מצריים בתקופה הדינסטית הקדומה

Dia Leoghann

New member
העיר קופטוס בתקופה הארכאית

בתקופה זו היתה העיר קופטוס מרכז פולחן חשוב לאל מין. למרות שכל המבנים שהיו בתקופה זו בעיר נהרסו, ממצאים חשובים כמו האריות (נספח 36) ופסלי האל הקולוסאליים משקפים את חשיבותו של המקום בתקופה הדינסטית הקדומה. על בסיס השערות והשוואה למקדשים אחרים בנו כמה ריקונסטרקציות של המקדש (נספח 37 ו-38)

כרמית.

New member
לגבי האל מין

מצאתי לפני כמה זמן איזה אזכור חצי מפוקפק לכך שהוא קשור לאל הכנעני רשף. או שהמצרים עבדו את רשף כמין או שהכנענים עבדו את מין כרשף. אני מחפשת סימוכין קצת יותר אמינים לעניין הזה, אז אם במקרה אתה נתקל או יודע, אני אשמח להפניות.

Dia Leoghann

New member
אני מצאתי אזכור חצי מפוקפק אחר

לפי אזכור זה רשף (רשפו), על פי המצרים, הוא בנם של מין וענת. למרות שאני לא יודע אם זה אכן נכון, איני יכול לשלול את זה על הסף כיוון שאני רואה את ההגיון שבזה. צורת הפטיש של מין בתקופה הפרהדינסטית והדינסית הקדומה היא חץ או ברק, צורה שגם הפכה לאחד מן ההירוגליפים הקדומים בקאנון הכתב המצרי. הברק הוא כמובן גם אחד מסמליו של רשף. במאמר על מושגי האל במצריים הסברתי על התיאוריה של התפתחות הדת במצריים מדצ פטישיסטית לדת אנימיסטית ואנתרופומורפית. בנוסף להיותו של מין אל הברק, פריון השדה ופריון האדם, הוא גם האל של המדבריות המזרחיות ואולי גם של סיני ודרום הנגב - שם אולי היתה "הפגישה" שלו עם ענת או עם רשף. מין גם היה האל המגן על הסוחרים וההולכים בדרכים במדבריות אלה, ורבים מהם, מן הסתם, היו סוחרים כנעניים שבאו לסחור או להתיישב במצריים. שוב אין לי דרך לאמת את זה, אך אינני יכול לפסול את זה על הסף.

כרמית.

New member
לגבי האל מין

מצאתי לפני כמה זמן איזה אזכור חצי מפוקפק לכך שהוא קשור לאל הכנעני רשף. או שהמצרים עבדו את רשף כמין או שהכנענים עבדו את מין כרשף. אני מחפשת סימוכין קצת יותר אמינים לעניין הזה, אז אם במקרה אתה נתקל או יודע, אני אשמח להפניות.

Dia Leoghann

New member
ולסיום סיומת....

לספר לכם על מין, הורוס וסת', שלושת האלים שאנו יודעים בבטחה שהיו נערצים בתקופה הדינסטית הקדומה אני משאר לקטיה...

TheBlueOne

New member
אין לי מילים...../images/Emo2.gif

בחיי... ארי-אל , זוהי עבודת קודש...
באמת.... כ-ל ה-כ-ב-ו-ד !!!

Justin Angel

New member
בהחלט

המון עבודה והשקעה וכתוב בצורה מאוד יפה. קבל ח"ח!
התמונות גם מאוד עזרו ורואים שלקח זמן לאסוף אותן ולסדר בצורה טובה. בהחלט עבודה מושקעת ויפה.

kitiara 6

New member
מה????

עשיתי לך משהוא רע שאתה משאיר את הפלונטר הקרוי הורוס וסת לי?

gwizard

New member
אני חושב

שאחרי מאמר בסדר גודל כזה, אריאל פשוט עייף
למה באמת שלא תכתבי ? :) אלון.

kitiara 6

New member
אני ממש לא מתעצלת..

פשוט יש המון ווריאציות לסיפור הורוס וסת'.. שאני עדיין מסנה לעשות שם סדר ברגע שאני אעשה סדר זה יעלה לדפי הפורום.

gwizard

New member
איש, אתה לא נורמלי ../images/Emo8.gif

חתיכת מאמר ! תודה.

למעלה