מצטרפת אלינו -קלינאית תקשורת

lioraadato

New member
דו לשוניות לילדה

שלום ביתי בת 3 חודשים. כיוון שבעלי דובר אנגלית ברמת שפת אם, הייתי רוצה שביתי תכיר את השפה ממקור ראשון ואף תדע לדבר בה. בעלי מדבר איתה רק אנגלית, וכשאנחנו לבד עם הילדה-מדבר גם איתי אנגלית. האנגלית שלי ברמה סבירה ומעלה, וגם אני מנסה לדבר איתה רק אנגלית וגם עם בעלי כשאנחנו לבד. שאלתי היא-האם נעשו מחקרים בנושא שמראים על תוצאות חיוביות של דיבור שפה עם ילד כשהשפה היא לא השפה הנפוצה ביותר בארץ? האם יש אכן סיכוי שהילדה תגדל דו לשונית? האם גם אני צריכה לדבר איתה אנגלית או רק בעלי? תודה ליאורה

ממה מיה

New member
מהיכרו עם משפחות דו לשוניות

גרנו תקופה מסוימת בחו"ל... הרעיון הוא שכל הורה מדבר אל הילד בשפת האם שלו. אחרת זה יוצא מלאכותי ומנוכר. בעלך צריך לדבר אליה אנגלית ולדרוש ממנה שגם תענה לו באופן עקבי רק באנגלית (אחרת זו שפה פסיבית). לעומת זאת את, שזו אינה שפת אם שלך, צריכה להתעקש רק על עברית (את מדברת אליה רק עברית והיא עונה לך בעברית). עם הזמן הילדה תלמד להפריד. זה מדהים, ילדים של חברים שלנו עוברים מעברית לאנגלית בלי שום בעייה ולא מתבלבלים בין ההורים.

hiraש

New member
מהכרות עם מצב דומה אצל חברה

היא דוברת ספרדית כשפת אם בעלה דובר אנגלית וגרו בארץ. דיברו עם הילד כל אחד בשפתו בזמנו היתה גם מטפלת שדיברה ספרדית ואח"כ גן שדיברו עיברית מבירורים וייעוץ עם מבינים בנושא (פסיכולוגים / קלינאית תקשורת וכו) הוסבר להם שהחשיבות היא: =כל אחד מדבר בשפת האם שלו ורק בה עם הילד =בינהם יכולים לדבר בשפה השלישית =להתחיל כמה שיותר מוקדם =לעשות הכל בשפת האם (כלומר לא רק משפטי בסיס אלא כל הדיבור ושירים וסיפורים וכד) = אמרו להם שיתכן עיקוב בתחילת הדיבור אבל לא משהו שמעיד על בעיה אלא פשוט יש לו יותר לעכל כיום חיים בארה"ב והילד בגן ישראלי ומדבר היטב אנגלית ספרדית ועברית ממה שכתבת נראה לי שהטעות היא שאת מנסה לענות לבעלך באנגלית לדעתי כדאי שאת תעני בעברית והוא באנגלית וכך גם תדברו עם הילד ו.. בהצלחה הייתי מתה שגם לנו תהיה האפשרות אך "לצערי" לשנינו עברית היא שפת האם

מצטרפת אלינו -קלינאית תקשורת

מומחית לתינוקות ולפעוטות ושמה אסנת סגל שתענה על שאלות בנושא תקשורת, דיבור שפה . היא תכף תוסיף עוד מספר פרטים על עצמה. ברוכה הבאה אסנת

שלום לכולם

שלום לכולם, שמי אסנת סגל, אני קלינאית תקשורת העוסקת בתחום התפתחות תקשורת, שפה ודיבור. אני תלמידת מחקר באונ' ת"א, החוג להפרעות בתקשורת, ועובדת עם ילדים עם קשיים התפתחותיים בחמש עשרה השנים האחרונות. אני שמחה לקחת חלק בפורום. הנכם מוזמנים לשאול שאלות. אסנת

d i n o l e

New member
שלום , וברוכה הבאה. יש לנו גור בן

שנה. בעלי (והמטפלת, וכל המשפחה) מדבר אליו רוסית ואני מדברת אליו רק עברית. הגור מקשקש הברות בלי סוף וגם מבין הרבה ממה שאומרים לו (איפה אור, איפה אמא , איפה אבא, יודע לפתוח ספר ולמצוא תמונה של חיה מסוימת לפי השאלה וכו) אבל לא אומר אף מילה אמיתית (לא כזו ששמתי לב , אולי רק אך יחד עם מכה על הספר בניסיו לחקום את בום טראח ממעשה בחמישה בלונים
) אני מרגישה שכיון שרוב הזמן מדברים איתו רוסית אז הוא מבין טיפה יותר רוסית מעברית (נראה לי שלמשל שמות של חיות מכיר יותר ברוסית) האם זה נורמלי ההבנה יותר ברוסית? האם זה בסדר שעוד לא אומר מילים בעצמו? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו ולא לבלבל אותו?

d i n o l e

New member
אה ולאור זה שנראה לי שהוא מבין יותר

רוסית האם זה יתכן שכשאני מדברת אליו הוא מבין אותי פחות מאשר את אלה שמדברים אליו עברית
(אני מנסה גם ללמד אותו חיות בעברית וקוראת איתו הרבה ספרים - בכלל ספרים זה הצעצוע האהוב עליו ומאד אוהב שקוראים לי , אבל קשה להדביק את הקצב של מטפלת שנמצאת איתו כל היום ואני רק בערב.)

dinole

שלום, לפעמים ההבנה בשפה אחת מקדימה מעט את השניה, זה בהחלט תלוי במידת החשיפה לשתי השפות. אם תינוק שומע יותר (לאורך יותר שעות ביום, עם יותר אנשים) שפה אחת הוא ילמד אותה ויבין אותה קצת יותר מהר. מהתאור שלך עולה שהתינוק שלכם מתפתח יפה. המשיכי לדבר איתו עברית ובעלך והמטפלת ברוסית. סביר להניח שבשלושת החודשים הבאים תופענה מילים ראשונות. לפעמים הן לא לגמרי ברורות בהתחלה. אתם יכולים לספר לי בהמשך איך הולך. אסנת סגל קלינאית תקשורת

d i n o l e

New member
עד 5 חודשים הוא היה איתי בבית ושמע

רוב הזמן עברית ועכשיו עם המטפלת שומע רוסית רוב הזמן (ובערב בעלי מדבר רוסית ואני עברית). אני כן רואה שהוא מבין אותי, פשוט יש דברים שכבר יודע ברוסית ובעברית אני תמיד כאילו מרגישה בתחרות של לגרום לו להדביק את הקצב(ככה בתחושה שלי). (מצחיק זה נראה למשל שאיפה אבא הוא יודע בעברית כי אני תמיד שואלת והוא מצביע, ואיפה אמא הוא יודע ברוסית כי בעלי שואל אותו הוא מצביע, איפה אור מכיר בשתי השפות
) יש לנו הרבה תקשורת א-מילולית (הוא מאד מצחיק ועם הרבה הבעות , או למשל מחביא משהו ועושה תנועה שואלת עם היד של איפה זה ומבסוט כשזה חוזר, ובכלל אוהב משחקי קוקו וכדומה) אבל אני כבר ממש מחכה לקצת מילים שיופיו

dinole

שלום, התאור שלך מציג התפתחות תקשורתית ושפתית המתאימה לגיל ולחשיפה לשתי שפות. חכי קצת, גם המילים הראשונות תגענה. בהמשך, כשיבקר בגן יחשף יותר לעברית. אין צורך "להתחרות" פשוט להנות. אסנת, קלינאית תקשורת

שאלה על אותיות שורקות

בני כמעט בן שלוש ומבטא ש' כמו ס' וצ' (צ'יפס) כמו ד'...השפה שלו מאוד מפותחת והוא מאוד נהנה ממשחקי מילים/השתעשעות בשפה ומנסה כחלק ממשחק להגות את האותיות האלה..אך ללא הצלחה...האם תוכלי לתת טיפים...מה להגיד לו לעשות או במה לשחק כדי שיצליח יותר. (כמו שנושפים כדי ללמד פ'). תודה מראש

TaraSky

New member
שתי שפות אנגלית ועברית../images/Emo26.gif

שלום אסנת, יש לנו תינוק מקסים בן 9 חודשים.בעלי ואני מתקשרים באנגלית כיון שהוא לא שולט בשפה העברית יוצא שגם עם התינוק אנו מדברים לרוב באנגלית. אני משתדלת לדבר איתו גם בעברית אבל לא הרבה ליד בעלי כיון שכאמור הוא לא דובר עברית. לפעמים אני מוצאת את עצמי מדברת איתו במישמש של שתי השפות. האם זה יגרום איזשהו נזק לילד ברכישת שתי השפות באופן תקין ובכלל בהתחלת הדיבור
תודה רבה

TARASKY

תינוקות וילדים הם בעלי יכולת למידה מופלאה. אם לילד אין קושי בסיסי ברכישת שפה, הוא לא יפגע מחשיפה לשתי שפות, להפך. בכל זאת כדאי להשתדל לא לערבב בין השפות כדי שיוכל להבחין במאפיינים של כל שפה בנפרד.דברי איתו בעברית אם זו שפת האם שלך. לפעמים, התחלת הדיבור יכולה להתעכב מעט אצל ילדים השומעים שתי שפות, אבל בהמשך הם מצמצמים את הפער ויוצאים נשכרים מרכישת שתי השפות. אסנת סגל, קלינאית

POOH*

New member
ברוכה הבאה...

שאלה לי גם: ביתי הגדולה בת 3. החלק מהמילים היא לא משתמשת באותיות ל וח'. לדוג' חתול היא הוגה: אתו. אבל כשמבקשים ממנה להגיד לה להלה היא עושה זאת בלי בעיה. האם יש צורך באבחון או בדיקה כלשהי או שזה עוד בסדר בגיל כזה? POOH

POOH*

New member
ועוד שאלה:

הקטן שלי בן שנה וחודשיים [יליד אוגוסט] אם אנחנו יכולים לעוזר לך במחקר נשמח לנסות.. POOH

POOH

גיל רכישה לל' הוא בסביבות 3:6 אני מניחה שח' מופיעה בחלק מהמילים. (לא ברור לי). אם אלה הקשיים היחידים אפשר לחכות עוד כמה חודשים, אם לא יחול שיפור אפשר לפנות לקלינאית. אסנת סגל קלינאית תקשורת

למעלה