נאהב את פלשתין זה לא נפדה את פלשתין
אותי אי אפשר למרוח, זו לא הצהרת אהבה אלא הצהרת לאומנות אלימה ומה העיניין עם השאהידים? נו באמת זו ממש הצהרת מלחמה ואם הם רוצים מלחמה אז הם יקבלו מתי שרק ירצו. אצלם פלשתין כוללת גם את ישראל, אני מכיר היטב את הנרטיב הפלשתיני, חיפה זה פלשתין, יפו זה פלשתין, אשדוד זה פלשתין, שייח מוניס זה פלשתין, לא רק שכם רמאללה ועזה. פלשתין כרגע היא בעוד איך אוייב, במיוחד כאשר פלשתין כוללת את ישראל. ציונית היא בחוקיה, סמליה וציביונה, לא צריך "לחוקק" כל דבר כדי שיהיה קיים, ישראל היא מדינה דמוקרטית יהודית וציונית, היא לא סתם מדינה שבמקרה רוב אזרחיה יהודים, יש לזה פאן לאומי וזה הציונות. אל תחרטט לי על שיויון, זה שוויון אזרחי, בנושאי פרט סבבה, כאזרחים, מדינה "שיוויונית" היא מדינה שמפקיעה ממני את ההגדרה העצמית והלאומית, היא מדינה בה אין לי את היכולת לשלוט בגורלי, מדינה "שיויונית" היא מדינה פלשתינית כי יש יותר פלשתינים מיהודים, הם עושים יותר ילדים וכן כי יהודים לא רוצים לחיות כמיעוט ברוב פלשתיני, הם יעדיפו בהרבה את אירופה/צפון אמריקה או אוסטרליה. כן, אנחונו כאן, הם שם, מי שרוצח להיות כאן אזרח, לא פלשתיני אלא אזרח נטול כל זהות לאומית סבבה, מי שרוצה לממש/לבטא את הפלשתינאיות שלו - בפלשתין. בני אדם שווים אך שונים, מדינת לאום נוצרת וקיימת למען העם שייסד אותה, ולעם הזה יש זכויות לאומיות במדינה, למי שאינו בן אותו עם/לאום אין את הזכויות הללו, ממש כמו שבמדינת לאום שלו לא יהיו זכויות לאומיות ולמיעוט לאומי אחר לא יהיו והוא יכול להיות "רק" אזרח.