מקומות מגורים מומלצים בבנגקוק (apartments)

rambling

New member
הסבר

תאילנד היא מדינת עולם שלישי. ורוב התאילנדים חיים בסטנדרטים בהתאם. רוב המערביים מעוניינים לחיות בתנאים שהם קרובים יותר לעולם ראשון. בשביל זה צריך תקציב מעבר למשכורת תאילנדית ממוצעת עירונית, על כפרי אני בכלל לא מדבר. וכן כמו שפריזמן אמר הפערים כאן הם מאסיביים, העשירים כאן חיים ומתנהגים כמו אצולה של אירופה לפני 200 שנה. ומצד שני יש הרבה עניים מרודים קשי יום וגם מעמד בינוני. מה שאתה מפספס זה שאתה עושה השוואה בין תפוחים לתפוזים. בארץ אני מניח שאתה חי יחסית עם האצבע על הדופק של ההוצאות, לדוגמא אתה גר בדירה עם שותף. אני מניח שהדירה היא לא גדולה במיוחד ואין בה שירותי בריכה וכו'. ככה שהשכ"ד שאתה משלם של 2300 שקל כאן יכול לתת לך יותר תמורה. מעבר לזה, אמרת יש לך עוד 1700 שקל למחיה בלי בילויים וקניות, מזמן לא גרתי בארץ אבל אני מניח שזה לא מספק רמת חיים גבוהה במיוחד עם טיולים לצימרים וטיסות לטורקיה. כשאתה אבל שוקל לחיות כאן, אתה מדבר על לשכור דירה משלך, ללכת לנופש מדי פעם, לטוס, לשלם שכר לימוד ולבלות - כל זה בתקציב שבארץ נראה לי רק אפשר לשרוד עליו. אז בעצם אתה מנסה לבוא לתאילנד לצמצם עלויות ובאותו זמן להעלות את רמת החיים - זה קשה. אם אתה רוצה להתפשר על סגנון מחיה ולחיות יותר כמו מקומי (זה לא דבר שלילי) ולחסוך עלויות כמו שאמרת בהתחלה אז תוכל לעשות את זה בתקציב שהזכרת, שהוא בערך שווה למשכורת תאילנדית משרדית למישהו עם תואר פלוס כמה שנים בודדות נסיון, אבל זה יהיה בסגנון יותר תאילנדי.

TRAKTOR1

New member
אל תיסחף יותר מידי

נכון מאוד כל מה שאמרו קודמיי. לעניין - בתאילנד אתה מקבל תמורה הרבה יותר משתלמת לכספך מאשר בישראל , ההפרשים הם לא נתפסים בכלל. קח לדוגמא את הדירה שרמבלינג תיאר ב 20 אלף , כמה היא לדעתך הייתה עולה לו בישראל ? אז אם אתה מרויח משכורת ממוצעת בתאילנד החיים שלך בקאנטים . אם אתה חכם וחוסך כסף טוב ואז מגיע לתקופה להתפנק מהחיים או - מסודר בעבודה מצוינת בתאילנד (ומורה לאנגלית זה לא נחשב), אתה חי טוב. יצא לי ליפגוש איזה אמריקאי זקן שהמדינה הראשונה שיצא אליה בזקנותו היא תאילנד , והוא היה בהלם מהמחירים, כל הזמן הוא השווה מחירים ולא הפסיק לבזבז. אז איך בדיוק הגעת למחירים של הארץ ? בררת כמה עולה דירת חדר מעופשת בשכונת פשע בדרום תל אביב ? אני חייתי שם , ושילמתי 1,700 שקלים חדשים לפני כל ההוצאות על 25 מ"ר. יש הרבה תיירות רפואית בתאילנד, שזה אנשים שרוצים לעשות טיפולים קוסמטיים, שינוי מין, טיפולים יקרים ולא מסובכים שבאים לתאילנד לעשות אותם במחירים מצחיקים לעומת המחירים במדינת המוצא שלהם , ובתאילנד הטיפולים האלה מקצועיים וזולים ביחד.

mirom1

New member
הכוונה היתה לא לרדת ברמת החיים

הכוונה הראשונית של פתיחת הדיון הזה היתה אפשרות לחיות באותה רמת חיים כמו בישראל, אך בעלויות נמוכות יותר. עכשיו מסתבר לי שלא כל המצב וכדי לשמור על אותה רמת חיים העלויות דומות מאוד. המחירים של הארץ שתיארתי הם מחירים ממוצעים בת"א. ברור שיש אופציות זולות יותר, אבל זה לא הייתה המטרה. המטרה היתה לשמור על אותה רמת חיים ואף להוריד עלויות. אז בהחלט אם לא אמצא עבודה חדשה, אצטרך לרדת ברמת החיים, וכמו שציינו פה, כבר עדיף להישאר בישראל שאז האפשרות למציאת עבודה חדשה הרבה יותר ריאלית.

אתה לא נשמע עקבי

האם אתה רוצה לחיות בתאילנד כי אתה אוהב את המקום. או האם אתה רוצה לחסוך בעלויות ואז עדיף שתשכור דירה בכרמיאל קריית 8 או באר 7. גם האוכל יותר זול שם :) ומדוע דווקא בבנקוק ולא בכל עיר אחרת בתאילנד?

mirom1

New member
אוהב את בנגקוק, סינגפור, סיאול וטוקיו

לא אהבתי את הונג קונג. אז למה בנגקוק ולא ת"א, כי חשבתי שהיא תהיה זולה משמעותית מתל אביב וזאת מבלי לרדת ברמת החיים. מה שטוב לי שאני מובטל. אז למה בנגקוק ולא עיר אחרת בתאילנד, כי בנגקוק היא בנגקוק כמו שת"א היא ת"א ולא כרמיאל. אי אפשר להשוות בכלל. כלומר אני אוהב ערים הומות שלא נחות לרגע, כאלו ש"פתוחות" 24 שעות. אבל ברור לי שאם המצב לא ישתפר ולא אמצע עבודה חדשה, אז אצטרך לשקול לעזוב את ת"א ואת העלויות הנלוות אליה. לא הייתי אומר כרמיאל או באר שבע, אבל רמת גן היא אופציה שפויה. אז למה לא סיגפור, סיאול או טוקיו, כי הם יקרות עוד יותר מת"א, אז לא השגתי את מה שרציתי.

בדקת לגבי Taipei

היא צריכה להיות זולה במעט מתל אביב ואני בטוח שיש בה איזורים שפתוחים 24 שעות וגם רכבת תחתית.

למעלה