את שוב קופצת למסקנות גורפות
יש לך נטיה להגיע למסקנות גורפות וכוללניות, למרות שבני אדם הם כל אינדיבידואלסטים שאין שום דרך אחת(!) לתאר אותם או כלל אחד(!) להסביר את ההתנהגות שלהם. ובעקבות זאת, את נוטה לשים תוויות לא נכונות ופוגעות עליהם.
כן, אפשר להבדיל בין שני מקרים שונים: תורם ידוע לא פעיל לעומת אב ידוע ופעיל.
את רק שוכחת ששני המקרים האלו לא קורים במיקרה. יש הסכם מראש והבנה מראש בין שני הצדדים, האמא והגבר.
אז אם זה תורם ידוע לא פעיל, הוא לא תומך ולא משתתף. והוא בטח לא מקיים "קרוב למשפחה" ... כי האשה בכלל לא רוצה בזה איתו. שום זוגיות, עזרה רגשית, כלכלית ושאר הדברים שכתבת. זה גם המיקרים איתי, שלי עם הפונדקאית/אם ביולוגית לילדי, ושלי בתור תורם ידוע לא פעיל לזוג לסביות.
נעזוב את זה כי הנושא העיקרי כאן זה אבות ידועים פעילים.
אני עדיין ממש לא מבין למה את מתפלאת על התנהגות של כמה נשים. מה כל כך נורא בסטרייטית שלא רוצה להתחתן או להיות במערכת יחסים רומנטית עם גבר כדי להקים משפחה איתו? חסר סטרייטיות שאינם מעוניינות ברומנטיקה? חסר אמהות יחדניות מבחירה?
בכלל, מכיוון אחר, לא חסר נשים שלא רוצות ילדים בכלל.
כמה שאני מכיר אותך והסיפור שלך, בלי לחשוף את הסיפור, את למעשה מנסה להגיד משהו די פשוט וסביר: שזה אולי טעות לוותר על רומנטיקה עם גבר, גם כדי להקים משפחה איתו.
את מיליון אחוזים צודקת!!!!!
אחוז גדול מהפורום הזה ואולי רוב האנשים יגידו שהם עשו בחירות לא טובות בחיים שלהם.
החל מאמהות יחידניות מבחירה שגילו שזה לא בדיוק הולך לפי מה שהן קיוו וכלה בזוגות סטרייטים מהשורה שלפחות 50% מהם מתגרשים ו/או מצטערים שהם עשו ילדים. להבהיר: זה רק דוגמאות, ואין לי שום דבר נגד אמהות יחידניות או סטרייטים שמתחתנים.
אני חושב שהאישה שפתחה את השירשור הזה צריכה לחשוב טוב מאוד על הבחירה שלה.... יכול להיות שהבחירה שלה תהיה מוצלחת ותלך בדיוק כמו שהיא קיוותה, ויכול להיות שזה יהפוך לסיוט, גם עבור הילד שלה.
לגבי התווית של "שובנסטיות" שהדבקת: זה לא נכון ואין לזה שום קשר לשובנסטיות. להפך! שובניסטים חושבים שנשים צריכות גבר כדי להקים משפחה בשבילו ולטפל במישפחה עבורו. איך הכנסת את המילה "שובניזים" לתאר שאם אישה רוצה הורות לא קלאסית (למשל הורות משותפת עם הומו) אז היא לא רוצה להתחתן? זה הרי עובדה הגיונית ובפועל שאינה מסתמכת על שובניזם!
אם אישה רוצה הורות לא קלאסית אז ברור שהיא לא רוצה להתחתן עם גבר כדי להקים משפחה איתו. עוד לא שמעתי על אישה שהתחתנה עם אהוב ליבה וגם, בנוסף, רצתה לעשות הורות משותפת עם גבר אחר נוסף.
רענן