מקורו של חג החנוכה

מקורו של חג החנוכה

הוא הרבה יותר קדום ממה שאנשים נוטים לחשוב. לא רק ביהדות יש חגי אור. גם חג המולד הוא חג של אור ובהיסטוריה נחוג חג פגאני שהיה מוקדש לאל השמש. חג החנוכה מסמל גם משמעויות מאוד עמוקות בחוכמת הקבלה, הרבה מעבר למלחמה גשמית בין מכבים ויוונים. http://kabbalahblog.co.il/category/%d7%97%d7%92%d7%99%d7%9d/%d7%97%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%94/

לא הייתי ממהרת

לזלזל ביוונים ובחשמונאים ('מרד' למען מטרה של טיהור...)(מה שדרוש לנו כיום) מפני,שזהו סמל הרי (דוגמאת פשט ודרש..הבריא לכל והסמוי מן העיין) מעניין שקראתי מאמר בציור מן הגישה האנטרופוסופית, בו יש דימוי של אור-חושך בהקשר לבריאת העולם.... וצבע כמגזר של אור...ניסיתי להכניס קישור אך זה היה כבד מידי

אין בי שום זלזול:mad:

ההפך, אני מנסה כמה שיותר לחקור בצורה הרמונית ומגוונת את המציאות שהיא היום תוצר של הרבה הרבה שנים של התפתחות. כולנו מחוברים כרשת אנושית, על כן יש לנסות ולחבר את חלקי המציאות יחד...

אההם..גם אני מאמינה

שהמציאת היא רב שכבתית ולה הרבה רבדים..... לכן יש ביהדות שכבות רבות של פרשנות והעמקה והקבלה ותורת הסוד היא אולי הדובדבן שבקצפת השאלה אם יהודי דתי מהשורה לא יראה בקשר בין אשוח מקושט באורות לבין חנוכיה כמו הקשר בין פסחה לפסח סוג של איום על אמונתו.. נראה לי שכן לכן אמרתי שזה למעשה ביינו הך..הסמל והמהות אם את עומדת על דעתי פה...???

המהות...

כל המנהגים בכל הדתות מנסות לכוון למטרה אחת: עשיית מצוות כי זהו רצון האל. אפשר לפתוח זאת לכיוונים שונים אבל בסך הכל, זוהי הנקודה העיקרית. האמת שאין זה מפתיע שטקסים ביהדות מזכירים טקסים בנצרות....(הרי הנוצרים הראשונים היו יהודיים) למשל המקווה מזכיר את הטבילה, חגי אור כמו חג המולד וחג החנוכה, צומות באיסלאם כמו צומות ביהדות, הסגנון וההיסטוריה שונים אבל המשמעות היא אותה המשמעות. אם תרצי נוכל לפתוח כאן את הדיון, אני בעד לחקור. בכל אופן, מה שבאמת מפריד את העם היהודי מאומות העולם היא התורה הפנימית=חוכמת הקבלה.

אין בי שום זלזול:mad:

ההפך, אני מנסה כמה שיותר לחקור בצורה הרמונית ומגוונת את המציאות שהיא היום תוצר של הרבה הרבה שנים של התפתחות. כולנו מחוברים כרשת אנושית, על כן יש לנסות ולחבר את חלקי המציאות יחד...

tamarhp

New member
חנוכה הוא יותר מחג האור

חנוכה הוא חג של הזכרת ניסים גדולים. חנוכה הוא חג של נצחון הרוח. חנוכה הוא חג של אמונה. חנוכה הוא לא חג השמש. הדלקת נרות חנוכה היא כדי לפרסם את הנס, לא כדי לעבוד עבודת אלילים לאור ולחושך.

ישנן צורות פרימיטיביות

של טקסים ומנהגים כמו גם חגים בהיסטוריה של האנושות ,היהדות היא לא המקוריות הבלעדית של נחלת הדתות....

tamarhp

New member
א. מה זה קשור?

ב. לא מסכימה איתך. ג. את מביאה את חג המולד כדוגמה לחג מקורי? הנצרות היא העתקה אחת גדולה.

הנצרות מפולגת להרבה חלקיקים..../images/Emo13.gif

הנצרות היא אינה העתקה כפי שרבים נוהגים לחשוב. הנצרות היא "רצונו" של ישוע (נו נגיד..), תשמעי, אם אנחנו ניכנס עכשיו למהות ההבדל בין המנהגים והחגים בנצרות לבין מה שכתוב בברית החדשה שחור על גבי לבן זה לא ייגמר לעולם. אבל עיוות יש והוא גדול. חג המולד הוא חג של הרבה נרות......זה לא אומר שהכוונה שלו זהה לכוונתו של חג החנוכה. אבל מהו המסר? יתרון האור על החושך. ואם את תבדקי קצת בהיסטוריה את תגלי התפתחות מעניינת של חגים שבעצם המהות שלהם נשארה: כמו מהותו של האור.

masorti

New member
חג המולד הוא חגו של אפולו אל השמש.

הקיסר קונסטנטינוס הפך את החג הפגאני לחג נוצרי ע"י שיוכו לישו.

tamarhp

New member
אוי נו באמת

הנצרות היא העתקה אחת שלמה מהרבה דתות ובמיוחד מהיהדות. היא גם נוצרה הרבה אחרי היהדות ושאר הדתות. וחנוכה הוא לא חג האור.

נצרות יהדות ואיסלאם.

אין עוד דתות בעולם....? בטח שיש והרבה..., מה אם כן מבדיל דווקא את היהדות מהשאר? מה שבאמת מבדיל את היהדות מכל שאר אמונות ודתות העולם הוא השורש שממנו נגזרו ההלכות המנהגים והחגים, אף על פי שבפועל, לכל דת סיפור טיפה שונה ותוכן שונה אבל המשמעות היא אותה המשמעות: אור, אבל, אמונה, חגי עיתות (זמנים) וכו'.... ומהו השורש? הסוד. רק שם, בשורש המציאות מגלים את החיבור בין כל הדברים שקיימים לנגד עינינו כאשר חוכמת הקבלה דוגלת ביהדות= הקו האמצעי. האיסלאם הוא קו שמאל והנצרות היא קו ימין : שמחה לעומת חשבון נפש, תחושת טוהרה לעומת תחושת שפלות וכו'.

masorti

New member
הקבלה הומצאה במאה ה-13 ע"י רבי משה דה-ליאון..

ותורת הסוד היהודית באופן כללי היא פיתוח של ימי בית שני. שום שורש ושום נעליים.

arriy80

New member
מענין

איך ידעו הגאונים, ולאחריהם הראשונים כמו הראב"ד והרמב"ן את תורת הקבלה כשהיא הומצאה עשרות ומאות שנים אחריהם...

masorti

New member
הם לא ידעו.

היתה תורת סוד כבר בספר ההיכלות, ואותה הכירו ופיתחו כל אלה שציינת. תורת הקבלה במובנו המודרני של המושג נוצרה החל מהמאה ה-13 ושיאה ביצירתו של האר"י.

arriy80

New member
מה שהם ידעו היה הבסיס

נכון שספר הזוהר התגלה החל מתקופתו של ר' משה דילאון, ועד אז לא הזכירוהו חכמי ישראל, אך היות וכל תורה זו היא תורת הסוד שעברה רובה בעל-פה (עד אחרי תקופת הרמב"ן), הרי שאין ראיה מספר שהתפרסם שלכאורה לא נשמע ממנו לפני כן שכל החכמה עצמה לא היתה ידועה לפני כן. תורת הקבלה פותחה במשך השנים ע"י גדולי המקובלים ובראשם האר"י ותלמידיו שהתבססו (כנראה) על ספר הזוהר. היות והבסיס היה ידוע והועבר במסורת, ולאחר שפורסם ספר הזוהר הוא הוכר כספר יסוד ע"י רוב חכמי ישראל, הרי שאין שום בסיס לקביעה שחכמת הקבלה הומצאה במאה ה-13. ההגדרה היותר נכונה תהיה שתורת הקבלה פותחה במאה ה-13, ובסיסה הועבר במסורת התורה שבע"פ ע"י יחידים.

"הומצאה"????

תורת הסוד היהדית לפי המסורת (ונדמה לי שהמדרש) נתנה לאדם הראשון ומשה רבינו דוד ושלמה* המלכים היו בקיאים בה..ועוד כמ ממנהיגי האומה, בכל אופן אם לחשוב שיש ידע שעובר בין יחידי סגולה, הרי שיש גדברים בגו.. מה גם שחלק מתורת הסוד נמסר למיועדים לכך באמצעים שונים, דוגמאת גילוי שכינה,חלימה וכו..שהיום מכונים "תקשור" הקבלה היא לא המצאה אנושית על כל פנים...! (לפי רעות עיני כמובן) * מספרים ששלמה בערוב ימיו קצת הלך לרעות בשדות זרים ולעבוד אלים אחרים...ויש טענה שזה קשור לנשים..לדעתי "הבלבול", מקורו בעיסוק בחוכמה הגבוהה שמן המפורסמות המא שיש בהן מן העוצמות המסוכנות. (וכן במקרה של שלמה המלך זה מן הסתם היה סבוך..)(אישיות..מסלול חיים)

למעלה