מצב חברתי כגורם בעייתי ליצירת קשרים

tull383

New member
הרבה פעמים סיטאוציה מהסוג הזה מלווה

בכעס עצמי

על זה שנתתי לזה לקרות לי
על זה שלא עצרתי את זה בזמן
על זה שדווקא בחרו בי
על זה שנתתי לזה לפגוע בחיים ובעתיד שלי (שכיום הוא עבר)

לא הגיוני, אבל זו התחושה.

טוב, נשבר, והתשובה היא כן ועוד איך

היום אני יודע כמה זה מטלטל. גם אני עברתי "בקטנה" התעללויות והשפלות בתקופת היסודי, תיכון וצבא.
אבל אני לא מאשים חוץ ממני אף אחד, כי בעצם בהתנהגותי, גם מבלי להתכוון לכך, זימנתי זאת.
וזה כמובן יצר מעגל סגור של התנהגות שאינה מיצרת קירבה. רק בעשר וקצת יותר ההאחרונות הצלחתי
לשבור את המעגל. להבין ולשנות אותי. לפתוח יותר מקום של טוב, ולהצר מאוד את המעט שרע.

Reyn

New member
אפשר להתעניין איך זימנת בהתנהגותך התעללות?

the lion3

New member
גם אני עברתי

התעללות בחטיבת הביניים. קללות, מכות, השפלות ודברים שפוגעים יותר מקללות ומכות. כיום, אני מסתכל וצוחק. למה? כי למדתי שצריך לשחרר ולזרום הלאה עם החיים. נטירת טינה פוגעת בך. אתה לא סולח בשבילם, אלא בשבילך! עלה והצלח:)

iba90

New member
שמח לשמוע

the lion3

New member
אתה צריך לזכור שהעולם

האמיתי הוא לא כמו בתיכון, אלא הוא שונה לחלוטין.

blackwish

New member
אני בטוחה שיש קשר ישיר

אחרי שהצצתי כאן ראיתי סיפורים דומים לשלי ובכלל.
אני חושבת שיש פגיעה טריה שמקשה לתת לאנשים להתקרב. יש יותר מידי ציפורנים שלופות וחוסר אמון באנשים כאילו כולם ממלאים את אותה תבנית של אנשים שיפגעו בך. זה פוגע ביכולת להראות מיניות כלפי חוץ.

אני גם לא עברתי חיים קלים בתחום החברתי-

עד התיכון הייתי עכברונת שקולה לא נשמע כמעט.
אחרי זה דברים השתנו בזכות המחנכת שהייתה לי בתיכון שדירבנה אותי ולא ויתרה לי-היא עודדה אותי להתנסות ופתאום ממישהי שקולה לא נשמע אף פעם-הפכתי להיות עורכת עיתון ביה"ס,מפיקה של מגזין טלויזיה של ביה"ס ופעילה במגוון ועדות-והמעמד החברתי שלה עלה ובמקביל הבטחון העצמי שלי גם עלה.

אני חושבת שדווקא בגלל שבביה"ס הייתי על תקן "העכברונת"- מחוץ לביה"ס פיתחתי דמות אחרת שיותר מעיזה ולאט לאט הגבולות שלי נפרצו וצברתי בטחון במיוחד בזכות התפקידים שלקחתי על עצמי.

אני חושבת שמה שקרה בעבר משפיע מאוד על ההווה וישפיע בעתיד אבל הכל תלוי בכמה אנחנו מאפשרים לו להשפיע.

בוודאי שכן

כפי שראינו בשרשור "סיבות לחוסר ניסיון" ראינו שחוסר בטחון היא הסיבה השולטת שם.
תיכון זו תקופה קריטית שכולנו מבולבלים ובסופה מתגבשת הזהות שלנו.
אם חווינו תחושות לא נעימות אין ספק שזה חלק מהזהות שהתגבשה לה אז.
את השלב הראשון עברת בהצלחה, אתה מודע לעניין. השלב השני והקצת יותר מורכב, הוא לשנות.
אתה צריך לעבוד על איך שאתה רואה את עצמך מנקודת מבטך ועל הבטחון העצמי שלך, ורק אחרי שיהיה לך מספיק ממנו, תוכל להתפנות לזוגיות.

למעלה