מקווה שהיפי נפש היהודים יתעוררו

THE WIZARD 55

New member
כן, אבל זה לא יקרה

ואנחנו כאן נמשיך להלין עליהם.. אגב מתי הבחירות הבאות? אני הולכת הפעם הזאת להפתיע את עצמי ולהצביע.. כבר חשבתי על מועמד הולם

respecta1

New member
הבחירות הבאות מי יתן בקרוב

ששס תצא כבר ואולמרט המצחיק הזה יפול.. אבל בלי זה רק עוד שנתיים אבל זה בחיים לא יגיע עד אז..

המנהיגים שלנו כושלים, שלכם יש הרגשה שדווקא

מייצגים את הרוב לא רע, אם הם היו כל כך כושלים או לא מייצגים הם לא היו נבחרים לכנסת שוב ושוב ושוב...

אחרי כל כך הרבה סיסמאות

משפטים / כרוזים כתובים .. והרבה בלה בלה.. באמת הייתי מצפה שתתעורר. אומרים שבכל צחוק יש טיפה מן האמת. ובכן, זה לא צחוק.. ויש בזה ה מ ו ן מן האמת. אני לא יודעת איפה אתה משרת כמילואימניק..? בחיל העיוורים ?

respecta1

New member
../images/Emo6.gif פשוטת גאונית את

אומרים שבכל צחוק יש טיפה מן האמת. ובכן, זה לא צחוק.. ויש בזה ה מ ו ן מן האמת. סבבה אז בכל צחוק שבן אדם אומר יש קצת אמת ולפיך בכל דבר רציני שבן אדם אומר יש המון אמת? אם אלה הטיעונים שעליהם את מבססת את הלאומניות שלך.. המצב רע.

אל תבלבל לי את המוח על לאומניות

אני משאירה אותה לך. בכל דבר רציני ? אז זה היה רציני ? לפחות אתה מסכים שהם היו רציניים.

חחחחח בניגוד אליך

אני משרת נאמנה את מדינת ישראל עשיתי 3 שנים שירות סדיר בתור לוחם בצנחנים אם יש לך משפחה בשכם את מוזמנת לבוא ולהגיד לי שלום בעוד חודש וחצי כי יש לי שם מילואים 4 ימים אחרי ליל הסדר לאן הגענו פלסטינית שופטת אותי אני חי את המיצאות בניגוד אל אחי היפי נפש שעוד לא התעוררו מקווה שהם יתעוררו לפני שיהיה מאוחר מידי ערביי ישראל חשפו את פרצופם האמיתי במספר פעמים ב 8 שנים האחרונות העיקרים שבהם שרוב הפיגועים ב 8 שנים האחרונות נעשו בסיעו של ערביי 48 התמיכה של ערביי 48 במלחמת לבנון השניה ירי הזיקיקוים ביום הזיכרון האחרון לחללי מערכות ישראל ובלחימה על הישרדות העם היהודי בשבוע האחרון

אושרי 7

New member
כן, השמאל הישראלי עובר תהליך בשנים

האחרונות. לא יודע אם תהליך של התפכחות, אבל אין ספק שתהליך כלשהו. לאחר שכולנו חזינו בתוצאות ההתנתקות גורמי שמאל רבים קמו והודו "כנראה שלא הערכנו נכון את מהות הסכסוך". (התנתקות לכשעצמה אינה רעיון רע, אבל המחשבה שזה יגרום לערבים להשלים עם קיומנו כאן ולהפסיק מרצונם את הטרור...)

jwin

New member
נשארתי די המום

לא מההפגנה עצמה שהיא כעיקרון טובה. אזרחיה הערבים של המדינה הם אזרחים במדינה דמוקרטית וכמו שלכל היאפים של תל אביב מותר להפגין נגד התנהגות הממשלה במקרה זה או אחר - גם לערבים הישראלים מותר. אני אפילו שמח כי זה משרת כשעור בחינוך דמוקרטי (במדינות ערב או במדינות חשוכות כמו רוסיה או צ'ילה של פינושה כבר כולם היו בכלא או דסאפארסידוס...) - כלומר טוב שידעו שגם הם שווי ערך ויכולים להפגין!!! אני המום מדגלי סוריה. אני המום מחוסר שווי משקל : אף קריאה לחמאס להפסיק את הירי על ישובי הדרום. אני פחות המום מקריאות של חמומי מוח שהושתלו כנראה ע"י גורמים קיצוניים. באמת מה שעשה לי רע זו העובדה שהערבים לא פנו בקריאות לחמאס להפסיק את ההפגזות על ישראל, בנוסף לקריאה שעליהם לדאוג לאזרחי עזה ולא להוסיף עוד צרות לחייהם. על זה אני קובל. על חוסר שווי משקל. על זה שאין כאב כאשר מפגיזים את העם שלך - ולא משנה מאיזו דת אתה בא. אח"כ אפשר לבוא בטענות לממשלה שלך כי אתה לא רוצה תדמית של מדינה אגרסיבית - אבל יחד עם זה הייתי מצפה שתגן (לפחות במילים) על המדינה שלך עצמך. אני מהרהר. אני באמת כבר לא יודע אם אום אל פאחם לא צריכה להיות בצד השני. ראיתי צילומים מהעיר והבטחתי לעצמי לבקר בה כשאוכל ולהעביר בה מספר שעות. הכל מתוך רצון אמיתי לחבור למגזר הערבי שאני פחות מכיר. לכבד עיר ערבית. אני לא חושב שאעשה ככה בתקופה הקרובה. לא בגלל ההפגנה! בגלל מה שלא נאמר שם! אפשר אחרי כל זה לדרוש שיויון זכויות. אני מבין, אבל בחיי היום יום זה יהיה פחות ופחות פראקטי. בברכה יהודה.

אני לא המום כי אני מכיר טוב את בני דודינו

זה היה באוניברסיטת חיפה וי-ם, זה היה בעוד מקומות וכמובן איפה שזה תמיד הכי גרוע - אום אל פאחם. זה המיינסטרים, הם לא כאלה קיצוניים, הם לאומנים פלשתינים, ישראל בשבים היא לא יותר מכלי פראיירי ממנו הם יכולים לסחוט כספים, לקבל ממנו זכויות ולנצל את הדמוקרטיה שלו לרעה, מה אכפת להם? אל תהיה המום מדגלי סוריה, מאי גינוי החמאס, הם שונאים את ישראל, מבחינתם זו פלשתין ולא ישראל, וכל טענה שלא תשמיע ישר תזכה אותך במילת הקסם "גזענות". ככה לעולם לא יהיה שיויון זכויות.

עגייב

New member
מה הטענה הפעם?

ההפגנות היו בתוך העיר,לא היתה כוונה להפר את הסדר,לא הייתה כוונה להתקומם נגד המדינה,לא הייתה כוונה לפגוע במישהו, ולא קראו לחיסולה של מדינת ישראל,להזכיר לכמה אנשים פה שפלסטין והעם הפלסטיני אינו מוגדר בישראל כעם אוייב, פורמאלית לפחות.ולעם הפלסטיני בתוך ארץ ישראל יש את הזכות לקבוע את הזהות שלו ולהגדיר את עצמו כחלק בלתי נפרד מהעם הפלסטיני מעבר לקו הירוק, זה רק עניין של מזל שיש פלסטינים שנולדו כאן ואחרים שם. והמדינה מכירה במצב זה וההפגנה היתה חוקית לגמרי ואנחנו נמצאים במדינה דימוקרטית שחופש ההתבטאות הוא אחד מיסודיה. אנשים פה שכחו שנאמנות למדינה היא נאמנות לחוקיה גרידא, ולא נאמנות לדעה הרווחת במדינה (שיש לחסל את הערבים) , האזרח במדינה דימוקרטית חייב לכבד את החוק,ולא את השרים וראשי הממשלה של המדינה ובטח ובטח לא את הרוב.( לכבד במובן להעריך ולא במובן כבוד האדם). אני חייב לדאוג שאני לא עובר על החוק,אבל ממש לא חייב לדאוג לשמה הטוב של הממשלה.

ואללה? אז מה זה "ברוח בדם נפדה את פלשתין"?

או "נפדה את השאהידים". אכן זה היה "דמוקרטיה" ניצול מכוער של הדמוקרטיה, להפגנה תומכת טרור, לאומנית פלשתינית ואנטי ישראלית עם ביטויים מכוערים כמו "ציונאצים", אני מזכיר לך שהם אזרחים במדינת ישראל, ישראל היא זו שדואגת לזכויותהם, נותנת להם קצבאות ביטוח לאומי וחייהם כאן טובים בהרבה משיכלו להיות ברשות... לא הכל זה "חוק", בארה"ב זה חוקי לניאו נאצים ולKKK לצעוד ברחובות - זה לא הופך את לדבר חיובי וזה לא הופך את ארה"ב לדמוקרטיה טובה יותר זה שהיא מאפשרת זאת חוקית. ההפגנה הזאת שהיא הרבה יותר "מהפגנת הזדהות" אלא קריאת תיגר על המדינה מאששת בעייני את הצורך של ישראל להעביר את הגבול מערבה לוואדי ערה והמשולש ושאותם פלשתינים יהיו בריבונות פלשתינית, הרי כמו שאמרת, הם חלק בלתי נפרד מהעם הפלשתיני, אם לא שמעת ישראל היא מדינה יהודית ציונית ואף אחד לא יצעק לנו "ברוח בדם נפדה את פלשתין", ינופף מולנו דגל פלשתין ויסמן לנו וי כמו רב המרצחים ערפאת, לא במדינת ישראל ומילת הכיסוי דמוקרטיה כאן לא עובדת, אזרחים כאלה יכולים לשכוח מאיזשהו סיכוי לשיוויון כלשהו, ושלא יתפלאו שהם נחשבים על ידי ה"ממסד הציוני" כאוייבים, איום וסיכון כי הם כאלה.

עגייב

New member
כנראה לא הבנת את מה שכתבתי

זה שאתה לא אוהב את דעותיהם לא עושה אותם פסולים חוקית. נפדה את פלסטין ,נאהב את פלסטין , יש לך בעיה עם זה ? בעיה שלך. אין שם שום תמיכה בטירור. להתנגד למהלך שהממשלה המושחתת שלנו עשתה זה לא נקרא לבגוד במדינה ובטח לא נקרא לתמוך בטירור. הפירושים שלך ושל המגזר שממנו באת הם גם סוג של חופש ביטוי שאתה יכול להציג אותם בפני אנשים למרות שמהם עולה דרישת גירוש אזרחים והסטה נגד מגזר שלם (שזה בעצמו דבר לא חוקי) ישראל היא מדינה יהודית ודימוקרטית , ציונית נכון אבל לציונות אין מעמד חקיקתי במובן חוק יסוד , לא שמעתי על חוק יסוד ציון האדם ואחותו עדיין (לשמחתי)..אסור בישראל להרים דגל אוייב , פלסטין היא לא אוייב, להזכירך,ראש הממשלה שלך ישב על שולחן כשמאחוריו מורם דגל פלסטין..(את דגל חיזבאללה למשל כן אסור לנופף) ..והאזרחים האלה מזמן שכחו משוויון , אני אישית ממש לא אופטימי בעניין השוויון לא יודע מה לגבי אחרים, אבל זאת לא אומרת שאני לא אמשיך לדרוש שוויון..כי שוויון שבא על חשבון קיפול הצד שאמור להיות שווה,הוא אינו שוויון, מעניין איך אתה מגדיר שוויון. ובקשר לממסד, מי יודע, אולי יום אחד גם הם יתפסו את מהות השוויון ולהיות פלסטיני גאה לא ידליק להם מנורה אדומה כי זה יהיה דבר לגיטימי. הרי תחשוב על זה רגע, אם אתה חושב שפלסטיני אמור להיות רק בפלסטין ושיהיו שתי מדינות לשני עמים כשזה כולל העברת כל אזרחי המדינה הערבים לצד הפלסטיני , אז אתה בעצם לא רוצה שוויון עם הערבים, אתה רוצה שהם יהיו שם ואתה פה , אבל אם אתה רוצה לחיות בשוויון עם הפלסטיני אז אתה תרצה ששניכם תהיו פה ושכל אחד יקבל את חלקו בכל מהכל שווה, קשה? ברור שזה קשה, כי מעטים באמת שחושבים שבני אדם צריכים להיות שווים.

נאהב את פלשתין זה לא נפדה את פלשתין

אותי אי אפשר למרוח, זו לא הצהרת אהבה אלא הצהרת לאומנות אלימה ומה העיניין עם השאהידים? נו באמת זו ממש הצהרת מלחמה ואם הם רוצים מלחמה אז הם יקבלו מתי שרק ירצו. אצלם פלשתין כוללת גם את ישראל, אני מכיר היטב את הנרטיב הפלשתיני, חיפה זה פלשתין, יפו זה פלשתין, אשדוד זה פלשתין, שייח מוניס זה פלשתין, לא רק שכם רמאללה ועזה. פלשתין כרגע היא בעוד איך אוייב, במיוחד כאשר פלשתין כוללת את ישראל. ציונית היא בחוקיה, סמליה וציביונה, לא צריך "לחוקק" כל דבר כדי שיהיה קיים, ישראל היא מדינה דמוקרטית יהודית וציונית, היא לא סתם מדינה שבמקרה רוב אזרחיה יהודים, יש לזה פאן לאומי וזה הציונות. אל תחרטט לי על שיויון, זה שוויון אזרחי, בנושאי פרט סבבה, כאזרחים, מדינה "שיוויונית" היא מדינה שמפקיעה ממני את ההגדרה העצמית והלאומית, היא מדינה בה אין לי את היכולת לשלוט בגורלי, מדינה "שיויונית" היא מדינה פלשתינית כי יש יותר פלשתינים מיהודים, הם עושים יותר ילדים וכן כי יהודים לא רוצים לחיות כמיעוט ברוב פלשתיני, הם יעדיפו בהרבה את אירופה/צפון אמריקה או אוסטרליה. כן, אנחונו כאן, הם שם, מי שרוצח להיות כאן אזרח, לא פלשתיני אלא אזרח נטול כל זהות לאומית סבבה, מי שרוצה לממש/לבטא את הפלשתינאיות שלו - בפלשתין. בני אדם שווים אך שונים, מדינת לאום נוצרת וקיימת למען העם שייסד אותה, ולעם הזה יש זכויות לאומיות במדינה, למי שאינו בן אותו עם/לאום אין את הזכויות הללו, ממש כמו שבמדינת לאום שלו לא יהיו זכויות לאומיות ולמיעוט לאומי אחר לא יהיו והוא יכול להיות "רק" אזרח.

אתה ממציא ערבית חדשה 'לרמות את הציונים'?../images/Emo6.gif

فَدَى בערבית מתורגם במילון כ"פָּדָה, גָּאַל", לא כ'אהב'. למה אתה מנסה למרוח אותנו? אנחנו לא מטומטמים כמו שאתה חושב. 'אהב' מתורגם כ"حبب" (שרש) ומילים רבות אחרות, אבל אף אחת איננה מהשורש 'פדה' (فَدَى).

asparagos

New member
ומה הפרוש של "אטבח אל יהוד"?

זה בטח להכין ליהודים אוכל במטבח ולאהוב אותם
כמו כן, זריקת אבנים הוא מנהג ערבי להבעת אהבה.

אז לא תייה לכם בעיה ש.....

שיהודים יפגינו בתוך ערים ללא כוונה להפר את הסדר ולהתקומם נגד המדינה ולפגוע במישהו ולהפגין שערביי ישראל הם אוויב העם היהודי ומדינת ישראל ולנו כיהודים יש את הזכות להפגין הפגנות קיצוניות בדיוק כמוכם כמו שאתם תמכתם בתהלוכה לזיכרו של גורג חבש ימך שמו אז גם לנו יש את הזכות לעשות תהלוכה לזיכרם של הרב כהנא ורחבעם זאבי ז"ל לברכה??? הרי חופש ששתבטאות הוא אחד מיסודתיה של מדינת ישראל כפי שציינת

למעלה