מצעד ירדנה ארזי

feldman89

Well-known member
מקומות 70- 66

מקומות 70- 66:
70. תאורת חצר- מתוך אלבום מס' 2 (אלבום אולפן) "מה נשמע" 1983. מילים: רחל שפירא, לחן: נחום היימן. נציג רביעי לאלבום המעולה של ירדנה עם תאורת חצר שזו קלאסיקה מקסימה שבוצעה עוד קודם ע"י ירדנה במסגרת שוקולד מנטה מסטיק וגם ע"י הכל עובר חביבי. הגרסה של ירדנה היא עם עיבוד קטן ללא הפקה גדולה ובלדת פסנתר אפשר לומר. מילים ולחן נהדרים והשירה של ירדנה נעימה מאד לאוזן. השיר יצא כסינגל כמדומני מתוך האלבום אך לא בלט מספיק לעומת סינגלים אחרים. שיר ארץ ישראלי טיפוסי שאהבתי וגיליתי למעשה רק לפני שנתיים כמעט. מקום 70 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=9ukx7HRWodw

69. פקודת יום- מתוך אלבום מס' 3 (אלבום אולפן) "אתה לי ארץ" 1984. מילים: אהוד מנור, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. נציג מס' 6 לאלבום עם אחד השירים הקצביים ומעולים בו- פקודת יום. זהו שיר פופ- רוק עם הפקה נהדרת ועם כח מוסיקלי מרהיב והתלהבתי ממנו לגמרי כששמעתי אותו לפני שנה וחצי. שיר מעולה שמרגש אותי ואנרגיות חזקות. השיר מופיע לפי סדר השמעת השירים כרצועה מס' 2 והוא יצא כסינגל נדמה לי בזמנו אף על כך שאין לו קליפ. חבל שלא קיבל הערכה קצת יותר גבוהה במהלך השנים ונבלע בצל שירים אחרים. מקום 69 אצלי במצעד!

http://www.youtube.com/watch?v=uSoztbkfFco

68. אהבתה- מתוך אלבום מס' 8 (אלבום אולפן) "עוד יום אחד" 1988. מילים: רחל שפירא, לחן: יאיר קלינגר. נציג שלישי לאלבום עוד יום אחד שנחשב בעיני רבים כאלבומה הטוב ביותר. (ירדנה עצמה הודתה בכך שזהו אלבומה האהוב ביותר עליה). השיר מדבר על אהבה של אישה בכל מיני צורות ודרכים ועל כל תלאותיה. מה שאני אוהב בו זה את הלחן והעיבוד שמביאים איתו פאתוס חזק ועוצמתי מה שבולט ברבים משיריה. שיר מקסים שלא יצא כסינגל אבל ללא ספק אחד השירים האישיים ביותר שלה!
מקום 68 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=FT8Zpu5IDfA

67. חליל הנצח- מתוך אלבום מס' 9 (אלבום אולפן) "דמיון מזרחי" 1989. מילים מתורגמות של אהוד מנור, לחן ערבי עממי. חזרנו לאלבום הכ"כ מקסים דמיון מזרחי ואל אחד השירים השנויים במחלוקת בשל המשפט: "מנגן חליל הנצח, שיר אחד לשני עמים". אישית אין לי בעיה עם המשפט הזה ויש לזכור שזה נכתב בתקופה קצת יותר אופטימית. בלדת פסנתר כשברקע החליל מתנגן לו. שיר מעולה עם נגיעות יפות בקולה הצלול ועם הגשה מקסימה. בזמנו פחות אהבתי את השיר אבל מאז קצת יותר אני מתחבר אליו. השיר בלט מאד באלבום ואף צולם לו קליפ אך אינני בטוח שהוא יצא כסינגל. מקום 67 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=V8B3n82g8DY

66. שוק הכרמל- מתוך אלבום מס' 2 (אלבום אולפן) "מה נשמע" 1983. מילים: שמוליק צ'יזיק, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. נציג מס' 5 לאלבום מה נשמע. שיר רוק- פופ מעולה שמשלב את הקול הרוקיסטי שלה עם העיבוד המצויין ולחן מעולה בעיניי. רבים משמיצים את השיר הזה כולל ירדנה בעצמה שטוענת שהיא לא מסוגלת להקשיב לו כלל ובעיניה שיר מטומטם אך אני חולק על כך ובעיניי זה שיר מבריק שהביא פאן יותר קליל וצעיר וסוחף. זה ממש לא השיר הכי חלש שלה- אני אהבתי אותו מאד מרגע ששמעתי אותו לפני שנה וחצי ועובדה שכשיצא כסינגל הוא זכה להצלחה רבה ודורג במצעדים. השיר הגיע למקום ה- 40 במצעד השנתי תשמ"ד 1984 ברשת ג' בו הוכתרה לראשונה כזמרת השנה! מקום 66 אצלי במצעד ובצדק!

http://www.youtube.com/watch?v=vzWHAfbgtKQ

ForeverMC

New member
עוד פייבוריטים אישיים גדולים שלי

יש כאן כמה מהבלדות הכי יפות של ירדנה לטעמי:
'תאורת חצר' תמיד מרגש אותי בביצוע של ירדנה ו-אהבתה מהבלדות היפהפיות שלה.
אוהב מאוד גם את חליל הנצח - למעשה האהוב עלי ביותר מהאלבום הערבי ו-פקודת יום חמוד מאוד.

שוק הכרמל חביב, לגמרי לא שיר רע אבל פחות מתחבר אליו.

feldman89

Well-known member
מקומות 65- 61

מקומות 65- 61:
65. חלום וגעגוע- תקליט שדרים שליווה את הסרט הדוקומנטרי שעשו ערוץ 2 ורשת על חייה האישיים של ירדנה- 2011. מילים: רחל שפירא, לחן: קובי אפללו. שיר מופלא שלה מהשנה האחרונה שיצא בסמוך לסרט וליווה אותו. השיר נכתב בהשראת הסיפורים על החיים של ירדנה ועל החלומות שלה ורחל שפירא כתבה אותו במיוחד עבור הסרט. השיתוף פעולה הראשון מסוגו קובי אפללו נוצר כתוצאה ממפגש של ירדנה וקובי בתוכנית רדיו ברדיו דרום לפני שנה וחצי ושם ירדנה שמעריצה את הסגנון והשירה שלו אמרה לו שהיא רוצה שילחין עבורה את השיר. קובי הסכים בלי שום ספק וכך נוצר השיר בהפקה מוסיקלית של אורי זך. לשיר צולם וידאו קליפ שתיעד את הקטעים של ירדנה מהסרט לצד השירה באולפן עצמו בו ניתן לראות את קובי שם. שיר מדהים בעיניי ולימים הוא ייחשב כקלאסיקה גדולה. השיר הצליח יפה במצעדים השבועיים: מקום 4 ברדיו אמצע הדרך, מקום 7 ברדיו קול רגע ומקום 5 ברשת ג'. השיר לא נחל הצלחה רבה במצעדים השנתיים אבל זה לא אינדיקציה לכך שהוא לא ייזכר כאחד הטובים השנה. אצלי הוא שיר השנה! במצעד הזה הוא מסתפק במקום ה- 65! ייתכן שבעתיד יעלה אצלי.
http://www.youtube.com/watch?v=fX010_IPRno

64. אוהלי קידר- מתוך אלבום מס' 1 (אלבום אולפן) "ירדנה ארזי" 1982. מילים: שמרית אור, לחן: אריק רודיך. נציג מס' 3 לאלבום הראשון. הפעם שיר רוק קצבי, קליל, סוחף ומהפנט שפשוט מהפנט אותי גם בזכות העיבוד וההפקה וגם בגלל השילוב של המילים והלחן עם השירה הגדולה של ירדנה. יצא כסינגל לדעתי מתוך האלבום אבל נחשב לפחות מצליח. שיר מעולה ומקסים מאד וחבל שלא יצא בשום אלבום אוסף כמו כל האלבום כמעט. לשיר אין קליפ. מקום 64 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=rUQjFOkYU-c

63. חדש באוויר- מתוך אלבום מס' 12 (אלבום אולפן) "מתוך שאהבתי" 1995. מילים: אהוד מנור, לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. נציג מס' 6 מתוך 9 במצעד של האלבום במצעד. שיר רוק מעולה שסוחף ומדבר על אופטימיות ועל משהו חדש וטוב שנמצא באוויר ועתיד לקרות. השיר נכתב בעקבות חתימת הסכם השלום עם ירדן והוקלט לאלבום. השיר היה לאחד הבולטים ביותר מהאלבום ויצא בשנת 1995 כסינגל לרדיו ואף צולם לו קליפ שבו השתתפו ילדים בני כיתתה של בתה של ירדנה- אלונה שמופיעה גם היא ביניהם. השיר הזה תמיד מרגש ומשמח כי הוא אופטימי ונשמע מעולה גם כיום. מוזר לי שהוא לא מופיע באף אלבום אוסף שלה בינתיים. מקום 63 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=vp7panGJ-tQ
http://www.youtube.com/watch?v=vJ0MizPy_mk למקרה שהראשון לא באיכות טובה.

62. מחול מערבולות- מתוך אלבום מס' 1 (אלבום אולפן) "ירדנה ארזי" 1982. מילים: איציק ויינגרטן, לחן: אריק רודיך. נציג מס' 4 של אלבום זה והסינגל הראשון שיצא מתוכו. השיר הוא בלדת רוק עם לחן מקסים ואחר והסינגל זכה להצלחה אם כי לא נחשב לגדול להיטיה כיום. השיר תועד בשני קליפים אחד בחוף ים כלשהו והשני בתוכנית "עוד להיט" 1981. הסינגל יצא טרם החלה ירדנה בהקלטת אלבומה. לכן כשיצא האלבום הוא הופק מחדש וגרסתו באלבום שונה במעט מגרסת הסינגל המקורי. כך או כך שיר מעולה שמרגש ומאד ידידותי. מקום 62 אצלי במצעד!
גרסת הסינגל: http://www.youtube.com/watch?v=Ei9GTwo49gQ
גרסת האלבום: http://www.youtube.com/watch?v=rMLX7m3wHTU

61. שיר אישה בחורף- מתוך אלבום מס' 11 (אלבום אולפן) "אנשים זרים" 1992. מילים: יונתן גפן, לחן: יהודה פוליקר. נציג מס' 4 של האלבום והסינגל השלישי שיצא ממנו. שיר עם קצב ספרדי מעולה אין לי מה להרחיב עליו. מקום 61 אצלי במצעד!
http://www.youtube.com/watch?v=ZrOMxwKnqes

feldman89

Well-known member
יכול להיות שאת צודקת יעל

די התלבטתי לגבי המיקום שלו אבל יש הרבה טובים ובסופו של דבר זה מצעד שנתון לשינוי אפילו בעוד חודשים. אני גם משער שלא תאהבי את המיקום של אתה לי ארץ במצעד שלי כי הוא מחוץ לטופ 20. אני מצטער לאכזב את כל מי שמת על השיר הזה אבל לאחרונה הוא בירידה אצלי וגם הוא להיט חרוש מדי. צריך לתת פרגון יותר לשירים אחרים ואתה לי ארץ מספיק מוכר.

dikla yoktan

New member
"חלום וגעגוע" - בעשירה הפותחת מבחינתי.

מעל לכל - אני נמסה מהשירה של ירדנה שם. מאוד מאוד מאוד מרגשת.

מאוד אוהבת גם את "מחול מערבולות" הדרמתי ואת "שיר אישה בחורף" המהמם. הדימוי של מערכת יחסים כתשבץ שמתמלא עם השנים - מופלא!!! אוהבת.

מסכימה איתך לגמרי כאן! חלום וגעגוע= אחד

השירים היפים והנוגעים שלה, ביצוע מדהים! הייתי שמה אותו בעשירייה או אולי בחמישייה הפותחת שלי...
גם את השניים האחרים אני מאד אוהבת.

ירדן 28

New member
חלום וגעגוע אצלי בין הראשונים שיר מאוד מי

מיוחד ומרגש , מילים מדהימות לחן מקסים ביצוע הורס...
אגב אצלי הוא בנייד וכל מי שמתקשר אלי אומר לי אל תעני
כל כך מהר , תני לי לשמוע את ירדוש
ובצדק...

feldman89

Well-known member
קטגוריית השיר החלש:

אומנם אני חסיד של ירדנה ואוהב רבים משיריה אך יש לה פה ושם פספוסים של שירים לא הכי מוצלחים לא באשמתה אבל התוצאה לא מספקת. השירים הם דווקא שקטים אבל בינוניים ולא מרגשים בעליל:
מקום 3: מאבא לנוגה- דווקא שיר שנכתב ע"י חייל מילואים ז"ל ולחן של פוליקר הוביל לשיר משעמם מאד שאני כלל לא שומע ולא זוכר. חבל שהוא יצא כסינגל כי הוא לא זכה להצלחה ברדיו ונשכח לחלוטין.
מקום 2: הודעה נמסרה למשפחות- גם שיר שחול שמספר על המציאות של משפחות שכולות אבל לא עשה שירות טוב לאלבום "בושם על עורי" ומיותר לציין שההחלטה להוציאו כסינגל ביום הזיכרון תש"ע היתה שגויה לחלוטין כי הוא לא הושמע ברדיו כלל. אין מה לעשות אחרי שירים שמזוהים עם שחול כגון שלושה דורות שזו יצירה נפלאה ואחרי הביתה האגדי אי אפשר לבצע שיר שיכול להיות יותר טוב מהם. אני לא חושב שהוא שיר גרוע אלא בינוני אבל אצלי בינוני זה לא עובר.
מקום 1: נשמה צוענית- שיר הנושא של האלבום הוא ללא ספק מבחינתי השיר החלש ביותר של ירדנה לאורך הקריירה. שיר עם פאתוס אבל לא אהבתי אותו עולם ואף פעם לא הייתי מסוגל להקשיב לו ולהתחבר אליו הוא תמיד נשמע לי כבד מאד ומשעמם. לכן הוא ראוי לתואר השיר המאכזב או החלש ביותר של ירדנה!
אוריאנה ושוק הכרמל המושמצים לא ראויים להיות פה. עוד שיר שקצת אני מחבב אבל ללא ספק מוזר ולא קל לעיכול הוא גוזל קטן מתוך אלבום הבכורה של ירדנה. לא הצלחתי להתחבר ממש אליו אבל אני לפחות זוכר איך הוא נשמע מה שאני לא יכול ולא רוצה להגיד על שלושת השירים שציינתי.

ForeverMC

New member
אני דווקא אוהב את שלושתם

מאבא לנוגה יציאה חמודה מאוד.
נשמה צוענית שיר יפה ביותר בעיני.
הודעה נמסרה למשפחה אולי נופל משתי היצירות המצויינות שציינת - ועדיין שיר לגמרי לא רע.

היו לירדנה שירים גרועים מאלו, שוב...עניין של טעם.

feldman89

Well-known member
תן דוגמה לשירים גרועים שלה

שאתה לא סובל או לא אוהב? אני יכול לציין את שלושתם כי הם משעממים וכבדים מדי. לעומת זאת אגדת לה דילה שיר כ"כ יפה ואולי אתה לא מתחבר אליו אבל אני מאד אוהב אותו וכמובן שהוא יהיה במצעד! לא כל שיר שחול הוא באמת טוב ואין מה לעשות הם לא מוצלחים והרדיו(לא רק גלגל"צ לא חובבי ירדנה) לא השמיע אותם כי הם באמת לא מספיק טובים. יש לה שירים כבדים אחרים שאני אוהב אבל שלושת אלה שציינתי בינוניים. אני מתחבר לכח מוסיקלי שיש בעיבודים ובשלושת אלה אין.

ForeverMC

New member
אין הרבה שאני ממש לא סובל...

אבל אני אמנה כמה שעולים לי לראש:
שובי הרמוניקה מהפסטיבל - הוא שיר שאני ממש לא מסוגל לשמוע. (מילה קטנה הוא שיר הפסטיבל שלה האהוב עליי
)
באתי אליך - אני אוהב מאוד בביצוע המקורי ואני לא סובל את העיבוד הנוראי שעשו לו לפני כמה שנים.
מה נתת לי - להיט גדול שלה בזמנו, אוהב את העיבוד אבל לא אוהב את השיר.

ויש שירים שאין לי משהו נגדם אבל אני גם לא אשמע אותם סתם להנאתי - כמו חלק מהשירים מ-'תחנה בדרך', או שירים כמו 'שוק הכרמל' שנחמדים בתור יציאה חד פעמית אבל לא משהו שאאזין לו ככה סתם.
דווקא אגדת לדילה חביב.

feldman89

Well-known member
בעיקרון אני מבין את דעתך ומקבל אותה

שובי הרמוניקה אבל זה שיר טוב והוא יופיע במצעד אבל הכי אני אוהב מהפסטיבל דווקא את לא נעצור. מילה קטנה רק אחריו! לא נעצור זה שיר מדהים וקלאסיקה שהרדיו לא משמיע וזה חבל. מה נתת לי דווקא היה השיר שאהבתי הכי הרבה בגיל קטן מתוך התקליט ובכל יום כשהייתי חוזר מהגן ביקשתי לשמוע אותו ואין ספק שעיבוד מעולה אך גם השירה מצויינת. באתי אליך בגרסת הרמיקס באמת פחות טובה מהמקור כי אני שמרן ושיר שאני אוהב צריך לא צריך להיות מחודש בגרסה אחרת ע"י אותו זמר. הגרסה החדשה היא מלפני שנה וחצי ורק אז הכרתי את המקור. תחנה בדרך- לא אלבום מושלם אבל אין על בין פרחי הגן, רק אלומה לי אחת, בת הדייג, שאני עמך, כאבים רחוקים והאיש מן החלום. מול הר סיני טוב אבל לא מתקרב לביצוע המקורי של להקת הנח"ל ושם בכביש בדימונה הוא בסדר. גרסת הרמיקס למה נתת לי מצויינת. רק חבל שהיא הכניסה מחרוזת שירי רועים ולא אחד מהשירים עצמם לגמרי וגם אוסף להיטים קודמים(על הרים עולה הבוקר......... אם זה היה יוצא כשיר ולא במחרוזת זה דווקא היה לטובתה). שוק הכרמל מעולה אבל באמת יש טובים ממנו. אגדת לה דילה מדורג אצלי ממש גבוה ואבא שלי אוהב אותו מאד. גם במערבולת וזמנך עבר מדורגים ממש גבוה.

אריל1

New member
מאבא לנוגה- מרתק

במיוחד המוסיקה הקצבית מרעידה את הלב כניגוד לסיפור הנורא שמאחורי המילים

דרך אגב הודעה נמסרה למשפחה הושמע המון ומאבא לנוגה לדעתי לא יצא כלל כסינגל

danashi

New member
יש לי מה לכתוב על שלושתם

"מאבא לנגה" הוקלט לדעתי לפרוייקט של גלי צה"ל עוד מעט אהפוך לשיר, ביום הזיכרון בשנת 2009 או 2010 .
כששמעתיו לראשונה התאכזבתי מאד, היה נשמע לי ילדותי מדי, שיר ילדים, שדווקא הלחן שהודבק לו לא נראה לי מתאים.
מאז שהוא מופיע באוסף, בכל פעם שאני שומעת אותו אני מחייכת והוא גורם לי להרגיש גם טוב וגם עצובה. שיר קסום. פשוט קסום!!!!

"הודעה נמסרה למשפחה" - באופן אישי אני מרגישה שהשיר הזה יותר מדי איטי בשבילי ולא קל לי לשמוע אותו, אבל הוא מבוצע מעולה, יש בו קשר מדהים בין הביצוע הקולי והמנגינה והמילים - העיבוד פה פשוט כל כך מצוין שלטעמי זה מה שעושה את השיר לטוב יותר ממה שאני חושבת עליו. הגיטרות....סוף!!!

גם "נשמה צוענית" הוא שיר שהיה קשה לי מאד לאהוב. הרגשתי שהוא כמו שיר חזנות כזה. ו...נו, הוא באמת כזה. מעין שיר לנשמה. זה לגמרי חזני, וכך גם הביצוע. מאז שהתחלתי להתחבר ולהתרגש יותר משירי חזנות אז כנראה שגם את השיר הזה אני יותר אוהבת. הקול של ירדנה שם שונה כל כך משירתה בכל שיר אחר וזה ייחודי ומיוחד בעייני

אני מתה על נשמה צוענית!
מהשמיעה הראשונה

התאהבתי בו. ומסוגלת לבכות ממנו, מרוב היופי, הרגש... גם הודעה נמסרה למשפחה מרגש, חזק מאד. כמו שאמרת הביצוע והעיבוד מדהימים לדעתי.
אבל את מאבא לנגה לא אוהבת, אפילו ברמה של לא סובלת. כבר מההתחלה לא סבלתי אותו ועדיין. לא הצליח להתחבב עלי משום בחינה...

כפי שצויין, "מאבא לנגה" לא יצא כסינגל. השיר

הוקלט במיוחד ביום הזכרון תש"ע 2012 לפרוייקט של גלי צה"ל "עוד מעט נהפוך לשיר" , המנציח נופלים דרך שירים שכתבו. נכתב ע"י טוראי אשר פדרו ז"ל שנפל במלחמת העצמאות. שיר של אב חייל השולח נשיקות לבתו ולאשתו, ומבקש מבתו לשמור גם לו נשיקה. משום לא יצא כסינגל, לא הושמע, אלא רק במסגרת הפרוייקט. לא שיר שכול, כי אם שיר ילדים חינני וקצבי על אף המסגרת בה נכלל. ההפקה המוזיקלית, אגב, היא של לואי להב הנחשב.

"הודעה נמסרה למשפחה" שיר שכול כבד המעלה תמונת מצב בצורה יפה, ברורה וכואבת...ישנן משפחות שחרב עליהן עולמן, אך העולם ממשיך להתקיים, כמנהגו נוהג וסובב סביב צירו. חייב לציין פה את כתיבתו של יואב גינאי, אשר אותה בדרך כלל איני אוהב. רמת הכתיבה כאן אמנם אינה אחידה...גבוהה ונמוכה, מורכבת ופשוטה בו זמנית, אך משפט כמו "כוכב חיוור טבע ונעלם, הלילה רגע עוד מעט נרדם" הוא מקסים ברמה המטאפורית. הלחן והעיבוד משתלבים יפה עם השירה ומעבירים מצב רוח מסויים יחד עם שם השיר שמטלטל כל ישראלי. השיר יצא כסינגל ביום מאוד מסויים ולמטרה מאוד מסויימת, די הושמע ואין כ"כ סיבה להשמיעו, שלא בימי זכרון. נכתב לזכרו של סמ"ר אורי גרוסמן, בנו של הסופר דוד גרוסמן שנפל במלחמת לבנון השניה.

למעלה