מצג עכוז

מצג עכוז ../images/Emo2.gif

אז זהו, עברנו סוף סוף דירה לצפון
ולשמחתי באו אלי קרובות משפחה לסדר לי את כל הבית, אז בעצם חוץ מכמה דברים קטנים לא נשארה לי הרבה עבודה. אתמול הלכתי לרופא נשים, דווקא לא נגד לידות בית, או לפחות, לא הביע התנגדות ללידת בית, וזה לפחות משהו טוב. הוא בדק לי בין השאר מצג ולחרדתי הרבה התגלה שהעובר במצג עכוז!!!! אז זהו, לא יודעת מה לעשות. אני עושה תרגילים, עומדת על הראש (טוב לא ממש על הראש, מספיק הטוסיק שלי למעלה וגם אז, אני לא מחזיקה מעמד יותר מדי זמן), מנסה לדבר אל העוברון, להסביר לו שיתהפך בבקשה, אבל נראה לי שקשה לו. אתמול, לאחר שיחות ארוכות איתו, נסיונות לפתות אותו וכמובן תרגילים על ניעור חזק של הישבן (שלי) כדי להוציא אותו משם, הוא התחיל להראות סימני תזוזה רציניים, אבל הבוקר שוב מצאתי את הראש החמוד שלו למעלה
קבעתי תור למישהי שעושה מין דיקור כזה, אמרה לי שיש הצלחה של 80\%.... להזכירכן, אני בשבוע 37+5!!!!! ומתחילה להיות טיפה הסטרית... אז מה אפשר לעשות שמאה אחוז הוא יתהפך? יש למישהי רעיון ממש מועיל? שמעתי שיש איזה רופא באיזה בית חולים, אולי קפלן, שעושה היפוך, אבל הרופא שאליו הלכתי אתמול הזהיר אותי שזו לא אופציה בטוחה בכלל... אוף
אבל אם לא תהיה לי ברירה, אז אלך אליו, אני בשום אופן לא מוכנה ללכת לבית חולים ללדת, לא כל שכן קיסרי השם ישמור ויציל!! תודה על העזרה.

כרמית מ.

New member
אויש

יש הרבה טריקים לנסות להפוך. חלק נשמעים מאד מוזרים - אבל לא מזיקים, ואני מעדיפה להרגיש מוזר מאשר לעבור ניתוח (לעבור בבית על ספרי הקודש ולבדוק שאין ספרים שמונחים הפוך זה אחד שלא מדבר אלי, אבל אלייך אולי כן... ויש פנס, שירה, דמיון מודרך ועוד....) ד"ר קנטי בבי"ח מאיר נחשב למומחה בהיפוך עוברים. יש בזה סיכון, אבל כנראה שהוא קטן מהסיכון בניתוח קיסרי (לא יודעת השוואה לגבי לידת עכוז). לא מקובל לילד בבית עכוז (אילת זו לא דוגמא. אם היו יודעים קודם, היו עוברים לבי"ח גם...) - כך שאם העובר לא מתהפך (לפעמים יש סיבה שמונעת ממנו להתהפך) האפשרויות העומדות בפניך הן או לידת עכוז בבי"ח, עם רופא שמוכן לזה (יש כמה, אבל צריך לברר שהם לא התערבותיים) או ניתוח - גם בבי"ח... מחזיקה אצבעות שיתהפך מעצמו!

שָׂרָה

New member
אולי בכל זאת תתעודדי מהסיפור

של אילת? אם תרצי ללדת עכוז אולי תוכלי לקחת מיילדת שלא יודעת מהעניין ותסבני אותה ואז ברגע האחרון היא תיאלץ לילד אותך.. או למצוא מישהו שמרגיש בטחון עם מצג עכוז? למה אמא של הידיד שלי מתימן יכלה ללדת בבית את כל ה9 ילדים שלה מצג עכוז עם הסבתא שהיתה הנוכחת?

כן, הסיפור של אילת מאוד מעודד

אבל המיילדת שלי לא תסכים, ואני לא מתכוונת לסבן אף מיילדת, למרות שהעובר שלי קטן עכשיו ואולי יכול לצאת בלי בעיות דרך הטוסיק. ולגבי הסבתות מתימן... תאמיני לי, תעלומה... אבל בל נשכח את הסיפורים על מוות של עוברים ושל אמהות, לא כולן הצליחו ללדת את כל ילדיהן לשלום. וחוץ מזה, את מנסה להתחרות עם תימניות אסליות מקוריות ועוד עם הסבתא נוכחת ???
לנו לפולניות אין סיכוי נגדן, אין!(ולא שאני פולניה, אבל סתם לצורך המליצה).

mise

New member
שרה, מה את היית עושה?

אם היית יודעת שזה עכוז, היית יולדת לבד בבית? ומנטי?

שָׂרָה

New member
כן הייתי יולדת לבד בבית

יש יותר מדי הרבה עדויות שהלידות האלו הולכות בסדר ובהולנד אצלם זה לידות רגילות רגילות אמנם בית חולים אבל רגילות!!!!!!!!!!!!!!!! ועדויות ששמעתי על לידות עכוז: יש בניו יורק רופא שיילד את אשתו את ששת ילדיהם העכוזיים אבל הוא לא יעשה את זה בשביל בנות אחרות כי זה לא חוקי ישנם מחקרים שקיסרי לעכוז לא יותר בטוח לתינוק מאשר לידה רגילה יש אתר באינרטנט: http://breechbirth.com ולמה שתהייה בכלל בעיה?!! אם אני יכולה ללחוץ את הראש החוצה למה שלא אוכל אם זה הולך הפוך? וחוץ מזה אם אף אחד לא מתערב לי ולא מפריע למה שלא יצא?

כרמית מ.

New member
לידת עכוז היא בכל זאת יותר מורכבת

גם בגלל שיש יותר סיכוי שתהיה יד לא במקום, שתפריע. גם בגלל שחבל הטבור כבר באוויר, ומקבל סימן שהתינוק נולד - כשהוא בעצם עדיין בפנים, ואז אם ישנו עיכוב, זה עלול להיות בעייתי מבחינת אספקת החמצן לתינוק (מעניין - אולי עדיף ללדת עכוז במים? סתם השערה). גם בגלל שמצג עכוז "מקלקל" את הצורה האווירודינמית, שעוזרת ליציאה. גם בגלל שמצג עכוז הופך בקלות למצג רגליים היותר בעייתי אפילו. גם בגלל שלפעמים הסיבה שהתינוק לא התהפך, מקשה על היציאה שלו (למשל: חבל טבור קצר ו/או מסובך בתינוק בצורה מגבילה), או א-נומליה במבנה הרחם. אני חושבת שאם היה לי עכוז, עדיין הייתי מכוונת ללידה נרתיקית, אבל כנראה לא בבית, או עם אמצעי חירום זמינים יותר. (אצלי זה היה עוד יותר מורכב: עכוז בתאומה ראשונה, והתאום השני היה באלכסון בצורה שאם לא היה זז, אז היה מונע את יציאתה.)

שָׂרָה

New member
זה לא חייב להיות ככה

הרבה פעמים כאשר התינוק נולד החבל הטבור פועם דקות ארוכות כך שבבחינה הזאת אין בעיה. ואין שום סיבה שהמצג עכוז יקלקל את הצורה האווירודינמית כי באופן טבעי נשים נוטות ללדת בעמידה או עמידת שש. וגם אם יש יד התינוק משתחל ואפשר לשחרר את היד החוצה אם משהו נתקע. בדרך כלל הבעיות קורות כאשר מנסים ליילד בצורה לא טבעית. ד"ר מישל אודן אומר: צירים שמתפתחים ספונטנית ואין שום עיכובים זאת לידה בסדר ואסור להתערב בלידה. רק לחכות עם הידיים לקלוט את התינוק. חבל טבור קצר לא מהווה בעיה כי ברגע שהכל מוכן ללידה כל הרחם מתכווצת בבת אחת שזה דוחף את הכל החוצה וכאשר התינוק בחוץ השיליה נמצאת בדיוק בפתח הרחם ולא אי שם למעלה ברחם. והקישור למצג עכוז

mise

New member
מעניין.

נשמע לי נכון לעשות, אני לא יודעת אם הייתי מסוגלת. יש מיילדת בית בארץ שכן מוכנה ליילד עכוז?

mise

New member
שרה, תוכלי לתת קישור יותר מסודר?

לא מצליחה להכנס אליו גם בתוספת WWW.

Manty

New member
../images/Emo13.gif

I probably wouldn't know until the baby came out (I can never figure presentaion and if I had to guess right now, I'd say my 34ish week old baby is breech) which I believe would make things better for me. I think stressing about breech can only cause problems. I have mentioned this before, but I have a dvd with a breech footling birth. Although the breech is a second twin, the first was small (3.2 kg) where as the breech is significantly larger (at 3.6 kg) as you can see in this picture of them. The birth is just so smooth and gracefull, it leaves no doubt in my mind that it is just the way it should have happened! With my last birth, I was also sure my baby was going to be born breech (my 2 elder ones were breech untill very late - first one turned at about 37 weeks, the second at about 39 weeks) which is why I asked my husband to judge whether it was a head or a butt sticking out
Like Sara said, I do believe that if the mother can choose her position to birth and if the breech is left alone - chances are all will go well. To me, it is just a variation of normal. I highly recommend to anyone interested in the politics of drs and midwives with regard to breech to read the article "breech of trust". It is quite long (and in English
), but I found it very enlighting!​

כרמית מ.

New member
יש הבדל בין תאום שני, ליחידאי

אם התאום השני בעכוז (והראשון ראש), נדמה לי שאפילו בארץ מוכנים ליילד נרתיקית (לפחות כך היה כשילדתי את בכורי, לפני 6.5 שנים).

mise

New member
אני מאמצת את המשפט הבא, ברשותך:

it is just a variation of normal

debby12

New member
מנהל
תודה על הקישורים מאנטי ../images/Emo45.gif

המאמר "Breech of Trust" מאוד מעניין

לשקר למיילדת זה גרוע-גרוע

חייב להיות אמון. מצב חייב להיות כזה שהיולדת סומכת על המיילדת במאה אחוז, תוך ידיעה שלמיילדת יש מלוא הכלים (ובכללם המידע) לקבלת החלטות והמלצת המלצות מתאימות. עדיף בעיני ללדת לבד בבית. באמת.

למעלה