מקורו של חג החנוכה

masorti

New member
הומצאה!!

תורת הסוד היהודית היא פיתוח שתחילתו בתקופת בית שני. משה רבנו הכיר אולי את סודות הכישוף של החרטומים, אבל לא שמע מימיו על קבלה יהודית.

הבקיאות היא שלך?

אם אתה בטוח במאה אחוז שהיא הומצאה אז למה אתה ממשיך להיות מסורתי? שהרי רובד הסוד הוא חלק בלתי נפרד מהתנ"ך.... אולי אתה קראי..? .(גם ספר בראשית הוא קבלי ומאוד!!!!!!!!!תחקור קצת ותראה) אין כאן שום המצאה, יש כאן התעמקות במדרשי חז"ל, במשנת האר"י, הפרק הראשון בבראשית אינו גשמי כלל וכלל!(ולכן יש סתירה בינו לבין ההתרקמות החומרית שבעולם כפי שנוהגים לחשוב הדתיים...מדוע 6000?! הרי העולם קיים מעל מיליארדי שנים...) תורת הסוד איננה עוסקת במאגיה ובכישוף. היא עוסקת אך ורק בדבר אחד: תיקון הנשמה. ואתה, בשביל לקבוע שחוכמת הקבלה היא המצאה ושטות (יסלח לי ה') צריך להתנסות בה ככלי מדעי, שכן היא מדע, מדע המציאות ושורש החיים. היא קיימת לכל העמים. בעל הסולם ב"שופרו של משיח" כותב שיש לפרסמה בכל אומות העולם(!), חוכמת הקבלה היא ניסיון האדם. הניסיון יכול לבוא בדרך ייסורים אבל מה..? הוא גם יכול לבוא בדרך תורה. ועד שאדם אינו מתנסה בחוכמה ועובר על עצמו ניסיונות הוא אינו יכול להגיד :זו המצאה וזו הבלות רוח.

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

תורת הסוד אינה קשורה לתנ"ך. אין אפילו פסיק אחד בספר בראשית שהוא קבלי. זכותך להמשיך להאמין בכל מה שתרצי. רק אל תספרי מעשיות סבתא לפיהם זהו הבסיס ליהדות. אבותינו בימי בית ראשון לא העלו על דעתם להתעסק במבנה הספירות של הרקיע (שהם בכלל גירסה יהודית המסתמכת על תורת הגלגלים של אריסטו) או בשמות ובהיררכיה של המלאכים.

מעניין מדוע כשיש סתירה בפשט

ישר הולכים אל הסוד.....

בוא נדבר על כך שלמשל:

האדם הראשון לא היה בגן עדן. אין הכוונה לאדם הראשון החומרי שכן זה לא הגיוני...אבל מה..זוהי האמונה הדתית. הכוונה היא לנשמת האדם הראשון שכוללת את כל היקום(!) - וכך, בעוד יש מספיק סתירות בפשט ואי רציונאליזציה, בעזרת חוכמת הקבלה ניתן להבין למה באמת התכוונו מקובלי התנ"ך.

arriy80

New member
רגע, כתבת מקודם שזה מהמאה ה-13???

איך הגעת פתאום עד לבית שני?

masorti

New member
ספר הזוהר הוא מהמאה ה-13...

תורת הסוד באופן כללי היא מימי בית שני. (ראה למשל ספרות ההיכלות)

arriy80

New member
ועל מה דעה זו מתבססת?

יש אמנם ספרים שחיברו תנאים כמו ר' עקיבא, או לפניו, ר' ישמעאל כהן גדול כמדומני. אך תורת הסוד הועברה בע"פ מדור לדור כמו כל התורה שבע"פ כפי שכותב הרמב"ם בהקדמה לפירושו למשנה.

+ העובדה

שספר הזוהר הוא רק קצה קרחון יש עוז הרבה ספרי קבלה מלבדו וכתבים גנוזים ועוד.... אם אדם קורא לעצמו "אדם מאמין" האמונה מקורה בעצם ההבנה שיש כוחות רמים מאיתנו ביקום ושהאדם לא נמצא כאן מלבדו והרי שכך מחשבה שכזו..בעיני מה שמשתמע ממנה..הוא לעטות מעטה של צניעות על עצמי כי אם אתה חלק ממהות רחבה..יתכן, ורק נניח זאת שאתה לא יודע הכל לא יתכן שאדם אחד יאחז בכל האמת הרי... אפילו מלאכי עליון כך שמעתי, מחלקים בינהם ידע וסמכות... תחשוב על זה...........!!!!!

masorti

New member
תאמין במה שאתה רוצה...

המחקר המדעי מראה שתורת הסוד היהודית היא פיתוח שתחילתו בימי בית שני. אגב, הרמב"ם לא כתב כלום על תורת הסוד. הוא דיבר על התושב"ע ועל סודות עמוקים במובן של משמעויות נסתרות. אבל הוא התנגד בצורה חריפה למיסטיקה. כמדומני שרבי עקיבא לא חיבר שום ספר מיסטי. הוא עסק בפרשנות ולא במיסטיקה. וכנ"ל רבי ישמעאל כהן גדול. אין צורך "להדביק" לכל דמות ידועה מימי בית שני איזה ספר קבלי.

הרמב"מ היה רציונליסט עסק ברפואה ובפילוסופיה

ידוע שהתנגד לקמאות אך אין זה אומר ששלל את תורת הסוד שהיא הרבה יותר מקמעות וכישוף נגד עיין הרע היא קרובה יותר לפיסיקה גרעינית בכוח שלה אם כבר! הבעיה שאה מאזין רק למה שיש עליו חתימה של דיו יש עוד מקורות יד בעולם....

masorti

New member
"היא קרובהלפיסיקה גרעינית" ../images/Emo6.gif

נפלתי ברצפה מצחוק. הרמב"ם התנגד בכל התוקף לכל מה שקרוב לקבלה.

../images/Emo151.gif../images/Emo67.gif../images/Emo178.gif../images/Emo123.gifצוחק

מי שצוחק אחרון והרמב"ם לא התנגד לקבלה! -רחמנה לצל"ן כך הוא עצמו מוסר. הוא התנגד לכך שאנשים שלא מדעתם ומימידתם..ומיציבות נפשם יעסקו בה.! הרמב"ם הוא גילגול של אדם הראשון החצוי שכזכור אני הייתי אישתו..חוה ואתה עוד תשלח לי זר פרחים ותתחנן למחילה על עיוורונך ועל סרבך לראות את האור (האמת שאני לא נפגעת רק קצת מגחכת בבטני פנימה) ....שמקדישה לך העוול והמתייסר, מזמנה, משום שהיא (אני) מאמינה שתמיד יש מקום וזמן ויש להשאיר צוהר לשינוי (אזמל בדלת..כמו שכתבתי באחד משירי) אם הנביא ירמיהו או ישעיהו או אליהו היו עומדים מולך (או דבורה הנביאה) (או מרים אחות משה, שגם ניחנה בכוח הנבואה) ודוברים גם אז היית מתווכח ומתפלמס עימם בציטוטים כאלו ואחרי..הא??!?

masorti

New member
את היית חוה אמנו? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה אפילו יותר מצחיק מההזייה שלך שהיית מרים אחותו של משה רבנו. אם הרמב"ם היה שומע את השטות שלך שהוא גלגול של אדם הראשון, הוא היה מפליק לך סטירה ומיד אח"כ היה מנצל את סמכותו כרופא ורושם לא
נגד הזיות. גם אם תכחישי זאת עד שיכחילו פנייך, הרמב"ם התנגד נחרצות למיסטיקה וברור מאליו שלא עסק בה.

masorti

New member
המסורת היהודית גם אינה...

לטעון שאתה גילגול של אבות האומה או אמהות האנושות. מי שמסתובב בפרהסיה וצועק "אני נפוליאון", שלא יתפלא אם קוראים אחריו "אתה משוגע".

למעלה