מצב חברתי כגורם בעייתי ליצירת קשרים

iba90

New member
מצב חברתי כגורם בעייתי ליצירת קשרים

מבחינה חברתית היה לי די קשה במשך כל החיים שלי במיוחד בתקופת התיכון. עברתי סוג של "התעללות חברתית" וכמובן שזה השפיע גם על היכולת שלי ליצור קשרים חברתיים וזוגיים. אמנם היום אני במקום אחר בחיים שלי ואני לא מתעסק במה שעברתי אבל ברור שאני לא שוכח ולא סולח.השאלה שלי היא האם אתם חושבים\מקשרים שבעקבות המצב החברתי שלכם בחיים הגעתם למצב שקשה לכם ליצור קשרים זוגיים\חברתיים?

אני מאמינה ש..

ללא ספק יש פה קשר פסיכולוגי למצב הנתון שבו אתה ורבים אחרים נמצאים..
אם תחשוב על זה שניה אתה תצליח להבחין בכך שהביטחון העצמי שלך התערער בזמנו..
ייתכן שהיום אתה נמצא במקום אחר אבל נוצרו אצלך משקעים עמוקים שלא טיפלת בהם..
סוג של ״שדים בארון״ שאתה מפחד שהם ימשיכו לרדוף אחרייך..

אולי כיום אתה נמצא במקום אחר אבל הביטחון העצמי שלך,האמונה בעצמך,לא שבו למקומם..
ואני חושבת שמפה צריך להתחיל.
עליך להשיב לעצמך את האמונה ואת הביטחון העצמי שלך..

iba90

New member
אני מסכים איתך...

אכן יש דברים שאני לא רוצה להעיר מחדש..אבל היום בחיים שלי אני לא נותן להם מקום למרות שהם תמיד ב"תת מודע"

עליך בראש ובראשונה...

לטפל בשדים האלה.אחרת הם באמת ימשיכו לרדוף אותך...

מסתבר שקשה לנו להתנתק מהעבר...ואם בעבר קרו לך דברים לא טובים,זה ימשיך לרדוף אחריך..

עליך לטפל בדברים האלה אחרת לא תוכל להתפנות להווה ולעתיד..

goldy

New member
עד כמה עברך מנהל את חייך?

האם אתה נזכר בטראומות פעם ביממה,
או רוב היממה,
או כל היממה?

אילו חוויות אתה חווה בפועל שיכולות להחליף את הזיכרונות הרעים? - איך אתה מתמקד היום בחיובי?

iba90

New member
עונה...

העבר שלי כיום לא מנהל את החיים שלי ואני לא נזכר בטראומות באופן תדיר (אלא אם אני קורא משהו בנושא או משהו בטלויזיה לגבי הנושא של התעללות חברתית). אני היום במקום אחר לגמרי עם ביטחון עצמי ובסביבה תומכת של אנשים שמעריכים ואוהבים אותי. אבל כמו שרשמתי....אני לא שוכח ולא סולח וזה משהו שתמיד נמצא ב"תת מודע" שיודע אני עברתי התעללות חברתית. היום אפשר להגיד שאני מנסה להתמקד כמה שיותר בחיובי (די היה כבר מספיק שלילי) אבל בנושא הזה של הכרויות ויצירת קשרים עדיין קשה לי קצת להתגבר על חששות שונים ובעיקר פחד מדחייה.

goldy

New member
יש לך פנטזיה לקבל את התפקיד של דן מרידור?

כדי שהשב"כ יכנס בכל מי שפרק את תיסכולו המולד על חשבונך?

iba90

New member
דן מרידור כבר לא בתפקיד חח

לא, אני לא רוצה להכנס בהם ובאמת שזה לא ממש מעניין אותי היום, אבל כמובן שלא יהיה לי אכפת אם אני אשמע על משהו מצער שקרה למי מהם. כמו שאמרתי אני במקום אחר היום אבל זה משהו שתמיד נמצא שם ברקע..

ניר4819

New member
אתה עדין ונחמד מדי

לי לפעמים יש פנטזיות של נקמה באותם אנשים שהתעללו בי בביה"ס. בעבר הרבה יותר מאשר היום, כשזה כבר כמעט לא נמצא, אבל פעם? אפילו חשבתי, בשביל להוציא את זעמי, לכתוב תסריט שעוסק בנקמה שכזו. אכזרית ומדממת וכואבת. משהו שטרנטינו היה יכול לביים אחר כך חחח. כמו שאתה מבין, אני מאד מאד מזדהה עם מה שאתה מספר. הדברים האלו תמיד שם ברקע, אפילו אחרי כל השנים, ואפילו כשלכאורה התגברת והשארת מאחור. המשקעים שם. וזה לא שיש איזה מתג ON/OFF על הרגשות האלו.

iba90

New member
אני לא עדין ונחמד מידי...

הרבה שנים מהחיים שלי כעסתי על עצמי שהאנשים שהתעללו בי שכחו בכלל שאני קיים ואני זוכר אותם כל יום. היום אחרי המון עבודה על עצמי אני לא נותן להם יותר חלק בחיים שלי..אני במקום אחר. אבל! זה תמיד ברקע. אני שמח לקרוא שיש עוד אנשים במצב שלי

טום גיא

New member
"לא שוכח ולא סולח"

בסופו של דבר, וגם בלי קשר ליכולת שלך ליצור קשרים חברתיים, תחושה של טינה פוגעת רק בך.
למה כל כך ברור שאתה לא שוכח ולא סולח? אולי אם תסלח ותשכח תוכל לשים את כל זה מאחוריך ולהתקדם הלאה.

iba90

New member
הלוואי ויכולתי לשכוח..

אני מאוד רוצה לשכוח ואולי גם לסלוח...בשביל שזה יקרה אני צריך לעבור פירמוט מוחי חח

אני מבינה אותך

אני היום מבינה שאם אני ממשיכה להיפגע מהעבר אני עדיין מעניקה כח לאנשים שפגעו בי.
אנחנו צריכים לזכור שלאף אחד אין כח מעלינו אבל זו דרך שקשה לעבור. לאפעםאני נזכרת בבדידות החברתית ובהצקות שעברתי ומתמלאת כעס

אגלה לך סוד...

עליך בראש ובראשונה לסלוח לעצמך!!
אתה לא סולח ולא שוכח כי אינך מוכן להרפות מהמצב שהיה..
אני חושבת חומד,שהגיע הזמן להניח לעבר בעבר..
הגיע הזמן שתסלח אתה לעצמך..
ברגע שתעשה זאת,הדברים האלה לא יימצאו אצלך בתת מודע.

עשה זאת.אל תתן לעבר לרדוף אותך.

ניר4819

New member
למה הוא צריך לסלוח לעצמו?

האם הוא עשה משהו רע? חטא או פשע בדרך כלשהי? לא מקבל את התפיסה שלך, כי ממה שנאמר יוצא שאחרים הם אלו שחטאו נגדו, לא ההפך.

לא אמרתי ולא רמזתי על כך ש...

הוא עשה משהו רע...
ראית בתגובתי משהו שמפנה אצבע מאשימה אליו?

כשכתבתי שהוא צריך לסלוח לעצמו התכוונתי לזה שהוא נאחז בזה יותר מדי זמן..
בעקבות אחיזתו בטראומה הזאת,הוא סוחב את זה עימו,זה מקשה עליו בלפתח הכרויות..
באיזשהו מקום הוא מונע מעצמו הרבה דברים בגלל אחיזתו בעבר.
זאת היתה הכוונה.

ואינך צריך להסכים עם כל דבר שמישהו אחר אומר/כותב..
זה היופי בינינו...
כל אחד חושב/מרגיש/רואה את הדברים אחרת...

ועצה קטנה-לפעמים אם קיים משהו לא מובן,רצוי לשאול קודם במקום לקפוץ למסקנות מוטעות

למעלה