מקומות מגורים מומלצים בבנגקוק (apartments)

mirom1

New member
אז חיים נורמליים הם בעלות דומה למה שיש בישראל

אני מתחיל להבין כי כדי לחיות "נורמלי", כלומר כמו ישראלי צעיר שגר במרכז ת"א, שרגיל לאכול לפחות פעם בשבוע במסעדה ולצאת לפחות פעמיים בשבוע לאיזה פאב, מוניות כמעט לכל מקום ועוד שאר הוצאות נלוות. אז כדי לשמור על סגנון החיים הזה, בנגקוק היא לא מקום של חיסכון בעלויות, זאת במיוחד כי בנגקוק (כמו הרבה מדינות אסיאתיות) מציעה אפשרויות בזבוז רבות יותר למערבי. אחרי שהבנתי שרכיב הדיור "הנורמלי" מתחיל החל מ15000 באט לחודש (אלא אם כן מצאת מציאה...) ושאר ההוצאות הבסיסיות "האלמנטריות", אז המחיר לא שונה מישראל בכלל. הדבר שכן שונה זה שאפשר לחיות בשליש ממה שעולה לחיות בישראל, אבל בלי הדברים שאנחנו רגילים אליהם. בישראל נראה שאפילו האופציה הזו לא קיימת...אלא אם אתה גר בירוחם או משהו כזה ולא בבירת המדינה כמו בנגקוק או ת"א (בירת הבירה הכוונה
). עם נתונים כאלו, הסיבה הכלכלית למעבר לא ממש רלבנטית. אם כי ברור לי שיש סיבות כלכליות אחרות למה להיות בתאילנד, אבל זה לא נוגע אלי בתור אחד שלא מתכוון לעבוד (או להעסיק עובדים), ולא ממש מתכוון להרוויח משכורות מערביות בזמן הזה באופן קבוע ועקבי.

פ82

New member
אתה משווה בין תפוזים לקלמנטינות

בבנגקוק אתה מקבל יותר תמורה לכסף שלך מאשר בת"א רק דוגמא אחת תכנס לפאב בת"א ותשאל כמה יעלה בקבוק רד לייבל, בבנגקוק במקומות שהם לא מלכודות תיירים העלות היא 1000 באט ל 2 בקבוקים ואתה גם מקבל מספר בקבוקי קולה וסודה. ואני לא מאמין שב4000 ש"ח לחודש אתה יכול לשלם שכירות(במרכז ת"א),אינטרנט,כבלים,חשמל ומים, לצאת לפאב פעמיים בשבוע, לאכול במסעדה פעם בשבוע ולנסוע במוניות לכל מקום.

mirom1

New member
מסכים איתך

אני בהחלט מסכים איתך שבבנגקוק אפשר לקבל תמורה טובה יותר לכסף...ויש גם אופציות רבות יותר ואלטרנטיבות רבות יותר להוצאה (מה שמשפיע גם על התמורה). ולגבי 4000 ש"ח בחודש, זה לא כולל את הבילויים ושאר הוצאות שאינן בגדר הוצאות קבועות (כמו דיור, כבלים, ארנונה, טלפון, אוכל וכדומה).

TRAKTOR1

New member
עזוב שטויות אחי ....

בא אני יתמצת לך הכל בכמה שורות ------------- אם אתה מחפש רק לחסוך כסף -- אל תתקרב לתאילנד וקל וחומר לא למקומות יותר יקרים , תוסיף כרטיס טיסה. אם אתה מחפש להנות מהחיים , להשתולל בלי חשבון , לזיין הרבה , לאכול טוב ועוד וכל זה בתקציב סביר למזרח ו- במחיר טוב לעומת תל אביב , תאילנד זה ההההה מקום. וכמובן אתה צריך גם לאהוב את החיים ,הבחורות התרבות והמדינה , ראיתי כאלה שאחרי 5 ימים ברחו מתאילנד בלי קשר למחירים או משהו אחר

קרלטון

New member
עלויות ואנגלית

לגבי עלויות - העלויות גבוהות יותר כי על *כל* דבר אתה צריך לשלם. בוא נתחיל מהאוכל. אתה לא הולך לבשל לעצמך אוכל בצורה יומיומית ואתה הולך לאכול בעיקר אוכל מערבי ולא אוכל תאי. תאמין לי - זה יהיה המצב. לאכול אוכל מערבי בסיסי (לא מדבר על מסעדות יוקרה בכלל בכלל) יעלה לך יותר ממה שאותו אוכל יעלה בארץ, במיוחד כיוון שבארץ אתה בקלות יכול להכין לעצמך את רוב הארוחות. בכמעט כל דירות הסטודיו בבנגקוק אין שום מטבחון ושום בטיח, מקסימום אתה יכול להשתמש בכיור של חדר המקלחת (משתמשים באותו כיור בשביל לצחצח שיניים, בשביל לעשות כביסה, ובשביל לשטוף כלים, זה המצב בדירות סטודיו קטנות) בתור מטבח, ולבשל תפוחי אדמה אתה יכול בתוך הקומקום החשמלי. או לחמם כל מיני ז'בלה במיקרוגל. בהרבה דירות לא ירשו לך בכלל להכניס כיריים כאלה או אחרים גם אם איכשהו מצאת מקום לשים אותם. אתה צריך לעשות ריצות ויזה שעולות כסף, אתה מוציא הרבה על תחבורה, הטיסה עצמה יקרה כשזה מתחלק רק על כמה חודשים ועוד ועוד. גם בבנגקוק לא באים בחינם האינטרנט, הכבלים, החשמל המים וכל השאר.ואם אתה מדבר על שבוע מדי פעם בחוף כזה או אחר אז ברור שאתה שוב מטיס את העלויות לשמיים ובכלל לפרופורציות אחרות. אז זה לא עניין של להוריד עלויות. עכשיו, אם השיקול שלך הוא כלכלי, אז אתה מסכים אתי שלמצוא עבודה (אם זה כשכיר או פרילאנסר) יהיה פי 1000000000 יותר קל בארץ. נכון זה קשה עכשיו אבל בבנגקוק זה יהיה יותר קשה. אדם שמונע משיקול כלכלי נטו יעבור לדירה יותר זולה, לא בת"א אלא באחת הערים ה"נידחות" אלק כמו רמת גן או גבעתיים או פתח תקווה (חס וחלילה, איזה חור!) ויחפש עבודה. אה כן, אתה יכול לחתום קצת בלשכה בארץ ולא בבנגקוק. ויש גם עבודות בתחומים אחרים. לגבי מה שכתבת על אנגלית, מצטער שאני מגיב ככה אבל זה ממש קשקוש. אתה מסתכל על המחיר על לא על התמורה שאתה מקבל. חבל שתתאכזב. "תתפלא לשמוע שבמזרח אסיה (וגם בנגקוק וסינגפור), לימודי האנגלית הם ברמה גבוהה יותר ממה שיש בישראל ובהרבה מדינות אירופאיות. " להזכיר את סינגפור באותה נשימה עם בנגקוק??!! עזוב, אתה לא מצפה שאני אקח את זה ברצינות? מבחינת אנגלית אלה שני עולמות שונים לגמרי. "גם אוניברסיטת בנגקוק מציעה קורסים רבים באנגלית. " כל הכבוד לאוניברסיטת בנגקוק אבל הקורסים האלה מוצעים בעיקר לתאילנדים, ותאמין לי שאפילו אם נכשלת ב-3 יחידות בבגרות באנגלית בארץ אז האנגלית שלך יותר טובה כבר משל תוכנית המצטיינים של התאילנדים שעושים תואר ראשון באנגלית. 95% מללמוד שפה זרה זה *לתרגל* אותה שוב ושוב ולא מספיק חצי שעה מול המורה בכיתה. לכן אם המטרה שלך היא ללמוד אנגלית ברצינות תעשה את זה בארץ דוברת אנגלית. "בקיצור, כל פתיחת הדיון הזה היה לשמוע ממי שיודע ויש לו ניסיון, האם המחירים שמופיעים שבאתרים של הדירות, אלו מחירים אמיתיים והגיונייים. כי אם תגידו לי שדירת סטודיו (מה אני צריך יותר מזה...) תעלה לי מינימום 15000 באט אז כל הרעיון הזה שהעלתי לא כל כך כדאי עבורי." אתה יכול למצוא גם ב-10,000 באט.

prizman

New member
זו לא שאלה קלה.

החלק הראשון כן פשוט. לתושב זר אין בעיה לשכור דירה בבנגקוק, ממילא נהוג לקחת כערבון את החודש האחרון של השכירות כך שהבעלים גם לא מפחדים שתברח. בד"כ לא מדובר במשכיר פרטי אלא בבניינים שנבנו להשכרה וכל ההתנהלות נעשית מול חברת ניהול. בהרבה מקרים מי שמטפל בנושא לא שולט טוב באנגלית, עדיף שיהיה לידך מקומי דובר אנגלית כדי להבהיר דברים. בחלק קטן מהמקרים התשלום יכלול חשמל, מים ואינטרנט, לרוב לא. המחירים לנ"ל די דומים ברוב המקומות. המחירים לדירת סטודיו יכולים לנוע בין 4000-40000 באט לחודש. הטווח הזול עשוי להיות ללא מיזוג, מים חמים או שרותים מערביים ומיועד בעיקר לתאילנדים. יש לשים לב למיקום הבניין, מרכזי או לא, רועש, נגישות לאזורים מרכזיים, רמת תחזוקה, אבטחה, ריהוט הדירה, גודל החדר כמובן, מרפסת או לא וכד', הרוב דומה למה שהיית בוחן בישראל. טווח מחירים לדירת סטודיו לא רעה שעונה לקריטריונים הנ"ל יהיה בין 15-25000 באט, בעיקר תלוי מיקום, קומה וגודל החדר. אל תבנה על מחיה זולה במיוחד אם אתה מתכנן אורח חיים מערבי. אם יש שאלות נוספות אנסה לענות.

mirom1

New member
אני מתחיל להבין את התמונה

אוקי תודה על סדרי הגודל של המחירים. מהמידע שהיה לי עד כה (בעיקר מהאתר ההוא של acute), זה שאפשר למצוא דירות סטודיו מרוהטות + מים חמים + מיזוג + טלויזיה וכבלים + אינטרנט + מקרר + מטבחון (כיור) בעלות ממוצעת של כ 8000 באט. לפי התמונות המקום נראה מטופח ונקי. ברור שזה יכול להיות שונה מהמציאות או מרוחק מאוד. מצד שני, לא אכפת לי לגור במקום טיפה רחוק. בכל זאת אני לא מתכוון לעבוד שם. נראה לי מרחק נסיעה של 15-20 דקות במונית (בערב...בלי פקקים) ממקום מגורים למקומות מרכזיים (או אפילו לבית חב"ד...במידה וארצה ללכת לבית כנסת), זה לא ביג דיל מבחינתי. השאלה איזה מקומות יש במרחקי נסיעה האלו ויש בהם מקומות נורמליים לגור בהם. מה השמות שלהם. תודה רבה.

prizman

New member
אני אנסה לענות על שאלה שאלה למרות השעה

הפקקים בחלק גדול ממרכז בנגקוק נגמרים רק בחצות או אחרי, 20-25 דק' זה נדיר להגיע מחוץ לעיר פנימה. בית חב"ד הוא לא במקום מרכזי, הוא צמוד לקוואסאן וזה ממש לא מרכז בנגקוק. לא מכיר את האזורים שאתה שואל לגביהם, אף פעם לא היה לי מה לחפש שם.

rambling

New member
עוד בנושא

קיבלת עצות טובות. להוסיף על זה: יש לך תוכניות לגבי מה אתה רוצה לעשות כאן? איך ואיפה תבלה את זמנך? להגיע מקצה אחד לקצה השני של העיר זה יכול להיות סיפור עם התחבורה כאן. שקלת גם מחוץ לעיר או עיר אחרת? במיוחד אם עלויות חשובות לך. תכניס בחשבון גם נסיעות לארגון וויזות מדי פעם, אי אפשר להישאר בתור תייר במדינה ברציפות חצי שנה. אני אישית מעדיף לגור קצת מחוץ למרכז של המרכז, מקומות הבילוי אולי פחות נגישים אבל גם יש פחות זיהום אוויר, הדירות יותר זולות / מקבלים יותר תמורת התקציב, לא עוצר לידך טוקטוק כל שניה כשאתה ברחוב כי חושבים שאתה תייר ובאופן כללי פחות רועש ופחות בלאגאן. זה עניין של עדיפויות אישיות.

prizman

New member
צודק בקשר לעיר אחרת.

מבחינת עלויות מגורים צ'אנג מאי עיר זולה יותר ונעימה מאוד. גרתי בה מעל חצי שנה ונהניתי מכל רגע. יש בה גם כל מה שמערבי צריך. יש כאן עוד כמה הערות נכונות לשיקול.

mirom1

New member
דווקא לא אהבתי אותה כל כך

הייתי בא איזה שבועיים, ולא ממש התלהבתי מצ'אנג מאי. יכול להיות בגלל שהייתי בראש של תייר. או בגלל שאני עכבר עירוני...שמת על ערים סואנות כמו בנגקוק, הונג-קונג וטוקיו. אני אתמקד בבנגקוק בשלב הזה.

prizman

New member
את צ"מ צריך להכיר.

רמז, החיים בה מתרחשים רחוק משוק הלילה. אבל אתה רוצה בנגקוק, סבבה. רק תהיה מודע שהעלויות גבוהות יותר.

mirom1

New member
כנראה אלמד משהו בזמן הזה

אני מתכנן כנראה להיכנס ללמוד משהו, אולי קורסי אנגלית עסקית (חייב לשפר את הכתיבה שלי). ראיתי שיש להם הרבה מוסדות לימוד כאלו. למשל ה British counsil עושה קורסים כאלו והיא נמצאת באזורים: Siam Square Ladprao Pinklao שנדמה לי שזה במרכז בנגקוק, נכון? לא שקלתי מחוץ לבנגקוק, כי אני לא ממש מכיר ערים אחרות באזור. אבל אני לא פוסל לגור בשולי בנגקוק בגלל הזיהום אויר (סיבה חשובה), השאלה האם אני אזדקק לרכב/אופנוע? או שמא יש תחבורה ציבורית נורמלית (skytrain?). איזה אזורים נחשבים רחוק מהמרכז והאם הם זולים משמעותית בעלויות הדיור ממרכז בנגקוק? לגבי הויזה, אני אוציא ויזה לחודשיים ואח"כ אחדש כל פעם. אני מניח שאקפוץ לסינגפור או רעיון אחר. או בכלל אוציא ויזת סטודנט. תודה על העזרה.

rambling

New member
תשובות

אוקיי אז אתה סגור על בנגקוק, סבבה, כל עוד אתה יודע מה אתה רוצה. בנגקוק בהחלט עונה על הדרישה של להיות עיר מאסיבית שוקקת חיים שאפשר למצוא בה הכל מהכל, כולל גם ממה שלא רוצים
ראיתי שחישבת עלויות ובארץ הגעת ל-4000, שזה בערך 35 אלף באט. לחיות על סכום כזה בבנגקוק בתור מערבי זה לחיות בדוחק, יש כאלה שעושים את זה, כמו מורים לאנגלית אבל זה כי אין להם ברירה. תקציב התחלתי יותר סביר זה פי 1.5 ומעלה. כמובן תלוי בסגנון חיים. גם 50-60K זה לא תקציב לבליין ולא כולל קפיצה לסינגפור שלא לדבר על P4P. אני גר בקירבת הבריטיש ק באזור לדפראו. אני משלם 20K לדירת שני חדרי שינה 72 מר מרוהטת בקונדו עם כל הפסיליטיס (בריכה, טניס, סקוואש, ג'ים). אני מניח שתוכל למצוא משהו סביר קטן יותר אולי ב-15K אבל מתחת לתקציב כזה התנאים מתדרדרים משמעותית אפילו באזור כזה שהוא כמעט סוף הקו של התחתית ו-5 דקות מונית *מעבר* לסוף הקו של הרכבת עילית. זה עדיין מרכז בנגקוק אבל זה לא הדאוןטאון. לדוגמא בשביל קניונים גדולים, סרטים, סופרמרקט מערבי ומסעדות אני נשאר הרבה פעמים באזור שלי, בשביל פאבים נורמלים ובראנצ' במלון אני צריך להגיע למרכז של המרכז. להגיע לשם לוקח לי בדרך כלל חצי שעה ברכבת או שעה במונית/מיניבאס. אם הייתי רווק ועשר שנים צעיר יותר נראה לי שהייתי גר במקום כמו בנקוק בשביל להיות יותר קרוב לאקשן. לי זה יצא מהמערכת כשגרתי בהונג קונג כמה שנים. להיות קרוב לרכבת זה מקל מאוד על ניידות. הזמן היחיד שאני מרגיש צורך ברכב זה אם אני רוצה לעשות טיול מחוץ לעיר. בשאר הזמן אני מעדיף רכבת או לתת למונית לעשות את העבודה. התאילנדים מתים על הרכבים שלהם (ככל שיותר גדול יותר טוב) שזה אומר פקקים בכל חור כמעט בבנגקוק. חשמל יוצא כמעט 2000 באט לחודש בחודשים החמים אבל אני הרבה בבית. מעבר לזה עוד 3000 לאינטרנט. הכל משולם ישירות לספקים (החשבון מגיע אלי) ככה שזה בלי שום תוספות של הבניין. זה שאתה רוצה לשכור רק לשישה חודשים יכול להקשות כי רוב המשכירים מעדיפים לשנה ומעלה. דרך אגב חלק מהמורים הבריטים שמלמדים בבריטיש גרים כאן בבניין (חולקים דירה לשניים-שלושה חברה).

prizman

New member
סעיף ההוצאות הוא נושא מאוד גמיש

ומשתנה מאוד מאדם לאדם, מה שאני מסכים זה שלחיות מ4000 ש"ח בבנגקוק זה דחוק. אצלי מרכיבי ההוצאה שונים לחלוטין. אני גר בדירת 40 מ"ר 5 דקות הליכה איטית מתחנת אקמאי, רווק עם בת זוג מקומית, בניין מודרני ומתוחזק ללא בריכה שממילא לא הייתי עושה בה שימוש, עלות מגורים כולל חשמל, מים ואינטרנט כ 10.500 באט לחודש שזה זול מאוד לאזור, מחכה כרגע שתתפנה דירת 2 חדרים בבניין מה שיגדיל את העלות לכ 17000 לחודש. הרכב הדיירים בבניין סטודנטים ומרצים מאוני' בנגקוק הסמוכה וסטודנטים ורופאים מביה"ח הסמוך. 10-15% פאלאנג, התפוסה בבניין מלאה, כל הדיירים לטווח ארוך. אינטרנט אגב ב 3 החברות שפועלות בסביבה עולה 500 באט לחודש. הדירה בעיקרון מרוהטת אבל מכשירי חשמל שהייתי יכול לקבל מהבניין תמורת תשלום חודשי העדפתי לקנות אחרי שחישבתי שתוך חצי שנה זה מחזיר את העלות והאיכות גבוהה יותר. זה כבר החזיר את עצמו מזמן. שאר הריהוט סופק עם הדירה. הוצאות די קבועות כ 3000 באט קניה שבועית בסופר, אני מאוד אוהב לבשל ומוצרים איכותיים הם יקרים, הרבה יותר זול לאכול בחוץ, כמה אלפי באט לחודש להוצאות שוטפות של חברתי כולל עזרה למשפחתה בכפר, היא עובדת אבל אני מעוניין שלא תצטרך לחשב כל באט כמו הרבה אנשים כאן, סה"כ חברה קבועה עולה הרבה פחות מבחורות מזדמנות
, יציאה כל 3 חודשים מהמדינה שזה בד"כ גם כולל טיול ונעשה בטיסה, שוב לא זול, מבלה הרבה וזה בטח לא זול. לא חישבתי אף פעם אפילו בקירוב אבל לפחות כפול מ 40,000 באט לחודש, כמובן שישגם נסיעות בעיר, קניות מזדמנות ועוד. לא מחזיק רכב ולא מעוניין ברכב בעיר הזו, ה BTS והמוניות מספקות לי את כל צרכי.

rambling

New member
צודק

אין ספק שזה מאוד אינדיבידואלי. אם היו אומרים לי שאפשר לגור ליד אקאמאי בבניין מודרני + חשמל + מים + אינטנרט ב 10,500 הייתי אומר לא יכול להיות, אבל עובדה זה קיים. (לגבי האינטרנט אני צריך משהו יציב ובאיכות גבוהה אז אני על חיבור עסקי, ה-3MB של TRUE שעלה 1,300 לא התאים). תקציב סופר - אני מבשל כל יום צהריים (חוץ מסופ"ש) ואני לא מגיע ל-2,000. אבל אני בהחלט יכול להבין, אם מוסיפים גם יין, גבינות צרפתיות, לחמים מיוחדים וכאלה אז אפשר להגיע בקלות ל-3,000. ל-mirom, כמו שאתה רואה ארבעה ישראלים שחיים / חיו בבנגקוק וכל אחד חיפש ומצא מקומות מחיה שונים (אחד בכלל התדרדר לגמרי וחזר לארץ
). זה דרך אגב אחד היתרונות בתאילנד בכלל וגם בבנגקוק, יש אינספור אפשרויות וסגנונות תלוי מה אתה רוצה והתקציב. אין תחליף ללבוא ולחפש כאן במשך שבוע שבועיים לראות עשרות דירות ואז להחליט. אני די מסכים עם קרלטון שאם אתה מגיע מסיבה תקציבית בעיקר אז כנראה תתאכזב כי לחיות בבנגקוק ברמה מערבית זה לא זול ויותר ממה שהבאת בחשבון. אם כי כמובן יותר זול מהרבה מקומות אחרים באסיה כמו סינגפור, הונג קונג, טוקיו וכו'. גם לגבי האנגלית, אפילו אם המורים הם בריטים רוב הסיכויים שהרמה של שאר התלמידים בכיתה תהיה בעייתית בלשון המעטה. אולי הפיתרון זה אם תמצא לחלוק דירה עם אחד המורים או המורות

prizman

New member
ברור שהדירה הזו היא מציאה

בגלל זה אני לא נחפז לעזוב, עד עכשיו ראיתי רק דברים גרועים יותר במחיר גבוה יותר. מבחינתי היתרון המשמעותי הוא שיכולתי להקים פינת בישול, קטנה אך יעילה ביותר. לבד אין סיכוי שהייתי מגיע לדירה הזו, רק בזכות חברים תאילנדים מצאתי אותה. סופר, כן. יש לי יינות, יש גבינה איטלקית וסלמי איטלקי, לא מסוגל לאכול את הדבר ש 7/11 קוראים לו לחם אז קונה ממאפיה ייחודית, 32 באט ללחמניה אבל באיכות אירופאית, כרגע בנסיונות לאפות לחם לבד אבל אין לי את הכלים שהיו לי בישראל אז זה לא ממש הולך, ק"ג כבש ניו זילנדי עולה 500-600 באט ובקר מיובא משהו דומה, לא אוהב את הבקר המקומי, כל אחד וההוצאות שלו. ירקות דווקא קונה בשוק קטן שיש לי לא רחוק, איכות מצויינת ומחירי רצפה, אבל כמובן ש"מותרות" כמו פטרוזיליה ושמיר אי אפשר למצוא שם. להשוואה, ארוחת שחיתות זוגית אמיתית של פירות ים ודגים עלתה לי השבוע בצ'יינה טאון כ 1200 באט כולל שתיה, בדירה זה היה עולה לי יותר.

mirom1

New member
מדהים לשמוע את המציאות הזאת

איך אתם מסבירים את המחירים האלו? כאילו זה מחירים של הארץ. בתור מטייל בתאילנד הרבה דברים היו מאוד זולים עבורי ביחס לישראל. ממש שליש מחיר. אני מדבר על תחבורה (אפילו טיסות), אוכל, לינה וכדומה. עכשיו אני רואה מאנשים שגרים שם, כי המחירים של המחייה בדיוק כמו בישראל פלוס מינוס. אני מפספס משהו? הפערים בתאילנד בין העשירים לעניים כל כך גדולים?

prizman

New member
אתה מפספס המון.

למרות שהשעה כבר אחרי 6 בבוקר היום אנסה להסביר לך, אני חי בשעות מוזרות מכל מיני סיבות. דבר ראשון שתבין, אף אחד מאלה שכותבים כאן לא נחשב לעשיר בתאילנד או בבנגקוק, בחניה של הבניין שלי יש פרארי אחת, כמה ב.מ.וואים ומרצדסים ועוד. אני סה"כ מתקיים, הפערים ענקיים בין עשירים לעניים. אני מכיר כאלו שחיים מ 4000 באט לחודש וכאלו שחיים מ 100,000 באט שזה ממש לא בשמיים לישראלי. איך עושים את זה? איש איש בדרכו. העניים בחלוקת חדר זול ונסיעה באוטובוס לא ממוזג והמעמד הבינוני העליון ביתר קלות. הטיסות זולות זה נכון ואני טס בערך פעם בחודש וחצי, המוניות זולות ואני נוסע במונית לפחות כיוון אחד פעם ביום, בחזור, בהלוך אם יש BTS מעדיף אותה, הדבר העיקרי שאתה מפספס הוא שאכן אפשר לחיות בתאילנד בזול אבל אם אתה רוצה לשמר את רמת החיים שלך דהיינו לא לאכול רק שווארמה ופלאפל, לא לחיות בפריפריה מרוחקת או מסוכנת וכן לבלות מדי פעם, זה לא זול מת"א. לחיות במקום זה מאוד שונה מטיול תרמילאי. אגב, התחלתי לברר בשבילך, כשתהיה רציני אברר יותר. יש איזשהו מקום אחרי או נוט, סוי 80 בערך, דירות סטודיו שאומרים שנחמדות וממוזגות, בריכה וג'ים בבניין ועולה 5,500 באט לחודש. טוענים שיש גם מערביים בבניין. לא יודע מה המיקום המדוייק ולא מכיר את אופי האזור אבל זה נראה לי סוף העולם, הרבה אחרי שה BTS נגמרת. רק התחבורה תעלה יותר מהחיסכון בשכ"ד.

למעלה