מקבץ דיווחים חיוביים

מקבץ דיווחים חיוביים../images/Emo20.gif

ואפילו מרשה לעצמי טפיחה על השכם... זוכרים את סיפוריי האימים שלי על יחסם של השניים של בעלי אלינו? ואל אחיהם הצעיר, שהוא בננו המשותף? לפני כחודשיים לקחתי החלטה של קירוב לבבות, עם הצעיר. הגדול הוא אגוז קשה ביותר וויתרתי שם לגמרי. מה עוד שהוא לא מגיע אלינו כמעט בכלל, אולי לשעה בחודש, אז גם אין אפשרות לשינוי (הוא בן 19, להזכיר למי ששכח) הצעיר, בן ה- 15, הוא נער לא קל גם כן. ילד בודד ועצוב, סקרן מאוד ובעל מוטיבציה גדולה למרות הקשיים הסובייקטיבים שיש לו. הוא לקוי למידה בדרגה גבוהה, ומתקשה מאוד בלימודים ובקודים התנהגותיים חברתיים. בעלי תומך בו ועושה עבורו מעל ומעבר למה שאפשר להעלות על הדעת, ועל כך אני מעריצה אותו, אבל אף על פי כן, הוא עדיין שרוי בקשיים מרובים וטובל בהמון חוסר ביטחון עצמי. תורמת לכך העובדה שאמו כמעט לא שמה עליו ולא מטפלת בו רגשית מבחינת עזרה פסיכולוגית, ועזרה בלימודים. בכל אופן, עשיתי החלטה לעודד קשר בכל מחיר. אמרתי "שלום" רועם בכל פעם שנכנס הביתה, בעקביות החמאתי לו תמיד על הבגדים שלו, על התספורות החדשות (הוא ילד מאוד אסטטי ואכפת לו מהצורה החיצונית שלו). כל הישג לימודי שידעתי עליו, מייד שיבחתי. התעניינתי בלימודים בבית הספר, שאלתי אותו מה הוא מעדיף שאבשל לארוחות ערב בימי שישי ובקיצור, יזמתי ויזמתי קשר כל הזמן. מה אני אגיד לכם? זה עובד. הוא נפתח יותר. עונה בקול רם. משיב תשובות. שואל אותי אם אני צריכה עזרה במטבח. ביום שישי, בעלי בנה סוכה לילדים ולנו, הוא ביקש לבוא מוקדם ולעזור. הוא וקטנצ'יק שלנו ובעלי, יחד עם בתי, עבדו למטה בצוות ובשמחה גדולה. הוא ביקש להישאר לארוחה החגיגית בערב ואני אמרתי לו, "בוודאי שאתה מוזמן." הוא זרח מאושר. בערב, הייתה ארוחה מדהימה, עם אורחים. הוא אכל מכל טוב (להזכירכם, עד לא מזמן הוא לא נגע באוכל שלי כאילו היה רעל..) בקיצור, מהפךךךךך!!!! אפשר ממש לראות את הכרת התודה שלו על הפנים. הוא עונה על כל שאלה ומביט לי בעיניים, מה שלא קרה חמש שנים אולי. בקיצור, יש פירות לעמל. בקיץ, אנחנו מתכננים שיפוץ בחדרי הילדים. בהתחלה חשבתי שבמקום לשבור קיר ולעשות מחדר אחד שניים, אולי לקחת את החדר של הצעיר שמגיע מפעם לפעם ולתת אותו לקטנצ'יק ואז, כשהצעיר מגיע, שיקבל את החדש וקטנצ'יק יעבור לחדרה של הגדולה. היום אמרתי לבעלי שאני לא מוותרת על החדר של המופנם הצעיר. אמרתי לו שהוא זקוק לבית הזה וטוב לו כאן וכל זמן שהוא אוהב לבוא, שיהיה לו חדר משלו. משום כך, נאלץ כן להיכנס להוצאות ובקיץ נעשה שיפוץ גדול בחדר הילדים המשותף, לגדולה ולקטן על חשבון חדר הארונות שלנו, וכך תהייה לכולם פינה חמה. מקווה שהכול ימשיך כך. רק חבל שהגדול כל כך לא שייך ולא מסתדר ולא מוותר ונלחם ונלחם ונלחם. אין ברירה. צריך להמשיך הלאה. זה מה יש. וזה כבר יותר טוב ממה שהיה. ערב נעים לכולם, מקווה שלא התעייפתם מהמגילה.

rolan

New member
יעלי שלי

מ ה פ ך
וואווווווווווווווווווווווו זה מהפך אמיתי!!! אני גאה בך, חושבת שעשית עבודה נפלאה!!! יעלי, כל זה בא ולא במטה קסם, זה בא בעבודה קשה, עם המון מחשבה מאחוריה, בנוסף, יש כאן הרבה מאמץ של בניית אמון ונתינה... עשית מה שכל אחת ואחד מאיתנו צריכים לעשות בקשר עם הילדים שלו/שלה... ולא תמיד מצליחים לשנות כיוון, להתעלות על הקשיים, על המבוכה שבקשר הכאילו מאולץ שנפל עלינו. יעלי, אני בטוחה שאת יודעת שזה לא סוף פסוק, שאף פעם זה לא יהיה מובן מאליו ותמיד יהיה מקום להשקיע עוד ועוד במקומות הללו. לדעתי, הגדול יבין בשלב מסוים שהוא בתוך מערבולת שאין לה סוף וכשיראה שלאחיו טוב, שהוא מקבל חום ואהבה להם גם הוא זקוק, הוא ישתלב בתוך המשפחה המורכבת-נפלאה שלכם. קבלו
לחיזוק... האמיתי יבוא בעוד 3 ימיים יא מנייאק...

rolan

New member
שכחתי...

עכשיו אני מבינה מהם רסיסי האושר שלך...

עוד לא אמרתי לך היום?

שאני אוהבת אותך?
תמיד במקום הנכון עם המילים הנכונות. אבל רולן, תראי, בטוח שיהיה עוד עליות וירידות ואני עוד אבכה פה הרבה על הדברים האלה, אבל אין ברירה, לפחות ככה יש הפוגות ויש תקווה ואופטימיות. 9 שנים אני במערבולת הזו. 9 שנים שהילדים האלה מסרבים לקבל את הנישואים שלנו. זה מדהים. והגדול - לדעתי, זה אבוד. אני מתקשה להאמין שיהיה שינוי אי פעם. הוא לא פונה לאף אחד פה למעט אבא שלו. אף מילה. אף מבט. אף "שלום" או "להתראות". כמו רוח. בתקווה לעתיד טוב יותר ועוד רסיסי אושר לאוסף...

rolan

New member
אופטימיות

זהו שם המשחק, יעלי יקירתי. היום הפגנת אופטימיות רבה, ואני ממש מתחננת, שלא יסתננו להם שום רסיסי פסימיות לחייך... בוודאי שיהיו עליות וירידות, אך שימי לב, העליות קשות ובסופן, נגלה לך נוף מדהים... לא שווה?... תמיד תמיד, דברי עליהם באהבה, תמיד שימי לב לדברים החיוביים שהם מביאים איתם, כל השאר לא נכנס בדלת... נשאר בחוץ... ואני מבקשת ממך, אף פעם אבל ממש אף פעם, אל תגידי על משהו אבוד... גם אם את בטוחה שזה כך... עוד צפויות לך הפתעות... אני חושבת שהסיפור שלך, הוא הדוגמא למתנה שמקבלים בסוף ההשקעה הענקית... יעליק יקירתי... אספי לך עוד ועוד רסיסי אושר, את ראויה להם

זכיה

שחר, הותרת בי תחושה של "הילד זכה". חייכתי אל מול האושר שלו.והאושר הזה מקרין אל תוך שלך. כמה נעים להצליח להרגיש את המשפחה מתקהה בפינות.

שחר את אדם טוב בנשמה../images/Emo70.gif

כל מי שעושה למען ובשביל ילדים מבחינתי מבורך
ומה שסיפרת נגע לליבי. כל הכבוד לך, אני רואה בין השורות המון אהבה לאישך היקר וראוי שידע זאת, כי אין הרבה נשים שעושות כל- כך הרבה למען... במיוחד כשהן מביאות ילדים משלהן בקשר. אולי בגלל זה ילדיו חשים מנודים, אבל המאמץ הנפלא שאת עושה יוכיח להם שהם חלק בלתי נפרד מהמשפחה. תמשיכי עם הקטן, תתעקשי ואל תתייאשי ואחר כך תסתערי על הגדול בכל הכוח של האהבה שיש בך. עלי והצליחי וישר כוח. אני בטוחה שתצליחי.
כי אהבה מביאה אהבה

וואו, תודה על כל העידודים../images/Emo141.gif

אבל אני מתקשה לקבל את כל הקרדיט הזה. אני יודעת שאני נורא משתדלת אחרי שנים שלא יכולתי כבר לעשות כלום למען הסיפור הזה כי כל כך נפגעתי עד עמקי נשמתי בשבילי ובשביל ילדיי. עדיין זה רחוק מלהיות מושלם, אבל אני שמחה בשביל הילד העצוב הזה והבודד הזה, שיודע שהוא רצוי בבית הזה, למרות הכול. תודה גדולה לכולכם על התמיכה והעידוד,

רק אהבה ../images/Emo23.gif

מדהים,מה שהתמדה אהבה וראייה נכונה יכולים לעשות. היכולת שלך להבין את מה שנאמר מעבר למילים והתנהגות ולהתחבר לצורך האמיתי של הילד {לא משנה מה גילו} הצורך באהבה תשומת לב,בית חם פירגון,ועוד......... היכולת הזו שלך לבחור שלא להעלב,לכעוס {בטוח לקח זמן} אינה מובנת מאליה אך יחד עם זאת מביאה תוצאות. גם אם יהיו נסיגות אל תשכחי מה עובד באמת. בהמון אהבה והצלחה.

עלמה 3

New member
יעלי מכירה, את התחושה....

איזה שהיא פריצת דרך לאחר שנים רבות...וזה בהחלט מרגש. רק אהבה תביא אהבה
קחי בחשבון, עליות וירידות, אבל את תמשיכי ותתמידי בדרכך. אצלנו המצב חזר לקדומותו, איתי ועם ילדיי נתק מוחלט, רק עם אבא, הודעות במשיבון רק לאבא, מאיתנו ממשיכים להתעלם.

אוי, עלמה../images/Emo10.gif כמה חבל לי לשמוע

אחרי כל המאמצים וההתקדמות, שוב נסיגה כזו. קרה משהו ספציפי שגרם לזה? האם מורכב מדבר איתם ומנסה להבין את הסיבה. ודווקא הצעיר היה כל כך נלהב לקשר וצמא אליו ואליכם, מה גרם לשינוי הזה? עשית לי נאחס בלב עכשיו. איזה תהפוכות יש בחיים האלה.

עלמה 3

New member
אני חושבת שכל התקופה הזאת

היתה אשליה, אני ידעתי שכך, משהו רצה להשקיט את מצפונו, הגישור והטיפול לא נעשה מן השורש , לא טיפלו במהות. הדברים לא נפתחו ונסגרו עד הסוף, ללא אינטגרטי מאף צד. לדעתי, זה היה שטוח מידי. זה החשש שלי כל השנים, מול ילדיי שלי שלנו, שיראו ויבינו שהקשר של האחים שלהם לא יציב ושיטחי עם ומול אבא. אני כאן כועסת על עצמי בקטע הזה, כי נתתי לזה לקרות והיה לי קונפליט רציני ביני לבין עצמי, איפה אני נכנסת ומתערבת בתיקשורת בינהם. וכל עצותי ורעיונותי שהעלתי בפני מורכב , לא נלקחו ממש. כן, יש תהפוכות, אך בהחלט צריך להתמיד בדרכי נועם ואהבה.

rolan

New member
נועם, נועם... יש לך כ"כ הרבה נועם..

עלמתי היקרה נועם... כן זה חשוב... אין לי מתכון סודי ואני לא בטוחה שאני יכולה להיות לך יועצת טובה. אני כן יכולה, לנסות ולעודד אתכם בכך שאם זה קרה פעם אחת, ייתכן ויקרה שוב וביתר שאת... מי יתן ובאמת יבואו גם עליכם, קצת ימים של שקט... ונועם יהיה רק שם של ילד או ילדה...

עלמה, אל תקחי על עצמך שום אשמה

ושום כעס. מה פתאום? את תעשית הכול למען העניין הזה ולמען יישור ההדורים. יש דברים שאין לנו שליטה עליהם כולל עצות שאנחנו נותנים לבן הזוג שלא תמיד לוקח אותם באופן ישים. כולנו אנשים שונים ואל תשליכי על ילדייך מהיחסים של אחיהם עם אבא ואיתם. הם צמד. הם אחים. הם חיים בבית שקט ובטוח שנותן להם דוגמא טובה ליחסים טובים וזה החלק הארי של החינוך שהם מקבלים כך שאל לך לדאוג בכלל בעניין הזה. יש להם הורים תומכים ואוהבים והם אחים טובים זה לזה. חבל שהצעיר שדווקא היה כל כך פתוח לקשר הזה, גם הוא נסוג. חבל. קחי המון חיזוקית וחיבוקית, את החיבוקים האמיתיים אשמור לך ליום ו'. נשיקות, יעל

עלמה 3

New member
יעלי, יוווווווו אני מתנצלת סליחה

שירשור כזה אופטמי שצריך לחזק אותך להתמיד ולפדבק. ואני הכנסתי כאן פסביות, לא התכוונתי זה פשוט יצא לי...אני מתנצלת. אני מקווה שאת לא רואה בדבריי את ההפך, ברור הרי שעומדים מולנו בסך הכל ילדים שזקוקים לאהבה ותמיכה וכמובן שבדרכי נועם. ותממשיכ כך זה מטיב עם כולם. ואכן אני יודעת שיש תמורה בעד האגרה, כמו שאמרתי וחכמים ממני..
אהבה מביאה אהבה
סליחה
עלמה

עלמה, רוצה מכות?../images/Emo67.gif ../images/Emo25.gif

מה את מתנצלת. זה חלק מדיון מפרה ופורה ולהפך, אין לי שום בעיה לפתח אותו ולדבר על מה שקורה איתך. מה אני? מלכה? שרשור "שלי"? כל נושא מעורר תגובות מכל הכיוונים, אז יאללה, דברי כמה שאת רוצה וכולם מוזמנים לפתח מהגיגי ליבם, זה ממש בסדר ולא "הורס" לי שום דבר. גם ככה הכול כל כך שביר ועדין. הבנתוס? אז לא להעיז להתנצל והאוזן ממשיכה להיות כרויה והיד כותבת. כתבי וכתבו כל מה שבא לכם בנושא הזה. מכל כיוון שהוא. כואב או שמח. וקחי עוד נשיקה
על חשבון הבית...

למעלה