מקומות מגורים מומלצים בבנגקוק (apartments)

mirom1

New member
מקומות מגורים מומלצים בבנגקוק (apartments)

הי, אני מפוטר הייטק טרי וחשבתי לנצל את התקופה ולעבור לגור בבנגקוק למשך מספר חודשים (5-6). אני מחפש מידע על מחירים של דירות ואיך עובד ענין ההשכרה, האם צריך להיות תושב/אזרח וכדומה. מצאתי אתר אינטרנט (צירפתי אותו) שמציע כל מיני דירות apartments אשמח אם מישהו שמכיר יכול לתת לי כמה טיפים בענין. מהו טווח המחירים וכדומה. תודה.
 

Benkok

New member
אין חוקים ברורים

יש בעלי דירות שידרשו אישור עבודה לפני שישכירו לך דירה. לא נתקלתי בהרבה כאלה, אבל הם קיימים. בגדול בלי לדעת מי אתה, מה אתה אוהב ומה אתה רוצה לעשות כאן אין הרבה טעם להמליץ לך על איזור מועדף. יש אנשים שבשבילם איזור הקאווסן הוא גן עדן, ויש אנשים שלא ידרכו באיזור הזה בלי אקדח צמוד לרקה... מחירי דירות נעים מ3,000 באהט לסטודיו בבניין מוזנח (קשה למצוא זר שיגור במקום כזה...) בשולי העיר ועד 350,000 באהט לדירת 6 חדרים עם בריכה בסלון... הממוצע הוא פלוס מינוס 20-25 אלף באהט לדירת חדר (חדר שינה וסלון) באיזור המרכז, בבניין לא מפואר אבל עדיין מאובזר. יש גם הבדל בין CONDO לAPARTMENT קונדו זה בניין שבו הדירות שייכות לאנשים פרטיים, כל דירה בבניין שייכת למישהו אחר. היתרון בקונדו הוא שכל החשבונות משולמים ישירות לספקים (חשמל, מים, אינטרנט, טלפון וכו') אפרטמנט זה בניין בבעלות מלאה של אדם או חברה, מה שבדרך כלל גורם לתשלום כל החשבונות לגורם אחד, שבדרך כלל מנפח אותם כדי לכסות על ההוצאות של כל הבניין, כולל דירות ריקות ושטחים ציבוריים... האתר שמצאת שייך לחברת ACUTE, שזאת אחלה חברה ויש להם אנשים טובים (וגם כמה סוכנות חמודות לאללה...)
 

TRAKTOR1

New member
אם הוא מגיע לתקופה של כחצי שנה

ברור שעדיף אפרטמנט מאשר להתחיל להיסחב עם התשלומים לכל חברה ועניין , ובנוסף יש לך מנקה בחדרים ותחזוקה טובה אתה משלם הכל בחשבון אחד סופי , ולישראלי שמרויח טוב בישראל זה לא יהיה משמעותי ההבדל
 

Benkok

New member
אתה מדבר על SERVICED APARTMENT

שזה מלון לכל דבר ויש לו מחירים לתקופות ארוכות...בדרך כלל מחיר מופקע תמורת מה שאתה מקבל. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל גם בהרבה קונדואים אתה פשוט נותן את כל החשבונות למשרד למטה והם משלמים אותם עבורך.
 

TRAKTOR1

New member
כן , את הצודק , אבל באופן כללי

המלונות האלה הרבה יותר משתלמים לתקופות ארוכות מאשר ליומיים, לא הייתי קורא להם מלונות,הם נראים יותר דירות, עם מטבח ועוד. מופקע ? זה תלוי באדם , לא במחיר, אולי לתאילנדי ממוצע זה מופקע. אני שילמתי בין 40-60 אלף בבנגקוק, באיים יותר , וממה שראיתי התמורה טובה מאוד, אבל אני חושב שבתאילנד לא צריך לחסוך, בישראל הייתי חוסך אם כבר. אבוי למי שגר בתאילנד ומחפש רק לחסוך, לראות את גן העדן ולא לגעת בו.
 

Benkok

New member
40-60 אלף לאיזה גודל?

אם שילמת על דירה של פחות מ200 מ"ר 40 אלף באהט אז יצאת מלפפון.
 

mirom1

New member
איזה אזורים כדאי

הי, למעשה אני "מכיר" את בנגקוק, הייתי בה לפחות 8 פעמים במהלך ה 5 שנים האחרונות, לעיתים אף תקופה של שלושה שבועות בביקור אחד. אני לא ממש מתלהב מאזור הקוואסן, אך לא פוסל את האזור. מה שחשוב לי זה שהמקום יהיה נורמלי ולא איזה שכונת עוני או אזור שיש בו עסקים אפורים. כלומר אני מחפש משהו שלא ממש בקצה העיר אלא קרוב למרכזים גדולים. אם כי תמיד יש תחבורה ציבורית טובה וזולה (מוניות), כך שגם גורם זה לא הכי קריטי. נראה לי שבמקרה שלי של 6-5 חודשים עדיף שאשכור apartment ברמת studio. כלומר הכי קטן. לא זקוק יותר. חשוב לי שיהיה מיזוג אויר, מטבחון קטן (כיור בעיקר), מקרר, טלויזיה עם כבלים, אינטרנט ושירותי כביסה (עצמאיים) בבית דירות. באתר ACUTE אני רואה הרבה מקומות שנראים ממש טוב (לפי התמונות בכל אופן) והמחירים שלהם נעים בין 7000 -12000 באט לחודש, שזה נשמע לי סביר. צירפתי קישור לדירות שהם מציעים בטווח המחירים הזה. נראה לך מקומות נורמלים מהיכרות שלך את המקום. כל המטרה שלי זה להוריד מעלויות המחייה שלי בארץ בתקופה שאני מובטל, כך שאני לא מעונין לשלם מעל 2000 ש"ח לשכירות, כי זה המחיר שאני משלם בארץ. לפני חצי שנה שהייתי בבנגקוק, דיברתי עם החברה הישראלים שעובדים בלמטייל והם אמרו לי שהם משלמים כ10000 באט לדירה במקום טוב עם שומר. לא יודע עוד פרטים..כי בזמנו לא חשבתי על זה. אשמח לקבל מידע...תודה רבה.
 

prizman

New member
עברתי על לא מעט מהדירות באתר

חלק די מרוחקות, חלק לא הצלחתי לאתר היכן ממוקמות,מציאות של ממש לא איתרתי. בכל מקרה מאוד קשה למצוא דירה טובה בשלט רחוק כי הנתונים באינטרנט הרבה פעמים רחוקים מהמציאות. כשאני חיפשתי דירה בבנגקוק גרתי בצ'אנג מאי, שלושה מקומיים מבנגקוק ריכזו לי רשימת דירות ופעם בשבועיים בערך טסתי לבנגקוק כדי לעבור על מה שהם איתרו בהתאם לבקשה שלי. ראיתי מעל 30 דירות עד שמצאתי את מה שחיפשתי. עכשיו כשבא לי לעבור, סתם בשביל השינוי, זה לא קל יותר. זה לא שאין מציאות בבנגקוק, יש פה ושם, אבל קשה להגיע אליהן.
 

mirom1

New member
אני מתכוון להגיע וממש לאתר פיזית

תודה שעברת על הדירות. למעשה הדילמה שלי היא לדעת סדרי גודל של מחירים עבוד דירות סטודיו נורמליות אבל לא יקרות מידיי. אני לא זקוק ללוקסוס של בריכה, לובי מפואר ושירותי ניקיון וכביסה. זאת הסיבה שחיפשתי אתר אינטרנט שיתן לי מידע מקדים שכזה. ולכן אני גם נעזר בכם כאן בפורום לשמוע מניסיונכם האם המידע שיש באתרים כאלו קרוב למציאות. במידה וכן, אני בהחלט מתכוון להגיע לבנגקוק לקחת מלון ולהתחיל לחפש דירה לגור בה. ברור לי שדירות שהם ממוקמות רחוק, אז הן זולות יותר. אני מחפש משהו במרכז או באזור מגורים "רגיל". למעשה אני לא יודע שמות של מקומות. אתה יודע שמות של איזורים שנחשבים ב"מרכז" של בנגקוק. באתר ההוא ראיתי רשימה כזאת: Silom, Sathorn, Rama 3 Ratchadamri, Lang Suan Early Sukhumvit - Asoke Mid Sukhumvit - Ekamai Pathumwan, Victory Monument -------Central BKK------- Early Phaholyothin, Jatujak Phaholythin, Ratchyothin Ladphrao, Chokechai 4 Ratchadaphisek, Huay Kwang Dindaeng, Rama 9, Soonvijai אני מניח שיש גם מקומות במזרח העיר. תודה.
 

prizman

New member
סילום נחשב לרח' טוב

אבל זה גם כינוי לאזור כך שצריך לוודא את המיקום האמיתי של הדירה. כנ"ל גם לגבי אסוק ואקמאי, אלהרחובות באורך קילומטרים שמהם מתפצלים רחובות משנה וכך הלאה כך שהכותרת לא אומרת כלום. Ratchadamri יכול להיות סביר, גם אזור אנדרטת הניצחון רק שהמלון שהופיע שם לא ממש נראה לי. גם לא אלה שבאזור צ'אטוצ'אק שדי רחוק מהמרכז. לא אשלים את הסקירה, אתה פשוט צריך לשבת עם מפה ולראות היכן ממוקם כל בניין, בחלקם צריך כנראה לבקש במייל את המפה.
 

Benkok

New member
החבר'ה של המטייל...

בשבילם מקום טוב זה איזור Pinklao כי זה קרוב להם לקאוסן. אפילו כבר שם ממש לא קל למצוא סטודיו נורמלי ב10-12 אלף. במקומך הייתי מחפש בניינים שיושבים על ציר הרכבות (תחתית או עילית, לא קריטי). שוב, לגבי איזור זה משתנה מאדם לאדם... רמבלינג לא אוהב את מרכז העיר, וזה לגיטימי בדיוק כמו שמבחינתי אם אתה לא נמצא בין אסוק לטונג-לור אתה חי בקיבינימאט וצריך ויזה כדי להגיע אליך.... כל אחד וההעדפות שלו. כמובן שלמי שאשכרה גר ועובד כאן אז השיקול העיקרי (כל עוד אין ילדים) צריך להיות המרחק מהמשרד. כשלא ממהרים אז אין בעיה לשבת במונית. כשלא צריכים להגיע לפגישה אז אין בעיה להזיע קצת ברגל לרכבת... למצוא דירה טובה זה לא פשוט. עברתי לפני חודש לדירה חדשה ובפוקס מצאתי אותה רק אחרי 10-12 דירות מעפנות שראיתי באותו שבוע.
 

קרלטון

New member
איזה עלויות ואיזה בטיח - בוא נ'דבר תכל'ס

בארץ תהיינה לך פחות עלויות מאשר בבנגקוק. אני לא אתחיל לפרט למה. ובטח שיהיו לך פי מיליון סיכויים למצוא עבודה חדשה מאשר בבנגקוק. אז שים את הקטע הכלכלי רגע בצד כי אתה לא בא בשביל עלויות. הסיבה לבוא לבנגקוק זה לא להוריד עלויות, זה להנות מבנגקוק קודם כל. אם אתה רוצה להוריד עלויות סע לאיזה חור באיסאן ותשב שם עם הרבה שדות אורז מולך בתור נוף. ככה תחסוך הרבה כסף. או סע להודו ותתקע שם באיזה גסט האוס מעופש חצי שנה. תחייה ממש על גרושים, תאמין לי. אתה יכול להעביר שם שנים ולא להרגיש את זה מבחינה תקציבית. אז אל תתחיל מהקטע של העלויות, תתחיל במה אתה כן רוצה לעשות ואפשר יהיה לכוון אותך בצורה יותר טובה. וללמוד אנגלית בבנגקוק?? זה כמו ללמוד הליכות ונימוסים במרכז המסחרי של אופקים. תעשה לי טובה. אתה לא הולך לפתוח עסק כמו אנשים כמה פה ולא הולך להרוויח את לחמך במסחר אונליין כמו אחרים ולא הולך בשביל איזשהו רילוקיישן או משהו כזה ולא בשביל איזו שליחות ציבורית ובטח לא בשביל לרבוץ עם ערימות של ישראלים בקאוסאן כי ישראלים יש לך מספיק בישראל, לא? אתה נוסע לבנגקוק בשביל הבחורות, אל תגיד לי שלא חבובי. מה, אתה הולך לשבת חצי שנה בעיר מיוזעת, מלאה עשן, ריחות מצחינים של ביוב, פקקי תנועה מפה ועד להודעה חדשה, ריצות ויזה מדי פעם וכל זה בשביל ללמוד אנגלית עסקית, במדינה שרמת האנגלית שלה היא בדיחה פתטית, אפילו יחסית למדינות אחרות בדרום-מזרח אסיה??? תעשה לי טובה. אל תבין לא נכון, אני לא שופט אותך חס וחלילה. אבל בוא נשים דברים על השולחן וניגש ישר לנקודה. אתה לא צריך טוסטוס ובטח שלא רכב. אתה צריך לגור על אחד מקווי הסקייטריין או הסאבווי ככה שיקח לך לא יותר מדי זמן להגיע למרכז בנגקוק. אז אם התקציב גדול לך על דירות שנמצאות קרוב למרכז סוקומוויט. סבבייה מטורפת. מגיע ברגל או בכמה תחנות של הסקייטריין/מטרו לרוב מה שאתה צריך - חיי לילה, כמה מסעדות, בתי קולנוע, חנויות, שווקים ואפילו פארק וחצי אם אתה אוהב טבע, אלק. (יענו לומפיני זה הפארק והחצי זה החתיכת דשא עם השלולית שממול האמפוריום). מ'שלורצה, אבל ככל שהתקציב קטן ככה תתרחק מהמרכז לאורך הקווים, לא ממש משנה לאיזה כיוון. אם זה ladprao או אם זה on nut או לא זוכר כבר מה יש שם. יותר רחוק יותר זול. ואם התקציב ממש קטן אז לא רק שתהיה באיזור של תחנה נידחת כזאת, אלא גם תצטרך לקחת "טקסי-מוטורסייק" כדי להגיע מהדירה לתחנה הזאת. סטודיו זה מספיק לך, למה לא, לך על זה.
 

prizman

New member
החמצת טיפה את הלומפיני פארק

הוא נמצא על רמה 4 וממש גדול, גם בו יש אגם. הפארק הקטן ליד האמפוריום נקרא בנצ'אסירי פארק. לימוד האנגלית טוב להוצאת ויזת לימודים שתקפה לשנה במקום יציאה כל 3 חודשים מהמדינה. רמת האנגלית בתאילנד טובה בהרבה מזו שבלאוס, בורמה, קמבודיה וויאטנם, אלו הארצות שבהן זה עלה על הפרק. גם בהודו שהייתי בה די מזמן היא הייתה רחוקה מלהדהים. ובנגקוק עיר מדהימה עם כל הפיח, הזיהום, הצפיפות ומה שלא. בחורות אפשר למצוא בהרבה מאוד מקומות בתאילנד בפרט ובמזרח בכלל לא צריך דווקא את בנגקוק בשביל זה. עם לא מעט דברים אחרים שכתבת אני מסכים.
 

קרלטון

New member
לא הבנת

כתבתי "פארק וחצי" כאשר ה"פארק" זה הלומפיני (שאכן נמצא במרחק של כמה תחנות רכבת ממרכז סוקומויט אם מחליפים מהרוטפייפה לרוטפייטאידין) וה"חצי" זה בנשירי פארק מול האמפוריום. רמת האנגלית בתאילנד גרועה משמעותית מזאת שבבורמה ובטח ובטח מזאת שבהודו, איך אתה בכלל משווה??! בהודו כל בוגר אוניברסיטה ישוחח אתך באנגלית שוטפת, גם אם ב"גרסה" הודית אבל זאת עדיין אנגלית מובנת. גם רוב רובם של בוגרי תיכון יוכלו לעשות את זה. בכל כפר קטן תמצא *מישהו* שיודע אנגלית. לעומת תאילנד בה הנורמה היא שבוגרי אוניברסטיטה פשוט *לא* מסוגלים לנהל שיחה סבירה מינימלית באנגלית, כולל עורכי דין, רואי חשבון, פקידי ממשל, אנשי עסקים בכירים, פשוט לא. ואם אתה לא מסכים עם זה כנראה שלא ניהלת הרבה תקשורת עם תאים מעבר לשני הרחובות וחצי באיזור הקאוסאן. אם הוא רוצה תירוץ להוצאת ויזת סטודנט אז עדיף שילמד תאית ולא אנגלית. המטרה שלו היא "לשפר אנגלית עסקית...". בנגקוק היא אכן מדהימה, חייתי שם כמה שנים אבל שוב הפוקוס לא יכול להיות להקטין עלויות כי זה פשוט זאת לא סיבה טובה מספיק.
 

prizman

New member
לגבי הפארק באמת לא הבנתי, היה מאוחר.

בהודו עבדתי בעיקר מול פקידי מימשל בכירים, באתי חדור אופטימיות בנושא האנגלית, האכזבה הייתה מרה. האנגלית על הפנים, לא גרועה מתאילנד אבל גם לא טובה יותר. בבורמה המחקר שלי פחות מעמיק, בויאטנם, לאוס וקמבודיה יותר, הרמה נמוכה משמעותית מאשר בתאילנד. צר לי לאכזב אותך, באזור הקוואסאן הייתי בדיוק 3 פעמים, עד לפני שבוע זה היה פעמיים, תקשורת עם מקומיים יש לי ביומיום, עם מערביים פעם פעמיים בשבוע ועם ישראלים פחות מפעם בחודש מלבד טלפונים. שתי הנקודות שאני מסכים איתן והן למעשה העקרוניות הן שבנגקוק זה לא המקום ללמוד בו אנגלית וכן שבבנגקוק כמערבי קשה מאוד להקטין עלויות באורח חיים מערבי סביר.
 

mirom1

New member
קדימה, בו נדבר תכל"ס...

אכן עקרונית אני לא מתכוון לעבוד אולם אני כן עובד בתחום האינטרנט (זה המקצוע שלי - פיתוח אתרים וQA לאפליקציות אינטרנט). עכשיו אני מקבל עבודות על בסיס של פרילנסר, אבל זה לא קבוע. כך שבעצם אני יכול להרויח כסף בכל מקום שיש בו אינטרנט וקו טלפון. אני כרגע גר בת"א, משלם על שכירות כ 2300 ש"ח (החלק שלי. גר עם שותפה), תוסיף על זה הוצאות ארנונה, חשמל, אינטרנט, כבלים, ועד הבית (120 ש"ח), הוצאות בסיסיות וקבועות, נסיעות אוכל ומוצרי יסוד וכדומה. אני מגיע לסכום של בערך 4000 ש"ח בחודש פלוס מינוס. וזה בלי בילויים וקניות. החוזה של הדירה נגמר לי עוד חודש וחצי, וחשבתי איך אני בזמן המיתון הדפוק הזה מצליח להשאיר את הראש מעל המיים מבלי להתחיל לפתוח תוכניות חיסכון. ותאמין לי אין עבודה בישראל. במיוחד בתחום שלי. הם מעדיפים לעשות מיקור חוץ להודו מאשר להעסיק ישראלים. בכל אופן, בהתחלה אמרתי אקח איזה חופש בתאילנד, אבל אז נפל האסימון ואמרתי שאולי יש מצב שאגור שם תקופה ואצליח אפילו לחתוך עלויות. ואם יכנסו כמה עבודות כפרילנסר...מה טוב. בכל מקרה זה דרך האינטרנט. ושאני אומר שאפשר לחתוך עליות אני לא מתכוון ללכת אחורה. כי אם זה המצב, אז עדיף שאחזור להורים ויגור על חשבונם עד שאני אמצע שוב עבודה. אבל אין מצב שאני עושה דבר כזה ובטח לא לחורים כמו הודו (מה גם שזה לא מענין אותי). אז למה בנגקוק, כי היא זולה יותר מת"א, אפשר למצוא בה הכל, יש גם קהילה יהודית, ואם בא לי איזה שבוע בקו פנגן, אז זה לא ביג דיל. עכשיו, אתה אומר שהיא יקרה יותר. אשמח לשמוע במה בדיוק. זה שאני מגיע לבנגקוק זה לא אומר שאני צריך לצרוך יותר ממה שצרכתי בת"א. ומה הקשר לבחורות? איך הגעת לזה בכלל. לגבי לימודי אנגלית, תתפלא לשמוע שבמזרח אסיה (וגם בנגקוק וסינגפור), לימודי האנגלית הם ברמה גבוהה יותר ממה שיש בישראל ובהרבה מדינות אירופאיות. ושאתה מחפש משרה בתחום שלי ומבקשים ממך אנגלית ברמת שפת אם (בעיקר כתיבה), אז אמרתי לעצמי למה לא לפגוע בשתי ציפורים באותה עת. גם אוניברסיטת בנגקוק מציעה קורסים רבים באנגלית. לדוגמא. שעת קורס אנגלית בברליץ או וולסטריט ודומיהם בישראל עולה כ100 ש"ח. בתאילנד היא עולה במוסד הכי יקר כמו הבריטיש קונסיל כ 28 ש"ח לשעה. אז תעשה חשבון לבד. בקיצור, כל פתיחת הדיון הזה היה לשמוע ממי שיודע ויש לו ניסיון, האם המחירים שמופיעים שבאתרים של הדירות, אלו מחירים אמיתיים והגיונייים. כי אם תגידו לי שדירת סטודיו (מה אני צריך יותר מזה...) תעלה לי מינימום 15000 באט אז כל הרעיון הזה שהעלתי לא כל כך כדאי עבורי. סתם דוגמא ראיתי את הבית דירות הזה: http://www.greenhousemansion.com/roomrate.html ושם המחירים נעים בין 6,500 ל- 10,000 ולפי התמונות זה נראה אחלה מקום. אז במחירים כאלו, וראיתי עוד מקומות, שווה לי לעבור. תודה על הטיפ לגבי החשיבות של הקירבה לרכבות skytrain ו-subway. אני אקח את זה בחשבון.
 

Benkok

New member
בוא באמת נדבר על התכל'ס...

נניח שמצאת דירה ב10,000 באהט (לא סביר, אבל נניח...) חשמל - 1500-2000 באהט (אתה מגיע בתקופה החמה ביותר) אינטרנט - לא פחות מ2 מגה - בוא נגיד 1000 באהט טלפון נייד - לפחות 1500-3000 בחודש (כולל שיחות לאמא להגיד שבת שלום) כבלים - 1500 באהט שילוב מתוחכם של מוניות-רכבות-מוטורבייק טקסי על בסיס של יציאה מהבית פעם ביומיים, לא משנה לאן - 3000-5000 בחודש ממוצע של פעם בחודש יציאה לויזה - 3000 באהט נניח שתצא לבלות פעם בשבוע ותהיה חצי לארג' - 5000-6000 בחודש ביטוח רפואי - נניח שאתה הולך על הדולר ומשהו ליום ביטוח מטיילים דרך הארץ - 1500 באהט ביטוח לאומי בארץ - 133 ש"ח = 1200 באהט חישוב מהיר מביא אותנו למעל 30 אלף באהט. עוד לא אכלת, עוד לא טיילת, עוד לא למדת, עוד לא קנית כלום, עוד לא נתת בראש...ותאמין לי שהתקמצנתי בסכומים... לסיכום - אפשר לשהות בבנגקוק על אלף דולר לחודש. לא הייתי קורא לזה לחיות... הבניין בקישור שהבאת נמצא באיזור נחמד, אם אתה תאילנדי בן 22 שעובד בדוכן סומטאם בצ'אטוצ'אק, ושלשום נחתת מהכפר. זה יכול להיות נחמד לפאלאנג לגור שם - אני הייתי משתגע תוך יומיים.
 

mirom1

New member
תודה רבה על המחירים

זה אכן נותן תמונה שונה למה שחשבתי עד כה. ואני באמת לא בטוח שזה כדאי במובן הכלכלי. אני מסכים איתך שזה ממש להרגיש דפוק להגיע למקום ולהרגיש קמצן...בטח שלא בתאילנד. איך אתה מסביר את העליות הגבוהות של אינטנרט, טלויזיה, חשמל, תחבורה ציבורית? אני לא אדבר מאיפה יש להרבה תאילנדים כסף להוציא על שתייה במועודונים שלהם (מה שבת"א לא חולמים להגיע). המחירים שם כמו שזכור לי כמו בארץ. זה נראה כאילו הם צריכים להרויח משכורת של ישראלי כדי לחיות נורמלי.
 

Benkok

New member
מה שנורמלי לי לא בטוח נורמלי לך...

סגנון חיים זה כמובן משהו שמשפיע על העלויות. תאילנדי שמרוויח 10,000 באהט לחודש לא משלם על כבלים או אינטרנט...הוא נוסע בדרך כלל באוטובוס לעבודה וישן בלי מזגן... עדיין יש לו טלפון סלולרי (לא אייפון מן הסתם) וכשהוא יוצא פעם בשבוע עם חברים לשתות משהו אז הם יושבים כל החבר'ה על בקבוק 100-פייפרס שעולה 400 באהט. המנהלת חשבונות שלי מרוויחה 8,000 באהט לחודש והפעם האחרונה שהיא ראתה מועדון מבפנים היתה ביומולדת שלי... הנקודה היא שיש כאן כל כך הרבה אנשים שזה נראה כאילו כולם כל הזמן קונים ומבלים, אבל זה בעצם לא ממש ככה... מה זה "משכורת של ישראלי"? יש כאן זרים שמרוויחים 30 אלף באהט לחודש...אני מכיר לפחות 20 תאילנדים שלא יקומו בבוקר בשביל פחות מ100 אלף באהט לחודש...שזאת משכורת שגם בארץ 80 אחוז מהאנשים לא מרוויחים... כל נושא המועדונים בתאילנד הוא סוג של פיקציה - בדרך כלל מדובר באדם-שניים עם כסף (מה שנקרא היי-סו) וכל הנגררים מסביבם בלי דולר על התחת. יש כאן קבוצה מאוד לא קטנה של אנשים שאין לי דרך אחרת לתאר אותם (או אותן...) חוץ מטפילים אוכלי חינם שבדרך לא דרך מוצאים את עצמם אוכלים ושותים חינם כדרך חיים על חשבון אחרים. הרבה מאלה אתה רואה במועדון לבושים יפה ועומדים ליד שולחן עם שני בקבוקי וויסקי פתוחים, אבל בסוף הערב הם מתחלקים במונית שתיקח אותם לקיבינימאט לקונדו שלהם ב2000 באהט עם מאוורר... לגבי תחבורה ציבורית - מונית אולי עולה מינימום 35 באהט, אבל אוטובוס עולה 12 באהט לנסיעה יחסית ארוכה...אז תאילנדית שמרוויחה 6000 באהט בחיים לא תיקח מונית.
 

prizman

New member
מצאתי משהו שיכול לעניין את הבחור צמוד לאקמאי

אבל בקצה הרחוק מסוקומוויט, על התעלה הנקראת קלונג סן ספ, ידידה שלי גרה שם בעבר. החדרים אכן קטנים והבניין די ישן ומסביב לא מאוד מפותח אבל החדר ממוזג, יש כמובן שרותים ומים חמים, יש גם בריכונת לבניין וגרים בו לא מעט פאלאנגס, המחיר אמור להיות כ 4000 באט לפני הוצאות נילוות, חשמל וכו'. בתעלה יש סירות מונית שיוצאות בערך פעם בשעה לכיוון פראטונם, כדי להגיע לסוקומוויט/אקמאי, אזור הדירה שלי, צריך לקחת מונית כ 15 דקות ביום או אוטובוס מקומי, אין לי מושג כמה זמן. זה יכול להיות פיתרון לא רע למאותגרי תקציב. בדקתי עכשיו את חשבון החשמל שלי לינואר שהוא חודש קריר יחסית ללא שימוש מרובה במזגן, עמד על 1400 באט. החודש מין הסתם יצא יותר.
 
למעלה