איזה עלויות ואיזה בטיח - בוא נ'דבר תכל'ס
בארץ תהיינה לך פחות עלויות מאשר בבנגקוק. אני לא אתחיל לפרט למה. ובטח שיהיו לך פי מיליון סיכויים למצוא עבודה חדשה מאשר בבנגקוק. אז שים את הקטע הכלכלי רגע בצד כי אתה לא בא בשביל עלויות. הסיבה לבוא לבנגקוק זה לא להוריד עלויות, זה להנות מבנגקוק קודם כל. אם אתה רוצה להוריד עלויות סע לאיזה חור באיסאן ותשב שם עם הרבה שדות אורז מולך בתור נוף. ככה תחסוך הרבה כסף. או סע להודו ותתקע שם באיזה גסט האוס מעופש חצי שנה. תחייה ממש על גרושים, תאמין לי. אתה יכול להעביר שם שנים ולא להרגיש את זה מבחינה תקציבית. אז אל תתחיל מהקטע של העלויות, תתחיל במה אתה כן רוצה לעשות ואפשר יהיה לכוון אותך בצורה יותר טובה. וללמוד אנגלית בבנגקוק?? זה כמו ללמוד הליכות ונימוסים במרכז המסחרי של אופקים. תעשה לי טובה. אתה לא הולך לפתוח עסק כמו אנשים כמה פה ולא הולך להרוויח את לחמך במסחר אונליין כמו אחרים ולא הולך בשביל איזשהו רילוקיישן או משהו כזה ולא בשביל איזו שליחות ציבורית ובטח לא בשביל לרבוץ עם ערימות של ישראלים בקאוסאן כי ישראלים יש לך מספיק בישראל, לא? אתה נוסע לבנגקוק בשביל הבחורות, אל תגיד לי שלא חבובי. מה, אתה הולך לשבת חצי שנה בעיר מיוזעת, מלאה עשן, ריחות מצחינים של ביוב, פקקי תנועה מפה ועד להודעה חדשה, ריצות ויזה מדי פעם וכל זה בשביל ללמוד אנגלית עסקית, במדינה שרמת האנגלית שלה היא בדיחה פתטית, אפילו יחסית למדינות אחרות בדרום-מזרח אסיה??? תעשה לי טובה. אל תבין לא נכון, אני לא שופט אותך חס וחלילה. אבל בוא נשים דברים על השולחן וניגש ישר לנקודה. אתה לא צריך טוסטוס ובטח שלא רכב. אתה צריך לגור על אחד מקווי הסקייטריין או הסאבווי ככה שיקח לך לא יותר מדי זמן להגיע למרכז בנגקוק. אז אם התקציב גדול לך על דירות שנמצאות קרוב למרכז סוקומוויט. סבבייה מטורפת. מגיע ברגל או בכמה תחנות של הסקייטריין/מטרו לרוב מה שאתה צריך - חיי לילה, כמה מסעדות, בתי קולנוע, חנויות, שווקים ואפילו פארק וחצי אם אתה אוהב טבע, אלק. (יענו לומפיני זה הפארק והחצי זה החתיכת דשא עם השלולית שממול האמפוריום). מ'שלורצה, אבל ככל שהתקציב קטן ככה תתרחק מהמרכז לאורך הקווים, לא ממש משנה לאיזה כיוון. אם זה ladprao או אם זה on nut או לא זוכר כבר מה יש שם. יותר רחוק יותר זול. ואם התקציב ממש קטן אז לא רק שתהיה באיזור של תחנה נידחת כזאת, אלא גם תצטרך לקחת "טקסי-מוטורסייק" כדי להגיע מהדירה לתחנה הזאת. סטודיו זה מספיק לך, למה לא, לך על זה.