מצעד ירדנה ארזי

ForeverMC

New member
גם אני אוהב מאוד

רוני 1502

New member
הוא אהב נשים רבות יצא כסינגל ולא כפי שנרשם

נכנס למקום ה-24 במצעד אחר כך עלה למקום 23 ואז יצא מהמצעד.

feldman89

Well-known member
שירי פסטיבלי הילדים שלה:

אלה רשימת שירי הילדים אותם ביצעה כזמרת סולנית בשנות ה- 80 והמיקומים שלהם בתחרות:
1. הדובון הלך לישון תשמ"א 1980- מקום 6. חובר והולחן ע"י דן זכאי ובוצע בפסטיבל שאותו הנחתה בעצמה יחד עם שלמה ניצן ומנחם עיני. מתוך פסטיבל שירי ילדים מס' 11.
2. אבל חבל תשמ"ב 1981 פסטיבל שירי ילדים מס' 12- מקום 10. השיר נכתב ע"י שוקי וגנר והולחן ע"י אורי קריב. במצעד שלי מקום 109.
3. מילה קטנה תשמ"ג 1982 פסטיגל מס' 2- מקום 1. חובר ע"י שמרית אור והולחן ע"י הנרי בראטר. יופיע במצעד שלי!
4. הזמר תשמ"ד 1983 פסטיבל שירי ילדים מס' 14- מקום 3. חובר ע"י ניסן פרידמן, הולחן ע"י עמוס ברזל. השיר יופיע במצעד!
5. לא נעצור תשמ"ה 1984 פסטיבל שירי ילדים מס' 15- מקום 1. חובר ע"י יהורם טהרלב, הולחן ע"י נורית הירש. מקום 27 במצעד השנתי תשמ"ה ברשת ג'. יופיע אצלי במצעד!
6. שובי הרמוניקה תשמ"ו 1985 פסטיבל שירי ילדים מס' 16- מקום 1. חובר גם הוא ע"י יהורם טהרלב והולחן ע"י נורית הירש. יופיע במצעד שלי!
הופעות נוספות: בפסטיגל מס' 8 תשמ"ט 1988 השתתפה כזמרת אורחת בחלק האומנותי וקיבלה את התואר "מלכת הפסטיגל" . בחלק זה היא ביצעה מחרוזת שירי רועים, את הלהיט בן אדם ואת הלהיט היא רוקדת. מאז ירדנה נעדרת מתחרויות הפסטיגל והפסטיבל שירי ילדים הופסק בשנת 1988.

feldman89

Well-known member
שירים שנותרו מחוץ למצעד:

באופן מסויים קשה לי להותיר מס' שירים של ירדנה מחוץ למצעד אבל מה לעשות אין מקום לכולם ודחסתי כמה שיותר.
הנה שירים שכמעט נכנסו למצעד: גוזל קטן, הדובון הלך לישון, ריח דבש וריח מנטה, מקהלה עליזה, את- בעודני בחיים, לא דיברנו עוד על אהבה עם מתי כספי, מתה לחיות, כשהארץ תרגע, בחוץ לבדי, ליבי ליבי, ילד צועני שעון בן חיל, דמעת האמא שלי ומחכה לאף אחד.
שירים שכן ייכללו באופן מפתיע: אוריאנה, שוק הכרמל המושמץ שלא בצדק, אני לא גרטה גארבו, ריקוד לשניים, האיש מן החלום שהוא אנדרייטד לגמרי, כאבים רחוקים כנ"ל, תפילה, מה יש לי, אחד ולתמיד, במערבולת, זמנך עבר, בלי דמעות, מה נשמע, שיר הערב מצלצל, אגדת לה דילה, פקודת יום, יש לי כינרת, בליילה, אוהלי קידר, זריחה ועוד.

ForeverMC

New member
מתה לחיות מעולה !!!

אחד מרגעי השיא באלבומה האחרון, חבל שלא נכנס.

danashi

New member
טוב, כנראה שהמצעד שלי היה משאיר אחרים בחוץ...

יש כמה בטופ 100 או 110 שלך שהייתי מוכנה להשאיר בחוץ במצעד משלי, אולי אפילו הייתי יכולה לעשות מצעד קצר יותר, אבל כמה שירים מרשימת ה'נותרו בחוץ' שלך הם אצלי בטופ 20.
"מתה לחיות" - לדעתי בין שלושת המקומות הראשונים של ירדנה
"לא דיברנו עוד על אהבה" - ביצוע נפלא, הכרתי רק לאחרונה ומרגש אותי בטירוף. הוא בין שלושת הדואטים הכי טובים של ירדנה לדעתי (יחד עם אדם אחר והפרח בגני...אולי צריך לחלוק את המקום הזה עם "שיר של יום חולין".
"את" הוא גם דואט מצוין, כמעט שכחתי אותו! אני אוהבת אותו מאד, בטח הייתי מדרגת אותו גבוה.
"בחוץ לבדי" - שיר מדהים, אני מתחברת אליו מאד
"דמעת אמא שלי" - היה אחד השירים שהכי אהבתי באלבום אנשים זרים. למרות שהייתי תמיד בדעת מיעוט...לא מצליחה לשמוע אותו לאחרונה בגלל בעיות של קסטה...האם יש לו קישור?
אני שמחה שכללת במצד גם את 'זריחה' שנדמה לי בדרך כלל מתעלמים ממנו.

דנה הוצאת לי מילים מהפה. לגמרי מזדהה עם כל

דברייך הנ"ל. אני לא הייתי מצליחה ממש לעשות דירוג אבל בכללי הייתי מוותרת על כמה שנכנסו תמורת כמה שנשארו בחוץ והייתי שמה אותם בטופ. מאד אוהבת את דמעת אמא שלי. והדואטים אין מה לדבר, מהממים. ומתה לחיות בכלל... אחד היפיפיים שלה ever מבחינתי.

feldman89

Well-known member
מקומות 90- 86

מקומות 90- 86:
90. מה קורה אחי- לקוח מתוך האלבום מס' 14 (אלבום אולפן) "בושם על עורי". האלבום נחשב למצליח והוא הראשון ששחררה מאז 1995. מילים ולחן: יהודה פוליקר ועיבוד רמיקס של תומר ג'י. השיר היה האחרון שהקליטה עבור האלבום והא נכתב בהשראת מאמר של הפרופסור עלמוז אוג שכתב ביקורת חריפה וצינית על הישראלים היום. יהודה ירדנה נפלו מצחוק וירדנה ביקשה מיהודה שיכתוב על כך שיר ואכן הוא כתב ויצר. יותר מאוחר הוא קיבל עיבוד דאנס ושוחרר לרדיו באוקטובר 2009 כסינגל שלישי לקראת צאת האלבום שיצא כמה ימים לאחר מכן. השיר הפך ללהיט ענק וכבש את מצעדי הפזמונים: מקום 5 ברדיו אמצע הדרך ומקום 3 ברשת ג' בשיאו. השיר היה אחד הלהיטים הכי מושמעים בשנת תש"ע והתברג במקום ה- 48 הבמצעד השנתי המשוקלל שערך אלי לפני שנתיים. שיר פופ דאנס משובח שכיף לשמוע ולרקוד למרות הציניות הרבה שדווקא מוסיפה לו ושיר שלמרות הביקורת הנוקבת בסה"כ מביא איתו שמחה. אצלי מסתפק במקום ה- 90!
http://www.youtube.com/watch?v=0bEzzFR8QBE

89. כמו מים שקטים- לקוח מתוך אלבום מס' 12 (אלבום אולפן) "מתוך שאהבתי 1995. מילים: רחל שפירא, לחן: נחום היימן. אחד השירים הכי אישיים באלבום המיוחד שלה- שיר שהוקדש לזכר הוריה שמתו בשנת 1994 בהפרש של חמישה ימים בסה"כ וגרם לסוג של משבר עבור ירדנה. השיר הוא בלדה שקטה וענוגה שבה היא רואה תמונה שחוזרת אליה שוב ושוב והיא מנסה להתקרב אליה ללא הצלחה. שיר מקסים ועם זאת לא מספיק חרוט בזכרוני כדי לדרג אותו גבוה יותר. השיר יצא כסינגל לרדיו במהלך שנת 1995 ונחשב לאחד מהשירים שהיא אוהבת הכי הרבה למרות שהצלחתו לא היתה גדולה מאד. השיר נכלל באלבום האוסף המשולש(שהשמש תעבור עלי 2011). מקום 89 במצעד שלי!
http://www.youtube.com/watch?v=n6fiQRvi0WA

88. אוריאנה- מתוך אלבום מס' 3 (אלבום אולפן) "אתה לי ארץ" 1984. נציגות רביעית לאלבום המצויין. מילים: נתן אלתרמן, לחן: יאיר רוזנבלום. זהו למעשה חידוש ללהיט הקלאסי של רבקה זוהר שנכתב במיוחד עבורה בגלל שאלתרמן התלהב מקולה של זוהר ובגלל הצלחת המופע צץ וצצה. ירדנה החליטה לחדשו והקליטה אותו עבור אלבומה השלישי ונתנה לו עיבוד קצבי ועדכני. השיר יצא כסינגל לדעתי במהלך שנת תשמ"ה אך קצת נשכח עם השנים בגרסה הזו. היום ירדנה מצטערת על כך שחידשה אותו ואף טוענת כי הביצוע מפוספס ולא מוצלח. אני לא חושב כך ולדעתי זה חידוש טוב מאד- נכון אני מת על המקור אבל ירדנה הביאה לו ביצוע סולידי ומרענן. מקום 88 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=mwxfvFsv7VY

87. כשאתה זה אני- מתוך אלבום מס' 14 (אלבום אולפן) "בושם על עורי" 2009. מילים ולחן: יהודה פוליקר. שיר בסגנון יווני לגמרי עם עיבוד בלקני וציליל בוזוקי יפים שעלהם התרפקה ירדנה תמיד ומילים קצת שובבות עם לחן מתוק וקליל. השילוב עם יהודה פוליקר תמיד עובד כנראה! את השיר הכרתי לפני כמעט שנתיים והתלהבתי ממנו. השיר יצא כסינגל רביעי לאחר שיצא האלבום בנובמבר 2009 ונחל הצלחה מסויימת. (מקום 17 ברשת ג', מקום 4 ברדיו אמצע הדרך). במקור האלבום היה אמור להיות ע"פ שם השיר הזה אך כאמור הוא שונה לבושם על עורי. שיר מדליק, כיפי ומרענן שכיך מאד ומרגש לשמוע. זוהי הנציגות השלישית של האלבום ונותר לנו עוד נציג אחד מתוכו. כאמור מקום 87 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=EDQmzk_st6E

86. היא יוצאת מבית הוריה- מתוך האלבום מס 9 (אלבום אולפן) "דמיון מזרחי" שיצא בשנת 1989. מילים מתורגמות של אהוד מנור ולחן ערבי עממי, עיבוד של ירון בכר. נציג ראשון במצעד לאלבום הערבי דמיון מזרחי שהיה למעשה האלבום המושקע כספית ביותר שלה בקריירה והשנוי במחלוקת בשל האינתיפאדה הראשונה. זהו גם האלבום הראשון ששמעתי בחיים (מגיל שנתיים עד גיל 5 וחצי) והיה לי תקליט שלו. השיר הזה לא יצא כסינגל מעולם אבל תמיד תהיה לו חיבה אצלי והוא בעצם מדבר על מעשי בחורה שיוצאת מביתה רעולה ואנשים ומישהו מתעניין בה אך לא מצליח לפענח את פעולותיה ואת מילותיה. שיר רוק קצבי במיוחד עם נגיעות ערביות וירדנה שרה אותו לפי סולם ערבי. מקום 86 אצלי במצעד! (את כל שירי האלבום הכנסתי לתוך המצעד).
http://www.youtube.com/watch?v=cy2vlCxcLGQ

מקומות 85 והלאה יעלו מחר.

ForeverMC

New member
כמו מים שקטים

אחד השירים שלה שהכי נוגעים בי. ככל שעובר הזמן, אוהב אותו יותר.

ירדן 28

New member
כמו מים שקטים נכתב לזכר הוריה שנפטרו ב

בהפרש של חמישה ימים אחד מהשני ממחלת הסרטן.
ירדנה מאוד רגישה לשיר הזה . יהי זכרם ברוך

וכל הכבוד על ההשקעה המקסימה הזאת

dikla yoktan

New member
מסכימה איתך לגבי אוריינה.

ו"דמיון מזרחי" באמת אלבום נפלא!! אני חושבת שהמכלול של ה"סיפורים" שבתוכו נותן תמונה תרבותית מאוד אקזוטית ורומנטית. מקסים!!

כמו מים שקטים נפלא! אהוב עלי במיוחד

התוודעתי אליו לא מזמן, רק לפני כשלוש שנים (לאלבום כולו- מתוך שאהבתי) והתאהבתי בו מיד. מרגש מאד.

אוריאנה - ירדנה לדעתי מחמירה איתו, גרסה יפה בעיניי.

feldman89

Well-known member
מקומות 85- 81

מקומות 85- 81:
85. שיר של יום חולין- מתוך אלבום משירי יאיר רוזנבלום ז"ל שהוציא אבי פרץ וכלל חידושים בשנת 1996. מילים: רחל שפירא, לחן: יאיר רוזנבלום. הקלאסיקה הנפלאה הזו בוצעה במקור ע"י אילנית בחגיגת הזמר העברי תשל"ו 1976 וכעבור 20 שנה הוקלט ע"י אבי פרץ בדואט עם ירדנה לאחר שהשתתף בקולות רקע בשירה ושמה לא תבוא. השיר קיבל רענון ונשמע יפה מאד גם בגרסה החדשה וחודש כעבור 12 שנה בפי מאור כהן, גרסה שגם זכתה להצלחה. השיר יצא כסינגל לרדיו וזכה להצלחה אם כי לא ידוע באיזה רמה. אני מאד אוהב את הביצוע המשותף שלהם ולדעתי הוא לא נופל כמעט בכלום מהביצוע המקורי. הוא מופיע בשני אלבומי האוסף שהוציאה: יש ונדמה 1998, שהשמש תעבור עליי 2011. מקום 85 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=rbCVdXFsNEQ

84. נחל הפלאים- מתוך אלבום מס' 6 (אלבום אולפן) "נשמה צוענית" 1987. מילים מתורגמות של אהוד מנור ולחן צועני עממי. שיר קצבי בלקני מקסים שאהבתי מגיל קטן ותמיד התפעלתי המהירות של המילים והקצב עם האנרגיות החיוביות של ירדנה. השיר לא יצא כסינגל לרדיו ועדיין הוא אחד הטובים באלבום. את השיר כמו כל שירי האלבום כתב ותרגם אהוד מנור והלחנים כמעט כולם עממיים למעט שיר מקורי אחד שיופיע בהמשך המצעד. את העיבודים המוסיקליים עשה מתי כספי והאלבום הוקלט בחודש התשיעי להיריונה של ירדנה וניתן לשמוע את זה באנרגיות. כאמור זהו הנציג השלישי במצעד מתוך האלבום מתוך 9 ועוד 6 מתוכו יהיו. מקום 84 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=kp8enckCO_k

83. שיר צועני- מתוך אלבום מס' 1 (אלבום אולפן) "ירדנה ארזי" שראה אור בשנת 1982 בהפקה מוסיקלית של אריק רודיך. מילים: אבי קורן, לחן: אריק רודיך. זהו בלדת רוק מוצלחת מתוך אלבום הבכורה שנחל כישלון חרוץ למרות ההשקעה בעיבודים ובשירים עצמם. למרות שבא אחר כך אלבום צועני אין קשר בין שם השיר לאלבום ההוא! השיר בלט בעיניי כשיר מקסים ומרגש עם כח מוסיקלי ואין ספק שמדובר בזמרת שיודעת לעשות רוק טוב. השיר לא יצא כסינגל למיטב ידיעתי אך עדיין הוא ראוי להיות במצעד. כאמור מקום 83 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=J0Y-au_Zrvg

82. הזמר- מתוך פסטיבל שירי ילדים מס' 14 (מופיע באלבום הפסטיבל) תשמ"ד 1983, מקום 3 בתחרות. מילים: ניסן פרידמן, לחן: עמוס ברזל. שיר מקסים שהוא בלדה שבאה להפיץ זמר שעולה מכל הלבבות, פורץ את כל הגבולות וביחד לא יפסיק לעולם. שיר מדהים שמדורג יחסית נמוך בגלל שיש לה עוד בלדות מהסוג הזה. השיר הצליח לזכות בשלושת המקומות הראשונים וזכה להצלחה מסויימת בזמנו אם כי לא הופיע ועדיין לא ראה אור באף אחד מאלבומי האוסף שלה. השיר יצא כמובן כסינגל. את השיר היא ביצעה מלבד בתחרות גם בתוכנית הטלביזיה "זהו זה" שם כיכבה לאורך כל העשור. מקום 82 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=4Ovb9m_MFb8

81. החברות הכי טובות- מתוך אלבום מס' 12 (אלבום אולפן) "מתוך שאהבתי" 1995 והוא דואט משותף עם שולה חן. מילים: אהוד מנור, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. זוהי בלדה נוגה ושקטה שמלכדת בין שתי זמרות מיודדות שנים שנזכרות בחברות ביניהן ובימים בהם שירתו בלהקת הנח"ל. השיר מקסים ואהבתי אותו מאז שהכרתי אותו לפני כשנתיים. הוא יצא כסינגל לרדיו במהלך 1995 ונחל הצלחה מסויימת אם כי לא ברמה גבוהה מאד. בין השירים באלבום הוא בולט מאד וזוהי הנציגות הרביעית של האלבום במצעד. מקום 81 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=-9F9OZE4WtQ

80 הגדולים בפתח!

למעלה