מצג עכוז

אמאאור

New member
בלי אמון הדדי, לא הייתי יולדת עם

מיילדת כזו או אחרת. לשקר למיילדת? ממש, אבל ממש לא לענין.

שָׂרָה

New member
הסיבה שאמרתי 'לשקר למיילדת'

כי אם המיילדת נלחצת מהמצב זה גורם להחלטות פזיזות שנובעות מתוך לחץ. היה אידייאלי למצוא מיילדת שמרגישה בנוח עם עכוז, אבל אפילו כאלו לא יסכימו ליילד בבית בגלל המדיניות של הבית חולים, ומתוך פחד לאבד רשיון. ובתוך הבית החולים הכל בכוננות גבוהה עם התערבויות בלי סוף שעדיף כבר קיסרי שזה פחות מסוכן מלידה נרתיקית מלאת התערבויות אלימות.

Manty

New member
If you start with lies

you can never really 'let go' enough and surrender to birth. That in it self can lead to more complications. I agree that an uptight midwife is the last person you'd want besides you, but a tightened up mom is even worse. Nothing good in basing a relationship on lies.​

הבנתי את מה שעומד מאחורי המחשבה שלך

עם זאת, אני חושבת שלא ניתן לסמוך על המיילדת במצב כזה. המילדת כאילו "חופשיה" אבל האווירה מתוחה, כי היולדת צריכה לשמור על סוד. למשל - כרמית כתבה פה לפני כמה ימים על מילדת שמספרת שלידות מתעכבות לפעמים אפילו בגלל טיפונת לחץ של מה כן ומה לא מספרים להורים.

עינבלית

New member
מישהי יכולה לקשר לי את הסיפור?

תסלחו לי על ההשתתפות הדלה, שני ילדים ועוד בחינוך ביתי זה לא פיקניק

בעיה, מה לעשות...

ספרים שמונחים הפוך.... כן, זה מדבר אלי, אבל הבעיה היא שבגלל שעברנו דירה, אז הרבה מהספרים בארגזים ולכי תדעי איך הסבלים הניחו אותם (כי הארגזים לא איתנו עד שנעבור לדירת קבע), אז אני מקווה שזה לא נחשב... ומה כתבת לגבי פנס?? לא הבנתי... איך יוצרים קשר עם ד"ר קנטי בבית חולים מאיר? מתפללת שיתהפך מעצמו...

גם למבי

New member
פנס - חושבת שכרמית התכוונה

ללשים פנס בכיוון של הפות כדי לעודד את העובר להסתובב לשם - נמשך לאור. מחזיקה לך אצבעות! גם אני חוששת מאוד ממצג עכוז (לידה קודמת). בפסר של אינה מיי גוסקין היא כותבת על לידות עכוז טבעיות רבות. בכלל, במרכז הלידה שלה, בטנסי ארה"ב, מיילדים לידות עכוז (אם התינוק לא גדול מידי). אמרתי לעמית שאם העובר הזה לא מתהפך אני נוסעת לטנסי... ממליצה גם על מוקסה, אם כי לי זה לא עזר, מכירה כאלו שעזר להן מאוד. חוץ מזה - מה המיילדת שלך אומרת?

עינבלית

New member
תנסי לישון בלילה ועל הבוקר להתחיל

לצאת החוצה וליצור הפרדה בין יום ללילה. וגם- נסי להתחבר לאור אנרגטית מכיוון הפות, הנרתיק. את את שמיימית באנרגיה שלך הראש לו נמשך אנרגטית למעלה. אדמתית- הראש ילך למטה.

tonti

New member
אוף

אחרי שתנסי דיקור והומאופטיה וכל מה שעולה בדעתך, נסי גם היפוך חיצוני אצל קנטי במאיר. לי הוא לא הצליח להפוך אבל גם כי הייתי כבר בסוף 39 וגם כי הבטן היתה פצפונת. אבל ראיתי איך הוא הופך. בשניות ממש. ושקלי גם לידת עכוז. אני הייתי הולכת על זה עם רופא מיומן (שרק צריך להיות שם. לא לגעת בך או בתינוק). אם את בצפון-כדאי לך להתייעץ עם ד"ר שפטן מפוריה.

אה יופי, אולי תשלחי לי פרטים במסר

את חושבת ששבוע 38 הוא יצליח להפוך? וגם הבטן שלי קטנה, אבל גם העובר קטן, וממש נראה לי שהוא מתאמץ להתהפך וקשה לו, הוא זז, הראש שלו למעלה, אבל אז פתאום הוא מוריד את הראש, עושה כמה בעיטות ברגליים ואז אני מרגישה את הראש שלו יותר למטה, אבל איכשהו הטוסיק שלו עדיין תקוע לו שם למטה והוא חוזר אחרי כמה דקות למצבו הקודם. עכשיו הייתי עוד 4 דקות על הראש וזה ממש ממש קשה, אין לי כוחות לזה בכלל, מנענעת את הישבן בכוח, וכלום לא יוצא... אז מה עושים?

tonti

New member
תאמיני לי שאני לא זוכרת.

תתקשרי למאיר, חדרי לידה ושאלי עליו. כמדומני הוא מנהל חדרי הלידה שם. ותדגישי שזה דחוף. שיקבעו לך כבר תור.

שָׂרָה

New member
תבלי את היום בזחילה על ארבע

זה יתן לתינוק מרחב להסתובב. אם הוא עדיין לא מסתובב סימן שיש לו סיבה טובה שעדיף להשאר במצג עכוז. לפעמים זה מסוכן לעבור היפוך חיצוני. הסיבוכים האפשריים הם: ניתוק השיליה, הסתבכות עם חבל הטבור, מה שמלכתחילה מנע מהתינוק להסתובב למטה.

אמאאור

New member
קנטי בודק סיכוי הצלחה להיפוך לפני

שהוא מבצע את ההיפוך עצמו. ההיפוך עצמו מבתצע תחת מוניטור מלא, ואם ח"ח קורה משהו, הולכים מיד לקיסרי. לדעתי הוא הופך עד שבוע 37.5-38.5, אז כדאי להזדרז ולקבוע תור, אם מבחינתך היפוך חיצוני זו אופציה רלוונטית. קחי בחשבון שעם כל זה שאני מאוד בעד לידות בית, לידה פעילה וכד', אני מאמינה, שיש תינוקות עכוזיים כי הם באמת צריכים להיות יוצאי דופן. לפעמים יש חבל טבור קצר או מסובב, מבנה רחם כזה או אחר, היסטוריה מיילדותית וכו', שהאופציה הניתוחית היא בטוחה יותר, אבל לרוב את הדברים האלה אי אפשר לדעת מראש. יש גם ענין של תנוחות כמו "יוגי הפוך", הישענות על קיר עם הרגליים למעלה וכד'. יש על זה המון שרשורים בארכיון של פורום 110. אני מציעה לך להיכנס לפ' 110 ולחפש גם שרשורים שפתחה שרון שיאצו, שילדה היום בקיסרי (עוד לא היתה הודעה בפורום, אני מקווה שהכל בסדר
) בגלל עכוזית. היא ניסתה היפוך באמצעים טבעיים, דיקור ומוקסה, ולא עשתה היפוך חיצוני.

אמאאור

New member
חפשי בגוגל לפי המילים

"היפוך חיצוני" ו"קנטי" או "מאיר". בעיקרון - תחת אינפוזיה וחומרים תרופתיים מנסים להרפות את שריר הרחם, בצורה שתאפשר את הפיכת העובר באופן חיצוני, או לפחות הפנייתו לכיוון ה"נכון" (לכיוון היציאה ותעלת הלידה). עושים את זה תחת מוניטור ואולטרסאונד מלא, ואם חלילה יש סיבוך, הולכים מיד לניתוח קיסרי.

אמאאור

New member
קנטי בודק סיכוי הצלחה להיפוך לפני

שהוא מבצע את ההיפוך עצמו. ההיפוך עצמו מבתצע תחת מוניטור מלא, ואם ח"ח קורה משהו, הולכים מיד לקיסרי. לדעתי הוא הופך עד שבוע 37.5-38.5, אז כדאי להזדרז ולקבוע תור, אם מבחינתך היפוך חיצוני זו אופציה רלוונטית. קחי בחשבון שעם כל זה שאני מאוד בעד לידות בית, לידה פעילה וכד', אני מאמינה, שיש תינוקות עכוזיים כי הם באמת צריכים להיות יוצאי דופן. לפעמים יש חבל טבור קצר או מסובב, מבנה רחם כזה או אחר, היסטוריה מיילדותית וכו', שהאופציה הניתוחית היא בטוחה יותר, אבל לרוב את הדברים האלה אי אפשר לדעת מראש. יש גם ענין של תנוחות כמו "יוגי הפוך", הישענות על קיר עם הרגליים למעלה וכד'. יש על זה המון שרשורים בארכיון של פורום 110. אני מציעה לך להיכנס לפ' 110 ולחפש גם שרשורים שפתחה שרון שיאצו, שילדה היום בקיסרי (עוד לא היתה הודעה בפורום, אני מקווה שהכל בסדר
) בגלל עכוזית. היא ניסתה היפוך באמצעים טבעיים, דיקור ומוקסה, ולא עשתה היפוך חיצוני.

ואגב...

חייבת לספר, איזה חלום מצחיק היה לי הלילה בעקבות ארועי העכוז... חלמתי שאני מתעוררת מהשינה ומגלה שילדתי כבר. על הקיר יש תיאור של הלידה שלי, על מין לוח כזה ועוד מודפס או מוטבע. מביאים לי את התינוקת או התינוק, כי המין שלו מתחלף לי תוך כדי, בהתחלה זו תינוקת אחר כך תינוק. והתינוק פשוט ענקי! בכלל לא נראה ה 2800 שאמרו ל י... אז אני מעירה על כך ואומרים לי - לא, מה פתאום, הוא נורא קטן.... (כנראה עניין של פרופורציות). תוך כדי אני רואה שנתנו לה לשתות תה ואני מנסה להניק אותה אבל לא כל כך מצליחה. בינתיים התינוקת נעלמת (כדי לחזור אחר כך בתור תינוק) ואני קוראת את סיפור הלידה שלי על הקיר. ומהסיפור מסתבר שכנרראה הייתי חסרת הכרה, ואז התחילו לי צירים ומישהו (לא בעלי, איזה מישהו שפעם הכרתי) קרא למיילדת, ולהפתעתי לא לקחו אותי לבית חולים אלא החליטו ליילד אותי עכוז ולצורך כך חתכו אותי קצת (ואני חושבת לי שכן, אני מרגישה איזה חתך, אבל זה ממש לא נורא) והוציאו את התינוק. והיו עוד פרטים שאני לא זוכרת כרגע, אבל אני בתוך החלום הסתובבתי מאושרת שלא עשו לי קיסרי ושילדתי בבית, אפילו שהייתי חסרת הכרה, עדיין עברתי לידת בית, וסיפרתי לכווולם איך עברתי לידת בית עכוז ואיך שאני מרגישה מצויין ובכלל לא עייפה (ובשלב זה התינוק חוזר אלי) וכו'. התעוררתי מהחלום הזה בהרגשת הפתעה, איזה חלום מפתיע ומוזר, מיששתי לי את הבטן - כן, אני עוד בהריון, אכן היה זה חלום... ואני מקווה שהחלום יתגשם בחלקו, כלומר, שאלד בבית, אבל לא עכוז ובטח לא חסרת הכרה

למעלה