מצג עכוז

סטיוויה

New member
חשוב על מצג עכוז

כל יום להעכנס לתנוחה הפוכה לרבע שעה לפחות וכדאי פעמיים ביום. תנוחה הפוכה זו עמידת ראש,עמידת נר-הכי כדאי לשכב על הרצפה ליד קיר,להניח כריות מתחת לאגן ולהרים רגליים על הקיר. בעצם את יוצרת ככה תנוחה של שיפוע. עוד כדאי מאד לעשות טיפול במוקסה. זה טיפול מהרפואה הסינית שמועדד את העובר להתהפך. והכי כדאי זה להרגע. יש תאוריה שאומרת שלחץ של האם גורם לעובר להשאר קרוב יותר אל הלב שלה. אולי איזה טיפול הילינג או אייפק יעזור.

Michal7

New member
../images/Emo5.gif

את רצינית? אוי ואבוי, לפי התאוריה של הלחץ בטוח יהיה לי מצג עכוז! אוף, אוף, אוף! כאילו שאין לי מספיק על מה לדאוג!

סטיוויה

New member
אני מקווה יחד איתך

שההיפוך יצליח ותאמיני שאם לא לפחות תדעי שניסית הכל והכל מידיי שמיים.

Michal7

New member
איזה היפוך?

(נראה לי ששרשרת להודעה הלא נכונה) אני לא יודעת מה המצג ואין לי מושגכ איך לדעת שכן אני עושה UP כמו הקודם: הריון ללא ליווי רפואי.

swann

New member
אני יודעת בלי אולטראסאונד

למרות שאני לא יודעת אם אדע במדויק עד הסוף. פצחתי היום בשבוע 30. עד לפני שבועיים או שלושה, היא היתה עם הראש למעלה. הרגשתי את הרגליים רוקדות לי על השלפוחית. אחרי יום של תזוזות אני בטוחה שהיא התהפכה. הלחץ בשלפוחית אחד, התנועות שונות ואני די יודעת איפה הטוסיק, הרגליים. את הידיים אני מרגישה בצורה עדינה למטה (אלא אם כן היא בקריזה ונותנת לי בוקסים) בצדדים, והרגליים והטוסיק משחקים למעלה. ככה היה לי גם עם מאיה. אולי בגלל שהשיליה קדמית (זה רק מה US כמובן), אני מרגישה טוב את התנועות למעלה למטה ובצדדים... וההריון לא UP אבל המיילדת שלי בדר"כ לא שולחת לבדיקה בסוף ההריון, אלא אם כן היא לא בטוחה לגבי המצג.

Michal7

New member
בכנות, למרות שזה הריון שני

ו"אני אמורה" להרגיש מוקדם יותר, תנועות התחלתי להרגיש רק בשבוע 23 בערך... אז מי יודע אולי יש לי שיליה אחורית (או לא, לעולם לא אדע).

swann

New member
בדר"כ שיליה קדמית מרגישים יותר מאוח

ר. לכן הרגשתי רק בשבוע 19 הפעם. אבל זה לא משנה איפה השיליה. תעקבי אחרי התנועות. אם יהיה לך ספק - תלכי להבדק?

Michal7

New member
סביר שלא

רק אם ארגיש שמשהו לא בסדר עם ההריון/העובר.

swann

New member
בכל מקרה, עדיף לא להכניס רעיונות

לראש כמו עכוז בגלל לחץ. אני בטוחה שלא תמיד זה קורה, רק מה שמשתמע מהשרשור הזה הוא שאם יש כבר מצג עכוז - לחץ יכול למנוע היפוך חזרה. אולי יוגה תעזור? אני עושה יוגה עם DVD בבית. עם ילדה שמסתובבת סביבי ומנסה לטפס עלי, אבל בכל זאת מקבלת את הרוגע הכללי מהיוגה ומרגישה שאני מזיזה את השרירים הנכונים.

אוי ../images/Emo24.gif ....

תראי, אני בעד היפוך. לא משנה איך, רק שיתהפך. לא מסכימה עם זה שהיפוך חיצוני איננו אופציה בטוחה - זו אופציה בטוחה מאד אם היא נעשית נכון ובידי האדם המתאים ותחת התנאים המתאימים. לא מזכיר לך קצת את עניין לידות הבית?
זה בדיוק אותו הדבר לפי דעתי, למרות שזה כמובן שוני עצום בין הליך טבעי ונורמלי לפרוצדורה התערבותית לא נעימה. אבל אני משוחדת - עברתי שני היפוכים חיצוניים שהצליחו מאד, ונמנעתי משני ניתוחים קיסריים. היפוך הוא פרוצדורה הרבה פחות מסוכנת לאם מאשר ניתוח קיסרי, ואם את הולכת לדר' קנטי בבי"ח מאיר את יכולה להיות בטוחה שזה *ה*רופא להיפוך. אני את ההיפוכים שלי עברתי בארה"ב. לגבי לידת עכוז - אני חושבת כמה דברים: קודם כל, זה תלוי האם עברת לידות בעבר. הסיכון שבלידת עכוז יורד פלאים אם מדובר באגן ותעלת לידה שכבר העבירו בתוכן תינוק בהצלחה. ככל הידוע לי, זה אחד הקריטריונים ללידות עכוז לפחות איפה שאני נמצאת וע"י המיילדות שלי והרופא שעובד איתן. אני חושבת שזה הגיוני. חוצמזה, תלוי גם מה גודל התינוק. אני מאמינה שמשקל גבוה מהווה סיכון יתר בלידת עכוז ואולי זה סיכון שלא כדאי לקחת. וכמובן אחרון חביב - לידת עכוז לא ללדת בבית (כמובן אם זו הפתעה, זה משהו אחר, אבל לא לתכנן זאת). אלו בכל מקרה המחשבות האישיות שלי בנושא. ואני חושבת על כך הרבה, כי יש סיכוי גבוה שגם הפעם התינוק שלי יהיה בעכוז (משהו שקשור למבנה האגן שלי ולסיבה מדוע שתי הבנות לא התהפכו לי).

אני נוטה להסכים עם רוני

לדעתי שווה לנסות היפוך חיצוני אצל קנטי כי את כבר די מתקדמת בהריון (למרות שתמיד יש סיכוי שתלדי בשבוע 42 ואז אולי התינוק יתהפך עד אז). אני הייתי קובעת תור לעוד מס' ימים ובינתיים מנסה שיטות טבעיות להיפוך (כל מה שהציעו...). אם בכל זאת אין היפוך, הייתי ממש בדילמה קשה, קשה לי להגיד מה הייתי עושה במקומך. החלטה מאוד קשה, בינתיים שולחת לך חיבוקים ואנרגיות היפוך בתקווה שזה יעודד...

שָׂרָה

New member
אפשר לנסות היפוך חיצוני אבל

ב ע ד י נ ו ת. אם לא הולך סימן שיש סיבה טובה...

swann

New member
אוי ../images/Emo24.gif

מקווה שכל הטריקים וההיפוכים יגרמו לו להגיע לתנוחה הנכונה. אין לי המלצות או עצות, בינתיים מחזיקה אצבעות ושולחת
ים.

debby12

New member
מנהל
הנה התיאור שלי על היפוך בעזרת קול

בקישור הישן הזה (אגב, הוא נכתב בפורום שבו הקוראות מאוד שונות מהקוראות פה, בערך חצי מהן יולדות בקיסרי אלקטיבי נטול סיבה רפואית, ולכן הנימה ההתנצלותית שבו) בספר של אינה מיי גסקין יש שרטוט של התנוחה האלכסונית הזו (הייתי סורקת לך אבל אני לא בבית). אגב, היא גם מתארת שם באחד מסיפורי הלידה מקרה שבו ההיפוך החיצוני נכשל כמה פעמים (נדמה לי שלא הצליחו להפוך וגם שפעם אחת הצליחו והתינוקת התהפכה חזרה). על כל פנים, בסוף באו חברות טובות של היולדות ועודדו אותה והצחיקו אותה ואז ההיפוך בוצע (בהסכמתה כמובן) בזמן שהיה היתה נינוחה וצוחקת - וזה היה ההיפוך שהצליח. אינה מתארת שם כמה חשוב שההריונית תהיה נינוחה ורפויה (כמו בסיפור - שהיא צחקה) כי אז הרחם מתרפה והרבה יותר קל להפוך. יש גם את שיטת הפנס - שכאמור דומה לשיטת הקול רק עם פנס. ועוד טריק שקראתי עליו (נדמה לי שגם בספר של אינה מ"ג): לקחת שקית ירקות קפואים מהפריזר ולהניח על רום הבטן - במחשבה שהקור עובר פנימה והעובר לפעמים בורח עם הראש מהכפור אל המחוזות החמימים שלמטה.

swann

New member
הצחוק בקישור שלך והצחוק בהיפוך

מסתדרים לי עם היות האם נינוחה ושלווה

debby12

New member
מנהל
אכן הצחוק יפה לבריאות... ../images/Emo6.gif

ולא רק במקרה הזה. סדנת ההיפוך האמורה היתה אכן מצחיקה לרסיסים. לעולם לא נדע האם זה עבד *בזכות* קולו הערב של האב המסור אשר בילבי רצתה לשמוע מקרוב, או שמא דווקא *בגלל* כישורי השירה המזעזעים שלו אשר בעטיים בילבי רצתה להגיע למקור הרעש ולסתום לו את הפה. עכשיו גם נזכרתי שיש גם שיטה טבעית להיפוך עם מוקסה ברפואה סינית משהו - לא? אולי שווה לשאול בפורום רפואה משלימה?

למעלה