מציאת הומו או וג הומואים להורות משותפת

אז ככה לא ביטוי אומלל

אם מחפשים גבר לשותפות ההורית זה סימן שעדיין מאוד מאמינים שצריך את המבנה המסורתי שבו לילד יש שני הורים.
ולא,לא מחפשים גבר להורות כי לא רוצים משפחה מסורתית או להתקשר עם גבר לחיים ,אלא מתוך תחושה שזה יותר מסובך ,מה שלא נכון ונשים שבמחשבה קרה וצלולה מעוניינות בעיקר בתמיכה הכלכלית.

תותי 999

New member
אני אנחש שמעולם לא חיפשת גבר בשביל הורות

אז איך את יודעת בכזו ודאות מה עובר במוחה של אישה אשר מחפשת שותף להורות?

כאן הם

New member
מה תגידי עלי? גם אני רוצה מבנה מסורתי?

מה תגידי עלי? אני הומו עם בן זוג ובכוונה רציתי שלילד שלי תהיה אמא ביולוגית ידועה. אז אנחנו "אמינים שצריך את המבנה המסורתי שבו לילד יש שני הורים"?

בטח שלא!

זוג לסביות שעושות ילד עם זוג הומואים זה גם "מאמינים שצריך את המבנה המסורתי שבו לילד יש שני הורים"?

בטח שלא!

המסקנה שלך היא חפוזה ואת אולי לא מבינה שבסה"כ יש הרבה אנשים שלא אוהבים את הרעיון של "תורם/ת לא ידועה" לילד שלהם.

אני לא הייתי מסוגל לעשות ילד שלא ידע מי האמא הביולוגית שלו. בארה"ב, אני ממש לא מבין למה לסביות וסטרייטיות בוחרות בתורם לא ידוע כשכל כך קל לעשות ילד עם תורם ידוע שאין לו שום זכות חוקית ויכולת להתערב בגידול הילד. ממש לא מבין את זה.

למרות זאת, אני לא נגד הרעיון של תורם לא ידוע, במובן של לאסור את זה. אני מכבד את הרצון והבחירה של אחרים. ההעדפה שלי היא בדיוק ההפך.

בישראל, אני לגמרי ב-100% מצדיק את כל אותם האמהות שבחרו בתורם לא ידוע כי אי אפשר תורם ידוע שאין לו זכויות על הילד.

עוד משהו שאמרת, לגבי נשים, שבעצם הם נצלניות נבזות שרוצות תמיכה כלכלית מהגבר (או משהו כזה). זה גם לא נכון. גם כאן את לא מבינה שגברים שמחים לתת תמיכה כלכלית לילד שלהם אם יש להם זכויות עליו. בכלל, בין אם שמחים לתמוך או לא, זה חובה חוקית ומוסרית של האבא לתמוך בילד שלו. אני ממש לא מבין מה פתאום את רואה משהו שלילי בזה שנשים מצפות לתמיכה כלכלית מהאבא. למה לא?

הבעיה היא רק עם גברים שלא מוכנים לתת תמיכה כלכלית לנשים ולילדיהם. ולא חסר כאלו.

רענן

בעיקר עם המשפט הזה

למרות זאת, אני לא נגד הרעיון של תורם לא ידוע, במובן של לאסור את זה. אני מכבד את הרצון והבחירה של אחרים. ההעדפה שלי היא בדיוק ההפך.

שבליבי

New member
גם אני מסכימה עם רענן

הוא אומר שלא תמיד הסיבה שרוצים אבא/אמא ידוע/ה היא כי רוצים מבנה משפחה של אבא ואמא.
למשל הוא רצה אמא ידועה אבל אינו מעוניין במבנה הקלאסי שכן הוא מגדל את הילד עם בן זוגו ולא רוצה מעורבות של מישהו נוסף - האמא הביולוגית.

ואני גם מסכימה שלא תמיד מדובר על נשים שמנצלות גברים ולא תמיד אלה גברים שמנצלים נשים
לפעמים זה פשוט מקרים של win win
כל הצדדים נותנים משהו ומקבלים משהו כמו בכל תחום בחיים.

רק מה הקשר?

בהורות משותפת האבא פעיל הוא לא תורם זרע .
ז"א המבנה המשפחתי הוא כשני כדורים החותכים זה את זה האמצע האליפסי הוא החלק שבו הילד.
כך אין שום קשר בין זה שרענן רצה ביצית ידועה לרחם שהשכיר.

כנראה גם את לא שמת לב שאני כתבתי שנשים שבאות לחפש שותפות מחפשות את אותו הדבר שמחפשים בזוגיות , עזרה רגשית,לוגיסטית,כלכלית.
אם זה נחשב ניצול אז כנראה שכל אשה שמתחתנת היא מנצלת.

כמובן שכל צד נותן ומקבל אז מה?
אני טענתי שחבל על הזמן אם את סטרייטית ויש לך רצון להיות מקושרת עם גבר לכל חייך בעצם אז כדאי את האנרגיה להשקיע במציאת בן זוג אמיתי ולא רק בכאילו.

ההנחה שמי שנקשרת בהורות משותפת איננה מעוניינת בנשואים זו מחשבה שובניסטית . זה כן מונע במידה מציאת בן זוג כי המון אנרגיה מופנת לשמירת "התא המשפחתי" .אז לא חרם?

את מכירה משפחות שכאלה עם ילדים מתבגרים?

כאן הם

New member
את שוב קופצת למסקנות גורפות

יש לך נטיה להגיע למסקנות גורפות וכוללניות, למרות שבני אדם הם כל אינדיבידואלסטים שאין שום דרך אחת(!) לתאר אותם או כלל אחד(!) להסביר את ההתנהגות שלהם. ובעקבות זאת, את נוטה לשים תוויות לא נכונות ופוגעות עליהם.

כן, אפשר להבדיל בין שני מקרים שונים: תורם ידוע לא פעיל לעומת אב ידוע ופעיל.

את רק שוכחת ששני המקרים האלו לא קורים במיקרה. יש הסכם מראש והבנה מראש בין שני הצדדים, האמא והגבר.

אז אם זה תורם ידוע לא פעיל, הוא לא תומך ולא משתתף. והוא בטח לא מקיים "קרוב למשפחה" ... כי האשה בכלל לא רוצה בזה איתו. שום זוגיות, עזרה רגשית, כלכלית ושאר הדברים שכתבת. זה גם המיקרים איתי, שלי עם הפונדקאית/אם ביולוגית לילדי, ושלי בתור תורם ידוע לא פעיל לזוג לסביות.

נעזוב את זה כי הנושא העיקרי כאן זה אבות ידועים פעילים.

אני עדיין ממש לא מבין למה את מתפלאת על התנהגות של כמה נשים. מה כל כך נורא בסטרייטית שלא רוצה להתחתן או להיות במערכת יחסים רומנטית עם גבר כדי להקים משפחה איתו? חסר סטרייטיות שאינם מעוניינות ברומנטיקה? חסר אמהות יחדניות מבחירה?

בכלל, מכיוון אחר, לא חסר נשים שלא רוצות ילדים בכלל.

כמה שאני מכיר אותך והסיפור שלך, בלי לחשוף את הסיפור, את למעשה מנסה להגיד משהו די פשוט וסביר: שזה אולי טעות לוותר על רומנטיקה עם גבר, גם כדי להקים משפחה איתו.

את מיליון אחוזים צודקת!!!!!

אחוז גדול מהפורום הזה ואולי רוב האנשים יגידו שהם עשו בחירות לא טובות בחיים שלהם.

החל מאמהות יחידניות מבחירה שגילו שזה לא בדיוק הולך לפי מה שהן קיוו וכלה בזוגות סטרייטים מהשורה שלפחות 50% מהם מתגרשים ו/או מצטערים שהם עשו ילדים. להבהיר: זה רק דוגמאות, ואין לי שום דבר נגד אמהות יחידניות או סטרייטים שמתחתנים.

אני חושב שהאישה שפתחה את השירשור הזה צריכה לחשוב טוב מאוד על הבחירה שלה.... יכול להיות שהבחירה שלה תהיה מוצלחת ותלך בדיוק כמו שהיא קיוותה, ויכול להיות שזה יהפוך לסיוט, גם עבור הילד שלה.

לגבי התווית של "שובנסטיות" שהדבקת: זה לא נכון ואין לזה שום קשר לשובנסטיות. להפך! שובניסטים חושבים שנשים צריכות גבר כדי להקים משפחה בשבילו ולטפל במישפחה עבורו. איך הכנסת את המילה "שובניזים" לתאר שאם אישה רוצה הורות לא קלאסית (למשל הורות משותפת עם הומו) אז היא לא רוצה להתחתן? זה הרי עובדה הגיונית ובפועל שאינה מסתמכת על שובניזם!

אם אישה רוצה הורות לא קלאסית אז ברור שהיא לא רוצה להתחתן עם גבר כדי להקים משפחה איתו. עוד לא שמעתי על אישה שהתחתנה עם אהוב ליבה וגם, בנוסף, רצתה לעשות הורות משותפת עם גבר אחר נוסף.

רענן

באיזה גיל הנשים מחפשים שותף להורות?

25? 30? 32?
ישנה אשה אחת ששמה תומר שבגיל 25 עשתה ילד בשותפות מספר שנים לא זוכרת אם שנתיים או 4 מצאה את אהוב ליבה והתחתנה איתו ויש לה ילדים נוספים איתו. היא סיפור חריג מאוד,מוכר ומפורסם .
אבל כל הנשים האחרות(סטרייטיות) פונות לחיפוש שותפות הורית כשהן כבר עברו את גיל 35 ,כשהן לחוצות בעטרף לילד כי הביציות שלהן מה לא מה שגרמו להן לחשוב וסיכוי גדול שהגניקולוג אמר להן ,מותק הזמן הולך ונגמר לך.
והמחשבה שלמצוא שותף עיסקי יהיה קצר ומהיר משותף זוגי.
אז זה לא ככה,זה לוקח זמן ואנרגיות שאילו האשה הייתה מתכווננת באותה רצינות למציאת בן זוג היתה גם משיגה אותו.
רוב הנשים מחפשות ורוצות זוגיות ,להיות נאהבות ,מעטות הן הנשים שלא רוצות גבר בחייהן וכנראה אם לא תרצנה גבר בחיהן גם לא תקשרנה עם גבר שתהיינה תלויות ביחסים והחלטות למשך כ"כ הרבה שנים.
מי שלא רוצה גבר בחייה ,מוקדם הרבה יותר כבר תביא ילד לבד. היא לא תחכה לשעת הש או ה-0 במקרה הזה.
למה לדעתך חיכתה אשה בת 37 אם לא חשבה שהנה תמצא את האחד שאיתו תביא ילדים מאהבה?
מה שעובר על נשים בשלב הזה של החיים זה הפחד שלא יהיה להן ילדים.
פחד לגדל לבד את הילדים כי הן כל השנים מכוונות לליחד ולמשפחה מורחבת הבנויה משני הורים וסבים וסבתות
וציפיה שאחרי שיהיה להן ילד הן תוכלנה ליישר קו עם רוב החברה שבשלב זה של החיים הם כבר גרושים עם ילד וכך יהיה להן לכאורה יותר קל למצוא בן זוג.

ולכן אני אומרת למי שמתכוונת למצוא שותף להורות,לפני שבכלל נכנסים לכמה זה מורכב ומה זה אומר והאם בכלל כדאי ומה לעשות מה לא לעשות אם עושים חוזה . שתדענה שזה תהליך דומה לחיפוש בן-זוג ולא שונה ממנו ובדיוק כמו שמחפשים בן זוג לחיים מחפשים בן זוג שותף לחיים.

כאן הם

New member
נכון, אנשים עושים טעויות

אנשים הם כל כך אינדיבידואליסטים שממש אפשר למצוא דוגמא לכל דבר שאפשר לדמיין לגביהם.

אז תומר רצה לעשות ילדים עם לא אחד אלא שני שותפים שונים ואח"כ מצאה גבר מספר שלוש להתחתן איתו ולעשות עוד ילדים גם איתו. שיהיה לה לבריאות ואולי היא מאוד מאוד מרוצה ואם היתה יכולה להתחיל מחדש, היא הייתה עושה אותו דבר שוב.

כמו שאמרת, ואני גם חושב ככה, רוב מוחלט של הנשים מחכות עד שימצאו מישהו אחד מתאים להם ואז הם יתקשרו אליו, גם כדי לעשות משפחה.

ויש נשים שלא רוצות לחכות, או לא יכולות לחכות יותר (אחרי גיל 35), והם מנסות דרך אחרת שהיא אולי פתרון נהדר שיעבוד נהדר עבורן.

אני ממש לא מבין איפוא הבדלי הדעות ביננו כאן. מה את מציעה בדיוק לאישה בת 35 שלא מצאה בן זוג רומנטי אבל רוצה להקים משפחה? לחכות עוד כמה שנים?

רענן

לא,למה אתה לא מקשיב

אמרתי שלמצוא בן זוג לשותפות הורית זה כמו למצוא בן זוג לחיי משפחה משותפת מאוחדת(נקרא לה נשואים אבל לא חובה חתונה) .זו אותה אנרגיה,זמן,משאבים ואפילו דרישות בסיסיות .

אתה רואה לא היית צריך להתווכח אם היית מקשיב מההתחלה.

וחוץ מזה אתה הופך בדברים ונותן להם פירושים מבלבלים שלא נכתבו על ידי.סתם שתדע.

כאן הם

New member
יופי! אז אנחנו מסכימים אחד עם השניה!

נכון שוב מה שאמרת, שלוקח המון זמן למצוא בן זוג לכל דבר, החל מלהגיד עבודה לסמינר, לפתוח עסק, וכלה בהקמת משפחה.

ואפילו אם אישה משוכנעת ב-100% ומחליטה היום שמה שטוב לה זה הורות משותפת עם הומו, זה לא אומר שלמחרת יתייצבו לפניה 100 הומואים, כולם חתיכים ומוצלחים ומסכימים איתה ב-100% לגבי פרטי השותפות.

את התחלת פה ויכוח שאין לי מושג על מה הוא היה עם תוויות של "כמעט משפחה", "שובניזם" ו-"נשים נצלניות".

התברר לנו שאנשים יכולים לבחור באיזה דרך שהם רוצים, שזה אולי לא ההעדפה האישית שלנו, אבל אנחנו לא נמצאים במקום, במצב וברקע שהם נמצאים.

ובטוח, שהרבה אנשים יעשו טעויות לגבי ההחלטות שלהם. אפשר רק להזהיר אותם לגבי טעויות אפשריות, אבל לא להתנפל עליהם ולהגיד להם "לא!".

רענן

שבליבי

New member
חיפוש אחר פרטנר רומנטי

אינו דומה בהכרח לחיפוש אחר שותף להורות

שני דברים בעניין הזה
אני בטוחה שיש סטרייטיות שלא בא להן על זוגיות בגיל הזה או בכל גיל - רווקות מבחירה, נשים שאולי רוצות פרטנר לא מחייב ואולי חלקן לא רוצה פרטנר בכלל.
מעבר לזה,
לא חיפשתי מעולם שותף להורות, אבל יש לי חברות שחיפשו - חלק גם מצאו
כך שאני יודעת שזו משימה לא פשוטה וצריך הרבה מזל וגמישות למצוא שותף טוב. ובעיקר צריך הרבה מזל וגמישות אח"כ בכל ההתמודדויות שיש בשותפות כלשהי בכלל ובפרט כשמדובר בפרויקט הכי רגיש בחייך - ילדייך.
ובכל זאת זה שונה מהותית ממציאת פרטנר זוגי רומנטי.
אני חושבת שאם החיפוש אחר פרטנר רומנטי, שהוא בעצם חיפוש אחר אהוב/מאהב/חבר, בא מתוך המקום של חיפוש אבא לילדייך כשהשעון הביולוגי מתקתק, הוא בעייתי. יש במפגש כזה, מתח, כי מתחת או מעל פני השטח, יש לחץ הנובע מלוחות זמנים שצריך לעמוד בהם, כדי להבין אם האיש מתאים למשימת ההורות או לא.
אם הוא יודע על כך, זה עלול להרתיע כי זה מרגיש שהוא נבחן לתפקיד אחר מזה שהוא חשב.
אם אינו יודע על כך... טוב זו לא נראית לי דרך בריאה להתחיל מערכת יחסים כלשהי

באופן כללי
אני בטוחה שיש מי שהשיטה של פרטנרים עובדת בשבילו מצוין ויש שם יחסים של אהבה, כבוד, חברות ומשפחה וכולם מרוצים.
ויש מי שהשיטה הזו לא הצליחה אצלו והיא/הוא נפגעו משיטת הפרטנרים ההוריים, כי הפרטנר שלהם התנהג בנבזיות.
אני מניחה שבאותה מידה שתי האפשרויות האלה קיימות אצל זוגות נשואים.

כל מה שאמרת נכון

לא שולל את העובדה שזה זהה.
ברור לכל גבר שאשה בת 35 מחפשת גבר כדי ללדת איתו . גם כשהיא בת 33
. גם גברים כשהם בני 38-40 ומעלה מחפשים אשה ללדת איתם. מה שאת הצגת עכשיו זו הגישה שמאמינה שגבר נלחץ מרעיון ההולדה וזה בתכלס לא נכון.
להתאהב זה נחמד אבל למצוא שותף לחיים זה מעבר ללהתאהב וכאשר אשה מתחברת עם גבר להורות משותפת היא בעצם עושה סוג של צמצום ציפיות כלפי עצמה ובוחנת במעט את האפשרויות הכלליות לפיתוח יחסים,ז"א כאילו שידוך,אחר-כך נלמד להסתדר.
תכלס חיי זוגיות טובים בנויים בדיוק על אותה הנחה. מצאנו חן ,נלמד לחיות יחד.

השיטה הזו ברור שעובדת אז מה?

בכל הדיון הזה,אני אמרתי רק שני דברים ,אחד עניתי לשאלה איך מוצאים בן זוג לשותפות.
2. שזו לא הדרך הטובה לילדים לחיות בה.ועדיף לפני שמחליטים לנהל לילדים "חיי גרושים" לנסות ולתת להם חיים במסגרת מאוחדת.

כאן הם

New member
שני הדברים שאמרת

לגבי הדבר השני שאמרת, "זו לא הדרך הטובה לילדים לחיות בה.ועדיף לפני שמחליטים לנהל לילדים "חיי גרושים" לנסות ולתת להם חיים במסגרת מאוחדת.": לא מסכים איתך.

מה שעדיף לילדים זה הורים שאוהבים אותם.

יש עוד הרבה דברים שעדיפים לילדים: הורים עשירים, הורים שאוהבים אחד את השני רומנטית, הורים משכילים, סביבה ברמה שמעניקה הזדמנויות וחינוך טוב, וכולי וכולי.

אבל "הורים אוהבים" זה באלפי מונים יותר חשוב ועדיף לילדים מאשר כל שאר הרשימה החלקית שנתתי.

את יכולה להסביר לנו את הנזק שנגרם לילדים במסגרת "לא מאוחדת" אם ההורים שלהם אוהבים אותם?

רענן

למעלה