאפקט הזה.

באופן דומה, לדעתי הילארי קלינטון לא היתה מועמדת מוצלחת/אהודה, וטראמפ זכה כתוצאה מכך.

הברקזיט מצער אותי. פוטין עולץ וצוהל כל הדרך אל המדינה הבאה שיכבוש/יספח בחזרה במזרח אירופה

vinney

Well-known member
למרות שאין ספק שפוטין היה מעורב מאוד בדחיפת הברקזית

אני בספק שהוא באמת ירוויח מכך בפועל.
&nbsp
מה שקרה הוא שהאיחוד האירופי מצד אחד והממלכה המאוחדת מצד שני נהיו יותר מלוכדים ממה שהיו קודם. הבחיכות האלה הן הוכחה לכך.
&nbsp
המדיניות של פוטין היא פילוג, זאת הייתה המטרה בהרצתו של טראמפ בבחירות בארה"ב (ללא כוונה שיינצח, זה היה פלוק), זאת הייתה המטרה בהרצתו של ניל פרג', וזאת הייתה המטרה בהרצת משאלי העם לפילוג סקוטלנד ופילוג בריטניה מהאיחוד.
&nbsp
מה שקרה בפועל הוא שהממלכה המאוחדת נשארה מאוחדת (משאל העם לפילוג סקוטלנד נכשל כשלון חרוץ), ניל פרג' מתגלה כליצן והפסיד את כל הכוח שהיה לו בבריטניה (כולל בבחירות הנוכחיות), טראמפ גם הוא התגלה כליצן, ובנוסף עברייין (הוא הורשע בגניבה מהfoundation שלו רק השבוע, וזה שהנשיא הורשע בגניבה היה כל כך שולי שזה אפילו לא דווח במיוחד בחדשות), וזה שטראמפ ניצח בבחירות דווקא טרף לפוטין חלק מהקלפים (כי איך הוא יכול לטעון שהבחירות זוייפו כשהוא בעצם ניצח למרות שלא קיבל את קולות הבוחרים?).
&nbsp
הברקזית עצמו זה לדעתי לא לדבר הכי טוב שבעולם, אבל גם לא הכי גרוע. יש מדינות באירופה שאינן חברות באיחוד ועדיין מתפקדות נהדר, ובוריס ג'ונסון (בניגוד לטראמפ...) הוא לא אידיוט ואני מניח שיצליח להביא למצב בו בריטניה גם תתפקד בצורה טובה מול אירופה גם בלי להיות חברה באיחוד. כמובן שעדיף היה בלי ברקזית בכלל, וגם הבריטים מבינים את זה, אבל הרכבת הזאת עזבה.

JimmyGee

New member
אני מסכים שיש פה בעיה

Trump כישלון חרוץ כנשיא וזבל של בן אדם. אבל יש לו 40% מהאוכלוסיה שרובה הולכת אחריו בצורה עיוורת עם קצף בפה. לדמוקרטים אין שום מועמד שהוא גם לא שמואל קיצוני, גם עם סיכוי לנצח ב primaries, וגם מסוגל ליסחוף אחריו אנשים. עם הכלכלה תישאר טובה המצביעים המיתנדנדים פשוט ילכו עם Trump

meir12121

New member
השמרנים באנגליה די דומים בדעות ל"שמאל ההזוי" אצלינו

בוא נראה מה אליזבט וורן, "השמאל ההזוי" שלנו רוצה:

1. "medicare for all", (ביטוח בריאות ממלכתי) - כן, זה יש בבריטניה בתמיכת השמרנים. הרפובליקנים אצלינו מתנגדים.

2. יותר מס לעשירים - כן, בבריטניה המס על עשירים גבוה מאשר בארה"ב - בתמיכת השמרנים. הרפובליקנים אצלינו מתנגדים.

3. יותר פיקוח על החזקת נשק בידי אזרחים - כן, זה קיים בבריטניה בתמיכת השמרנים. הרפובליקנים אצלינו מתנגדים.

4. מותר לבצע הפלות - כן, זה קיים בבריטניה, בתמיכת השמרנים. הרפובליקנים אצלינו מתנגדים.

יש עוד, אבל אני אסתפק בזה.
מסקנה: נצחון השמרנים בבחירות בבריטניה דומה יותר לנצחון "השמאל ההזוי", דוגמת אליזבט וורן, אצלינו, מאשר לנצחון אפשרי של טראמפ והרפובליקנים.

danakama10

New member
לא, זה לא אמיתי

היכולת למכור לעצמכם מעשיות שכאלו זה ממש אומנות.
הקונסרבטיבים בבריטניה, כמו בארה"ב, רוצים ממשלה כמה שיותר קטנה, רוצים שוק חופשי, ורוצים כמה שפחות התערבות בחיי האזרח. הלייבור, כמו שמאל נאמן, רוצה הכל הפוך.
בדיוק כמו בארה"ב.
והנה ההבדל:
Boris Johnson has promised an additional £2.9bn in spending, whereas Labour has pledged a massive £82.9bn.
(https://www.express.co.uk/news/poli...o-pledge-boris-johnson-jeremy-corbyn-compare)
וזה מבלי להזכיר שג'ונסון החליט למלא במהירות האפשרית אחר רצון העם בנוגע לברקסיט (ובכך להפסיק להכניס את כל הארחי פרחי ולממן ארצות כושלות) בעוד שקורבין הבטיח למשוך ולבדוק ואולי לראות אם רצון הציבור השתנה.

לגבי הפלות ופיקוח על החזקת נשק, גם אני בעד, זה עדיין לא אומר שאני לא תומכת ברפובליקאים.

וביטוח בריאות חינם לכולם? אולי לא לעוד הרבה זמן...
https://www.commondreams.org/news/2...scheme-tories-win-strong-majority-uk-election

לא יעזור לך, ג'ונסון מקורב וקרוב בדעות לטראמפ, והנצחון הסוחף שלו מצביע על הכיוון אליו גם בריטניה הולכת, בעקבות ארה"ב והדוגמה שטראמפ נותן לעולם - America First

vinney

Well-known member
באמת? את רצינית עכשיו, או סתם מדברת שטויות כדי לעשות דווקא?

רפובליקנים רוצים שוק חופשי? הרפובליקנים שמטילים מכסים על כל מה שזז? הרפובליקנים שמסבסדים תעשיות שלמות ולמעשה זהו חלק משמעותי של מצע הבחירות שלהם?
&nbsp
הרפובליקנים רוצים כמה שפחות התערבות בחיי האזרח? הרפובליקנים שרוצים להחליט למי מותר להשתין איפה רוצים כמה שפחות התערבות בחיי האזרח? הרפובליקנים שמחליטים למי כן ולמי לא להתחתן רוצים כמה שפחות התערבות בחיי האזרח? הרפובליקנים שלא מסוגלים לתת לנשים להחליט מה לעשות עם גופן רוצים כמה שפחות התערבות בחיי האזרח?
&nbsp
זה לא יעזור לך, מה שאת מייחסת למפלגה הרפובליקנית לא קיים עוד מימי רייגן וכמה שתחזרי על המנטרה שתיכנתו אותך, המציאות לא תשתנה.
&nbsp
רפובליקנים רוצים ממשלה קטנה, שוק חופשי וכמה שפחות התערבות בחיי האזרח - כל אחד אחר היה כותב את זה הייתי אומר "אחלה בדיחה"...

&nbsp

JimmyGee

New member
שכחתה עוד משהו חשוב ויני

רפובליקנים הם fiscally conservative שרוצים להקטין את החוב הלאומי.
פחההההה
המנהיג שלהם Trump הוא אומנם פושט רגל סידרתי שרק אלוהים יודע מה הוא מחביא ב tax return אבל שזה לא יבלבל אותך.

meir12121

New member
הבעיה שהרפובליקנים לא מקיימים את הרעיונות שהם מטיפים להם

בפוסט שלי לא התיחסתי ללייבור, הטענה שלי היא שהמצע של השמרנים בבריטניה יותר דומה לזה של הדמוקרטים אצלינו מאשר לרפובליקנים, בכל הנושאים שהבאתי שעומדים במרכז החשיבות לציבור המצביעים בארה"ב.

גם אני בעד ממשלה קטנה, שוק חופשי, וכמה שפחות התערבות בחיי האזרחים. הבעיה היא שטראמפ והרפובליקנים אולי "רוצים" אבל לא עושים כלום בכיוון. לא, הורדת המס לעשירים על חשבון הגדלת החוב הלאומי, זה לא "רפובליקני".

את חושבת שאליזבט וורן ("הסוציאליסטית ההזויה") היא נגד שוק חופשי? אז את טועה בגדול, בדיוק ההיפך, ההתנגדות שלה להשפעה הגוברת של החברות הגדולות וקבוצות האינטרסים (בעיני הרעה החולה של הכלכלה בארה"ב) נועדה לתרום לפתיחת השוק ליותר תחרותיות, שזה האסנס של כלכלת שוק חופשי.

את בטח גם חושבת שמדינות סקנדינביה כמו שבדיה ודנמרק הן מדינות "סוציאליסטיות" ו"נגד שוק חופשי", כי זה מה שמטיפים שוב ושוב בפוקס ניוז. אז הנה החדשות, שבדיה ודנמרק, מדינות "השמאל ההזוי", הן מבין המדינות המובילות בעולם מבחינת רמת השוק החופשי והידידותיות לעשיית עסקים.
הנה:
Market-oriented countries that are a haven for capitalists

danakama10

New member
את זה כתבתי כאן בפורום עוד ממזמן -

בסקנדינביה יש הרבה פחות הגבלים והשוק שם חופשי יותר (וסורי, אין לי זמן לפתוח את הלינק שלך כרגע).

וכן, באנגליה הם רגילים למדיניות חברתית הרבה יותר סוציאליסטית. ועובדה שיש כאלו שרוצים שינוי. דברים שעובדים כשהחברה הומוגנית עם ערכים דומים לא עובדים כשיש גורמים שמנצלים את המערכת.
כנראה שאתה היחיד שרואה את הדמיון של הקונסרבטיבים באנגליה לדמוקרטים בארה"ב, ושואב מכך עידוד.
הרי הכל יחסי בחיים.
הרפובליקאים הם בעד ממשלה קטנה יותר מאשר הדמוקרטים. הדמוקרטים רוצים הרבה יותר הגבלות על השוק החופשי. הדמוקרטים רוצים לקחת עוד ועוד כסף מהציבור (ווארן ההזויה טוענת שזה רק מה"עשירים", לפחות סאנדרס מודה שיעלה מיסים גם לך ולי) כדי לממן עוד ועוד תוכניות ממשלתיות. אז בארה"ב, הדמוקרטים הם בעד ממשלה גדולה. באנגליה, הלייבור הם אלו שבעד ממשלה גדולה שתיקח עוד ועוד כסף על מנת להתערב עוד ועוד בחיים של האזרחים.

JimmyGee

New member
הרפובליקאים הם בעד ממשלה קטנה? - עוד שטיפת מוח

הרפובליקאים רוצים צבא יותר גדול, מישטרה יותר גדולה, היתערבות של המדינה ביותר דברים כמו מי מיתחתן עם מי, איפוא מותר להשתין, הפלות, חברות יותר גדולות שׁיכולות ליקנות יותר פוליטיקאים, סובסידיות לחקלאים וחברות נפט יותר גדולות, חוב לאומי יותר גדול וכו...
מה לזה וממשלה קטנה?
תחת Trump ו Bush הממשלה והחוב הלאומי גדלו. אז איפוא בידיוק הממשלה הקטנה?

למעלה